Česko – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Slovensko – Kanada 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Kanada
Neděle 11.09.2022, 16:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Finále
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:21:16)
    Radost slovenských hráčů
     
    Je konec! Hokejbalovými mistry světa se v kategorii Masters stávají Slováci! Ti ve finálovém duelu nedostali ani jednu branku, zatímco oni sami dali tři. Kanada tak musí smeknout před svým soupeřem a spokojit se s druhou pozicí.
     
    Konec zápasu.
    34:58 THRON - 3:0
     
    34:58
    Slovensko právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto, jelikož Slováci se prosazují minutu před konce do prázdné sítě. František Polák našel v přečíslení dva na jednoho BRANISLAVA THRONA, který už měl snadnou práci.
     
    34:38
    Fortin už je venku z branky, Kanaďané hrají se šesti muži v poli!
     
    34:03
    Oddechový čas pro tým Kanada.
     
    34:03
    Fortin je navíc nadále v brance, jelikož Kanada se absolutně nemůže usadit v útočném pásmu. Nyní se jí navíc nepovedla rozehrávka a je to zakázané uvolnění.
     
    34:03
    Fortin je navíc nadále v brance, jelikož Kanada se absolutně nemůže usadit v útočném pásmu. Nyní se jí navíc nepovedla rozehrávka a je to zakázané uvolnění.
     
    33:39
    Miroslav Behúl se rozhodl, že míček prostě na svém soupeři u mantinelu získá. Nakonec jej opravdu vybojoval a hráč v bílém mohou šetřit cenný čas.
     
    33:03
    Další vyhození Slováků šlo přesně na Fortina, který tak míček zastavuje a ihned rozehrává. Slovensko si ovšem velmi dobře chrání obrannou modrou.
     
    32:29
    Slovákům je nyní odpískáno zakázané uvolnění, i když se jim to ani trochu nelíbí. Navíc měli pravdu, jelikož k nahození došlo už daleko za červenou.
     
    31:52
    Už jen něco málo přes čtyři minuty dělí hráče v bílém od titulu! Navíc Slováci jsou nadále jasně lepším celkem, Kanada nemůže ani odvolat brankáře.
     
    30:41
    Slovensko bojovalo o míček v rohu obranného pásma, načež se dostalo do přečíslení dva na jednoho. Přihrávka nebyla možná, a tak Slovák zkusil kličkou obelstít Fortina a zasunout. To se mu nepovedlo.
     
    30:06
    Lohnický čelil střele z velké dálky, ale s tou neměl ani ty nejmenší problémy. Velmi dobře na ní viděl a míček vyrazil do rohu hřiště, kde měl spoluhráče.
     
    29:27
    Už máme za sebou téměř polovinu třetí třetiny a branky jsme se stále nedočkali ani na jedné straně! Slováci tak nadále vedou o dvě přesné zásahy.
     
    28:45
    Jeden ze slovenských hráčů byl nachytán v brankovišti, a tak je s týmem vykázán z pásma.
     
    28:06
    Slováci se drželi na míčku na dostřel od Fortina. Ten nakonec musel předvést i zákrok, po kterém přerušil hru. Po následném buly jde dopředu Kanada.
     
    27:25
    Martin Vannay obral svého soupeře o míček v rohu obranného pásma bez větších problémů. Následně jej ale hokejbalisté v bílých dresech jen odevzdali.
     
    26:44
    Lohnický už tentokrát zasahovat musel, když vyrazil míček jen nad sebe. Tam mu ale pomohl jeden ze spoluhráčů, který rukou míček srazil do rohu.
     
    26:17
    Hra se nyní stěhuje ze strany na stranu, ovšem bez střelby. To vyhovuje spíše Slovákům.
     
    25:29
    Slovensko aktivně napadá v útočném pásmu, ovšem k míčku se nedostali. Donutili ovšem Kanaďany jenom odpálit míček, který okamžitě sbírají na své hole.
     
    24:43
    A Slováci měli hned v úvodu poměrně zajímavou šance, ale Fortin dokázal zasáhnout ramene. Následně se musel rozhodčí rychle uhýbat míčku.
     
    24:18
    A už se zase hraje! Pravděpodobně posledních dvanáct minut hokejbalového šampionátu Masters, který se letos konal v České republice!
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny, kdy v té druhé jsme se konečně dočkali také gólů! O oba se postarali slovenští hokejbalisté, když se trefili Róbert Kašša a Miroslav Behúl. Slováci jsou tak už jen dvanáct minut od titulu mistrů světa!

    Další třetina začne přibližně v 16:57.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:25
    Druhá třetina už nám také pomalu končí a Slováci jsou k titulu mistrovství světa mnohem blíže než jejich soupeř! Vhazování nyní bude po levici Lohnického.
     
    23:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    22:17
    Kanada se znovu snažila ihned odpovědět, ale Lohnický nakonec nemusel předvést ani nějaký zákrok.
    21:34 BEHÚL - 2:0
     
    21:34
    Slovensko právě vstřelilo branku! A už je to o dvě branky! K odraženému míčku se totiž dostal MIROSLAV BEHÚL, který míček nabral a nekompromisně ho poslal do sítě.
     
    20:47
    Fortin bude pokračovat!
     
    20:47
    Ale tohle nevypadá dobře! Po jednom ze souboj totiž kanadský hráč shodil branku na Fortina, který je nyní ošetřovaný na hřišti! Je otázkou, jestli bude vůbec schopen pokračovat v utkání. Vypadá to na problém s krční páteří nebo ramenem pravé ruky.
     
    20:47
    Slováci se po delší době dostali do útočného pásma, kde se snaží soupeřům motat hlavy. Přihrávku po mantinelu ovšem zastavují soupeři.
     
    20:09
    Lohnický se bude muset mít zase na pozoru, jelikož bude následovat buly po jeho pravé ruce.
     
    19:25
    Skoro to vypadá, že hokejbalisté ze země javorového listu notně přidali na tempu a Slováci se nyní nemohou chytit. Hlavně nezačít jen bránit, to je cesta do pekel.
     
    18:41
    Daniel Vero neměl komu nahrát, a tak se s míčkem jen otočil a poslal ho podél mantinelu. Našel však svého spoluhráče a Kanaďané mohou útočit.
     
    18:02
    Kanada se snaží co nejrychleji odpovědět na vedoucí branku svého soupeře a kombinovala v ofenzivě. Celou akci ale utnul zákrokem Lohnický.
    16:36 KAŠŠA - 1:0
     
    16:36
    Slovensko právě vstřelilo branku! Slováci byli zatím jasně lepším týmem a jdou zaslouženě do vedení! Peter Pirošík poslal křižný pas na RÓBERTA KAŠŠU, který překonal Fortina!
     
    16:09
    No, Fortin se v posledních minutách rozhodně nenudí ani trochu, jelikož Slováci jej obstřelují jednou ranou za druhou. Zatím to ale kanadský brankář zvládá.
     
    15:24
    Jozef Minárik se snažil proběhnout individuálně do pásma. To se mu sice povedlo, jenže při tom prostrkával míček na spoluhráče, který jej nedokázal zachytit.
     
    14:47
    Trent Gaudon čekal na míček u pravého mantinelu, což byla ta chyba. Jeden ze Slováků byl totiž v pohybu, a tak jej stihl sebrat mnohem dříve než soupeř.
     
    14:11
    Hokejbalisté v bílém udrželi míček v útočném pásmu, jenže se z něj pak sami vyhnali nepřesným pasem, který musel zastavovat gólman Lohnický.
     
    13:28
    Fortin je v tomto duelu rozhodně tím zaměstnanějším gólmanem, ale Slováci ho taky už mohli hodně rozchytat. Naopak Lohnický zatím spíše sleduje.
     
    12:45
    Marián Giba dostal nabito ihned po vhazování a do síly se opravdu opřel plnou silou. Jeho rána ovšem nebyla přesná, a tak je to stále bez gólů.
     
    12:06
    Kanaďané vyhráli úvodní vhazování druhé periody, jenže jejich následná rozehrávka nebyla vůbec dobrá. Vhazování tak bude po pravici Fortina.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, ve které jsme se úvodního přesného zásahu nedočkali. Více ze hry měli rozhodně Slováci, avšak prosadit se nedokázali, přestože hráli přesilovou hru.

    Další třetina začne přibližně v 16:29.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:18
    Peter Pirošík zkusil vypálit ze středu hřiště, ale jeho rána vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi. Vypadá to, že v první periodě se branky nedočkáme.
     
    11:00
    Minuta do konce první části!
     
    10:26
    Kanaďanům se nepovedla rozehrávka, a tak se znovu bude vhazovat před Fortinem.
     
    09:50
    První třetina se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Slováci nyní předvedli rychlý výpad do útoku, avšak nedaří se jim najít místečko pro střelu.
     
    09:19
    François Jobin je na hřišti!
     
    08:47
    Kanaďanům se ihned po vhazování povedlo vyhodit míček až za branku Lohnického. Slovensko je ale po několika rychlých přihrávkách zpět v pásmu.
     
    08:14
    Jozef Minárik dostal nabito na útočnou modrou, ovšem jeho prudká rána neprošla až ke gólmanovi. Následnou dorážku drží Fotin někde ve výstroji.
     
    07:56
    Slováci mají ideální možnost pro vstřelení úvodní branky dnešního duelu, jelikož hrají přesilovou hru. Povede se jim? To se dozvíme během chvilky.
     
    07:19
    Vyloučení v týmu Kanada:
    François Jobin – 2 min., podražení.
     
    07:12
    Hra se nadále odehrává hlavně v útočném pásmu slovenského národního týmu, jenže Fortin nemusí řešit nijak zapeklité situace. Na střely většinou vidí.
     
    06:48
    Peter Doskočil si musel pro míček doběhnout až skoro ke svému gólmanovi, ale jelikož nebyl nikým napadán, mohl být v klidu. Poté rychle rozehrál.
     
    06:07
    Tentokrát mohou hráči ze země javorového listu rozjet postupnou akci od Fortina. Nepovedl se jim ale přechod přes útočnou modrou a je z toho ofsajd.
     
    05:24
    Hráči v černočervených dresech se dostal sice za branku Lohnického, jenže následně míč ztratili. Vadit jim to ale tolik nemusí, Slováci zahráli na zakázané uvolnění.
     
    04:42
    Róbert Kašša nemohl vypálit, jelikož byl v obležení dvou soupeřů. Tak zkusil zadní přihrávkou najít někoho ze spoluhráčů, jenže tam nikdo z nich nebyl.
     
    04:05
    Hráči v bílém mají znovu míček na svých hokejkách. Dostali se až k zakončení z levé strany, ale s tím nemohl mít Fortin ani ty nejmenší problémy.
     
    03:23
    Hra má zatím celkem slušný spád a moc se nám nepřerušuje. Nyní se sice už přerušilo, jelikož Slovákům se nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru.
     
    02:41
    Velká škoda, že si Ján Křižan nedokázal dobře přebrat míček, který mířil mezi dva obránce. Jinak by z toho byla zajímavá šance, takhle bohužel není.
     
    02:16
    Ján Blazsek sice obral svého soupeře v obranné třetině o míček, Slováci se sice následně dostali do druhého pásma, jenže tam byli o míč rychle obráni.
     
    01:24
    Kanaďané se ještě pořádně nedostali k míčku, Lohnický zatím může být poměrně v klidu. Slovákům se následně nepovedla rozehrávka, je z toho zakázané uvolnění.
     
    00:48
    Slocávi nezačali zápas vůbec špatně a doslova vlétli na své soupeře. Milan Rampáček dostal krásnou přihrávku, ale Fortin se stihl přesunout k tyči včas.
     
    00:12
    A finálové utkání nám právě odstartovalo! Hokejbalisté Slovenska nastupují v bílých dresech, zatímco jejich soupeři hrají v černočervených svršcích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Lohnický (Braxatoris, Jurošek) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik, Greňo, Surňák, Száraz, Giba – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon.

    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D`Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello, Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.

    Rozhodčí: Radek Havelka a Petr Štípek.
     
    Kanada

    Kanaďané hráli skupinu A, ve které se umístili na druhém místě za Českem, když v pěti duelech vybojovali dvanáct bodů. Kanada se ve čtvrtfinále utkala s Českem, které přehrála celkem jednoznačně 4:0. V semifinále narazila na další český celek, který porazila po prodloužení a může se radovat z účasti v dnešním finále.
     
    Slovensko

    Slováci ovládli svou skupinu, kterou byla skupina B. Zvítězili ve všech pěti utkáních, které hráli se skóre 25:7, jasná dominance... Slovensko se utkalo ve čtvrtfinále v bratrovražedném souboji s Old Boys Slovensko, kdy tento souboj vyhráli 3:1. Ve včerejším semifinále se Slováci utkali s Kanadou Saskatchewan. V tomto duelu nedostali ani jednu branku, zatímco sami dali dva a zajistili si postup do dnešního finále.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u finálového duelu hokejbalového mistrovství světa Masters mužů! Spolu se podíváme na duel mezi Slovenskem a Kanadou. Buly je naplánovano na 16:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 17. Kašša (Pirošík, Lajčiak), 22. Behúl (Rampáček), 35. Thron (Polák)


    Slovensko: Lohnický (Braxatoris, Jurošek) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik, Greňo, Surňák, Száraz, Giba – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon.
    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D`Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello, Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.

    Rozhodčí: Radek Havelka a Petr Štípek