Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Old Boys Slovensko
Pátek 09.09.2022, 19:40Mistrovství světa Masters mužů • Čtvrtfinále
     
    Utkání je za námi! Výběr Slovenska nakonec bez větších komplikací postupuje do semifinálových bojů! Old Boys dnes přece jenom tahali za kratší konec provazu a v útoku byli vidět mnohem méně než jejich dnešní soupeř. (20:56:04)
     
    Konec zápasu.
     
    35:42
    Jaroslav Straka mohl z rychlého protiútoku skórovat! Dostal se do úniku z pravé strany, jenže následně zblízka nepřehodil již ležícího Drvára! Ten si nakonec stačil poradit.
     
    35:10
    Milan Šoltys nepřebral přihrávku na pomezí středního pásma tak, jak bylo potřeba, a o míček přišel. Slovensko se znovu osvobozuje a za chvíli již bude v plném počtu.
     
    35:00
    Z třetí třetiny zbývá odehrát poslední minuta!
     
    34:54
    Old Boys zatím na přesilovku ze druhé třetiny, ve které vstřelili jejich jedinou dnešní branku, zatím nenavázali. Výběr Slovenska se bez větších problémů již dvakrát osvobozuje.
     
    34:20
    Old Boys nyní mají dobrou možnost, jak ještě zápas zdramatizovat. Nyní mají míček ve svém držení a snaží se najít v útoku vhodnou pozici ke střele.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu Old Boys Slovensko:
    Drábik – 2 min., vražení na hrazení.
     
    32:30
    Martin Špoták nyní využil nepřesné soupeřovy rozehrávky a mohl tak v pohodě vyhodit míček do středního pásma, kde už se k němu opět dostává soupeř. Formace Old Boys tak alespoň stihla vystřídat.
     
    31:30
    Ofenzinvní počínání Old Boys nevydrželo příliš dlouho, Slovensko už je znovu před Drvárem, který tak musí dávat pozor.
     
    30:55
    Nyní mají míček na svých hokejkých po delší době Old Boys, zatím s ním ale nemohou přejít přes střední pásmo a vytvořit si jakýkoli soustavnější tlak.
     
    29:40
    Miroslav Behúl si šikovně nabíhal na zakončení do prázdné branky, jenže míček netrefil v pravý čas, jak by potřeboval.
     
    28:23
    Old Boys stále ztrácejí dvě branky. Zatím ale v této třetině neměli výraznější příležitosti, která by jim pomohla gólově se na soupeře dotáhnout.
     
    27:40
    Výběr Slovenska si nyní vytvořil velmi dobrou pasáž, ve které je aktivní a obstřeluje Drvárovu branku ze všech možných pozic.
     
    26:43
    O další dobrou šanci se postaral tentokrát Branislav Thron, který zakončoval zblízka. Drvár proti němu předvedl ale jistý zákrok a udržel míček ve výstroji.
     
    26:10
    Slavomír Javorka dostal dobrou přihrávku a mohl se rozeběhnout směrem k brance, jeho následná střela po zemi ale neprošla.
     
    25:34
    A na opačné straně se dostal do poměrně dobré střelecké pozice Robert Bartaloš, který utekl jednomu z obránců. Ani on ale brankáře nepřekonal.
     
    25:10
    Peter Pirošík vyhrál vhazování na Lukáše Lajčiaka, který zkusil střelu od modré čáry. Ta ale našla jen připravenou výstroj soupeřova brankáře.
     
    24:32
    Jozef Minárik poslal dobrou přihrávku z křídla přesně před branku, kam nabíhal Behúl. Jeho následný pokus ale zastavil připravený Drvár za pomoci svých betonů.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je za námi, nicméně s osudem tohoto čtvrtfinálového utkání příliš nepohnula. Oba týmy skórovaly jednou, a tak do závěrečné periody půjde výběr Slovenska stále s dvoubrankovým náskokem.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:30
    Slovensko právě vstřelilo branku! A máme tu třetí branku výběru Slovenska! Zaváhání v obraně Old Boys v oslabení potrestal před brankou volný PETER PIROŠÍK, který zblízka neměl problém uklidit míček do branky. Asistence: Lukáš Lajčiak.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Rampáček – 2 min., sekání.
     
    20:54
    Špoták přebral přihrávku ve středním pásmu, načež se snažil o rychlou rozehrávku do ofenzivní zóny. Jeho přihrávka po mantinelu ale sjela a ocitla se mimo hřiště.
     
    20:10
    Branislav Thron se nyní neproháčkoval skrze soupeřovu obranu, přesto udržel míček na hokejkách svého týmu. Slovensko je tak v útoku a snaží se najít odpověď na soupeřovu první trefu.
     
    19:05
    Old Boys právě vstřelili branku! Old Boys využívají svou přesilovou hru! Marek Miko poslal dobrou přihrávku na vzdálenější tyč, kde už byl k zakončení připravený MARTIN ZELENÁK. Ten pouze jemně nastavil hůl a snížil soupeřův náskok. Asistence: Marek Miko, Milan Šoltys.
     
    18:27
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Lajčiak – 2 min., vysoká hůl.
     
    18:20
    Martin Vannay poslal z pravého křídla z brankářova pohledu přihrávku do středu hřiště. Tam už stál ke střele připravený Lukáš Lajčiak, který ihned vypálil. Jeho pokus ale Drvár udržel někde ve výstroji.
     
    18:02
    Branislav Thron se ocitl přímo před brankou, kam dostal šikovnou přihrávku. Jeho táhlá střela nakonec končí někde mezi betony soupeřova brankáře, který míček jen tak tak udržel před brankovou čárou.
     
    17:20
    Slovensko nesehrálo vůbec špatnou přesilovku, nicméně Drvár v brance Old Boys odolal několika střeleckým pokusům. Nyní už jsou oba týmy v plném počtu, v útoku přesto Slovensko.
     
    16:42
    Kollář je zptáky na hrací ploše.
     
    15:54
    Róbert Kašša nyní pálil od mantinelu na vzdálenější tyč. Tu ale jen těsně minul a následně se Old Boys osvobozují.
     
    15:10
    Lukáš Lajčiak nebyl vůbec daleko od třetí branky svého týmu! Stál na vzdálenější tyči, kam se k němu dostal míček. Drvár na něj ovšem dosáhl o malý moment dřívě a uhasil tak hrozící nebezpečí.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu Old Boys Slovensko:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na hřišti, odpyká Kollár.
     
    13:20
    Daniel Lípar si nabíhal na vzdušnou přihrávku za obranu. Nakonec byl ale zpacifikován dběma obránci, který ho nepustili do zakončení.
     
    12:43
    Doskočil měl ve středním pásmu dostatek prostoru ke střele, a tak zkusil své štěstí. Jeho pokus nicméně Drvár bezpečně kontroloval, poté ho také jistě zneškodnil.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prvních dvanáct minut je za námi. Slovensko mělo přece jenom více ze hry, když hned v úvodu si vytvořilo velký tlak, který proměnil v branku Greňo. Před koncem periody ho pak ještě gólově doplnil také Simon. Old Boys tedy budou muset dotahovat dvoubrankové manko.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:53
    V posledních okamžicích první třetiny už se toho zřejmě příliš nestane. Míček mají ve své moci Old Boys, který jsou ve sředním pásmu.
     
    11:30
    Zakázané uvolnění nyní vrátí hru před brankáře Jurošeka.
     
    11:10
    Po vstřelené brance se výběr Slovenska opět drží v útoku, protihráč mu ovšem díky dobrému napadání nyní nedává potřebný prostor ke kombinaci.
     
    10:34
    Slovensko právě vstřelilo branku! Hokejbalisté v modrých dresech se radují z druhé přesné trefy! LADISLAV SIMON totiž od mantinelu z poměrně nenápadné pozice trefil z nápřahu přesně k tyči! Asistence: Jozef Minárik.
     
    09:34
    Old Boys se nyní snažili o rychlou rozehrávku a ohrožení soupeřovy branky, nicméně dalekonosná přihrávka končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    08:10
    Old Boys se nyní poprvé v početní převaze usadili před Juroškem, nicméně po nepřesné přihrávce se výběr Slovenska znovu osvobodil a ušetřil další sekundy z oslabení.
     
    06:26
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Sloboda – 2 min., sekání.
     
    06:20
    Jozef Minárik nyní obětavě padl do soupeřovy střely od modré čáry a vysloužil si potlesk a uznání ze své střídačky.
     
    06:10
    Peter Pribela pálil na opačné straně, ani tentokrát ovšem Jurošek nemusí zasahovat. Pokus šel totiž od clonícího hráče mimo brankovou konstrukci.
     
    05:34
    Old Boys se zatím stále brání, Drvár je v plné pohotovsti, zatímco jeho protějšek prozatím téměř zasahovat nemusel.
     
    04:42
    Slovensko právě vstřelilo branku! Máme tu první branku utkání! Slovensko proměňuje svůj tlak v přesilové hře. Nedaleko brankoviště stál příhodně MILAN GREŇO, ke kterému se odrazil míček a neměl problém jej dorazit za brankovou čáru. Asistence: Miroslav Behúl, Branislav Thron.
     
    04:30
    Přesilovka slovenského výběru zatím není vůbec špatná, Drvár musel zasahovat proti střele od modré čáry.
     
    04:00
    Vyloučení v týmu Old Boys Slovensko:
    Roháčik – 2 min., krosček.
     
    03:30
    Róbert Sloboda chtěl naběhnout do pozice, která by mu umožnila plnohodnotně střílet. Míček mu ale odrazil jeden z protihráčů, vhazovat se bude uprostřed hřiště.
     
    02:46
    Dag Bajtala byl v těžké pozici, nakonec se mu letící příhrávku zpracovat nepodařilo a stále jsou v držení míčku protihráči.
     
    02:11
    Štefan Kollár chtěl rozehrát jednu z prvních akcí svého týmu, jenže jeho přihrávka do útočného zóny nebyla přesná a skončila pouze v držení soupeře.
     
    01:32
    Lukáš Lajčiak se dostal do dobré šance poté, co se k němu dostal míček po vhazování. Naběhl směrem k brance a zkusil zamířit k bližší tyči, jeho pokus ale nakonec končí mimo brankovou konstrukci.
     
    01:01
    Výběr Old Boys se prozatím stále brání, soupeř začal utkání velmi aktivně. Nyní míček doběhl Peter Pirošík a může tak od něho začít další ofenzivní kombinace.
     
    00:30
    Jozef Minárik poslal hned při prvním útoku svého týmu dobrou přihrávku před odkrytou část soupeřovy klece. Jeho spoluhráč ale nezamířil tak, jak by bylo potřeba!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Jurošek (Lohnický) – DOskočil, Vannay, Javorka, Minárik, Greňo, Surňák, Szaráz, Giba – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon

    Old Boys Slovensko: Drvár (Vlček) – Pribela, Rehák, Špoták, Kollár, Rochl, Miko, Zelenák, Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, BajtalaKopecký, Stanko, Roháčik.
     
    Hráči obou týmů už jsou nastoupeni na hrací ploše, za malý moment tak budeme moci začít.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:40.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 5. Greňo (Behúl, Thron), 11. Simon (Minárik), 24. Pirošík (Lajčiak) – 20. Zelenák (Miko, Šoltys)


    Slovensko: Jurošek (Lohnický) – DOskočil, Vannay, Javorka, Minárik, Greňo, Surňák, Szaráz, Giba – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon
    Old Boys Slovensko: Drvár (Vlček) – Pribela, Rehák, Špoták, Kollár, Rochl, Miko, Zelenák, Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, BajtalaKopecký, Stanko, Roháčik