Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
USA
Pátek 09.09.2022, 09:00 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina B
     
    Dramatické utkání nakonec opanovali hokejbalisté Slovenska, kteří porazili reprezentaci USA 3:1. Všechny góly padly ve třetí třetině. Úvodní dvě slovenské trefy obstaral v krátkém časovém rozmezí Miroslav Behúl. Američané zvládli snížit při hře čtyři na čtyři zásluhou Scotta Bokoskiho, ale na vyrovnání už se nezmohla, v 35. minutě naopak al pečeť na slovenské vítězství úspěšně zakončeným únikem Slavomír Javorka.

    Oba celky si zahrají ve čtvrtfinále, jediným nepostupujícím týmem ze skupiny B bude reprezentace Velké Británie. (10:29:56)
     
    Nejlepší hráči: Miroslav Behúl – Scott Bokoski.
     
    Konec zápasu.
     
    35:30
    Zápas se dohrává. Slovenští hráči dle očekávání vrhli zbytky sil do defenzivy a soupeř podle herního projevu už nevěří ve zdramatizování utkání.
    34:48 Slavomír JAVORKA - 3:1
     
    34:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! František Polák přetlačil na obranné modré čáře protihráče a vyslal do úniku SLAVOMÍRA JAVORKU, jenž volil zakončení mezi Cohenovu levou ruku a beton. Americký gólman míček ztlumil, ale nezastavil! Asistence: František Polák.
     
    34:23
    Další nebezpečí zažehnal Dan Cohen. Včas přilepil pravý beton k tyčce, čímž zabránil ve skórování Ladislavu Simonovi.
     
    33:47
    Přes obránce střílel Peter Seriš. Sal Fiore ránu zblokovat nedokázal, ale nemusel smutnit, protože míče zamířil o kus vedle levé tyčky.
     
    33:04
    Po přerušení hry došlo k rozmíšce, v níž byli nejaktivnější Lukáš Lajčiak a Joseph Silverio. Oba inkasovali menší trest za hrubost.
     
    32:45
    Hráči ze zámoří jsou ovšem povzbuzeni kontaktním gólem a ženou se za vyrovnáním. Ryan Shannon vypálil po pobídce od Whitenighta těsně vedle.
     
    32:24
    Róbert Sloboda je zpět na hrací ploše, Slovensko je kompletní. Od vítězství naše sousedy dělí necelé čtyři minuty.
     
    31:55
    Slovenští hokejbalisté zahrozili při vlastním oslabení. Postarali se o velký závar před Danem Cohenem, který nakonec vyřešil gólman lapačkou.
     
    31:01
    O rychlý kontr se pokusili i Slováci. Ladislav Simon ovšem přecenil rychlostní schopnosti Františka Poláka, píská se zakázané uvolnění.
     
    30:44
    Rick Zinger se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry. Zkusil vyslat do úniku Erica Kramera, jenže spoluhráč si s těžkým zpracováním neporadil.
     
    30:12
    Konec základní hrací doby se blíží a Slováci jsou blízko zisku třem bodů. Peter Seriš s končícím trestem Zingera vystřelil forhendem příliš vysoko.
    30:04 Scott BOKOSKI - 2:1
     
    30:04
    USA právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama! Thmas Lepage nakonec zvládl přetlačovanou po buly a nahrál po levé ruce SCOTTOVI BOKOSKIMU, na jehož prudkou střelu k pravé tyči byl Lohnický krátký. Asistence: Thomas Lepage.
     
    30:00
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na lavici hanby již usedl Róbert Sloboda, když vyhodil míček mimo hrací plochu bez doteku mantinelu.
     
    29:30
    Reprezentace USA zkusila zaútočit při vlastním oslabení. Douglas Perks ovšem vystavil Toma Gallaghera do postavení mimo hru.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Behúl (Száraz, Rampáček), 26. Behúl (Pirošík, Greňo), 35. Javorka (Polák) – 31. Bokoski (Lepage)


    Slovensko: Lohnický (Jurošek, Braxatoris) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik (A), Greňo, Surňák, Száraz, Giba (C) – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon.
    USA: Cohen (Osciak, Sheehan) – Hernady, Silverio, Bayne, Gallagher (A), Whitenight, Kramer – Lepage, Zinger (C), Dick, Evans, Perks, Ciullo, Ciana, Neill, Fiore, Bokoski, Caster, Shannon, Lampell.

    Rozhodčí: Hatala, Walkeden

    Diváci: 134