Columbus – Calgary 3:1 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 4:6 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
Washington – Seattle 4:1 (kon.) | Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 5:2 (kon.)
Colorado – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Arizona – Boston 4:3 (kon.) | Vegas – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Anaheim – San Jose 1:6 (kon.) | Nashville – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Detroit 3:2 (po pr.)
Tampa – Florida 4:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Colorado Avalanche
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
New York Rangers
Sobota 10.12.2022, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mika ZIBANEJAD - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je MIKA ZIBANEJAD.
     
    64:59
    Colorado se ještě hnalo do přečíslení 2 na 1, zbývalo šest vteřin. Mikko Rantanen si stáhl puk do backhandu a předal na druhou tyč, ale Igor Šesťorkin se výtečně položil a nechal se od Devona Toewse trefit do betonu.
     
    63:19
    Cale Makar měl před sebou situaci jako na dlani, stáhl se až někam do mezikruží, tady si potáhl puk a z rychlosti pálí. Fenomenálním zákrokem lapačkou se prezentuje povyjetý Igor Šesťorkin!
     
    57:49
    To je pasáž! V obrovské šanci byl na jedné straně elegantní Samuel Girard, jenž se vytočil, zbavil se beka a pálil, po chvíli ještě potáhl puk na střed Makar a vystřelil, i tohle byla tutovka. Hra se přelila na druhou stranu, hosté šli 2 na 1, do přihrávky se dobře položil Cale Makar, následně opšt útočilil Avs, tentokrát z toho byla skrumáž v brankovišti a kotouč se potuloval centimetry od čáry.

    Zkrátka a dobře, tohle byla fenomenální pasáž, hotová reklama na hokej.
     
    47:46
    Tohle bylo nešťastné. Mika Zibanejad najížděl za bránu napadat, jenomže se srazil s Mikkem Rantanenem (COL) a tohle je nedovolené bránění. Domácí hvězdu čeká dvouminutové posezení na trestné lavici.
     
    43:51
    Ve druhé polovině přesilovky Colorado utahuje šrouby, z křídla pálil J. T. Compher, v mezikruží pracuje a taky dvakrát, třikrát zakončuje buď tečí nebo střelou Ben Meyers. Ta poslední šance a rána z první už byla výstavní, vše řeší Igor Šesťorkin.
     
    42:20
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Chris Kreider – 2 min., držení.
     
    41:38
    Tak tohle bylo střídání Calea Makara! Domácí super-obránce nejprve hrozil v útoku, pak ale šel jeden ze soupeřů do samostatného úniku a Makar najednou přidal, soupeře dojel a vypíchl mu puk z hole. Tohle byla skvělá práce!
     
    37:28
    Před Dewonem Toewsem se na levém křídle otevřel prostor, zamířil a vypálil, trefuje však příliš přesně a za Igorem Šesťorkinem zvoní horní tyč!
     
    34:09
    Z ničeho nic šli domácí dva na nikoho! Jean-Luc Foudy odvedl skvělou práci, odstavil si Chytila, trhl rameny, zamíchal s pukem a ještě předával Hudonovi, toho ale skvěle rozhodil Artěmij Panarin a forvard s číslem "54" kotouč minul.
     
    31:27
    Před mladíčky v newyorských službách se otevřel slušný prostor, Alexis Lafreniere měl puk na pravém kruhu na střelu a ještě hledal Kaapa Kakka, jenž chtěl na vzdálenější tyči doklepnout tyč do sítě. Bývalé jedničce draftu se tento záměr sice nevydařil, trefil však brusle jednoho ze soupeřových beků a ten si málem srazil kotouč mezi betony Alexandara Georgijeva, jenž situaci ustál tak tak...
     
    26:38
    Ben Meyers se nebezpečně hnal do obrovské šance, nakonec mu však chyběly dva, tři kroky aby obránci Lindgrenovi ujel kompletně. I tak z toho však byl nebezpečný únik, každopádně ta dobrá defenzivní práce Ryana Lindgrena domácímu útočníkovi situaci dost zkomplikovala...
     
    25:10
    Cale Makar si udělal ofenzivní výlet, dostal na levou stranu milimetrovou přihrávku a z ničeho nic se zjevil před Georgijevem, jehož prověřil nebezpečnou střelou na bližší tyč. Ruský brankář se nenechal zaskočit, ani se nehnul a přerušuje hru.
    24:56 Braden SCHNEIDER - 1:1
     
    24:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Náramná branka! Avs nejprve sami ohrozili Šesťorkina, nicméně hra se okamžitě obrátila a Rangers v čele si Artěmijem Panarinem v čele šli do přečíslení! Hostující hvězda táhla puk pravým křídlem, když se Panarin najednou vytočil a pasem na z druhé vlny dojíždějícího BRADENA SCHNEIDERA překvapil všechny zúčastněné. Před hostujícím obráncem se otevřela úplná dálnice, napřáhl se a svou dělovkou překonal už bezmocného Alexandara Georgijeva. Máme vyrovnáno – 1:1. Asistence: Artěmij Panarin a Barclay Goodrow.
    14:38 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    14:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace na jeden dotyk a Avs jdou do zaslouženého vedení! Obránce Girard shodil dolů na Newhooka, jenž z první parádně prodloužil do mezikruží, kde si poodstoupil MIKKO RANTANEN, který potvrzuje pověst střelce a rovněž z první pálí! Igor Šesťorkin nestihl jít ani do rozkleku, kotouč mu ihned zaplul do sítě, na brankovišti navíc skvěle pracoval Valerij Ničuškin, ruský gólman ve službách Rangers neměl šanci – 1:0! Asistence: Alex Newhook a Samuel Girard.
     
    12:19
    Adam Fox vypálil od modré čáry, nicméně trefil jednoho ze soupeřů a Avalanche šli najednou do přečíslení! Valerij Ničuškin chtěl být ještě kreativní a hledal zpětnou nahrávkou Rantanena, tím však celou akci zabil, finská hvězda na kotouč nedosáhne...
     
    08:32
    První opravdu veliká šance! Mikko Rantanen zavezl puk do pásma a náramným pasem našel dobře najetého Valerije Ničuškina, který bruslil pravou stranou, dostal se za obranu a v souboji jeden na jednoho vyzval Igora Šesťorkina. Ruský brankář v\užil toho, že jeho soupeř už nemá moc prostoru ani času na kličku, moc se nehnul a Ničuškin už nedokázal nic moc vymyslet.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 15. Rantanen (Newhook, Girard) – 25. Schneider (Panarin, Goodrow), rozh. náj. Zibanejad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (NYR)
    0:0   J. T. Compher (COL)
    2. série:
    0:1   Mika Zibanejad (NYR)
    0:1   Mikko Rantanen (COL)
    3. série:
    0:2   Artěmij Panarin (NYR)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – D. Toews, Makar (A), Girard, Englund, E. Johnson, MacDonald, B. Hunt – Newhook, Rantanen (A), Ničuškin – Cogliano, Compher, L. O'Connor – D. Hunt, Meyers, Hudon – J. Foudy, Burke.
    Trenér: Jared Bednar

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Hájek, Schneider – Lafreniere, Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), Chytil, Goodrow (A) – Kreider (A), Trocheck, Vesey – Blais, Brodzinski, Gauthier.
    Trenér: Gerard Galland
    bahis siteleri