Pittsburgh – Carolina 2:3 (po pr.) | Montreal – San Jose 0:4 (kon.) | Boston – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 5:0 (kon.)
Calgary – Florida 6:2 (kon.) | Vancouver – Washington 1:5 (kon.) | Los Angeles – Seattle 8:9 (po pr.)
po prodl.
Nashville Predators
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 30.11.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 41 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Juuse Saros (NSH) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 63:50
    John Gibson (ANA) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,1 %, odchytal 63:50

    Tři hvězdy utkání
    1. Roman Josi (NSH) – 1+0
    2. Colton Sissons (NSH) – 1+0
    3. Matt Duchene (NSH) – 0+2 (05:36:17)
     
    Anaheim poněkolikáté v letošní sezóně NHL prohrál třetí zápas za sebou, když tentokrát nestačil na Nashville. Juuse Saros a John Gibson odchytali fantastické utkání, které došlo do prodloužení. Už to vypadalo na nájezdy, 70 sekund před koncem prodloužení je ale po nádherné kombinační akci odvrátil kapitán Roman Josi. Konečný výsledek. Nashville Predators 2 Anaheim Ducks 1.
     
    Konec zápasu.
    63:50 Roman JOSI - 2:1
     
    63:50
    Nashville právě vstřelil branku! ROMAN JOSI zakončil nádhernou kombinační akci Predators a parádní střelou z levého kruhu vymetl bližší horní roh brány! Asistence: Matt Duchene a Mikael Granlund.
     
    63:28
    Filip Forsberg se řítil v závěru prodloužení sám na bránu, jenže po rychlém zamíchání s pukem ztratil kontrolu nad pukem a minul levou tyč!
     
    61:40
    Ryan Strome mohl skórovat u pravé tyče, jenže Juuse Saros ho dobře vychytal, stejně jako na opačné straně John Gibson lapačkou Romana Josiho, který vypálil na vrcholu levého kruhu!
     
    60:46
    Trevor Zegras se pokusil rozhodnout střelou z levého křídla, jenže Roman Josi přizvedl jeho pokus do ochranné sítě a hra byla v úvodu extra timeu přerušena.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Troy Terry odpověděl na úvodní gól z hole Coltona Sissonse a po fantastickém výkonu obou brankářů nás čeká prodloužení. Skóre po třetí třetině dnešního utkání na ledě Ducks. Nashville Predators 1 Anaheim Ducks 1.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Isac Lundeström mohl rozhodnout po střele z pravého kruhu pro vhazování, jenže puk skončil na přední tyči v lapačce velmi pozorného brankáře Juuseho Sarose.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:08
    Adam Henrique vystřelil na levém křídle nenápadně bekhendem, jenže puk prošel mezi nohama jednoho z jeho spoluhráčů na bránu a betony Juuseho Sarose.
     
    56:34
    Derek Grant se málem ocitl u pravé tyče po sraženém puku ve velké šanci, jenže ho nedokázal zpracovat a Predators se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:20
    Ducks vyrazili do rychlého protiútoku a Isac Lundeström mířil střelou zápěstím ze slotu do pravého horního rohu, Juuse Saros ale vytáhl krásný semafor. TV přestávka.
     
    53:20
    Jakov Trenin si najel před bránu, kde tečoval nahození z pravého křídla, John Gibson ale vyrazil puk mířící do vzdálenějšího levého horního rohu mimo vyrážečkou.
     
    52:22
    Roman Josi vystřelil na pravém křídle od modré čáry a před bránou clonil Juuso Pärssinen, John Gibson si ale dokázal poradit a zmrazil puk pod lapačkou. Stav 1:1.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 31. Sissons (Duchene, Jeannot), 64. Josi (Duchene, Granlund) – 51. Terry (Shattenkirk, Fowler)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, Sissons, Jeannot – Niederreiter, R. Johansen, Co. Smith – Trenin, Glass, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), White, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen – Terry, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, R. Strome, Grant – Silfverberg (A), Lundeström, Carrick – Leason, McTavish, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Justin StPierre, Wes McCauley. Čároví: Matt MacPherson, Andrew Smith

    Diváci: 17159
    thejrc.org