Ústí n/L – Kert Park Praha 2:3 (kon.) | Hostivař – Pardubice 3:5 (kon.) | Kladno – Prachatice 3:2 (kon.)
Svítkov – Plzeň 3:0 (kon.) | Letohrad – Hr. Králové 4:0 (kon.) | Karviná – Dobřany 4:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HBC Prachatice
Sobota 19.11.2022, 11:15 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 13. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:34:17)
     
    Kladno nakonec potřetí svoje vedení nepřipustilo. Prachatice se už po inkasování zmátořit nedokázaly, nutno podotknout, že poslední dějství v jejich podání bylo asi nejslabší. A nakonec ještě jeden dovětek – rozhodčí utkání přišli po skončení přece opravit autora pátého, rozhodujícího gólu tohoto střetu, a opravdu, ten si na své konto připsal Michal Dědič. Nadělil si tak ke svým čtyřicátinám možná ten nejlepší dárek.

    Střely na branku ve 3. třetině: 10:4
     
    Konec zápasu.
     
    44:58
    2,4 vteřiny do konce! Vyslaná střela totiž do brány Prachatic nezamířila, takže je z toho další icing a vhazování před brankou Kladna.
     
    44:52
    Kladno vyhodilo míček přes všechny čáry jen za cenu zakázaného uvolnění. Prachatice mají poslední šanci, jak ještě utkání zdramatizovat.
     
    44:25
    Hosté hrají očekávanou power-play, Pixa už je na střídačce!
     
    44:25
    Oddechový čas pro tým HBC Kladno.
     
    43:52
    Procházka hledal přihrávkou Soukupa, jenže míček letěl poměrně vysoko, tedy alespoň co se zpracování týče, jednalo se o nelehkou hokejbalovou dovednost pro druhého jmenovaného. A nakonec tak pobídka adresáta nenašla. Rozhodně dobrá akce domácích.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání, Kladno i nadále drží otěže zápasu ve svých rukou. Prachatice se směrem dopředu nedokážou vůbec prosadit.
     
    41:58
    Kladno se drží v útočném pásmu, takový stav mu rozhodně vyhovuje. Špaček nyní předal míček na modrou čáru Kycltovi, ten vypálil, ovšem bez zásadního zdaru.
     
    40:59
    Kohout se snažil kombinovat s Adamem, avšak bez úspěchu. Lépe řečeno Pixa mezi třemi tyčemi zasahovat nakonec nemusel.
     
    40:24
    Hosté v plném počtu.
     
    40:14
    Soukup nabil Kamenářovi, ten ovšem trefil jen obránce před sebou. Pomalu a jistě se přesilovka Kladna chýlí ke konci. A nutno říci, že není moc povedená ze strany Rysů.
     
    38:59
    Špaček nakonec o míček u mantinelu přišel, první náznak vytvoření šance během přesilovky tak domácím nevyšel. Pořád ale mají dostatek času početní výhodu zužitkovat, a možná tak definitivně zlomit odpor soupeře.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Markytán – 2 min., vysoká hůl.
     
    38:24
    Zdrůbecký se ocitl na zemi! Evidentně ho někdo zasáhl do obličeje. Rozhodčí hru přerušili a nakonec se po krátké domluvě rozhodli vylučovat. Tenhle moment vzbudil docela slušné emoce.
     
    37:30
    Hra je přerušená, nastane totiž očekáváná výměna stran. A také komerční přestávka.
     
    37:25
    Zavřel se ocitl na pravé straně sám, nalevo mu sbíhal Valek, kterému přihrávku okamžitě adresoval, jenže nakonec tahle pobídka svého příjemce nenašla. Opravdu velká škoda pro Prachatice, Jirotka by stěží zasahoval, kdyby míček doputoval tam, kam měl.
     
    37:05
    Hosté si zatím žádnou větší šanci na vyrovnání nevytvořili. Kladno aktivním presingem a dobrým napadáním soupeře slušně eliminuje. Zhruba polovina třetího dějství je už za námi.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 10. Adam, 24. Procházka (Důras), 33. Dědič (Kyclt, Špaček) – 17. Turek (Zavřel, Valek), 30. Markytán (Zavřel)


    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Důras, Kastner, Kočka, Kyclt, Soukup, Teinitzer – Adam, Kamenář, Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček, Zdrůbecký
    Trenér: Švancar

    HBC Prachatice: Pixa (Holub) – Markytán, Šaršok, Švácha – Bárta, Kalát, Mašek, Neruda, Plašil, Reindl, Šilhán, Sitter, Štěpánek, Turek, Uhlíř, Valek, Zavřel
    Trenér: Kafka

    Rozhodčí: Hrubý, Pečený