Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
USA United
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Old Boys Slovensko
Pátek 09.09.2022, 10:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Slovensko potvrdilo roli favorita a tým USA United porazilo výsledkem 6:3. O vítězství nicméně naši východní sousedé rozhodli až ve třetí třetině, do níž se vstupovalo za vyrovnaného stavu. Závěrečná dvanáctiminutovka ovšem byla plně v režii favorita, který přidal další tři góly, zatímco ani jednou neinkasoval.

    Slovenští hokejbalisté se mohou těšit na čtvrtfinále. Tým USA United obsadil ve skupině A jediné nepostupové šesté místo, v pěti zápasech nezískal ani bod. (11:51:49)
     
    Konec zápasu.
    35:54 Jaroslav KOPECKÝ - 3:6
     
    35:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V závěrečných vteřinách slovenští hokejbalisté přidávají ještě jeden gól, a sice do prázdné brány. JAROSLAV KOPECKÝ obdržel na levou stranu pas od Kochana a z útočné modré čáry mířil přes obránce přesně. Asistence: Ronald Kochan.
     
    35:37
    V levém kruhu si hlasitě křikl o nahrávku Brian Pollinger. Dostal ji a střílel forhendem z první, Tomáš Vlček se stihl přemístit k pravé tyči a míček udržel ve výstroji.
     
    35:16
    Američané skutečně zkouší powerplay! Na modré ovšem nezvládl zpracování Peter Di Pasquale a měl velké štěstí, že protihráč mířil z poloviny hřiště nepřesně.
     
    34:51
    Pátý gól měl na hokejce Daniel Lipár. Z levé strany postupoval na Hermana Sorchera nikým neatakovaný, mezeru mezi betony hledal neúspěšně.
     
    34:22
    Útočník Juraj Alföldy naznačil útok na hattrick, aby nakonec nesobecky posunul míček do pravého kruhu na Štefana Kollára, jenž mířil mezi tři tyče.
     
    33:33
    Milan Šoltys na sebe navázal dva protihráče, aby posléze nečekanou zadovkou po levém mantinelu uvolnil Martina Špotáka. Slováci mají hru pevně pod kontrolou.
     
    33:07
    Po vhazování střílel do přehuštěného prostoru James Bellon. Balónek doputoval až k Martinu Vlčkovi, ten jej nadvakrát schoval v lapačce.
     
    32:49
    Forčekující Brandon Tankesley nadělal velké problémy Peteru Pribelovi, dokonce jej připravil o balónek. Zaváhání spoluhráče záhy napravil Martin Špoták.
     
    32:08
    Přestože ztrácí dva góly, tak Američané určitě cítí šanci na premiérové body na turnaji. Kdo ví, třeba vyzkouší i powerplay.
    31:04 Dag BAJTALA - 3:5
     
    31:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci poprvé v zápase odskakují do dvoubrankového náskoku! Nahrávka Bartaloše na Šoltyse neprošla, ale druhý jmenovaný ještě zabojoval a bekhendem píchl míček přes hokejku soupeře k DAGU BAJTALOVI, kapitán týmu vyslal z mezikruží nechytatelnou ránu do pravé šibenice. Asistence: Milan Šoltys a Robert Bartaloš.
     
    30:37
    Na druhé straně dostával nahrávku do zajímavého prostoru Marian Komínek. Byl však rychle zdvojen, takže ani z této příležitosti nic nebylo.
     
    30:09
    Mezi dvěma protihráči chtěl proskočit Brian Pollnger. To se mu ale nepovedlo, stopku mu čistým zákrokem vystavil Štefan Kollár.
     
    29:47
    Za vlastní bránou zklidnil hru Peter Pribela. Obránce si určitě je vědom, že není kam spěchat, pojistka by se zároveň hodila.
     
    29:11
    Od pravého mantinelu vypálil ostrou ránu Dave Reaser. Mířil do protějšího horního růžku, úspěšným blokem se prezentoval Marek Miko.
     
    28:38
    Jaroslav Kopecký nezvládl zpracování zdánlivě jednoduché přihrávky. Míček posunul ideálně k protihráči Noglerovi, útočit mohou Američané.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Bellon (Richards), 13. Stewart (Di Pasquale), 22. Ducharme – 2. Bajtala (D. Štefan, B. Štefan), 3. Kopecký (Zemeš, Miko), 14. Alföldy (Šoltys), 26. Alföldy (Lipár), 32. Bajtala (Šoltys, Bartaloš), 36. Kopecký (Kochan)


    USA United: Sorcher (Laird) – Di Pasquale, Ducharme, Jesse Garner, Stewart (A), Najowicz, Reaser (C), Bellon, Weigand – Richards, Tankesley, McCullough, Jason Garner (A), Liss, Street, Pollinger, Paradine, Demarco, Garver, Nogler, Cuocco.
    Old Boys Slovensko: Vlček (Drvár) – Pribela, Špoták, Kollár, Rochl, Miko, Zelenák, M. Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, Bajtala (C), Kopecký, Stanko, F. Roháčik.

    Rozhodčí: Horský, Štípek

    Diváci: 58