Örebro HK – Team Canada 3:1 (kon.) | Davos – IFK Helsinky 3:2 (kon.)
konec
HC Davos
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
IFK Helsinky
Čtvrtek 29.12.2022, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Odražený kotouč po ráně Nättinena si našel mezi kruhy Kristian Vesalainen, který napálil jen protihráče. Hosté to už nestihnou!
    53:09 Marc WIESER - 3:2
     
    53:09
    Davos právě vstřelil branku!
    Davos přeci jen využívá přesilovku a necelých sedm minut před koncem vede 3:2! Enzo Corvi měl puk na pravé straně útočného pásma. Poté nahrál mezi kruhy MARCOVI WIESEROVI a ten se tentokrát z jedničky trefil k pravé tyčce. Corvi má asistence u všech tří gólů Davosu v tomto utkání. Asistence: Enzo Corvi a Andrew Rowe.
    50:20 Zákrok, za který dostal Hirvonen 2+2 minuty.
     
    50:20
    Roni Hirvonen nakonec dostává trest 2+2 minuty za vysokou hůl. Velká šance pro Davos dostat se do vedení.
     
    50:20
    Roni Hirvonen trefil krosčekem do obličeje Dominika Egliho. Rozhodčí jdou k videu a rozhodnou, jaký trest hostujícímu útočníkovi udělí! Ve hře je i vyloučení na 5 minut + do konce zápasu!
     
    48:35
    Nyní našel Saarela z druhé vlny najíždějícího obránce Davyda Baranduna, který ve velké šanci neuspěl!
    41:04 Eetu KOIVISTOINEN - 2:2
     
    41:04
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Hosté rychle vyrovnávají! Dokázali potrestat chybu obrany Davosu. Roni Hirvonen nahrál zcela nepokrytému EETUOVI KOIVISTOINENOVI, který zblízka uklízel kotouč do odkryté klece. Asistence: Roni Hirvonen a Julius Nättinen.
     
    38:20
    Od modré střílel Davyd Barandun. Puk byl nepříjemně tečován a těsně minul levou tyčku hostující branky!
     
    33:50
    17letý mladíček Kasper Halttunen byl faulován Andrewem Rowem. Domácí útočník dostal dvě minuty za držení.
     
    30:28
    Hosté hráli v šesti a rozhodčí si toho všimli! Přesilovka pro Davos.
     
    26:56
    Oboustranné vyloučení! Marc Michaelis sekl brankáře Taponena, který už držel puk. To se nelíbilo Johanovi Motinovi, který se ujal pomsty a dostal trest za hrubost.
    26:43 Andres AMBÜHL - 2:1
     
    26:43
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Hráči Davosu si nyní vytvořili tlak v útočném pásmu. Obránci Dahlbeck a Fora několikrát nastřeloval puk do ohně. Po poslední střele Klase Dahlbecka vyrazil Taponen kotouč do předbrankového prostoru. Tam si ho našla legenda Davosu i švýcarského hokeje ANDRES AMBÜHL, který si hrací předmět přehodil na bekhend a po ledě ho poslal k pravé tyčce. Asistence: Klas Dahlbeck a Enzo Corvi.
     
    17:58
    Juha Jääskä dostává dvě minuty za držení hole Matěje Stránského. Druhá přesilovka pro Davos.
     
    12:52
    Simon Knak dostal puk do jízdy na pravém křídle a řítil se proti Taponenovi. Svůj únik zakončil ranou těsně vedle vzdálenější tyčky!
    11:19 Matěj STRÁNSKÝ - 1:1
     
    11:19
    Davos právě vstřelil branku!
    Výborní fanoušci Davosu se mohou radovat! Domácí využívají přesilovku a srovnávají. Nebezpečné už bylo tečované nahození Dominika Egliho od modré čáry. S tím si Taponen ještě poradil, ale puk se vrátil k Eglimu. Domácí obránce naznačil střelu, ale následně poslal nahrávku na levý kruh, odkud střílel MATĚJ STRÁNSKÝ do odkryté branky – 1:1. Asistence: Dominik Egli.
     
    10:17
    Dvě minuty za vražení dostal Einari Luhanka. Davos bude hrát přesilovku.
    07:48 Kristian VESALAINEN - 0:1
     
    07:48
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Finský celek jde do vedení! KRISTIAN VESALAINEN převzal kotouč na pravé straně útočného pásma. Dojel až před branku a jeho zakončení z velmi ostrého úhlu si našlo cestu za záda Aeschlimanna. Kotouč prošel kolem pravé ruky domácího gólmana a zapadl ke vzdálenější tyčce. Asistence: Eddie Larsson a Olli Palola.
    04:18 Nättinen neposlal Helsinky do vedení. Puk skončil díky teči bránícího Corviho nad horní tyčkou.
     
    04:18
    Hosté mohli přesilovku rychle využít! Dorážející Julius Nättinen měl před sebou téměř prázdnou branku, ale do střely mu na poslední chvíli vložil hokejku Enzo Corvi, který kotouč přizvedl nad horní tyčku!
     
    04:11
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Andrew Rowe – 2 min., nedovolené bránění.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Stránský (D. Egli), 27. Ambühl (Dahlbeck, Corvi), 54. Wieser (Corvi, Rowe) – 8. Vesalainen (Larsson, Palola), 42. Koivistoinen (Hirvonen, Nättinen)


    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – Dahlbeck, Fora, Nygren, Barandun, D. Egli, Paschoud, Wellinger – Ambühl (C), Stránský, Corvi – Saarela, Bristedt, Michaelis – Rowe, Rasmussen, Ch. Egli – Wieser, Prassl, Knak.
    Trenér: Ville Peltonen

    IFK Helsinky: Taponen (Halonen) – Larsson, Rantakari, Berglund, Luhanka, Motin, Lehmus, Kaasastul – Vesalainen, Jaaska, Pakarinen – Koivistoinen, Hirvonen, Nättinen – Paajanen, Halttunen, Palola – Vaananen, Aasten, Seppälä – Tallberg (C).
    Trenér: Ville Peltonen
    bahis siteleri