Ústí n/L – Kert Park Praha 2:3 (kon.) | Hostivař – Pardubice 3:5 (kon.) | Kladno – Prachatice 3:2 (kon.)
Svítkov – Plzeň 3:0 (kon.) | Letohrad – Hr. Králové 4:0 (kon.) | Karviná – Dobřany 4:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HBC Prachatice
Sobota 19.11.2022, 11:15 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 13. kolo
     
    44:25
    Hosté hrají očekávanou power-play, Pixa už je na střídačce!
     
    43:52
    Procházka hledal přihrávkou Soukupa, jenže míček letěl poměrně vysoko, tedy alespoň co se zpracování týče, jednalo se o nelehkou hokejbalovou dovednost pro druhého jmenovaného. A nakonec tak pobídka adresáta nenašla. Rozhodně dobrá akce domácích.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Markytán – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:25
    Zavřel se ocitl na pravé straně sám, nalevo mu sbíhal Valek, kterému přihrávku okamžitě adresoval, jenže nakonec tahle pobídka svého příjemce nenašla. Opravdu velká škoda pro Prachatice, Jirotka by stěží zasahoval, kdyby míček doputoval tam, kam měl.
     
    32:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou ztracené vedení znovu zpět. A málem to vypadalo, že by Dědič své čtyřicátiny mohl oslavit vstřelenou brankou. Jeho pumelici, pověstnou a vždy nekompromisní, každopádně tečoval ještě před brankou Špaček, který se tak uvedl na listinu střelců. Asistence: Michal Dědič, Jan Kočka. Ovšem pozor! Po skončení utkání nakonec rozhodčí přišli opravit své původní nahlašování branky a asistencí, a usoudili, že se nakonec přece jednalo o čistý zářez z dálky ze strany MICHALA DĚDIČE. Autorem přesného zásahu se tak stal právě on. Asistence: Jonáš Kyclt, Martin Špaček.
     
    29:57
    Prachatice právě vstřelily branku!
    Pouhé tři vteřiny zbývaly do konce této třetiny. A Prachatice nakonec dokázaly svému soupeři zasadit jednu vyrovnávací ránu, prakticky krátce poté, co domácí přežili oslabení pět na tři. Nepříjemný, lidově řečeno, gól do šatny nyní inkasovalo Kladno. JAROMÍR MARKYTÁN byl tím, kdo jako druhý v utkání přelstil Jirotku. Asistence: Martin Zavřel.
     
    26:13
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Soukup – 2 min., nedovolené bránění.
     
    25:17
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Pražák – 2 min., vysoká hůl.
     
    23:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rozhodčí se vůbec poprvé uchýlili k vylučování, nicméně na trestnou lavici nakonec nikdo nemusel, protože Kladno při signalizovaném trestu skórovalo. Důras chvilku operoval za brankou, počkal si na svou přihrávku, kterou před bránou našel nestráženého JAROSLAVA PROCHÁZKU, a ten se z vyložené pozice v koncovce nezmýlil. Asistence: Štěpán Důras.
     
    23:03
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Valek – 2 min., sekání.
     
    16:10
    Prachatice právě vstřelily branku!
    Vstup do druhé třetiny vyšel daleko lépe hostům. Poté, co se kapitán JAN TUREK vztekal a byl hodně vidět na hrací ploše před několika okamžiky hlavně během diskuze se sudími a protihráči, se uvedl na listinu střelců. Tvrdou ranou propálil Jirotku. Asistence: Martin Zavřel, Roman Valek.
     
    11:39
    Uhlíř se ocitl u levé tyčky docela sám, byl ale asi až v přílišné blízkosti brankáře Jirotky, takže skulinku v jeho výstroji prostě nenašel. Ani následná dorážka se jednoduše neujala.
     
    09:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se domácí ujímají vedení. PETR ADAM uzmul míček na levé straně, a ačkoli svou přihrávkou spíše hledal své spoluhráče před brankou, nakonec se míček po zemi došoural, a to i k překvapení Pixy, přesně ke vzdálenější tyčce. Bez asistence.
     
    07:03
    Turek se dostal trochu se štěstím do zcela vyložené pozice! Byl najednou zcela sám před Jirotkou, jenže v koncovce neuspěl. Možná že i kladenský brankář zasáhl, spíše však letěla střela vedle brány.
     
    05:09
    První větší šance utkání je na světě! Pražák se řítil vlastně sám na bránu, jenže míček neměl úplně pod kontrolou, takže jeho slabou kličku nakonec Pixa bez větších problémů vykryl.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 10. Adam, 24. Procházka (Důras), 33. Dědič (Kyclt, Špaček) – 17. Turek (Zavřel, Valek), 30. Markytán (Zavřel)


    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Důras, Kastner, Kočka, Kyclt, Soukup, Teinitzer – Adam, Kamenář, Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček, Zdrůbecký
    Trenér: Švancar

    HBC Prachatice: Pixa (Holub) – Markytán, Šaršok, Švácha – Bárta, Kalát, Mašek, Neruda, Plašil, Reindl, Šilhán, Sitter, Štěpánek, Turek, Uhlíř, Valek, Zavřel
    Trenér: Kafka

    Rozhodčí: Hrubý, Pečený