Florida – Arizona 5:3 (kon.) | Washington – Buffalo 4:5 (po pr.) | NY Rangers – Carolina 5:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 4:0 (kon.) | Toronto – St. Louis 5:6 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.)
Nashville – Montreal 6:3 (kon.) | Chicago – Tampa 1:4 (kon.) | Edmonton – Seattle 2:5 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 2:6 (kon.) | Los Angeles – Dallas 3:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:3 (2:1, 3:2, 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 04.01.2023, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Florida přerušila sérii dvou porážek v řadě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 36 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Spencer Knight (FLA) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 59:47
    Karel Vejmelka (ARI) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 57:53

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 16:12
    Karel Vejmelka (ARI) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 57:53

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Tkachuk (FLA) – 3+1
    2. Eric Staal (FLA) – 2+0
    3. Clayton Keller (ARI) – 1+1 (03:52:02)
     
    Utkání přihlíželo 19 484 diváků.
     
    Florida potvrdila roli favorita, když na domácím ledě porazila Arizonu výsledkem 5:3 a bude doufat, že výhra odstartuje lepší zítřky.

    Domácí hokejisté si během dvou třetin vybudovali v osmigólové přestřelce dvoubrankový náskok, který v závěrečné dvacetiminutovce po celou dobu uhlídali. Hrdinou večera se stal Matthew Tkachuk, jenž k prvnímu hattricku v novém působišti přidal i asistenci, dvěma góly se blýskl zkušený osmatřicetiletý Eric Staal.

    Svěřenci kouče Maurice navzdory vítězství zůstávají v tabulce Atlantické divize na sedmém místě o bod za Ottawou, Arizona je v Centrální divizi rovněž sedmá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ani poslední útok neznamenal alespoň zmírnění porážky na rozdíl jediného gólu, žabičku Kellera na Gostisbeherea zachytil Matthew Tkachuk.
     
    59:16
    Sam Bennett se Samem Reinhartem překombinovali situaci dvou proti dvěma. Poslední nahrávku zblokoval blokující Juuso Välimäki do bezpečného prostoru.
     
    58:57
    Hosté spustili v útočné třetině pořádný kolotoč, během nějž Spencer Knight předvedl dva zákroky betonem, aby nakonec v lapačce poryl křižnou ránu Jakoba Chychruna z levé strany.
     
    58:22
    Carter Verhaeghe mohl střílet, ale přes dva protihráče si nevěřil. Přihrál k levému mantinelu Aleksanderu Barkovovi, jenž neustál hit od Nemetha.
     
    57:48
    Juuso Välimäki nahodil kotouč do útočného pásma, což byl signál pro Karla Vejmelku k opuštění brány. Arizona zkouší powerplay.
     
    57:13
    Carter Verhaeghe obral Joshe Browna ještě v útočné třetině. Sjel do mezikruží, odkud vyslal ostrou ránu zápěstím o kousek nad břevno.
     
    56:57
    Po pravém mantinelu nastartoval motory Jack McBain. Patrik Nemeth vyslal puk jeho směrem, ještě před útočníkem však kus černé gumy získal pozorný Eric Staal.
     
    56:22
    Přesně tohle aktuálně domácím stačí. Carter Verhaeghe získal puk a po přejeté červené čáry ho nahodil za bránu soupeře, odkud započal další akci Juuso Välimäki.
     
    55:55
    Do hry se zapojil rovněž Karel Vejmelka, který pohlídal vyhození Brandona Montoura a vyrážečkou nahrál na obrannou modrou čáru Moserovi.
     
    55:07
    Jak je vidět, tak Jakob Chychrun rád podniká ofenzivní výpady. Z pozice obránce se zničehonic ocitl před bránou, odkud ze slibné pozice vypálil vedle pravé tyče.
     
    54:40
    V Sunrise přítomní fanoušci spustili mexickou vlnu. Ve tvářích většiny z nich panuje spokojenost, neboť jejich oblíbenci udržují v koncovce základní hrací doby dvoubrankový náskok.
     
    54:08
    Dokonce mezi čtveřicí protihráčů se chtěl prokličkoval Nick Schmaltz. Dle očekávání neuspěl, ztroskotal na Aaronu Ebladovi.
     
    53:47
    Po Travisem Boydem vyhraném vhazování se kotouče chopil Janis Moser. Švýcarský zadák volil střelu ze zápěstí, ta zamířila příliš vysoko.
     
    53:22
    Hosté nezapomněli útočit. Nick Schmaltz se prezentoval stříleným pasem před bránu a Clayton Keller puk zvedl těsně nad břevno.
     
    52:40
    Další útok Panterů vypadal o poznání slibněji. Eetu Luostarinen měl tentokráte kotouč pod plnou kontrolou v pravém kruhu, vypálil však příliš vysoko.
     
    52:19
    Na dlouhou hokejku zakončoval z předbrankového prostoru Eetu Luostarinen. Puk posunul jenom do pravého Vejmelkova betonu.
     
    51:48
    Za vlastní bránou velmi dobře operoval Shayne Gostisbehere. Tak dlouho obtěžoval Sama Bennetta, až jej nakonec přiměl k nepřesné nahrávce.
     
    51:05
    Arizona nevyužila početní převahu a zůstává tedy o dva góly pozadu. Musí začít hrát výrazně aktivněji směrem dopředu, jinak na bodový zisk může zapomenout.
     
    50:37
    A další útok domácích v početní nevýhodě. Tentokráte se o něj postaral jiný Fin Eetu Luostarinen, když dojel až do levého kruhu, odkud střílel křižně těsně vedle tyče.
     
    50:06
    V oslabení zahrozil Aleksander Barkov. Na jediného bránícího hráče si kličku netroufl, ale zajímavě vypálil zápěstím přes něj, Vejmelka reagoval vyrážečkou v poslední chvíli.
     
    49:39
    Byl to Shayne Gostisbehere, kdo mohl potrestat faul na svou osobu. Jeho střela se nicméně odrazila k zadnímu mantinelu, z úhlu dorážející Keller na Knighta recept nenašel.
     
    49:01
    Shayne Gostisbehere tvrdým, ale čistým hitem poslal na mantinel Aleksandera Barkova. Mstít se vydal Matthew Tkachuk, jenž dostal dvě minuty za hrubost. Stejný trest za vzájemnou potyčku plynoucí ze situace obdrželi Radko Gudas s Nickem Ritchiem.
     
    48:50
    Kojotům se nedaří vyvinout tlak, který potřebují k možnosti zdramatizovat střetnutí. Dlouhou nahrávku Jakoba Chychruna snadno vystihl Aaron Ekblad.
     
    48:01
    Zpoza levého kruhu vyslal forhendovou dělovku směřující k protější tyčce Marc Staal, Karel Vejmelka bez problémů zasáhl vyrážečkou.
     
    47:49
    Další útok Panterů zastavil hvizd čárového rozhodčího. Eetu Luostarinen byl totiž v útočném pásmu dříve než puk. Ofsajd.
     
    47:23
    S hlavou nahoře hrál u levého mantinelu Nicka Cousinse. Na středu hledal bráně blízko najíždějícího Aleksandera Barkova, Fina zradilo zpracování.
     
    46:55
    Juuso Välimäki ještě stihl puk v útočném pásmu. Po rychlém zpracování vyslal tvrdou ránu z forhendu, ta však měla k úspěchu hodně daleko.
     
    46:28
    Pobyt domácích v útočné třetině ukončil Lawson Crouse, který vystihl pas Reinharta na modrou, kde čekal Gudas. Hraje se ve středním pásmu.
     
    45:57
    S nahozením Brandona Montoura od modré čáry měl Karel Vejmelka velké problémy. Lapačkou puk pouze vyrazil před sebe, dorážející Ryan Lomberg mířil mimo tři tyče.
     
    45:20
    Přesilová hra Floridy je minulostí, Nick Bjugstad je zpátky na ledové ploše. Hosté nadále mohou život šanci na bodový zisk, zůstávají ve ztrátě dvou branek.
     
    44:44
    Matthew Tkachuk je dnes hodně vidět. Pěknou zadovkou oslovil v levém kruhu Lundella, jehož pokus zvedl blokující Janis Moser do ochranné sítě.
     
    44:24
    Zdálo se, že by Clayton Keller mohl postupovat do úniku. Aaron Ekblad ovšem před konkurenta vměstnal tělo a získal kus černé gumy zpátky do držení Panterů.
     
    43:52
    Mezi kruhy čekal na přihrávku Aleksander Barkov. Matthew Tkachuk jej hledal, ale Jakob Chychrun s tímto řešením počítal, puk získal a vyhodil ho do bezpečí po levé straně.
     
    43:18
    Domácí celek má šanci ještě více se přiblížit vítězství v početní převaze, Nick Bjugstad si proti Antonu Lundellovi pomohl viditelným hákováním.
     
    42:57
    Útočí i domácí. Anton Lundell se nenechal pobízet a z levého kruhu vypálil z první, Karel Vejmelka včas vytasil proti puku vyrážečku.
     
    42:13
    Arizona pokračuje v útočení. Od modré čáry vyslal prudký projektil Shayne Gostisbehere a Spencer Knight měl štěstí, že puk zamířil vedle levé tyče.
     
    41:40
    Barrett Hayton přenesl dění do levého kruhu, kde se nacházel Clayton Keller, rána z první rozvlnila jenom boční síťku.
     
    41:07
    Volnějším středem projel Nick Ritchie. Volil forhendovou střelu ze zápěstí, tu nasměroval poměrně výrazně nad břevno.
     
    40:43
    Carter Verhaeghe mohl postupovat s Matthewem Tkachukem dva na dva, ale nahrávka mu vůbec nevyšla, zachytil ji Juuso Välimäki.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly uspěl Aleksander Barkov, avšak Aaron Ekblad následně nepřesně hledal Matthewa Tkachuka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:03.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 22.
     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí a blíže k vítězství má domácí Florida, jež navýšila náskok na rozdíl dvou branek. Kojoti v průběhu druhé třetiny dvakrát vrátili skóre do vyrovnané podoby, ovšem domácí tato skutečnost nijak zvlášť nerozhodila a do třetice nejprve svou druhou trefou v zápase poslal Pantery do vedení Eric Staal, aby následně Matthew Tkachuk po rychlé přesilovkové akci započaté u brankáře zkompletoval svůj první hattrick v novém působišti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:29 Matthew TKACHUK - 5:3
     
    39:29
    Florida právě vstřelila branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Dlouhého střídání soupeře využil brankář Knight k dlouhé nahrávce na útočnou modrou čáru, kde se nacházel Reinhart. Následoval skvěle provedený pas před bránu na MATTHEWA TKACHUKA, který nadvakrát dostal kotouč za brankovou čáru a zapsal svůj první třígólový večer v novém působišti. Asistence: Sam Reinhart a Spencer Knight.
     
    39:14
    Domácí pokračují v útočné třetině. Od modré čáry si blíže bráně sjel Brandon Montour, dělovou forhendovou ránu poslal těsně nad břevno.
     
    38:42
    Na hattrick měl políčeno Matthew Tkachuk. Z levého kruhu volil ostrou ránu na bližší tyč, Vejmelka zachránil tým pravým betonem.
     
    38:19
    Karel Vejmelka musel hrát, protože rozhodčí se nechystal odpískat icing. Při návratu do brány ovšem český gólman nesledoval blížícího se Cousinse a nastavenou vyrážečkou ho trefil do helmy, vyfasoval proto dvouminutový trest za hru vysokou holí. Pro gólmana poměrně netradiční trest. Na lavici hanby zamířil Nick Schmaltz.
     
    37:48
    Jakob Chychrun rozjel po levém mantinelu Nicka Ritchieho, jenž si věřil individuálně, ovšem Aaron Ekblad jeho kličku vystihl.
     
    37:17
    Kanadský bod chtěl zaznamenat Eetu Luostarinen. Z ostrého úhlu volil střelu na přední tyčku, Karel Vejmelka úspěšně zakročil.
     
    36:39
    Z ostrého úhlu vyslal forhendový projektil Juuso Välimäki. Spencer Knight se zaskočit nenechal a zakročil pravou rukou.
    36:01 Eric STAAL - 4:3
     
    36:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Aktivita domácího celku pokračovala a odměnou je čtvrtý kotouč ve Vejmelkově síti. Přenesení Tkachuka doprava vyřešil Lomberg sklepnutím na střed k ERICU STAALOVI, centr čtvrté lajny skóroval dokonale umístěnou forhendovou ránou k pravé tyčce. Asistence: Ryan Lomberg a Matthew Tkachuk.
     
    35:46
    Karel Vejmelka měl nyní obrovské štěstí. Po střele Givaniho Smitha mu totiž puk prošel mezi betony, zároveň ovšem těsně vedle pravé tyčky!
     
    35:06
    Chybnou křižnou rozehrávku Jakoba Chychruna vystihl Ryan Lomberg. Dlouho neváhal a po srovnání touše na čepel hole vyslal forhendový projektil ze zápěstí, který Vejmelka pokryl.
     
    34:21
    Hráči v bílých dresech jsou samozřejmě povzbuzeni vyrovnávacím gólem a pokračují v útočení. Nick Bjugstad tentokráte střílel forhendem nad břevno.
    33:59 Nick BJUGSTAD - 3:3
     
    33:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Po dlouhé době e hosté dostali k zakončení mezi tři tyče, nicméně to má hodnotu vyrovnávací trefy! Od levého mantinelu vypálil Moser a byl to NICK BJUGSTAD, kdo puk ztečoval nechytatelně nad levé Knightovo rameno. Asistence: Janis Moser a Jack McBain.
     
    33:17
    O zklidnění hry se postaral Josh Mahura. Pod tlakem odjel za vlastní bránu, kde dostal klid na rozehrávku a zvolil si Cousinse.
     
    32:57
    Shayne Gostisbehere vyslal vysoký oblouček za soupeřovu defenzivní linii. Nick Bjugstad nezvládl náročné zpracování a puk věnoval Samu Bennettovi.
     
    32:18
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Colin White. Místo očekávané přihrávky si věřil na Juusa Välimäkiho, jehož neobelstil.
     
    31:30
    Jeden na jednoho mířil Nick Schmaltz proti Aaronu Ekbladovi. Kanadský bek protihráče vystál a touš mu sebral čistým způsobem.
    30:37 Matthew TKACHUK - 3:2
     
    30:37
    Florida právě vstřelila branku!
    Hokejisté v červených dresech zaslouženě strhávají vedení zpět na svou stranu. Mahura křižným pasem našel v pravém kruhu MATTHEWA TKACHUKA a ten využil faktu, že šel Vejmelka brzo do pokleku, střelu poslal pod břevno a s odrazem od brankářovu masky se touš odrazil za brankovou čáru. Asistence: Josh Mahura.
     
    30:13
    Chybnou Chychrunovu rozehrávku chtěl potrestat Carter Verhaeghe. Měl před sebou jediného protihráče, kličkou na Joshe Browna nevyzrál.
     
    29:47
    Adresátem dlouhého pasu Matthewa Tkachuka byl opět Aleksander Barkov, jenž se touše ani nedotkl, proto rozhodčí odpískal icing.
     
    29:15
    Okamžitě po buly v útočném pásmu vypálil Brandon Montour. Těsně, ale přece kus černé gumy zamířil vedle levé tyčky.
     
    28:57
    Karel Vejmelka si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní předvedl další velmi dobrý zákrok, když si poradil se spoluhráčem tečovanou střelou Marca Staala.
    28:27 Přečíslení tří na jednoho neskončilo úspěchem
     
    28:27
    Matthew Tkachuk počkal na doplnění a domácí rázem mířili do přečíslení tří na jednoho. Američan nahrával Barkovovi, tomu však zakončení vůbec nesedlo.
     
    27:55
    Souboj v rohu mantinelu za domácí bránou zvládlo domácí mužstvo. Ze spleti hokejek kus černé gumy vydoloval Gustav Forsling.
     
    27:16
    Florida si jde tvrdě za třetím vstřeleným gólem. Z levého kruhu střílel Cousins a Vejmelka puk vyrazil pouze k Brandonu Montourovi, aby si levým betonem poradil s jeho dorážkou.
     
    26:52
    Situaci dvou proti dvěma řešil Aleksander Barkov přihrávkou na Cartera Verhaegheho, Kanaďan vypálil forhendem příliš vysoko.
     
    26:23
    Strhnout těsný náskok zpět na stranu Floridy chtěl Matthew Tkachuk. Od Barkova dostal nabito do pravého kruhu, mezeru mezi levou rukou a tělem Vejmelky ovšem hledal marně.
    25:17 Clayton KELLER - 2:2
     
    25:17
    Arizona právě vstřelila branku!
    Skóre hlásí vyrovnaný stav! Zodpovědnost vzal do svých rukou CLAYTON KELLER. Americký útočník zleva přijel do pravého kruhu, odkud vystřelil bekhendem přes Cousinse k protější tyčce a Knight situaci lehce podcenil, když na okamžik zaváhal a vyrážečkou pak už nedokázal zaznamenat úspěšný zákrok. Asistence: Juuso Välimäki.
     
    24:47
    Těsně před soupeřovou svatyní se puku chopil Colin White. Na zakončení si nevěřil, nahrávku zpoza brány zachytil Jakob Chyhrun.
     
    24:04
    Nebezpečí taktéž před domácí bránou. Přihrávku Nicka Ritchieho nasměroval bránící Radko Gudas směrem na vlastní bránu, Spencer Knight přikryl puk lapačkou.
     
    23:47
    Ofenzivní složku podpořil Gustav Forsling. Z levého kruhu nahrával do mezikruží Matthewu Tkachukovi, jenž bekhendovou střelou ze vzduchu trefil masku brankáře.
     
    23:14
    Na nahození Brandona Montoura od modré čáry Karel Vejmelka velmi dobře viděl. Puk chytil, ale hlavně nepustil, což bylo nejdůležitější.
     
    22:55
    V defenzivě bezchybně zapracoval Aaron Ekblad. Počkal si na kličku Claytona Kellera a tělem ho přišpendlil k mantinelu.
     
    22:02
    Panteři rychle otočili hru na druhou stranu. Matthew Tkachuk vyslal od pravého mantinelu střílenou přihrávku před bránu, Carter Verhaeghe nasměroval touš do Vejmelkova těla.
     
    21:45
    Jak je vidět, tak i Aleksander Barkov umí velmi dobře bránit. Zachytil rychlost Jakoba Chychruna, jemuž ve finále vypíchl puk z pod hole.
     
    21:11
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Clayton Keller nahrávkou na Travise Boyda, jehož pokus gólman vyrazil pravým betonem, následnou ránu Nicka Schmaltze už schoval do výstroje.
     
    20:43
    Od modré čáry vyslal ránu ze zápěstí Juuso Välimäki. Ani v tomto případě domácí gólman nezasahoval, práci za něj odvedl Radko Gudas.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok patřil Arizoně, ale Spencer Knight zatím může být v klidu, čárový si totiž všiml postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 12.
     
    První třetina zápasu mezi Floridou a Arizonou rozhodně nenudila. Nabídla tři góly, přičemž o jeden více vstřelil domácí favorit. Pantery posunuly do dvougólového náskoku trefy Matthewa Tkachuka a Erica Staala, ovšem hosté našli odpověď alespoň na druhou inkasovanou branku, když tři vteřiny před koncem dějství využil přesilovou hru obránce Jakob Chychrun. K vidění je zatím svižný hokej, kdy ani jeden z týmů nemá výrazně navrch.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:57 Jakob CHYCHRUN - 2:1
     
    19:57
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti se vrací na kontakt gólem z přesilovky do šatny! Keller zprava vymyslel přes Gudasovu hokejku parádní přihrávku do předbrankového prostoru na JAKOBA CHYCHRUNA, za jehož pokusem k pravé tyčce neměl Knight šanci se včas přemístit. Asistence: Clayton Keller a Nick Schmaltz.
     
    19:20
    Prvním vyloučeným hráčem je domácí zadák Aaron Ekblad. Kanaďan se hodně diví rozhodnutí sudího, jenž jej poslal za katr z důvodu držení Ritchieho před vlastní bránou.
     
    19:09
    A další zakázané uvolnění domácího mužstva. Aleksander Barkov ještě vyvinul velký tlak na Juusa Välimäkiho, avšak tělo před krajana v dresu soupeře nenatlačil.
     
    18:38
    Napoprvé se Laurent Dauphin k zakončení z mezikruží nedostal, ale získal volný puk na druhý pokus a v těžké pozici ho nasměroval jenom vedle levé tyče.
     
    18:03
    Zakázané uvolnění posílá hru před Spencera Knighta. Marc Staal zkusil dlouhý pas na Nicka Cousinse, jenže ten se vydal směr střídačka.
     
    17:48
    Mezi kruhy dostal ideální nahrávku do hokejky Eetu Luostarinen. Fin neváhal a pálil z první, touš se mihl o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    17:16
    Jak je vidět, tak i domácí útočníci umí bránit, což právě předvedl Anton Lundell, když vytrvalým dotíráním donutil k chybné nahrávce McBaina.
     
    16:47
    Josh Brown se obtočil kolem protihráče a vyslal forhendové nahození směr brány. Ještě před Spencerem Knightem zapracoval dobře clonící Brandon Montour.
     
    16:18
    Diváky potěšil Radko Gudas. Český zadák opět ukázal, že má rád tvrdou hru, ostrým hitem složil k ledu Nicka Schmaltze.
     
    15:39
    Florida má velkou chuť útočit. Aleksander Barkov naznačil střelu, aby ještě nahrával do pravého kruhu Matthewovi Tkachukovi, který trefil konec pravého Vejmelkova betonu.
     
    15:07
    Aaron Ekblad k vidění na druhé straně, když se nenechal dvakrát pobízet a vyslal ostrý forhendový projektil od modré čáry, jenž proletěl o kousek nad břevnem.
     
    14:41
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Patrik Nemeth. Právě on byl adresátem Bjugstadovy přihrávky, těsně před ním zafungoval se svou nataženou hokejkou Aaron Ekblad.
     
    14:00
    Givani Smith po pravém mantinelu ujel osobnímu strážci. Bekhendovou nahrávkou vybídl k zakončení Ryana Lomberga, jehož dobře mířený pokus podržel Vejmelka ve výstroji.
     
    13:42
    Poměrně často čárový rozhodčí píská Floridě ofsajd. A není to ani poprvé, co v něm byl nachytán kanadský útočník Carter Verhaeghe.
     
    13:02
    Hostujícímu celku nelze upřít snahu, avšak zatím si nedokáže vypracovat pořádnou příležitost. Nahození Jakoba Chychruna od modré čáry nebylo pro Spencera Knighta nikterak složitou záležitostí.
     
    12:30
    Shayne Gostisbehere lehkým dotekem přisunul puk do jízdy Travisu Boydovi, který střílel forhendem z plného sprintu, Spencer Knight zastavil puk mezi betony.
    11:21 Eric STAAL - 2:0
     
    11:21
    Florida právě vstřelila branku!
    Mauriceho družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! A Karel Vejmelka nemá úplně čisté svědomí. Ránu Marca Staala vyrážečkou odrazil pouze k jeho bratrovi ERICU STAALOVI, jenž si kotouč srovnal na forhend, aby následně svižnou ránou ze zápěstí našel mezírku mezi tyčkou a maskou brankáře. Asistence: Marc Staal.
     
    11:11
    Na střeleckou listinu se chtěl přidat Givani Smith. Natlačil se až před gólmana Karla Vejmelka, kterého bekhendovou střelou trefil do levého betonu.
     
    10:45
    Tlak Arizony pokračoval. Kousek za kruhy dostal nabito Jakob Chyhrun, proti jehož tvrdému projektilu z první Knight v poslední chvíli srazil pravou ruku k tělu.
     
    10:13
    Travis Boyd hledal s hlavou nahoře křižným pasem Nicka Schmaltze, s nímž se ovšem výborně stáhl Carter Verhaeghe a v souboji jeden na jednoho byl tím úspěšnějším hráčem.
     
    09:50
    Po delší době zákrok pro Spencera Knighta, jenž měl poměrně snadnou práci, nahození z levé strany bez problémů lapil do lapačky.
     
    09:23
    Výsledem přečíslení tří proti dvěma navýšení vedení nebylo. Eetu Luostarinen obdržel nahrávku a ještě hledal Colina Whitea, jenž nezvládl těžké zpracování.
     
    08:47
    Zdvojení Nicka Bjugstada u levého mantinelu přineslo kýžené ovoce. Colin White sice puk minul, ale Nick Cousins už jej získal do svého držení.
     
    08:22
    Přes tři hráče střílel zpoza levého kruhu Marc Staal. Karel Vejmelka měl velké štěstí, že ho touš zasáhl do držadla hole.
     
    07:46
    Ani další útočná akce Kojotů se nesetkala s úspěchem. Hlavní roli sehrál Clayton Keller, jehož žabičku zachytil poslední bránící Radko Gudas.
     
    07:11
    Po zisku kotouče se do rychlého protiútoku vydal Nick Schmaltz. Věřil si na Brandona Montoura, jehož ovšem kličkou po levém mantinelu neobelstil.
     
    06:57
    Kanadský forvard Carter Verhaeghe vytáhl aktivní forčekink až do útočné třetiny. Jenže v pásmu byl ještě o něco dříve než puk, takže bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    06:25
    Vyhozená Aarona Ekblada tečoval Matthew Tkachuk, proto nemohla být řeč o icingu. Josh Brown musel hrát, zklidnění způsobil křižným pasem na Nemetha.
     
    05:55
    Z velkého úhlu se brankáře pokusil překvapit Juuso Välimäki. Spencer Knight byl v pozoru a zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    05:16
    Pořádně musel zabrat směrem dozadu Marc Staal. Zkušený kanadský bek udržel na zádech Lawsona Crouse, rozhodčího proto donutil odpískat icing.
     
    04:40
    Dobrou práci odvedl za vlastní bránou Jakob Chychrun. Vyjel do tohoto prostoru proti Nicku Cousinsovi, jehož odzbrojil ukázkovým vypíchnutím puku.
     
    04:08
    Další akci domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčího. Důvodem ofsajdu bylo nedorozumění mezi Givanim Smithem a Antonem Lundellem.
     
    03:48
    Aleksander Barkov volil od pravého mantinelu pod tlakem křižnou nahrávku naslepo. Hledal podle všeho Matthewa Tkachuka, jenže Američan nastartoval příliš pozdě.
     
    03:13
    Stříleným pasem od levého mantinelu se prezentoval Sam Bennett. Hledal Sama Reinharta, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    02:43
    Po levém mantinelu nahazoval puk do útočné třetiny Marc Staal. Za toušem vystartoval Karel Vejmelka, český gólman jej zastavil pro spoluhráče Chychruna.
     
    02:05
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Nick Ritchie. Zbavil se dvou konkurentů, načež z vrcholku levého kruhu vypálil ze zápěstí příliš vysoko.
    01:09 Matthew TKACHUK - 1:0
     
    01:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Favorizovaní Panteři střílí brzký vedoucí gól! Ránu Forslinga od modré čáry vyrazil Vejmelka pouze před sebe k Barkovovi, jenž nezazmatkoval a po pravé ruce posunul touš na MATTHEWA TKACHUKA, americký forvard s velkým přehledem nasměroval touš do odkryté části brány. Asistence: Aleksander Barkov a Gustav Forsling.
     
    00:49
    První úspěšný zákrok střetnutí obstaral Spencer Knight. Poradil si s velkým přehledem, nahození od levého mantinelu udržel ve výstroji.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech, hosté pro dnešní střetnutí zvolili dresy barvy bílé. Úvodní buly opanoval Barkov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Coli. White, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Cousins – Dalpe, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Gostisbehere, Chychrun, Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, J. Brown – Carcone, Boyd, Keller – Crouse, Bjugstad, McBain – Fischer, Hayton, N. Ritchie – Kassian, Dauphin.
    Trenér: André Tourigny.
     
    Arizona Coyotes

    S Arizonou se do play-off už od úvodních utkání do postupových bojů nepočítalo a papírové předpoklady zatím nelžou. Kojoti naopak dokáží držet krok i s konkurenty, když se ziskem 31 bodů sídlí na sedmém místě Centrální divize s mankem třinácti bodů na třetí Minnesotu. Tourignyho družina útočila proti Tampě na čtvrté vítězství v řadě, avšak nepřidala jej, na ledě soupeře prohrála 3:5. Týmové produktivitě vévodí čtyřiatřicetibodový Clayton Keller.
     
    Florida Panthers

    Obhájce Prezidentovy trofeje letos prožívá kruté vystřízlivění. V tabulce Atlantické divize se nachází na předposledním sedmém místě se ztrátou jedenácti bodů na třetí Tampu, takže se zdá, že bude velkým problémem vůbec proniknout do vyřazovací fáze. Svěřenci kouče Maurice navíc nemají dobrou formu, v předešlých šesti střetnutích zvítězili pouze jednou, naposledy na domácím stadiónu podlehli výsledkem 3:5 newyorským Rangers. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Matthew Tkachuk se 43 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Floridou a Arizonou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. M. Tkachuk (Barkov, Forsling), 12. E. Staal (M. Staal), 31. M. Tkachuk (Mahura), 37. E. Staal (Lomberg, M. Tkachuk), 40. M. Tkachuk (Reinhart, Knight) – 20. Chychrun (Keller, Schmaltz), 26. Keller (Välimäki), 34. Bjugstad (Moser, McBain)


    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Coli. White, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Cousins – E. Staal, Lomberg, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Gostisbehere, Chychrun, Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, J. Brown – Carcone, Boyd, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, McBain – Fischer (A), Hayton, N. Ritchie – Dauphin, Schmaltz.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Knorr, Fournier

    Diváci: 19 484
    bahis siteleri