Přerov – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Slavia – Písek 1:0 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
IHC Králové Písek
Pátek 16.09.2022, 18:00 • Praha, Zimní stadion Eden • Liga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer z pražského Edenu, kde se v rámci 1. kola Ligy juniorů ve skupině západ utká domácí Slavia s Pískem. Oba týmy začnou boj o body v 18:00.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Juniorka domácího týmu zažila loni velmi nepovedenou sezónu a spadla z nejvyšší soutěže. Cíl pro nový ročník je tak zcela zřejmý. Vrátit juniorku Slavie zpátky do extraligy.

    „Se vším respektem ke všem soupeřům musíme mít ty nejvyšší cíle. Mluvit o něčem jiném, než je postup do extraligy, by byl alibismus. Bude to hodně těžké, ale nemá smysl chodit do sezony s tím, že urveme postup do play-off a to nám bude stačit. To prostě klubu jako je Slavia nemůže nikdy stačit. Musíme napravit to, co se loni nepovedlo,“ velí slávistický kapitán Tomáš Kluch. (zdroj: hc-slavia.cz)

    Kromě velké motivace sešívaných hokejistů má k návratu mezi elitu pomoct i spolupráce s Mladou Boleslaví, tedy jedním z nejúspěšnějších mládežnických klubů v České republice. Boleslav s červenobílým klubem navázala spolupráci ohledně propůjčování hráčů.

    „Jsme domluveni, že budeme spolupráci směřovat k tomu, abychom měli ve druhé části sezony co nejkvalitnější kádr, který se popere o vítězství v juniorské lize a postup do extraligy,” vysvětluje sportovní manažer Jaroslav Bednář. (zdroj: hc-slavia.cz)

     
    IHC KRÁLOVÉ PÍSEK

    Ačkoliv Písek patřil minulou sezónu v Lize juniorů mezi ty úplně nejlepší týmy, v novém ročníku je jednoznačně v roli outsidera. Kvůli zmenšení počtu týmů v juniorské extralize budou v jeho skupině hrát nově Slavia, České Budějovice, Chomutov, Kladno a také rakouský Salzburg.

    Právě se Salzburgem se Písek v rámci ligové předehrávky 9. a 31. kola setkal. První zápas Písek prohrál 1:10, v druhém utkání se stejným soupeřem podlehl 1:8. Po dvou odehraných zápasech tak stále na kontě nemá ani bod a navíc v tabulce svítí nepříznivé skóre 2:18.
    O oba vstřelené góly Písku se postaral Filip Šindelář.


     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Pittr (Vavřena) — Hrdlička, Málek, Stejskal, Kříženecký, Kluch, Hron, Kulinič, Dráb — Holaník, Dobner, Hasman, Šachl, Fibigr, Tichý, Jokl, Rejna, Kvasnička, Štípek, Vosmík
    Trenér: Vladimír Machulda

    IHC Králové Písek: Tesař (Švehla) — Dohnal, Velíšek, Zralý, Šipla, Cícha — Bouška, Sabiniok, Sládek, Šindelář, Zátopek, Mikeska, Polák, Kaiser, Strnad, Chád, Pitel, Lechnýř

    Rozhodčí: Tomáš Battěk — Goran Jurak, Jakub Maňák.
     
    Hráči obou týmů už jsou na ledě, za malou chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly 1. kola bylo vhozeno. Pro juniorku Slavie tak začala nová sezóna.
     
    00:45
    Slávisté prakticky hned po buly nepůjčili soupeři kotouč. Z levého kruhu si první střelu sešívaných připsal Dobner.
     
    01:01
    A hned tu byla i první šance zápasu. Po předchozím vhazování po zákroku hostujícího golmana se nebezpečně vytočil ze strany do oblouku Adam Vosmík. Tesař se ale stihl přesunout a připsal si první náročnější zákrok.
     
    03:25
    Konečně se také hosté dostali s kotoučem na holi do útočného pásma. Pitel z voleje vystřelil, a i když se před ním na středu otevřelo kluziště, nedokázal toho využít a poslal přízemní střelu přesně na připraveného golmana Pitra.
     
    04:38
    Slavia právě vstřelila branku a ujímá se vedení! Sešívaní zamkli soupeře před vlastní bránou na nějakých 20 vteřin a pak najednou zrychlili kombinaci a přesunuli jí blíž k bráně. Na konci série přihrávek se ocitl Jakub DRÁB, který propálil brankáře Tesaře. Asistence: Dobner.
     
    05:58
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Stejskal – 2 min., faul kolenem.
     
    06:03
    Hostům je nabídnutá početní výhoda. Hráči Písku se sice v prvních vteřinách přesilovky usadili kolem Pittrovy branky, důrazný ale čistý zákrok ale hosty zbavuje kotouče.
     
    07:16
    Hosté právě mohli vyrovnat. Jeden z rychlých útočníků Písku si najel po pravé straně a hledal pukem na středu svého spoluhráče. Vše ale reflexivním zákrokem lapačkou řeší golman Pittr.
     
    07:58
    Domácí v plném počtu.
     
    08:30
    Kulinič hledal rychlým pukem z rohu najíždějícího Šachla. Písečtí ale přečetli jeho záměr a přihrávku vychýlili do bezpečí.
     
    09:10
    Hned série šancí Slavie. První přišla po rychlém přechodu celé sešívané pětky. Střelu bez přípravy vyslal na branku hostů Jokl. Druhou nebezpečnou akci předvedli po sebrání odraženého puku Tichý, ani jeho střela se ale neujala.
     
    10:37
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Šindelář – 2 min., sekání.
     
    10:48
    Nařízeno trestné střílení pro hosty po faulu Hrdličky. O jeho exekuci se postaral Pitel, který chtěl zakončit mezi betony sešívaného golmana. Pittr se ale nenechal rozpohybovat a situaci klidným zákrokem bezchybně vyřešil.
     
    12:00
    Slávisté zatím nehrají přesilovku podle svých představ. Hosté bez většího úsilí zvládají vyhazovat puky daleko od svojí branky. Sešívaným bekům navíc před modrou často přeskakuje puk hole.
     
    13:48
    Sabiniok se Zátopkem společnými silami postupovali až ke slávistické brance. Hosté zkoušeli využít i prostor za sešívanou brankou, ani to ale k vyrovnávací brance nevedlo. Dobrý obranný zákrok předvedl Kluch.
     
    15:58
    Znovu to je Sabiniok, kdo posílá na Pittra letící puk. Jeho pokus od mantinelu byl ale spíše taktický. Pittr totiž před dojíždějícími hráči soupeře raději kryje kotouč.
     
    16:32
    Slávista Hasman zachytil za brankou puk a chtěl se s ním rychle otočit. Do cesty se mu ale připletl rozhodčí, a tak si slávista vybral druhou stranu. Nakonec se to ukázalo jako dobré rozhodnutí, do hry totiž přijížděl čerstvý Rejna, který v jeho snažení pokračoval. Tesař ale zákrok zvládl.
     
    18:05
    Stejskal se dostal k propadlému puku, z mezikruží ale nedokázal zvednout střelu, aby puk přelétl betonu hostujícího strážce branky.
     
    18:39
    Hosté se každou minutou dostávají více do hry. Teď to byl Šindelář, kdo sebral ve středním pásmu puk a namířil si to přímo na Pittra. Brankář červenobílých ale ani zasahovat nemusel, střela totiž byla sražená jedním z jeho beků.
     
    19:48
    Ztrátu Slavie ve středním pásmu mohli hosté využít k vyrovnání. Sabiniok se ale rozhodl přečíslení dva na jednoho vzít na sebe a svojí střelou Pittra nenachytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut prvního kola Ligy juniorů. Do utkání vstoupila jednoznačně lépe Slavia, která byla u všech puků dříve, vyhrávala souboje a byla celkově nebezpečnější. O její branku se postaral Jakub Dráb, který se tak stal prvním střelcem juniorů v nové sezóně. S přibývajícími minutami se dostávali do hry i hosté. Na vyložené šance a hlavně na góly však stále vede domácí Slavia. Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Fibigr výborným forčekingem v rohu kluziště připravil posledního obránce hostí o puk. Už přihrával puk před bránu na volného spoluhráče, ale puk se zastavil o drobnou kaluž v rohu. Hosté teď měli velké štěstí.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Kaiser – 2 min., vysoká hůl.
     
    21:40
    Rána Klucha od modré byla zblokovaná. K puku se ovšem opět dostali slávisté. Po skrumáži před hostující brankou ale nikdo v červenobílém přes ležícího golmana nedokázal zvýšit vedení svého týmu. Hosté se snažili vyhodit. Puk ale jen nabili na modrou druhému sešívanému obránci. Jeho střela se odrazila od zadního mantinelu přímo před píseckou branku. Tesař na čáře odražený puk chytá!
     
    23:25
    Hosté v plném počtu. I přes dobré příležitosti domácích se zatím skóre zápasu nemění.
     
    24:30
    Sešívaní dalšími střelami ze střední vzdálenosti prověřují hostujícího brankáře. Ten se dnes opravdu nenudí, navíc za jeho záda zatím spadla jen jedna střela.
     
    25:40
    Holaník s Vosmíkem si vyměnili pár rychlých přihrávek u hostující branky a dostali se mimo dosah hostujících beků. Puk ale v rozhodující moment přeskočil hůl a situace tak zakončená nebyla.
     
    27:06
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Stejskal – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:18
    Hostující Šindelář si hned po buly vzal puk a z levého kruhu vyslal svižnou ránu zápěstím. Pittr se přesouval, střela ale zamířila mimo.
     
    28:40
    Mimo předchozí šanci se ale hosté do nebezpečných situací moc nedostávají. Teď hrají přesilovku ve svém obranném pásmu.
     
    29:06
    Domácí v plném počtu.
     
    29:58
    Tichý ve středu kluziště nezkrotil neposedný puk na holi a zastavil tak rychlý sešívaný útok. Jeden z jeho spoluhráčů navíc přejel modrou čáru, sešívaní se tak musí stáhnout.
     
    30:27
    Hosté ale nezvládli přechod a po jejich nepřesné rozehrávce se hra po icingu stěhuje zpět do jejich obranné třetiny.
     
    31:09
    Lechnýř hned po buly vypálil směrem na Pittrovu branku. Puk ale letěl o pár decimetů mimo.
     
    32:29
    Hrdličkova střela zprava byla zacloněná jedním z píseckých hráčů a poskakující puk vystrašil Tesaře, který jej jen vrazil. Sešívaní puk dojeli a tentokrát z druhé strany si najížděl slávistický útočník. Hosté ale nataženými holemi dokázali překazit druhou šanci Slavie v krátkém sledu.
     
    35:00
    Utkání se od začátku poprvé hraje pouze ve středním pásmu. Hra se přelévá ze strany na stranu a oba týmy se snaží udržet se delší chvíli na dostřel branky soupeře.
     
    36:15
    Nakonec to jsou písečtí hokejisté, kterým se to povedlo. Po pár vteřinách obléhání ale přišla jen slabá střela. S tou Pittr neměl nejmenší problémy.
     
    36:54
    A také sešívaní střílí. Bruslivý Dobner si dojel do slibné střelecké pozice a viděl na přední tyči odkrytou skulinku. Tesař ale včas zavřel prostor mezi koncem svého betonu a levou tyčkou.
     
    37:30
    Kvasnička obral soupeře ve svém pásmu a posunul hrací předmět na Jokla. Druhý jmenovaný slávista si ale nedokázal s nastalou situací poradit a nesrovnal si střelu.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Dráb – 2 min., krosček.
     
    39:35
    Stejskal rychle přistoupil k soupeři a vyhazuje puk do bezpečí. Kvasničkova práce ve středním pásmu navíc hosty obrala o další vteřiny přesilovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila bez gólů na obou stranách. Hosté se oproti první třetině hodně zlepšili. Hrají rychleji a jednodušeji, než jak nastoupili do úvodní části. I tak je to ale domácí tým, který udává tempo zápasu. Nebýt hostujícího golmana Tesaře a jeho skvělých zákroků, bylo by skóre zápasu vyšší. Druhá třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    A začala už i poslední část dnešního zápasu. Jako první se do útoku pouštějí slávisté. Jejich kombinace ale končí nepřesností ve středním pásmu.
     
    41:09
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Stejskal – 2 min., vražení na hrazení.
     
    41:14
    Slavia ve čtyřech hráčích.
     
    42:04
    Písek si s rozehrávkou neporadil nejlépe a puk po jejich zblokované rozehrávce vypadl ze hřiště. Hosté si berou oddechový čas.
     
    42:24
    Cháb projel s pukem středem kluziště, ale kotouč nedokázal včas předat svým spoluhráčům. Získávají ho tak sešívaní.
     
    43:09
    Domácí v plném počtu.
     
    44:50
    Tichý si vyměnil puk s Hrdličkou a první jmenovaný po přihrávce zpátky chtěl vystřelit. Přihrávka na něj ale byla příliš tvrdá a Tichý ji tak nezkrotil.
     
    47:30
    Vosmík vybojoval zpátky útočné pásmo pro Slavii. Šipla ho ale o puk obral a otáčí hru na branku Slavie.
     
    48:16
    Štípek našel před bránou volného Tichého, který dojížděl z druhé vlny. Na poslední chvíli mu dokázal jeden z hostujících obránců strčit do cesty hůl, která Tichého zastavila.
     
    49:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Kvasnička – 2 min., sekání.
     
    50:28
    Více než polovinu přesilovky mají hosté za sebou, více než v útočném pásmu se ale nachází za vlastní brankou.
     
    50:43
    Po posunutí branky po předchozí situaci Písku se hosté udrží v útočné třetině. Vhazovat se bude po Pittrově pravici.
     
    51:12
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Cháb – 2 min., hákování.
     
    51:25
    Domácí v plném počtu.
     
    52:14
    Drábova rána od modré vyprášila Tesařovu lapačku. Následná dorážka Dobnera z druhé strany byla pohotová, ale Tesař i ji kryje.
     
    53:06
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Šipla – 2 min., vysoká hůl.
     
    53:12
    Hosté ve čtyřech hráčích.
     
    54:07
    Na branku Písku léta jedna bomba za druhou. Teď od modré napálil puk Stejskal. Tesař vše kryje.
     
    55:06
    Hosté v plném počtu.
     
    56:16
    Slávisté dostihli kotouč za rankou soupeře jako první, sudí i tak vrací hru na druhou stranu kluziště. Slávisté se ale ihned po buly vrátili do útočné třetiny. Bekhend Tichého ale Tesaře nemohl zaskočit.
     
    58:29
    Slávisté udržují stav zápasu, přesto směrem do útoku nerezignovali. Po rychlém průniku Vosmíka promáchl jeden z dojíždějících hráčů Slavie.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Kvasnička – 2 min., hrubost.
     
    59:35
    Hosté zkouší štěstí v šesti hráčích.
     
    Konec zápasu.
     
    O třech bodech rozhodla první třetina. Právě v ní se slávisté dostali do vedení, o které už nepřišli. Hosté sice bojovali a snažili se alespoň o zisk bodu, v klíčových chvílích jim ale chyběla přesnost.
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se někdy příště na viděnou. (20:06:02)

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 5. Dráb (Dobner)


    HC Slavia Praha: M. Pittr (B. Vavřena) — J. Hrdlička, J. Málek, J. Stejskal, D. Kříženecký, T. Kluch, F. Hron, M. Kulinič, J. Dráb — F. Holaník, M. Dobner, D. Hasman, P. Šachl, J. Fibigr, S. Tichý, T. Jokl, M. Rejna, M. Kvasnička, V. Štípek, A. Vosmík
    Trenér: Vladimír Machulda

    IHC Králové Písek: J. Tesař (M. Švehla) — R. Dohnal, M. Velíšek, L. Polák, M. Zralý, T. Šipla, M. Cícha — P. Bouška, O. Sabiniok, O. Sládek, F. Šindelář, J. Zátopek, M. Mikeska, Š. Kaiser, T. Strnad, F. Cháb, R. Pitel, J. Lechnýř

    Rozhodčí: Tomáš Battěk — Goran Jurak, Jakub Maňák

    Diváci: 76
    bahis siteleri