Jihlava – Pardubice 3:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:2 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 5:4 (po pr.)
Sparta – Třinec 4:7 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:7 (1:3, 0:2, 3:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 28.10.2022, 18:15 • ICE ARENA Letňany, Praha 18–Letňany • DHL Extraliga juniorů • 17. kolo
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:38:32)
     
    Z na první pohled rozhodnutého střetnutí se v posledních minutách vyklubalo malé drama. Sparťané v průběhu několika desítek sekund stáhli své pětibrankové manko na pouhé dva zásahy, ale Třinec si nakonec závěr utkání pohlídal a veze domů zasloužené tři body. Po drtivou většinu střetnutí měl na ledě převahu, v Letňanech dnes prostě a jednoduše vyhrál ten lepší.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Utkání se už jen dohrává. Třinec je na kotouči, drží ho ve vlastní třetině. Domácí se nikam neženou.
     
    58:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pohádkový obrat se nekoná, naděje na vyrovnání se rozplynuly – tři body dnes poputují na východ! Z vlastní modré čáry opuštěnou svatyni Sparty trefil TADEÁŠ HLÁVKA, který dělá definitivní tečku za hostujícím vítězstvím. Asistence: Patrik Volas, Tomáš Šilar.
     
    58:27
    Domácí se nepřesnou přihrávkou připravili o útočné pásmo, kotouč zajel za hranici třetiny.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:37
    Lokajíček už pokukuje po střídačce, zatím ale zůstává mezi třemi tyčemi. Sparta znovu míří do útoku.
     
    56:58
    Senčák zavezl puk do útočného pásma, Třinečtí se na něj okamžitě vrhli a přišpendlili ho k hrazení. Následuje dlouhá tahanice o kotouč.
     
    56:21
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    56:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, v Letňanech to nakonec opravdu ještě bude drama! Oto Theimer našel na pravém kruhu volného FRANTIŠKA DAVIDA, který následnou prudkou ranou posunul svůj tým na dostřel vyrovnání – 4:6! Asistence: Oto Theimer, Jakub Tůma.
     
    55:49
    Dva slepené góly nahnaly vítr do plachet domácího celku, který se snaží přidat další zásahy. Na vyrovnání mu zbývá už jen něco málo přes čtyři minuty.
     
    55:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak pozor, v Letňanech by to přeci jen ještě mohlo být zajímavé! Exekuce nájezdu se ujal ONDŘEJ HRABÍK, který nedal Klimkovi šanci a přidává třetí gól Sparty – 3:6!
     
    55:04
    Pozor, uvidíme trestné střílení pro Spartu! Filip Hrůzek (TRI) v brankovišti zalehl kotouč.
     
    54:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen ještě prosazují a snižují své manko! Z modré čáry Klimka překvapil JAKUB TŮMA, jehož zakončení zaplulo přesně do třinecké svatyně. Sparta tak šest minut před koncem prohrává už "jen" o čtyři branky – 2:6! Asistence: František David.
     
    53:36
    Třinečtí kombinují před domácí brankou. Tempo hry po šestém zásahu hostů výrazně opadlo, oba týmy zřejmě už jen čekají na závěrečnou sirénu.
     
    52:39
    Zakázané uvolnění hráčů s eskem na prsou připravuje vhazování před brankou Jana Lokajíčka.
     
    51:58
    Buják zachytil vyhozený kotouč a rozehrál jej dopředu, Pražané se snaží držet dění co nejdál od své svatyně. Skoro to působí tak, jako kdyby byli v oslabení.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Fábry, 55. Tůma (David), 56. Hrabík (TS), 57. David (Theimer, Tůma) – 4. Holinka (Volas), 7. Cedzo (Kareš, Holinka), 20. Zielinski (Cedzo), 23. Šilar (Spěváček, Volas), 25. Holinka (Gerych), 51. Gerych (Hrůzek, Cedzo), 59. Hlávka (Volas, Šilar)


    HC Sparta Praha: Lokajíček (Liemann) – Červenka (A), Tůma, Böhm, David, Ducháč (C), Bartoň, Pavlák – Höll, Hrabovetskyi, Hamršmíd, Senčák, Stepanchuk, Fábry, Vašíček, Václavík, Mácha, Theimer, Hrabík, Žmola.
    Trenér: Richard Žemlička.

    HC Oceláři Třinec: Klimek (Král) – Buják, Andrle, Hrůzek (A), Kareš (C), Pospíšil, Zielinski, Volas – Ullrych, Pánek, Hlávka, Šutý (A), Cedzo, Spěváček, Gerych, Tomiczek, Holinka, Šotkovský, Moškoř, Šilar.
    Trenér: René Mucha.

    Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Špůr, Hlinka.

    Diváci: 78
    thejrc.org