Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 28.10.2022, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:01:10)
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 50 – 22 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 12 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 47 zákroků, 3 OG, úspěšnost 94,0%, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 18 zákroků, 4 OG, úspěšnost 81,8%, odchytal 57:46

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (PHI) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 12:24
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:54

    Tři hvězdy utkání

    1. Travis Konecny (PHI) – 0+2
    2. Kevin Hayes (PHI) – 0+2
    3. Aleksander Barkov (FLA) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 14 871 diváků.
     
    Philadelphia vybojovala další cenné vítězství, loňského vítěze Prezidentské trofeje Floridu na domácím stadionu porazila 4:3.

    První třetina přinesla po dvou gólech na každé straně. Důležitý krok směrem k vítězství udělali domácí ve druhé dvacetiminutovce, v níž skórovali dvakrát, zatímco Hart za svá záda nepustil jediný puk. Výrazně aktivněji hrající Florida se ve třetím dějství dostala na kontakt zásluhou Brandona Montoura, ale kýženého vyrovnání se nedočkala. Panteři konkurenta přestříleli více než dvakrát, skvěle chytající Carter Hart ovšem dopustil z 50 střel pouze tři góly, což stačilo k zisku dvou bodů.

    Svěřenci kouče Tortorelly se díky vítězství posunuli v tabulce Východní konference na třetí příčku. Přeskočili i Floridu, která je s devíti body na páté pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Philadelphia je blízko vítězství. Anton Lundell přihrál do pravého kruhu Samu Reinhartovi, jemuž zakončení vůbec nevyšlo, pomalu letící puk Hart snadno lapil do lapačky.
     
    59:22
    Oddechový čas pro tým Florida Panthers.
     
    59:22
    Viditelně unavený Anthony DeAngelo dokázal získat puk a bez rozmyslu ho odpálil na zakázané uvolnění. Konstruktivní rozehrávka v daný okamžik nepřicházela v úvahu.
     
    58:49
    Sledujeme enormní tlak Panterů, ale Carter Hart i nadále odolává! Nyní mu výrazným způsobem pomohl úspěšným blokem Kevin Hayes.
     
    58:28
    Do pravého kruh si povyjel Brandon Montour. Vypálil forhendem z první, Carter Hart se přesunul k levé tyči v poslední chvíli.
     
    57:54
    Aleksandr Barkov na sebe natáhl dva protihráče, potom posunul touš do levého kruhu na Matthewa Tkachuka. Florida kombinuje v útočném pásmu, Sergej Bobrovskij zamířil na střídačku.
     
    57:20
    Po obtočení soupeřovy svatyně vyzkoušel zasunout touš k levé tyčce Eetu Luostarinen, Carter Hart předvedl jistý zákrok betonem.
     
    56:47
    V dané situaci nemohl Sam Bennett udělal nic lepšího. Přes tři protihráče zvládl nahodit na bránu a Hartovi zároveň zabránit v rozehrávce.
     
    56:21
    Útočné snahy hostujícího mužstva brzdí odpískané zakázané uvolnění, Anton Lundell totiž nedosáhl na prudký pas Marca Staala.
     
    55:55
    Elitní lajna Panthers dostává s blížícím se závěrem střetnutí hodně prostoru na ledě. Matthew Tkachuk zkoušel bekhendem prostrčit puk na Barkova, pasu zabránil v úspěšném provedení Ivan Provorov.
     
    55:12
    Matthew Tkachuk si na malém prostoru vyměnil touš s Aleksanderem Barkovem, načež střílel z pravé strany forhendem, od blokujícího Brauna hrací předmět zamířil do ochranné sítě.
     
    54:43
    Za obloučkem Barkova překvapivě statoval obránce Brandon Montour. Travis Sanheim se jím rozhodit nenechal a vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    54:20
    Sám proti třem Wade Allison neměl moc šancí na úspěch. Přesto alespoň zabojoval, nakonec mu kotouč čistým způsobem odebral Marc Staal.
     
    53:47
    Útočnou třetinu obsadila druhá formace Panterů. Střela vyšla na Sama Reinharta, ten z pravého kruhu mířil příliš vysoko.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. DeAngelo (Konecny, Farabee), 16. Laughton (Konecny, Hayes), 31. MacEwen (Seeler, Deslauriers), 32. Farabee (Hayes, Tippett) – 4. Forsling (Barkov, Verhaeghe), 8. Mahura (Gudas, White), 41. Montour (Reinhart, M. Tkachuk)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – DeAngelo, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Farabee – Tippett, Laughton (A), Cates N. – Allison, Frost, Sedlák – MacEwen, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Montour, Forsling, Gudas, Mahura, Kiersted, M. Staal – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Balcers – White, Lundell, Luostarinen – Hörnqvist (A), E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Hebert, Brenk – MacPherson, Fournier

    Diváci: 14 871
    ocianews.com