Česko – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Slovensko – Kanada 3:0 (kon.)
konec
Česko
5:6 (2:2, 1:3, 2:1)
Kanada Saskatchewan
Neděle 11.09.2022, 11:15 • Hokejbalová aréna Kladno, Česko • Mistrovství světa Masters mužů • O 3. místo
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:53:16)
    Bronz pro Kanadu!
     
    Bronzová medaile zamíří do Kanady. Výběr Saskatchewanu na mistrovství světa Masters mužů dokázal v utkání o třetí místo uspět výsledkem 6:5. Čeští veteráni se nemají za co stydět, ztrátu ze druhé třetiny stahovali, ale závěrečná powerplay jim kýžený šestý gól nepřinesla. V poslední části se prosadil nejprve Seidl, ale pak Češi neuhlídali fantomy utkání Piscitelliho s Harrisonem, kteří při vzájemné kooperaci rozhodli. Snížení Tyburce už přišlo pozdě.
     
    Konec zápasu.
     
    35:40
    Oddechový čas pro hosty, kteří mají k medaili blíž.
     
    35:40
    Střela Dědiče z obrovské dálky skončila v rukavici Crosslanda. Ten ukázal svůj nález všem přítomným, musí ale vydržet ještě 20 sekund.
     
    35:20
    Hnízdil si dává pozor na Harrisona, moc času už nezbývá, ale Češi se nastěhovali do útočného pásma.
     
    34:54
    Dědič si našel míček, ale Čechům se nevede v rozjetí útoku. Potřebují do šesti.
     
    34:38
    Vhazovat se bude po kanadském technickém přestupu ve středním pásmu. Ze hry zbývá ještě minuta a 22 vteřin.
     
    33:02
    Piscitelli už se vrátil na hřiště, Kanaďané se snaží našetřit čas v útočném pásmu, protože vědí, že úspěchu jsou blízko.
    32:32 David TYBUREC - 5:6
     
    32:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama pokračuje! DAVID TYBUREC znovu ukázal svou exkluzivní ránu příklepem, tohle snad ani nejde chytat. Spolupráce v přesilovce s Ondřejem Kejřem navázala na předchozí dějství a znovu se oba muži radují z gólu. Jenže stíhací jízda Česka ještě není dokonána, domácí potřebují alespoň jednu další branku. Asistence: Ondřej Kejř a Michal Dědič.
     
    32:16
    Kanada přežila infarktové chvilky a White se nerozpakuje s vyhozením míčku mimo hřiště. Přesilovka pět na tři ještě bude pokračovat, před tím však oddechový čas pro domácí.
     
    31:38
    Několik výměn mezi Tyburcem a Kejřem, pak tvrdé rány i dorážka Kubeše před prázdnou klecí. Nic z toho zatím nevede ke gólu, Česku schází přesnost.
     
    31:24
    A znovu šance pěti proti třem pro Česko. Justin D'Entremont při napadání zapomněl na pravidla a podrážel.
     
    30:55
    Obrovská šance! Daniel Hnízdil dostal klíč ke kanadské brance, ale jako by ho zahodil do kanálu. V mezikruží stál úplně sám, jenže trefil beton Crosslanda.
     
    30:41
    Trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hokejbalistů na hřišti odsedí Ricco Piscitelli. Češi se znovu pokusí snížit.
     
    29:16
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    To je škoda! Nad kanadským týmem se stahovala mračna, Češi se tlačili do branky, jenže soustředění na útok, nechali za sebou RICCA PISCITELLIHO. Nejúspěšnější střelec dosavadního průběhu uzavírá svůj hattrick v samostatném úniku, kdy pohodlně prostřelil Šupíka. A znovu poklona pro Brocka Harrisona, který dnes dominuje čtyřmi asistencemi. Asistence: Brock Harrison a Mike Henschel.
     
    29:05
    Po úspěšném buly v útočném pásmu byl sám Kamaryt, ale neprostřelil.
     
    28:34
    Po Hnízdilově křižném pasu se rozhodl pálit Dědič, jeho zakončení ovšem přelétlo horní tyč a skončilo na zadním mantinelu.
     
    28:02
    Icing Kanady, která prožívala poměrně krušné chvilky kolem své vlastní svatyně. Češi se sympaticky tlačí za vyrovnáním.
     
    27:44
    Nyní si Crossland raději přikryl míček, aby Saskatchewan nedostal pod zbytečný tlak. Jenže to se stalo hned po následném vhazování, kdy Tomáš Ruda dorážel z bezprostřední vzdálenosti.
     
    26:58
    Ani Kamaryt se nebojí čas od času sáhnout k ráně z dálky, tentokrát byl sice důrazný, ale zároveň nepřesný.
     
    26:33
    Nenápadně se zkoušel za obrannou linií uvolnit Duda, škoda jen, že k němu vzdušná přihrávka Ondřeje Kejře nakonec nedoputovala.
     
    26:17
    Po nepříjemné navštívence Beattieho musel Šupík zasahovat vyrážečkou, Kamaryt následně odpálil volný míček vysokou holí a způsobil vhazování v obranné části hřiště.
     
    25:47
    Seidl přenechal za brankou a byla z toho rychlá akce v podání Dědiče. Ten svižně prošel středním pásmem, zpoza modré čáry však neměl nárok.
    24:56 Martin SEIDL - 4:5
     
    24:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obránce na útočném výletu a je z toho trefa. MARTIN SEIDL si trpělivě v mezikruží počkal na to, kam se brankář Crossland pohne, a pak jako zkušený mazák zamířil přesně tam, kam bylo potřeba. V souboji kapitánů nechce ztrácet Pavel Kubeš a přidal druhou asistenci v utkání. O držiteli bronzu ještě není rozhodnuto. Asistence: Pavel Kubeš a Ondřej Kejř.
     
    24:13
    Úvod Čechům znovu vyšel, Hnízdil hledal Kubeše, bohužel neúspěšně. Je třeba zvýšit přesnost. Mezitím se obloha nad Kladnem zatáhla.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou část zvládla lépe Kanada a před třetí třetinou vede v poměru 3:5. Češi trochu ubrali na svém nasazení a je to znát. Hodně bolela branka po neúspěšném výběhu gólmana Šupíka, kterého dokázal obhodit Orth. Češi sice díky Hnízdila srovnali, ale pak se v průběhu 60 vteřin prosadili útočníci Piscitelli i White. Jejich trefy dělají rozdíl ve skóre v utkání o bronz.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:25
    Nabídku Kamaryta dobře tečoval Radek Procházka, míček ovšem v síti neskončil. Závěrečný nápor Čechů trvá.
     
    23:12
    Kamaryt ztratil míček a Češi nepřečetli dlouho avizovanou nahrávku Robbieho White. Nechybělo moc, aby tu byl další průšvih.
     
    22:44
    Z velké dálky ohrozil branku hned dvakrát Harold White, který se ostrých pokusů rozhodně nebojí. Šupík se musel mít na pozoru.
     
    22:02
    Zakázané uvolnění v neprospěch Čechů. Na hřiště přichází formace s Mašíkem.
     
    21:33
    Thompson nezvládl vyhodit a to byla hozená rukavice pro Procházku, který nebezpečně vystřelil těsně mimo.
     
    20:57
    Hnízdil dával nádherně na Kejře, dorážel i Kubeš, ale Crossland podržel Kanadu v období, kdy se tento zápas může lámat.
    19:57 Robbie WHITE - 3:5
     
    19:57
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    S minutovým odstupem se Saskatchewan prosazuje znovu, tentokrát zakončil po zemi ROBBIE WHITE. Vyzdvihnout je třeba také přihrávku Jasona Bearnse, který už několikrát v prostřední části ukázal, že umí narýsovat přesný pas. Tentokrát za to Češi pykají a rázem ztrácí dva góly. Asistence: Jason Bearns a Ruben Beattie.
    18:57 Ricco PISCITELLI - 3:4
     
    18:57
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    Při chuti je v bronzovém klání RICCO PISCITELLI, naneštěstí pro Česko. Útočník kanadského výběru se prodral před Šupíka a podél jeho nohy dokázal zakončit přesně k pravé tyči. A to zároveň znamená třetí bod pro kapitána Harrisona. Asistence: Brock Harrison a Justin D'Entremont.
     
    18:10
    Hnízdilovi se vedlo na vhazování a Ondřej Kejř dostal výtečnou možnost pálit pod horní tyčku. Těsně minul. Crossland si zákrok musel připsat o chvíli později po pokusu z levé strany.
     
    18:02
    Je tu kanadský icing. Hra se přelévá ze strany na stranu, což se fanouškům musí líbit.
     
    17:25
    Střelu Ondřeje Kejře Kanaďané opět zablokovali. Byly z toho problémy. Drake s Orthem se natlačili do brankoviště a Šupík měl plné nohy práce.
    17:03 Povedený zákrok Michala Šupíka udržel Kanadu na uzdě.
     
    17:03
    O třetí asistenci v utkání si žádal Harrison, ale D'Entremont dostal přihrávku příliš dopředu. I tak vypálil poměrně nebezpečně a Michal Šupík zaznamenal parádní zákrok lapačkou. Jeho minela u třetího gólu už je téměř zapomenuta.
     
    16:36
    I když to Bearns nemyslel vůbec špatně, jeho vzdušná přímka nedošla až na Drakea a píská se zakázané uvolnění, které nastěhuje hru zpátky před kanadskou klec.
     
    16:12
    Kejř napálil pouze Drakea, což byla v dané situaci velká škoda. Ondřej Kejř stál totiž v mezikruží.
     
    15:54
    Zkušeně odstavil Bearnse David Kubík. Pak přišla střela Radka Mašíka, který se dostal do strkanice, ale raději půjde rychle střídat.
    14:25 Daniel HNÍZDIL - 3:3
     
    14:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svižná útočná akce končí parádní trefou DANIELA HNÍZDILA. Ten si počkal na pas z hole Pavla Kubeše a pak zamířil do volného prostoru na přední tyči, kam míček zapadnul přímo dokonale. Češi by evidentně potřebovali více ran příklepem, které jim v tomto utkání vycházejí enormním způsobem. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    13:54
    Dědič se musel vrátit pro míček a zakládá útočnou akci.
     
    13:22
    Šupík se musel činit proti dalším šancím Kanaďanů z předbrankového prostoru. Poradil si, českou možnost zase zhatila přihrávka rukou.
    12:55 Ryan ORTH - 2:3
     
    12:55
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    Po šanci Česka přichází nepříjemná facka. Dlouhý míček se snažil odpálit brankář Šupík, ale RYAN ORTH ukázal velký přehled i skvělou techniku a na dlouhou ruku dokázal prohodit muže s maskou. Míček se pomalu došoural do sítě, což Šupík jen bezmocně sledoval. Kanada se znovu vyšvihla do vedení. Asistence: Jeff Basset a Joel Thompson.
     
    12:36
    Procházka se dokázal natlačil do zakončení přes Petera Cabrala. Dobrý pokus nakonec likviduje Crossland, následně přerušuje hru.
     
    12:08
    Pavel Kubeš okamžitě po úvodním buly vypálil na Crosslanda, který nyní stojí proti sluníčku. Jeho vyrážečka přesto dál funguje na výbornou.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda nabídla čtyři góly a průběh jako na houpačce. Do utkání lépe vstoupili Kanaďané, když se prosadil Piscitelli po Harrisonově přihrávce. Pak ovšem Saskatchewan srazila velká nedisciplinovanost a v přesilovkách pěti proti třem udeřila dvojice Tyburec – Kejř hned dvakrát. Na jejich góly ještě stihli Kanaďané reagovat zásluhou D'Entremonta, z toho důvodu je výsledek 2:2.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:58
    Dědičovu ránu z dálky raději zkontroloval Crossland a přikryl míček. Ještě jedno buly před jeho brankou.
     
    10:59
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    Od počátku početní převahy šli Kanaďané tvrdě do brány a elitní formace Saskatchewanu se znovu prosazuje. Střelec JUSTIN D'ENTREMONT využil dobré přihrávky z hole kapitána Brocka Harrisona, který se tak podepisuje i pod druhým kanadským gólem. Je znovu srovnáno a javorové listy se vrací do hry. Asistence: Brock Harrison a Ricco Piscitelli.
     
    10:35
    Hnízdilovi se ještě nepodařilo vyhodit, Kanada uzavírá svůj zámek.
     
    10:22
    I Saskatchewan bude moci využít svou přesilovkovou formaci, přestupků je opravdu mnoho. Slavomír Švancar nedovoleně bránil a bude fandit svým oslabeným spoluhráčům.
     
    10:02
    Procházka málem navýšil náskok, jenže po Dudově hezkém přiťuknutí napálil z hrany brankoviště pouze levou tyčku. Kanada se vrací do plného počtu.
     
    09:39
    Jako neúnavný ostřelovač působí David Tyburec. Jeho další příklep ovšem v síti neskončí, míček se pak navíc odráží mimo hrací plochu a to znamená vhazování v neutrální zóně.
     
    09:20
    Nyní už David Tyburec vypálil v klasické výhodě pěti proti čtyřem. Crossland sice musel míček zalehnout nadvakrát, ale podařilo se.
     
    09:12
    Tyburec znovu zaměstnal kanadského gólmana, z dorážky se snažil prosadit Kubeš, ale Kanada to, zdá se, zvládne. Jeden z hráčů javorových listů zalehl míček v brankovišti.
     
    08:48
    Kejř nechtěl střelu ukvapit, dával si načas, ale nakonec vyslal dvě rány v krátkém čase, které musel řešit Crossland potovým zákrokem vyrážečkou.
     
    07:59
    Dlouho se teď v boxu trestoměřičů sudí dohadovali s Kanaďany, česká přesilovka pět na tři pokračuje! Zajímavý verdikt, který dává Česku ohromnou šanci odskočit.
    07:59 Ondřej KEJŘ - 2:1
     
    07:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrat a další využitá přesilová hra. Tentokrát si oba úderní hráči v českém týmu role prohodili. David Tyburec nahrával a ONDŘEJ KEJŘ dalším exkluzivním příklepem překlopil skóre na stranu Česka, které tak v souboji o bronz poprvé vede a těží z velké nedisciplinovanosti Kanaďanů. Asistence: David Tyburec.
     
    07:55
    Kejřovu střelu dokázal vytáhnout Crossland, ale Kanada se stále musí bránit.
    07:27 David TYBUREC - 1:1
     
    07:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    První gól pro český tým, jeho přesilovka pět na tři navíc bude pokračovat. DAVID TYBUREC udělal z pavouků v pravém horním rohu bezdomovce, jeho rána se povedla náramně. Skvěle mu nabil Ondřej Kejř, následná bomba tak měla potřebnou razanci. Asistence: Ondřej Kejř a Pavel Kubeš.
     
    07:15
    Přesilovka Čechů už se nemá jak znásobit, ale White prodlouží dobu při výhodě pěti proti třem.
     
    06:59
    Mašík nedoklepnul míček do klece a Harold White se zřejmě podívá na trestnou lavici, kde doplní dvojici Kanaďanů.
     
    06:35
    Hned v úvodu měl Tyburec obrovskou šanci, Češi hrají v šesti proti třem, protože před brankou je další ponechaná výhoda.
     
    06:25
    Robbie White dostává další trest! Kanada bude hrát ve třech, Robbie White narazil soupeře na mantinel a odpyká si 2+10 trestných minut.
     
    06:11
    Mike Gammon usedne na trestnou lavici za držení hole.
     
    05:32
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    Kanaďané se prosazují. Výborně to udělal kanadský kapitán Brock Harrison, který prošel celým útočným pásmem s míčkem na holi, aby ho pak dokonale předložil před RICCA PISCITELLIHO. Ten už neměl problém se zakončením z pohodlné pozice a posílá Kanadu do vedení. Asistence: Brock Harrison.
     
    05:05
    Mark Smith se vrací zpět do hry, takže i Kanada zvládne své úvodní oslabení. Hned záhy měl Tomáš Duda před sebou odkrytou klec, ale nedokázal vůbec trefit.
     
    04:42
    Na brankáři zůstává ležet Tyburec, kterého tam sice natlačil White, přesto se píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    04:11
    Kanaďané oslavují poté, co vyhnali Čechy z útočné poloviny. Dědič i Duda znovu nepříjemně ohrožovali branku.
     
    03:36
    Dědičova ostrá dělovka skončila těsně vedle, pak se snažil do brankoviště natlačit míček Duda, ale také neskóroval.
     
    03:01
    Dvě minuty za podrážení dostává Mark Smith, šance pro Česko.
     
    02:17
    A v permanenci znovu Šupík, jehož souboj s D'Entremontem se opakoval. Český brankář vyráží do ochranné sítě a prakticky končí oslabení jeho týmu.
     
    01:49
    První vážnější zákrok si musel připsat Šupík, když na něj postupoval osamocený D'Entremont. Naštěstí pro českého gólmana nezamířil přesně k tyči.
     
    01:21
    Kejř se snažil udeřit v oslabení, ale jeho přihrávka neprošla na Hnízdila, který pak v rohu dokázal našetřit další cenné vteřiny.
     
    00:55
    Crossland pomáhá s rozehrávkou, Češi se ovšem brzy osvobodili znovu a to už je práce pro Piscitelliho.
     
    00:34
    Vyloučení v českém týmu. Pavel Kubeš zřejmě z přemotivovanosti narazil do Dovea a odpyká si dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    00:10
    S míčkem si pohrává Harold White. Ve středním pásmu dostal přihrávku Harrison, ale dobře k němu přistoupil Dědič.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš, Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec

    Kanada Saskatchewan: J. Crossland (Cunningham) – Podhorodeski, Dove, Beattie, D. Crossland, H. White, Gammon – Weslowski, Orth, Sominsen, Smith, Bearns, Henschel, Piscitelli, D'Entremont, Kardynal, Thompson, Drake, Cabral, Hancox, Harrison, Basset, R. White

    Rozhodčí: Krist, Šimbera.
     
    Příjemné nedělní dopoledne u mistrovství světa ISBHF Masters 2022. Čeká nás klání o třetí místo, a to navíc s českou účastí. Další skvělá hokejbalová akce vyvrcholí nedělními boji o medaile. Tu bronzovou bude chtít ukořistit výběr Česka proti týmu Kanada Saskatchewan. Letošní turnaj hostí Kladno a Nové Strašecí, probíhá už od 7. září a zúčastnilo se jej 12 mužských celků. Bronzový mač začíná v 11:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:15.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 8. Tyburec (Kejř, Kubeš), 8. Kejř (Tyburec), 15. Hnízdil (Kubeš), 25. Seidl (Kubeš, Kejř), 33. Tyburec (Kejř, Dědič) – 6. Piscitelli (Harrison), 11. D'Entremont (Harrison, Piscitelli), 13. Orth (Basset, Thompson), 19. Piscitelli (Harrison, D'Entremont), 20. White (Bearns, Beattie), 30. Piscitelli (Harrison, Henschel)


    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš, Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec
    Kanada Saskatchewan: J. Crossland (Cunningham) – Podhorodeski, Dove, Beattie, D. Crossland, H. White, Gammon – Weslowski, Orth, Simonsen, Smith, Bearns, Henschel, Piscitelli, D'Entremont, Kardynal, Thompson, Drake, Cabral, Hancox, Harrison, Basset, R. White

    Rozhodčí: Krist, Šimbera