Zbuzany – Bohemians B 1:2 (kon.) | Vltavín – Písek 3:0 (kon.) | Sokolov – Domažlice 0:1 (kon.)
Č. Budějovice B – Motorlet 1:1 (kon.) | Přeštice – Karlovy Vary 3:1 (kon.)
konec
FK Zbuzany 1953
1:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 B
Sobota 05.11.2022, 10:15 • Zbuzany • Česká fotbalová liga (A) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou sobotu! Fotbalový podzim vrcholí, v rámci předposledního kola ČFL před zimní pauzou dnes Zbuzany na své půdě přivítají Bohemians "B".
     
    FK ZBUZANY (6. místo)
    13 Z, 5–4–4, 27:21 (+6), 19 bodů

    Zbuzanští uzavírají relativně úspěšnou první polovinu ročníku. S bilancí pěti výher, čtyř remíz a čtyř porážek je najdeme na šestém fleku, což je výrazně lepší umístění než v uplynulém ročníku. Tehdy skončili třináctí.

    V minulém kole ovšem narazili a poprvé po čtyřech utkáních v řadě nebrali ani bod. Na půdě Karlových Varů padli těsně 1:2, když za domácí dvakrát skóroval Červený a hosté našli jen jednu odpověď z dílny Agyemana. Spraví si chuť proti klokanům?

    Poslední odehrané zápasy
    29. 10.: Karlovy Vary – Zbuzany 2:1
    22. 10.: Zbuzany – Přeštice 5:1
    15. 10.: Zbuzany – Plzeň "B" 1:0
     
    BOHEMIANS PRAHA 1905 "B" (2. místo)
    13 Z, 9–1–3, 28:12 (+16), 28 bodů

    Bohemians jsou na tom ještě lépe. To, že vršovická rezerva bude dvě kola před koncem podzimu na druhém místě, nečekal snad ani ten nejskalnější fanoušek zeleno-bílých. Na první Admiru ztrácí dva body, oproti třetí Plzni "B" a čtvrtým Domažlicím pak má jeden navíc. Na základě výsledku dnešního souboje se tak může pohnout jak nahoru, tak dolu.

    Pražané do střetnutí půjdou ve výborné formě, aktuálně se totiž vezou na již pět zápasů dlouhé vítězné vlně. Dosud poslední úspěch přidali minulou neděli, kdy na své domácí půdě v Uhříněvsi přetlačili béčko Dynama 1:0. O osudu utkání v 63. minutě rozhodl Zeman.

    Poslední odehrané zápasy
    30. 10.: Bohemians "B" – Č. Budějovice "B" 1:0
    23. 10.: Povltavská FA – Bohemians "B" 1:2
    16. 10.: Bohemians "B" – Vltavín 1:0
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude v dopoledním souboji ve Zbuzanech dohlížet Zdeněk Mudra, na stranách budou připraveni Lukáš Langmajer a Zuzana Špindlerová.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zbuzany 1953: Kočí – Houha, Jakab, Zákostelský (C), Studnička, Hrubeš, D. Eichler, Hampl, Agyeman, Etemike, T. Novák.
    Náhradníci: Matěka – Barciaga, Trýzna, M. Eichler, Pouček, Kozel.
    Trenér: František Douděra.

    Bohemians Praha 1905 B: Kouba – Kadlec, Farkaš (C), Mareš, Zeman, Kadlec, Vala, V. Novák, Damašek, Wexler, Marhoul.
    Náhradníci: Soukup – Müller, Panc, Nekvasil, Koutský, Stupka, Bárta.
    Trenér: Dalibor Slezák.

    Rozhodčí: Mudra – Langmajer, Špindlerová.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní ráno, utkání začíná za přibližně půl hodiny! Níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy obou celků.
     
    Ani jeden tým zatím nevstoupil na hrací plochu. Duel tak nejspíš začne s malým zpožděním, jak je ostatně v naší třetí nejvyšší soutěži zvykem.
     
    Start souboje se pomalu ale jistě blíží. Domácí hráči si dnes vybrali celobílé dresy, zatímco hosté zvolili svou tradiční zeleno-bílou pruhovanou sadu.
     
    Úvodní výkop obstarají Zbuzany, začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sedm minut po původně plánovaném času startu utkání se míč konečně dal do pohybu! Dlouhý nákop hostů do útoku skončil v rukavicích připraveného Kočího.
     
    2
    Zbuzany si hned zkraje střetnutí vyzkoušely standardku, kterou někdo z protihráčů odvrátil za branku. Bohemians tak budou vzápětí čelit prvnímu rohu.
     
    3
    Klokani jsou pod tlakem. Zatím se jim sice daří domácí držet daleko od Koubovy svatyně, zároveň si ale už delší dobu pořádně nesáhli na balón.
     
    4
    Zákostelský skvělým vzdušným pasem přesunul hru ze středu na pravou stranu, následná akce Zbuzan vedla ke Koubově zákroku. Následně další roh.
     
    5
    První hezká souhra Bohemky. Wexler vyslal přihrávku do běhu na Marhoula, který se snažil proniknout za obranu. K míči se ale rychleji dostal Kočí.
     
    7
    Hra se nyní drží u pravé postranní čáry. Ani jednomu týmu se nedaří na delší dobu zkrotit balón, ten tak v důsledku velmi často mění svého majitele.
     
    8
    Zbuzany ubránily vršovické tažení do útoku a nyní se snaží míč odtáhnout dál od svého vápna.
     
    9
    Exekuce dalšího domácího rohu se ujal Studnička, který míč poslal přesně na hlavičku Etemikeovi. Od něj šel balón kousek nad hostující břevno.
     
    10
    Nigerijský forvard zůstal ležet ve vápně, momentálně se mu věnuje zdravotník. Hra ve Zbuzanech stojí.
     
    12
    Už se znovu hraje. Bohemians se nyní povedlo hru bleskově přesunout až ke Kočímu, střelecký pokus z toho ale zatím nebyl. Hosté operují kolem vápna.
     
    13
    Jeden z domácích přeřadil na vyšší rychlost a vrhl se za nakopnutým balónem, který byl bránící protihráč nucen odkopnout do zámezí. Out pro Zbuzany.
     
    14
    Zbuzany mají více ze hry, Bohemka teď řešila velmi nepříjemnou sekvenci událostí ve vlastní šestnáctce. Obrana chvíli hořela, nakonec ale situaci zvládla.
     
    15
    Máme za sebou téměř čtvrt hodiny hry, vršovický protiútok teď vyhasil už daleko od branky Zbuzan.
     
    16
    Domácí obránce vystihl protihráčovu přihrávku na střed a pro jistotu balón ťukl ke Kočímu, který jej lapil do svých rukavic. Zbuzany si berou míč.
     
    17
    Kouba byl nucen ze svého repertoáru vytáhnout další zákrok, domácí budou mít znovu roh.
     
    18
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    Zbuzany teď měly na trávníku celkem jasně více ze hry, po rychlém brejku klokanů však míč končí v jejich síti! VLADIMÍR ZEMAN se uvolnil na středu a vyslal lehkou střelu, která zaplula přesně do pravého dolního rohu – 0:1!
    18. Vladimír ZEMAN - 0:1
     
    20
    Bohemians jsou na koni, zbuzanská obrana teď má podstatně více práce než v předešlých minutách.
     
    21
    Wexler se vydal za nakopnutým míčem, který před ním ale nakonec hostující zadáci uchránili.
     
    22
    Hraje se nahoru dolu, teď sledujeme celkem vyrovnanou partii. Častěji jsou ovšem na míči hosté.
     
    23
    Zbuzany měly šanci srovnat. Už zhruba počtvrté v dnešním utkání se ujaly rohového kopu, který ale jeden z protihráčů hlavou odvrátil mimo nebezpečí.
     
    25
    Hrubeš poslal míč na pravou stranu hřiště, odkud následně přišel centr do vápna. Ten ovšem přistál pouze na kopačce zeleno-bílého obránce.
     
    26
    Vzdušnou přihrávku na střed tentokrát zkrotil sám Kouba, balón skončil v jeho rukavicích. Zbuzany mají navrch a snaží se co nejdříve vyrovnat.
     
    27
    Farkaš na hranici domácího vápna zkušeně odzbrojil Agyemana a obratem míč poslal hlouběji do šestnáctky, akce ale větší šanci Bohemky nepřinesla.
     
    28
    Bohemians volí centry, do zbuzanského vápna v posledních minutách letí jeden za druhým. Takřka ve všech situacích ale zatím míč vystihl jen protihráč.
     
    30
    Domácí se usadili před brankou soupeře, Kouba teď musí být takřka konstantně ve střehu.
     
    31
    Gólman Bohemians má na svém kontě další zákrok. Přihrávka z levé strany vedla k velmi nadějné hlavičce, kterou ale strážce hostující svatyně chytil.
     
    33
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Oghenekaro Graham Etemike, přichází Lukáš Pouček.
     
    35
    Atmosféra na hrací ploše se vyostřuje, padla žlutá. Bohemians ubránily další roh, při protiútoku klokanů pak byl Josefem Jakabem (ZBZ) tvrdě faulován Wexler.
     
    35
    Hlouček vršovických fanoušků teď zalitoval spálené šance Wexlera, který z bezprostřední blízkosti brány poslal balón nad břevno!
     
    37
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Zbuzanský postup na Koubovu branku zastavil jeden z hostů, který míč odkopl daleko od vápna.
     
    38
    Klokani budou zahrávat standardku z pozice jen těsně vedle postranní čáry. Uvidíme, zdali se jim jí podaří přetavit v nějakou nadějnou příležitost.
     
    39
    Hosté vybojovali roh, ze kterého míč následně vysoko přeletěl zbuzanskou šestnáctku.
     
    41
    Domácí protiútok tentokrát zastavil postranní rozhodčí, který Zbuzany nachytal v ofsajdu.
     
    42
    Padla další žlutá karta, znovu na straně domácích. Napomínán je Tomáš Novák (ZBZ).
     
    43
    Rozproudit trochu ospalý závěr úvodní půle by mohla standardka Zbuzan z velmi slušné pozice, domácí jí budou zahrávat jen kousek od hranice vápna.
     
    44
    Výborný Kouba se teď činí. Standardku vyboxoval mimo nebezpečí a velmi zkušeně si počínal i během následného rohu, který též vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    45
    Domácí se ženou za vyrování, Bohemka je pod obrovským tlakem! Střela zpoza vápna trefila Koubovu ruku, od které se míč následně odrazil na břevno! Uvidíme další roh!
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    45+1
    Na hraně pokutového území se uvolnil Agyeman, jehož zakončení jen těsně minulo vzdálenější tyč! Pražané to nemají vůbec jednoduché.
     
    45+2
    Bohemians úspěšně odtáhli balón daleko od svého vápna, první poločas pomalu ale jistě končí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:24.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, po kterém jsou o chlup blíže k vítězství hráči Bohemians. Skóre ale zatím předvedené hře moc neodpovídá – domácí totiž byli po většinu doby na hřišti aktivnějším celkem a vypracovali si daleko větší množství nadějných šancí. Ani jednu z nich ale nepřetavili v gól, zatímco klokani využili brejk Zemana. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Tomáš Novák, přichází Miroslav Eichler.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Vojtěch Novák, přichází Jan Koutský.
     
    46
    Bohemians si zkušeně poradili s prvním útokem Zbuzan. Míč končí za brankou, Kouba ho bude za malou chvíli odkopávat od svého vápna.
     
    47
    Agyeman se snažil něco vymyslet na pravé straně hřiště, před dvěma protihráči ale míč neubránil.
     
    48
    Domácí do druhého poločasu vstoupili dobře a dávají hostující obraně zabrat. Střelecký pokus teď prosvištěl vedle svatyně Marka Kouby.
     
    49
    Studnička posunul balón do šestnáctky na nabíhajícího Hrubeše, jehož následný krátký centr jeden ze spoluhráčů přetavil v nepřesnou hlavičku.
     
    51
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    Tak tohle už pro Zbuzany musí být hodně frustrující! Domácí byli od začátku poločasu znovu jasně lepším týmem, po rychlé akci Bohemky ale prohrávají už o dva zásahy. Z blízkosti malého vápna vybíhajícího Kočího prostřelil DENIS VALA – 0:2!
    51. VALA - 0:2
     
    52
    Protiútok domácích rychlou odpověď na zásah hostů nepřinesl, nevedl ani k přesné střele.
     
    53
    Po Studničkově nepřesné přihrávce následoval rychlý brejk klokanů po pravé straně. Centr na Zemana ale zamýšleného adresáta nenašel.
     
    54
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Petr Hampl, přichází Jakub Trýzna.
     
    55
    Na Hrubeše se pověsil dotěrný protihráč, domácí borec tak pro jistotu poslal míč až ke Kočímu.
     
    56
    Rohový kop Bohemians Kočího nijak vážně nepotrápil, lehká hlavička přistála do jeho náručí.
     
    57
    Dlouhý nákop Zbuzan končí u Kouby, který po míči doslova skočil. Trýzna ho dobíhal marně.
     
    58
    Klokani z další akce vytěžili roh. Ve Zbuzanech teď sledujeme vyrovnanou podívanou, která ovšem postrádá nějaké zajímavější střelecké příležitosti.
     
    59
    Dění se přesunulo na opačný konec plochy. Domácí si rohový kop vyzkoušeli hned dvakrát krátce po sobě, ani v jednom případě ale Koubu neohrozili.
     
    60
    Máme za sebou skoro hodinu hry. Agyeman chtěl přihrávkou do běhu připravit zakončení pro spoluhráče, jenž se ale nedokázal odpoutat od bránícího soka.
     
    61
    Hodně jednoduché zakončení z dílny Studničky plody nepřineslo, Kouba ho bez problémů lapil.
     
    62
    Lehké to teď naopak neměl Kočí, kterého nechala obrana na holičkách! Prudký protiútok klokanů sice nebyl z nejhezčích, vedl však k poměrně nadějné ráně z vápna, do které se musel zbuzanský gólman položit!
     
    63
    Marhoulovi teď rozhodčí odpustil nevybíravý zákrok u středu hrací plochy, hra plyne dál bez přerušení.
     
    64
    No, tohle si Karel Hrubeš nejspíš za rámeček nedá. Domácí borec naběhl na hranici vápna, se zakončením si dal hodně načas a když už se odhodlal vystřelit, branku Bohemky minul o dobrých několik metrů.
     
    65
    Zbuzany mají hru pod kontrolou a ženou se za kontaktním gólem, pražská obrana jim ale vzdoruje a nechce je pustit do nějaké kvalitnější příležitosti.
     
    66
    Mareš teď poslal míč do zámezí. Hosté jsou znovu pod tlakem, nedaří se jim se dostat k balónu.
     
    67
    Už pár desítek sekund se hraje ve vápně Bohemky, která teď působí trochu bezradně. Zbuzany mají jasně více ze hry a čím dál tím silněji tlačí na Koubu.
     
    68
    Domácí zahráli další roh, kterých dnes měli už výrazně přes deset. Do zakončení se dostal Studnička, jehož rána trefila jen bránícího protihráče.
     
    69
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Shaked Wexler, přichází Jakub Müller,
    ze hřiště odchází Lukáš Marhoul, přichází David Nekvasil.
     
    70
    Postup klokanů po pravé straně byl rychle zastaven zbuzanskou obranou, která si bere míč na své kopačky.
     
    71
    Po dlouhých minutách domácího náporu teď přišla obrovská šance Pražanů! Zeman se uvolnil ve středu hřiště a běžel sám na Kočího, který jeho následné zakončení vyrazil!
     
    72
    Žlutou kartou je trestán Jan Zákostelský (ZBZ), který ale svůj vlastní faul paradoxně odnesl hůře než inzultovaný protihráč. Na trávníku se mu věnuje zdravotník.
     
    74
    Bohemians následný přímý volný kop nezahráli úplně nejlépe. Exekutor z pozice pár metrů před vápnem poslal balón pouze nad břevno zbuzanské branky.
     
    75
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Jan Zákostelský, přichází Robert Barciaga.
     
    76
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Vladimír Zeman, přichází Vojtěch Panc.
     
    76
    Defenzíva Zbuzan je extrémně rozháraná! Teď jí pokořil další protihráč a situaci musel opět řešit až Kočí, který pozemní střelu vytěsnil nohou!
     
    77
    Trochu se zdá, že domácím hráčům po neúspěšném náporu došly síly. Hraje se kolem středu hřiště, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    78
    Pouček nařízený přímý kop poslal jen do postavené zdi, následný centr zpoza vápna vystihl protihráč. Zbuzanům dnes v útoku nic nevychází.
     
    79
    Pomalu ale jistě jdeme do finiše, jsou tu závěrečné minuty dnešního utkání. Domácí ještě neskládají zbraně a chtějí snížit, Bohemians se ale kvalitně brání.
     
    80
    Hosté Agyemanův centr z pravé starny odvrátili na další roh. Uvidíme, co Zbuzany vymyslí tentokrát.
     
    81
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    Tak pozor, možná není rozhodnuto! Domácím se po dalším rohovém kopu daří prolomit střelecké trápení, LUKÁŠ POUČEK se prosadil z chaotické situace v hostujícím vápně – 1:2!
    81. Lukáš POUČEK - 1:2
     
    84
    Mohlo být rozhodnuto, tohle možná bude Valu ještě pořádně mrzet! Hostující borec přeběhl takřka celé hřiště, zbavil se protihráčů a své sólo ve vápně zakončil střelou nad břevno!
     
    85
    Bohemians se znovu ubránili, Marek Kouba bude za pár sekund odkopávat míč od svého rajonu.
     
    86
    Zbuzany stále operují s míčem v bezprostřední blízkosti hostujícího vápna, ale zatím bezvýsledně.
     
    87
    Vršovičtí hráči odvrací jeden centr za druhým. Někdo z domácích se teď zkusil prosadit z levé strany, svůj projektil ale nenamířil úplně přesně.
     
    88
    Utkání se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Zbuzany mají stále obrovskou převahu, v útoku ovšem působí bezzubě a nedaří se jim překvapit obranu Bohemky.
     
    89
    Zdá se, že Bohemians se nakonec přeci jen probrání k tříbodovému výsledku. Hosté nicméně stále tlačí, za malou chvíli začne nastavení.
     
    90
    Závěr zápasu se protáhne o tři minuty.
     
    90+1
    Míč zaplul vedle pražské branky. Kouba jej za malou chvíli rozehraje daleko od své svatyně.
     
    90+2
    Domácí si vybojovali ještě jeden roh, situace pro ně už začíná být kritická. Pokud dnes chtějí bodovat, budou muset udeřit co nejdříve.
     
    90+3
    Sledujeme ještě poslední výpad Zbuzan před Koubovu branku, který se nese po levé straně hřiště.
     
    90+4
    Bránící hostující borec vyšťouchl letící míč ven z bohemácké šestnáctky, tohle už Pražané zvládnou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec, tři body dnes putují do Vršovic! Nutno nicméně podotknout, že ve Zbuzanech dnes zvítězil ten slabší tým. Domácí měli po drtivou většinu střetnutí na hrací ploše převahu, kterou se jim ale nedařilo přetavit v branky. Oproti tomu klokani se s takovým střeleckým trápením nepotýkali, ba naopak: k zisku tří bodů jim stačilo využít dva rychlé brejky.
     
    Bohemka protahuje svou vítěznou šňůru na šest utkání a minimálně do zítřka se přesouvá na špici tabulky. Příští víkend jí čeká domácí souboj s Přešticemi, zatímco šesté Zbuzany zamíří na půdu Motorletu.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou příště! (12:31:57)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 81. Pouček – 18. Zeman, 51. Vala

    Karty:   35. Jakab (ZBZ), 42. T. Novák (ZBZ), 72. Zákostelský (ZBZ)


    FK Zbuzany 1953: Kočí – Houha, Jakab, Zákostelský (C) (75. Barciaga), Studnička, Hrubeš, D. Eichler, Hampl (54. Trýzna), Agyeman, Etemike (33. Pouček), T. Novák (46. M. Eichler).
    Náhradníci: Matěka – Kozel.

    Trenér: František Douděra.

    Bohemians Praha 1905 B: Kouba – Kadlec, Farkaš (C), Mareš, Zeman (76. Panc), Kadlec, Vala, V. Novák (46. Koutský), Damašek, Wexler (69. Müller), Marhoul (69. Nekvasil).
    Náhradníci: Soukup – Stupka, Bárta.

    Trenér: Dalibor Slezák.

    Rozhodčí: Mudra – Langmajer, Špindlerová.
    bahis siteleri