Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Carolina – Tampa 5:1 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:6 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Seattle – Calgary 3:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 28.09.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Haydn Fleury v samotném závěru nedovoleně atakoval Pedersena a závěrečné sekundy stráví na trestné lavici.
    58:23 Malte STROMWALL - 5:1
     
    58:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí ale rychle otočili hru na druhou stranu. Lane Pederson nahrál doprava MALTEMU STROMWALLOVI, který střelou zápěstím přes obránce vymetl vzdálenější horní růžek nad pravým ramenem Lagaceho – 5:1. Asistence: Lane Pederson a Dylan Coghlan.
     
    57:55
    Na trestnou lavici ještě míří Nick Paul. Canes tak budou hrát přesilovku.
     
    57:38
    Frederik Andersen chytá dobrý zápas! Nyní se stačil přemístit proti Hagelovi, kterého našel Paul.
    51:42 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:1
     
    51:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali gólu! Ross Colton dokázal zpoza branky v pádu najít VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA. Ten napoprvé zblízka ještě nepřekonal Andersena, který zasáhl pravým betonem, ovšem proti dorážce už neměl šanci. Asistence: Ross Colton.
    46:29 Seth JARVIS - 4:0
     
    46:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Něco podobného, co před chvílí Aho, teď předvedl i SETH JARVIS! Rovněž on se vydal dopředu na levém křídle, prosadil se přes bránícího Černáka a z kruhu pro vhazování vymetl tentokrát vzdálenější růžek nad lapačkou Lagaceho – 4:0. Bez asistence.
    44:57 Sebastian AHO - 3:0
     
    44:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes zvyšují na rozdíl tří gólů! Na levém křídle se dostal k puku SEBASTIAN AHO. Ten nabral rychlost, pohrál si s obráncem Schmidtem a svou akci zakončil střelou do bližšího horního růžku Lagaceho svatyně. Bez asistence.
     
    44:08
    Hezká akce domácích! Tu založil nahrávkou doprava Martin Nečas. Chatfield pak přenesl hru doleva, odkud pálil z první Jesperi Kotkaniemi. Lagace se stačil přemístit a připsal si další výtečný zákrok!
     
    43:18
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Lane Pederson – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Jack Finley – 5 min., bitka.
     
    43:18
    Máme tu bitku! No, nakonec se z toho vyklubal spíše řeckořímský zápas, kdy se oba kohouti především drželi a přetlačovali. Moc pěstí nepadlo. Jednalo se o domácího Laneho Pedersona a hostujícího Jacka Finleyho.
     
    37:00
    Další velká příležitost domácích! Puk se dostal za záda Lagaceho a klouzal se po brankové čáře, odkud ho odklidil zpátky do hry Naměstnikov!
    35:46 Paul STASTNY - 2:0
     
    35:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí dnes podruhé využívají přesilovku a zdvojnásobují svůj náskok! Kotkaniemi nahrál na modrou Dylanovi Coghlanovi, který vypálil a puk skončil až za zády Lagaceho. Hostující brankář nedokázal zakročit i proto, že letící kotouč před ním ještě tečoval clonící PAUL STASTNY – 2:0. Asistence: Dylan Coghlan a Jesperi Kotkaniemi.
     
    34:22
    Po reklamní přestávce uvidíme další přesilovku Canes. Na trestnou lavici jde Cal Foote za krosček.
     
    33:27
    Ránu Anttoniho Honky tečoval těsně vedle hostující branky Malte Stromwall! Tady by byl Lagace bez šance.
     
    32:51
    Vladislav Naměstnikov přebruslil obránce Honku a hnal se na Andersena! V poslední chvíli se ale vrátil Mendel, jenž útočníkovi Tampy znepříjemnil zakončení a domácí gólman dokázal zakročit! Poté navíc došlo ke srážce Naměstnikova s Andersenem, při níž byla i posunutá branka. Oba aktéři jsou naštěstí, zdá se, v pořádku.
    31:50 Andrej SVEČNIKOV - 1:0
     
    31:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru využili a otevírají skóre utkání! Dylan Coghlan rozehrál z modré čáry doleva na Jesperiho Kotkaniemiho. Ten kotouč přiťukl z druhé vlny najíždějícímu ANDREJOVI SVEČNIKOVOVI, který se do něj opřel z první a napálil ho nad lapačku Lagaceho. Asistence: Jesperi Kotkaniemi a Dylan Coghlan.
     
    29:56
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Vladislav Naměstnikov – 2 min., vysoká hůl.
     
    29:42
    Martin Nečas našel křížným pasem Andreje Svečnikova. Ten střílel z voleje do poloodkryté branky, ovšem Maxime Legace se bleskově přemístil a zabránil téměř jasnému gólu!
     
    28:25
    Hosté se teď ocitli pod velkým tlakem! Ránu Jordana Staala z mezikruží vyrazil Lagace a dorážející Jalen Chatfield nedokázal zblízka přehodit pravý beton! Bolts pak vyhodili na icing.
     
    27:07
    Alexandr Pašin na levém kruhu obehrál obránce Jonese a vylepšil si tak pozici. Nedokázal však překonat brankáře Lagaceho!
     
    25:52
    Z vrcholu levého kruhu napřáhl Vladislav Naměstnikov. Andersen ránu, která směřovala na vzdálenější tyčku, vyrazil lapačkou!
     
    24:09
    Martin Nečas poslal v oslabení do úniku Jordana Staala. Ten se řítil na branku z levé strany. Zvolil střelu, kterou vyrazil Lagace!
     
    23:57
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Lane Pederson – 2 min., držení.
     
    23:35
    Přečíslení 2 na 1 řešil Nick Paul střelou z pravého kruhu, kterou dokázal Andersen vyrazit! To byla dobrá možnost hostí.
     
    14:06
    Sergačjov posunul puk na levý kruh, odkud střílel Vladislav Naměstnikov. Možná gólovou ránu zablokoval těsně před Andersenem obránce Coghlan! Vzápětí vyhodil Aho.
     
    12:54
    Seth Jarvis zahákoval ujíždějícího Colea Koepkeho. První přesilovková šance pro hosty.
     
    11:35
    Jen jsem to dopsal, tak Bolts zatlačili svého soupeře! Andersen nejprve vytěsnil za branku kotouč po tečované střele. Vzápětí musel být opět v plné pohotovosti, když na něj pálil z mezikruží Nick Paul. Dán v brance Canes puk vyrazil před sebe a dokázal pokrýt i Paulovu dorážku!
     
    05:23
    Dobré střídání domácích. To vyvrcholilo ranou Jordana Staala, kterou vyrazil Lagace a faulem Gageho Goncalvese. Canes tak budou hrát přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 32. Svečnikov (Kotkaniemi, Coghlan), 36. Stastny (Coghlan, Kotkaniemi), 45. Aho, 47. Jarvis, 59. Stromwall (Pederson, Coghlan) – 52. Naměstnikov (Colton)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Hamrla) – Pesce (A), Skjei, Chatfield, Coghlan, Honka, Mendel – Jarvis, Aho (A), Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, Staal (C), Stastny – Pašin, Pederson, Stromwall.
    Tampa Bay Lightning: Lagace (Alnefelt) – Černák (A), Sergačjov (A), Foote, Fleury, Schmidt, Jones – Colton, Paul (A), Hagel – Barre-Boulet, Naměstnikov, Koepke – Fortier, Smith, Dumont – Edmonds, Finley, Goncalves.

    Rozhodčí: McIsaac, L'Ecuyer – Marquis, Flemington

    Diváci: 12 345
    bahis siteleri