Česko – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Slovensko – Kanada 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Kanada
Neděle 11.09.2022, 16:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Finále
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:21:16)
    Radost slovenských hráčů
     
    Je konec! Hokejbalovými mistry světa se v kategorii Masters stávají Slováci! Ti ve finálovém duelu nedostali ani jednu branku, zatímco oni sami dali tři. Kanada tak musí smeknout před svým soupeřem a spokojit se s druhou pozicí.
     
    Konec zápasu.
    34:58 THRON - 3:0
     
    34:58
    Slovensko právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto, jelikož Slováci se prosazují minutu před konce do prázdné sítě. František Polák našel v přečíslení dva na jednoho BRANISLAVA THRONA, který už měl snadnou práci.
     
    34:38
    Fortin už je venku z branky, Kanaďané hrají se šesti muži v poli!
     
    34:03
    Oddechový čas pro tým Kanada.
     
    34:03
    Fortin je navíc nadále v brance, jelikož Kanada se absolutně nemůže usadit v útočném pásmu. Nyní se jí navíc nepovedla rozehrávka a je to zakázané uvolnění.
     
    34:03
    Fortin je navíc nadále v brance, jelikož Kanada se absolutně nemůže usadit v útočném pásmu. Nyní se jí navíc nepovedla rozehrávka a je to zakázané uvolnění.
     
    33:39
    Miroslav Behúl se rozhodl, že míček prostě na svém soupeři u mantinelu získá. Nakonec jej opravdu vybojoval a hráč v bílém mohou šetřit cenný čas.
     
    33:03
    Další vyhození Slováků šlo přesně na Fortina, který tak míček zastavuje a ihned rozehrává. Slovensko si ovšem velmi dobře chrání obrannou modrou.
     
    32:29
    Slovákům je nyní odpískáno zakázané uvolnění, i když se jim to ani trochu nelíbí. Navíc měli pravdu, jelikož k nahození došlo už daleko za červenou.
     
    31:52
    Už jen něco málo přes čtyři minuty dělí hráče v bílém od titulu! Navíc Slováci jsou nadále jasně lepším celkem, Kanada nemůže ani odvolat brankáře.
     
    30:41
    Slovensko bojovalo o míček v rohu obranného pásma, načež se dostalo do přečíslení dva na jednoho. Přihrávka nebyla možná, a tak Slovák zkusil kličkou obelstít Fortina a zasunout. To se mu nepovedlo.
     
    30:06
    Lohnický čelil střele z velké dálky, ale s tou neměl ani ty nejmenší problémy. Velmi dobře na ní viděl a míček vyrazil do rohu hřiště, kde měl spoluhráče.
     
    29:27
    Už máme za sebou téměř polovinu třetí třetiny a branky jsme se stále nedočkali ani na jedné straně! Slováci tak nadále vedou o dvě přesné zásahy.
     
    28:45
    Jeden ze slovenských hráčů byl nachytán v brankovišti, a tak je s týmem vykázán z pásma.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 17. Kašša (Pirošík, Lajčiak), 22. Behúl (Rampáček), 35. Thron (Polák)


    Slovensko: Lohnický (Braxatoris, Jurošek) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik, Greňo, Surňák, Száraz, Giba – Pirošík, Lajčiak, Thron, Rampáček, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon.
    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D`Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello, Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.

    Rozhodčí: Radek Havelka a Petr Štípek