Vlci Žilina – Pov. Bystrica 5:4 (po pr.) | Martin – Skalica 4:3 (kon.) | Topoľčany – Humenné 1:4 (kon.)
Brezno – Levice 3:1 (kon.) | Dubnica – Žiar nad Hronom 1:0 (kon.) | Trnava – Modré Krídla 3:2 (po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
HK Skalica
sk Pátek 18.11.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK ESMERO Skalica): "Nielen v tomto, rovnako aj v predchádzajúcich dvoch stretnutiach sme sa veľmi snažili, aby sme získali nejaký ten bod. Na hráčoch bolo vidieť, že veľmi chcú. V druhej tretine sme ale inkasovali gól a po ňom ďalší, čo sa nám už stalo a keď inkasujete takto tri rýchle góly a prehrávate o dva, takýto zápas sa vám veľmi ťažko otáča. Dve stretnutia sme nedokázali streliť gól, verím, že nám to teraz začne padať. Verím, že to mužstvo povzbudí a do ďalšieho stretnutia pôjdeme s víťaznou mentalitou. Dnes by sme si za predvedený výkon bod zaslúžili, taký je ale hokej. Sezóna je dlhá, možno sa Šťastie prikloní na našu stranu v najbližšom stretnutí. Dôležité je ale, aby sme mu išli naproti. Sezóna je nesmierne vyrovnaná, každé stretnutie je ťažké. My musíme byť koncentrovaní a urobiť všetko pre to, aby sme v ňom boli úspešní."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Gól, ktorý sme strelili ako prví v stretnutí, tento nám pomerne uškodil. Opäť sme si začali myslieť, že nám to pôjde ľahko. Skalica ale hrala veľmi dobrý zápas aj doma s Humenným, rovnako ako so Žilinou. Korčuliarsky je to veľmi mladé mužstvo jazdiace po ľade. Podľa záznamu zápasu s Humenným, ktorý sme mali možnosť zhliadnuť, sme videli, že sa tento zlomil až v druhej tretine, kedy Humenné využilo isté momentum. Na stretnutie sme sa preto pripravovali, ako sme ale strelili úvodný gól, ďalšie striedania už neboli z našej strany optimálne. Inkasovali sme dva góly a dostali sme sa dolu. Počas prestávky sme si vyjasnili, čo by sme chceli hrať, stretnutie sme dokázali v druhej tretine otočiť na 4:2, čo sa ukázalo ako veľmi dôležité. Pred treťou tretinou sme mali plán nezostať úplne pasívni, chceli sme vždy jedného hráča vysúvať do forčeku. Nasledovalo ale dlhé oslabenie, najskôr 5 na 3, potom 5 na 4. Počas úvodného oslabenia sme inkasovali kontaktný gól, aj so šťastím, aj s Romanovým umením, aj vďaka chalanom, ktorí dokázali tesné vedenie ubrániť, sme dokázali doviesť stretnutie do víťazného konca. Skalica mala v závere duelu smolu, jej hráči nedokázali trafiť odkrytú bránku, aj takéto momenty ale prináša hokej. Pred istým časom sme zmenili filozofiu oslabenia. Aj teraz sme hrali v oslabení 4 na 5 celkom dobre. Pri dvojnásobnom oslabení je ale pomerne náročné sa ubrániť, súper toho dnes dokonale využil. Za dôležitý moment však považujem, že sme neinkasovali vyrovnávajúci gól hneď z ďalšieho nasledujúceho oslabenia. Pred ďalšími zápasmi môžem povedať len toľko, že dnes už v súťaži nie je papierovo slabší tím. Brezno napríklad v tomto kole zvíťazilo, Žilina sa vytrápila s Považskou Bystricou. Všetci trhajú, koľko treba, aj Levice v predchádzajúcom kole, čo len dokazuje vyrovnanosť súťaže. Každé jedno zaváhanie môže rozhodnúť o zápase. Keď už si mužstvo myslí, že nám to ide alebo, že sme súperom odskočili, scenár každého jedného stretnutia sa môže zmeniť, tak ako dnes po jednom faule, čo znamená, že musíme aj naďalej pracovať."

    Oliver Fatul (obranca HK ESMERO Skalica): "Strelený gól potešil, je to však samozrejme klišé, ak sa povie, že viac by potešilo víťazstvo ako gólový zásah. Aktuálne je to tretia prehra v rade, takže nás veľmi mrzí, rovnako ako nepremenené príležitosti v závere. Gól mohol padnúť, nepadol. Verím, že padne najbližšie. Aj vďaka presilovým hrám sme si v tretej tretine pripravili dostatok príležitostí. Ak budeme v budúcnosti hrať tak, ako sme hrali dnes tretiu tretinu, určite sa vrátime na víťaznú vlnu. Oproti dvom predchádzajúcim zápasom vidíme určité zlepšenie. Stále si však myslím, že sa musíme viac tlačiť do bránky, viac strieľať, aby sme strelili neatraktívne, takpovediac škaredé góly. Je dôležité, aby sme sa gólovo chytili, pretože každý strelený gól je lepší ako žiadny. Pred treťou tretinou padli v šatni tvrdšie slová, predchádzajúcich osem tretín nebolo z našej strany ideálnych (ak počítam dnešný zápas a predchádzajúce dva), takže niečo sa už muselo stať. Vďaka presilovým hrám sme sa vrátili do zápasu, vyvinuli sme si tlak a potvrdili si, že to vieme. Je to však potrebné najbližšie potvrdiť a byť celkovo úspešní. V záverečnom dejstve sme zúžili hru, stretnutie bolo fyzicky náročné, čo je ale súčasť hry. Sme hokejisti, takéto situácie musíme zvládať. Všetci veríme, že teraz už príde naše víťazstvo. Ideme mu naproti, výkon z tretej tretiny tomu nasvedčuje a ja verím, že najbližšie stretnutie nám prinesie tri body."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Už sme si veľakrát povedali, že nám úvodná tretina nevychádza. Chceme hrať celých 60 minút, nielen od druhého dejstva, ako každý jeden zápas doma. Dnes nám opäť prvá tretina nevyšla, vďaka Bohu ale za druhú, kedy sme hrali dobre a dokázali napokon zvíťaziť. Dnes sme mali možno aj šťastný deň, teda hlavne ja. Padlo tam všetko, čo malo. Možno mohlo niečo padnúť aj Adamovi, sme však radi za zisk troch bodov. V tretej tretine mal súper celé dve minúty výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, ktorú sa mu podarilo využiť. Dokázal zdramatizovať stretnutie, my však môžeme byť radi za zisk troch bodov a pripravovať sa na ďalší zápas. Mali sme výhodu, že sme hrali doma so súpermi z hornej časti tabuľky. Škoda, že sme v Trnave nezískali dva body, príležitostí sme na to mali dosť. Nielen Trnava má ale túto sezónu kvalitné mužstvo a preto sme vďační za každý jeden bod. V nasledujúcich zápasoch potrebujeme potvrdiť zisk pozícií z uplynulých kôl a hrať minimálne tak ako dnes 40 minút. Len takto dokážeme prilákať divákov na tribúny a získavať dôležité body. Zatiaľ sme si v domácom prostredí s fanúšikmi užívali posledné kolá víťazstvo, verím, že tomu bude takto i naďalej." (22:20:01)
     
    Napínavý záver a víťazstvo Martina nad Skalicou 4:3. Góly: 5. Poliaček (Tyczynski, Paulíny), 25. Poliaček (Paulíny, Toma), 29. Poliaček (Tyczynski, Paulíny), 37. Nemec (Petran) – 6. Rajčák (Nemec), 14. Kotvan, 48. Fatul (Rajčák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Fatul opäť. Domácim sa darí vyhodiť puk.
     
    59:44
    Fatul od modrej. Rychlíkovo vyrazenie.
     
    59:07
    Fatulom nahodený puk. Je pri ňom Petran, ktorý skúša trafiť prázdnu bránku.
     
    58:46
    Petran vyhadzuje puk. Do stredného pásma.
     
    58:21
    Juščákom vyvezený puk. Ešte hľadal Paulínyho.
     
    57:59
    Krempaský vyhodil puk iba na hráčsku lavicu. Hostia zostávajú v útočnom pásme.
     
    57:31
    Bernát opustil svoje miesto. Hostia hrajú power-play.
     
    57:30
    Oddychový čas pre tím HK ESMERO Skalica.
     
    57:18
    Jombik na Fatulova. Ten triafa Poliačeka.
     
    56:44
    Richard Nemec priviezol puk do útočného pásma. Spolu s ním tu máme aj Janáča.
     
    56:02
    Bernátov zákrok. Pri Juščákovej strele.
     
    55:35
    Juščákov pokus. Tiainenova dorážka.
     
    54:47
    Janáč z pravej strany. Rychlík prerušil hru.
     
    54:01
    Semaňák si berie puk. Domáci medzitým striedajú.
     
    53:39
    Postavenie mimo hry. Ocitol sa v ňom Hujsa.
     
    53:24
    Ďurinom nahodený puk. Paulíny sa k nemu nedostal.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 5. Poliaček (Tyczynski, Paulíny), 25. Poliaček (Paulíny, Toma), 29. Poliaček (Tyczynski, Paulíny), 37. Nemec (Petran) – 6. Rajčák (Nemec), 14. Kotvan, 48. Fatul (Rajčák)


    HK VITAR Martin: Rychlík (Glosár) – Dvořák, Charvát – Krempaský, Nemec – Semaňák, Petran – Mešár, Belica – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Vaňo R., Dírer, Tiainen – Ďurina, Toma, Juščák – Stanček, Vaňo D., Sleziak
    Trenér: Daniel Babka

    HK Skalica: Irsák (Bernát) – Fatul, Semandel – Kadlečík, Janík – Jombik, Hílek – Sovel – Janáč, Nemec, Rajčák – Hujsa, Landrigan, Šátek – Kuba, Včelka, Kotvan – Mikula, Kočka, Šišolák
    Trenér: Michal Ružička

    Rozhodčí: Mĺkvy, Krist – Hanko, Tichý, Holomek (inštruktor)

    Diváci: 1089
    ocianews.com