Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
USA
Pátek 09.09.2022, 18:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Čtvrtfinále
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:19:53)
     
    Je konec! Američané sice využili jednu z přesilových her v druhé třetině a šli do vedení, avšak ani to jim nestačilo. Následně se trefovali už jen Češi, kteří nakonec zámořského soupeře poráží o tři branky a postupují do semifinále.
     
    Konec zápasu.
     
    35:00
    Minuta do konce zápasu!
    34:47 KUBEŠ - 4:1
     
    34:47
    Česko právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto! Česko postoupí do semifinále! PAVEL KUBEŠ pelášil po pravé straně, přestože byl napadán, dokázal dovést míček do odkryté branky.
     
    34:18
    Ciana posunul míček křižným pasem k pravé tyči, kde byl úplně volný jeho spoluhráč. Ten ale míček nedokázal vůbec trefit, hosté stále prohrávají o dva góly.
     
    33:59
    Sheehan samozřejmě zůstává na střídačce. Američané nemají na co čekat, hrají v šesti.
     
    33:59
    Oddechový čas pro tým USA.
     
    33:33
    To byla velká šance na české straně! Radek Mašík běžel po pravé straně, když ho vysunul jeden ze spoluhráčů. Sheehan ale fantasticky zasahuje.
     
    32:50
    Sal Fiore je na hřišti!
     
    31:11
    Češi byli vyhnání z útočného pásma, ale jsou už zpět. Nyní pálil tvrdě Čížek od modré, ale americký gólman zasahuje. Jeho spoluhráč posléze vyhazuje.
     
    30:54
    Ondřej Kejř dostal znovu nabito, tentokrát na vrcholek pravého kruhu. Ani tentokrát nemusel proti jeho pokusu brankář Sheehan zasahovat.
     
    30:08
    Hnízdil vyhrál vhazování přesně na Ondřeje Kejře, který vyslal tvrdou dánu od modré. Trefil ale jen soupeře.
     
    29:50
    Vyloučení v týmu USA:
    Sal Fiore – 2 min., hákování.
     
    29:30
    Pavel Kubeš získal míček na pravé straně a předvedl individuální akci. Při rozhodující fázi byl ovšem vytlačen, takže jeho zakončení bylo hodně slabé.
    28:46 SEIDL - 3:1
     
    28:46
    Česko právě vstřelilo branku! A už je to o dvě branky, nádherná akce Čechů! Tyburec posunul míček na MARTINA SEIDLA, jehož parádní rána z první skončila v růžku americké branky.
     
    28:24
    Češi, kteří hrají v černých dresech se vydali napadat hodně vysoko. Nakonec to pro ně dopadlo dobře, jelikož Spojené státy zahrály míček na zakázané uvolnění.
     
    27:49
    Češi si museli pro míček doběhnou až ke své brance, ale vadit jim to vlastně vůbec nemusí. Nadále vedou o jednu branku, útočit musí Američané.
     
    27:17
    Whitenight posunul míček v obranném pásmu jenom na Zemana, který se samozřejmě okamžitě rozhodl zakončit. O kousíček ovšem netrefil branku.
     
    26:41
    Američané získali vhazování v útočném pásmu, ale nepovedlo se jim vyhrát buly. Dopředu tak znovu mohou zamířit čeští hokejbalisté a něco vymyslet.
     
    26:02
    Krásná šance českých hráčů! Kubeš našel nečekaným křižným pasem spoluhráče, který okamžitě zakončil. Sheehan ale míček vyráží!
     
    25:23
    Lampell šel napadat do rohu útočného pásma, avšak domácí obránce si s tím v pohodě poradil. Napadající hráč se následně vydal na střídačku.
     
    24:44
    Nakonec David Tyburec vypálil tvrdou ránu přes soupeře, takže toho gólman moc neviděl. Přesto dokázal zasáhnout a následuje vhazování.
     
    24:18
    Češi se okamžitě dostali do útoku, budou chtít co nejdříve navýšit svůj náskok.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
    23:32 O. KEJŘ - 2:1
     
    23:32
    Česko právě vstřelilo branku! Několik desítek sekund před koncem prostřední části čeští hráči otáčejí stav zápasu! Švancar posunul míček na ONDŘEJE KEJŘE, který ranou z první skóruje.
     
    22:50
    Thomas Lepage je na hřišti!
     
    22:17
    Dědič vyslal tvrdou ránu od modré, ale jeho pokus nebyl přesný. Poté vypálil ale znovu, jeho střelu ještě dorážel jeden ze spoluhráčů, avšak gól z toho není.
     
    21:56
    Ondřej Kejř dvakrát vypálil z dobrých pozic, ale ani jednou uspět nedokázal. Češi se však nadále drží na míčku a drží Američany nedaleko svého gólmana.
     
    21:15
    Česko konečně taktéž může hrát přesilovou hru, povede se jim jí využít? To se brzy dozvíme, nyní jsou domácí hokejbalisté v tlaku v útočném pásmu.
     
    20:50
    Vyloučení v týmu USA:
    Thomas Lepage – 2 min., sekání.
    20:07 J. KEJŘ - 1:1
     
    20:07
    Česko právě vstřelilo branku! Tentokrát už to branka je! Obrovský favorit zápasu srovnává a jedem od znovu! JAROSLAV KEJŘ nahodil míček od modré a jeho pokus končí v síti.
     
    19:30
    Čas plyne velmi rychle, Češi konečně hrají v plném počtu. Nyní musí zmobilizovat své síly, jelikož se dlouho bránili. Budou chtít srovnat do konce části.
     
    18:47
    Martin Seidl je na hřišti!
     
    18:17
    Do přečíslení tří na jednoho šli nyní Američané, přesto nedokázali svůj stav navýšit!
    16:59 LEPAGE - 0:1
     
    16:59
    USA právě vstřelily branku! Spojené státy využívají přesilovou hru a jdou poměrně překvapivě do vedení! O gólovou střelu se postaral THOMAS LEPAGE po přihrávce Jasona Whitenightea.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Martin Seidl – 2 min., krosček.
     
    16:11
    Tvrdá rána od červené, která doslova narazila do Šupíkovy výstroje. Odražený míček znovu sbírají Američané, kteří se ještě drží v útočném pásmu.
     
    15:53
    Avšak Pavel Kubeš už je taktéž zpět n a hřišti a Spojené státy hrají klasickou přesilovou hru. Nyní je posunuta česká branka, a proto je hra přerušena.
     
    15:38
    Američané už hrají v pěti!
     
    15:02
    Budeme zde mít dlouhou přesilovou hru čtyři na tři... Česko se bude muset dlouho bránit. Skvělý obranný zákrok předvedl Čížek, který blokoval ránu obránce.
     
    14:49
    Vyloučení v týmu Česko:
    David Tyburec – 2 min., vražení na hrazení.
     
    14:39
    Šupík musel zatím dvakrát zasahovat a nebyly to pro něj nějak těžké zákroky.
     
    14:04
    Češi tak hrají oslabení tří proti čtyřem! Američané udrželi útočné pásmu a kombinují na velkém prostoru. No, to je hodně zajímavá možnost pro hosty.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu Česko:
    Pavel Kubeš – 2 min., faul loktem.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Česko:
    Petr Zeman – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu USA:
    Keith Ciana – 2 min., hrubost.
     
    12:49
    Douglas Perks dostal nabito na modrou, ale jeho pokus byl zastaven některým z Čechů. Ti nyní mohou zaútočit, když už konečně hrají v pěti.
     
    12:22
    Jaroslav Kejř je na hřišti!
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:16
    Nyní se sice bude vhazovat před americkým gólmanem, ale viděli jsme obrovskou šanci na hostující straně, ale střela po křižném pasu šla vedle branky.
     
    11:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    10:22
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jaroslav Kejř – 2 min., sekání.
     
    09:57
    Sheehan tentokrát předvedl parádní zákrok a hlavně díky němu Američané ještě neinkasovali. Následně se technickým přestupkem provinili domácí.
     
    09:25
    Rick Zinger je na hřišti!
     
    09:01
    Češi opět vyhráli vhazování na útočné polovině. Hnízdil dostal nabito na modrou, ale svou ranou trefil prvního hráče, od kterého se míček odrazil za půlku.
     
    08:27
    Tomáš Ruda napřáhl na pravém kruhu a vyslal slušnou bombu na gólmana. Sheehan ovšem znovu zasahuje a zatím úspěšně zastavuje všechny akce Česka.
     
    07:59
    Pohledná a rychlá akce na české straně! Švancar se snažil zpoza branky najít Zemana, ale tomu byl včas nadzvednuta hokejka, takže nemohl zakončit.
     
    07:25
    Vyloučení v týmu USA:
    Rick Zinger – 2 min., podražení.
     
    07:24
    Je dobrou zprávou, že Michael Neill je po krvavém zranění zpět na hřišti! Ihned se zapojil do útočné akce, ale Šupík tentokrát ani zasahovat nemusel.
     
    06:46
    Američané se dostali do útočného pásma po pravé straně, jenže Češi se v pohodě ubránili.
     
    06:03
    Nyní měl Šupík obrovské štěstí! Jeden z Američanů totiž velmi rychle oběhl jeho branku, ale nedokázal trefit menší mezírku mezi gólmanem a tyčkou!
     
    05:44
    Eric Hernady je na hřišti!
     
    05:11
    Skoro celou přesilovou hru se Češi drželi v útočném pásmu. Nyní ale byl trefen hned první Američan, načež jeho spoluhráč vyhazuje míček do bezpečí.
     
    04:38
    Švancar vyslal tvrdou ránu z pravého kruhu, ale jeho dělovka jenom zaduněla o zadní mantinel.
     
    04:05
    Čížek posunul míček k levému mantinelu, kde byl připravený Zeman, jehož ránu Sheehan vyrazil. Americký gólman si poradil i s následnými dorážkami.
     
    03:44
    Vyloučení v týmu USA:
    HL – příliš mnoho hráčů na hřišti, odpyká Eric Hernady.
     
    03:26
    Spojené státy americké se snaží prezentovat aktivním napadáním, což bude nejspíše základem pro úspěch. Uvidíme, jak dlouho to soupeřům vydrží.
     
    02:56
    Chvilku jsme museli čekat, než se otřela hrací plocha, ale už se zase hraje! Do akce se zprava ihned hnali hostující hráči, ale zakončit nedokázali.
     
    02:15
    Michael Neill zůstává ležet krátce po vhazování na hřišti, kam je povolán také zdravotník. Vypadá to ale, že americký hokejbalista snad bude v pořádku. Bude muset ale nejspíše na šití, má roztržené obočí.
     
    02:02
    Šupík zastavil zajímavou křižnou přihrávku. Následně je pískáno pro stisknutí míčku v rukavici, vhazovat se bude na útočné modré hostů.
     
    01:25
    Kastner byl napadán soupeřem a měl co dělat, aby to ustál. Nakonec si ale míček dobře pokryl tělem. Následoval dobrý přechod do útoku, po kterém nastřeluje Švancar břevno! Velká škoda.
     
    00:58
    Ondřej Kejř se hned dvakrát snažil zakončit u pravé tyčky, ale nebyl úspěšný. Následně přišla dobrá rána od modré, která končí na tyči!
     
    00:17
    A už se hraje první čtvrtfinálový zápas! Favority jsou rozhodně Češi, kteří svou skupinu ovládli, naopak Američané postoupili jako poslední, ze čtvrté pozice.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 21. J. Kejř (Kubeš), 24. O. Kejř (Švancar), 29. Seidl (Tyburec), 35. Kubeš – 17. Lepage (Whitenight, Fiore)


    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš, Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, Mašík, J. Kejř, Tyburec.
    USA: Sheehan (Coheny Osciak) – Hernady, Silverio, Gallagher, Bayne, Whitenight, Kramer – Lepage, Zinger, Dick, Evans, Perks, Ciullo, Ciana, Neill, Fiore, Bokoski, Caster, Shannon, Lampell.

    Rozhodčí: Adam Cooper a Aleš Horský