Opava – Val. Meziříčí 6:3 (kon.) | Chomutov – Písek 6:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Znojmo 0:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – SHKM Hodonín 4:2 (kon.) | Žďár n/S – Vyškov 4:5 (kon.) | Jablonec n/N – Letňany 2:8 (kon.)
Ústí n/L – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Hronov – Řisuty 4:6 (kon.) | Cheb – Tábor 1:2 (po pr.)
Kobra – Klatovy 4:1 (kon.) | Vrchlabí – Děčín 5:1 (kon.) | Příbram – Mostečtí Lvi 3:5 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
6:2 (4:1, 2:0, 0:1)
IHC Králové Písek
Středa 04.01.2023, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • 2. liga skupina Západ • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Chomutovští znovu předvedli, že v ROCKNET ARÉNĚ neprohrávají a připsali si snadné vítězství. Ovšem ve třetí třetině Písek přidal na důrazu a začal Pirátům trochu zatápět. Po sporném gólu pak začaly šarvátky, ale na výsledku už to nic nezměnilo.

    Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera, třeba sledováním juniorské reprezentace. (19:49:37)
     
    Konec zápasu.
     
    58:18
    Z modré čáry až mezi kruhy zamířil Radek Havel, jehož pokus šel jen vedle levé tyče. Chomutovský obránce se pak vyčítavě podíval na rozhodčího, jelikož byl v rozhodujícím momentu seknutý.
     
    57:26
    Václav Brož se pokusil obkroužit chomutovskou branku a kolem tyče zamést puk za brankovou čáru. Avšak Richard Běhula se rychle přesunul a měl beton na správném místě.
     
    56:21
    Písecká přihrávka mířila z rohu před branku, ale u první tyče byl připravený Richard Běhula, který kotouč schoval pod lapačku a hru přerušil.
     
    55:20
    Milan Kostourek zkoušel přihrávku přes osu, ale puk srazil obránce do středního pásma.
     
    53:54
    Viktor Hübl měl dlouhou dobu zablokovanou hokejku, přesto po chvíli přihrál k levé tyči. Do černé gumy se opřel František Lukše, ale Jakub Korytar předvedl parádní zákrok. Puk se chvíli válel před brankovou čárou, ale obránci jej stihli odpálit.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Jan Radoš – 2 min., držení.
     
    52:48
    Mezi kruhy neodpálil kotouč Tomáš Koblížek, a tak se ho chopil Matěj Novotný. Ovšem mířil jen do míst, kde se nacházel chomutovský brankář.
     
    51:26
    Písku přihrávka před branku nevyšla, ale kotouč mířil k modré čáře, kam ze střídačky přijížděl také Jan Turek. Jeho dělovku vyrazil Richard Běhula betonem.
     
    49:46
    Sledujeme poněkud neurovnanou pasáž hry, v níž se nic moc neděje. Hráči se v posledních momentech chtějí spíše srážet.
     
    47:22
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Radek Havel, jehož pokus okrajem vyrážečky vytěsnil Jakub Korytar. Následně se Piráti ocitli v těsném ofsajdu.
     
    46:30
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jakub Matai – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Jehor Hracholskij – 2 min., napadení + 2 min., hrubost, odpyká Matěj Novotný.
     
    46:29
    Tohle už je moc i na rozhodčího! Jeden z hostů vrazil do Richarda Běhuly, kterého se následně vydal mstít Jakub Matai.
     
    45:53
    Zakončením z jedné se od modré čáry prezentoval Filip Novák, chomutovský brankář puk vyrazil a Písek dál kombinuje.
     
    45:34
    Jeden z hostujících hráčů dorážel na chomutovského brankáře, a tak ochutnal rukavice Radka Havla. Z poklidného zápasu se stává bitva na ledě, co udělá jeden neodpískaný moment...
     
    44:56
    Střelu od modré čáry tečoval před chomutovským brankářem Jan Radoš. Ovšem Richard Běhula puk vyrazil a obránce jej odklidil do bezpečí.
     
    44:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jakub Chrpa – 2 min., krosček.
     
    44:37
    Na ledové ploše po zákroku na Richarda Běhulu se přiostřilo. V útočném pásmu trefil Jakub Chrpa Daniela Dudáčka, jenž zůstal ležet na hrací ploše.
     
    44:04
    Hostující hráči ujížděli do přečíslení, avšak autor předchozího gólu nepropasíroval přihrávku na najíždějícího spoluhráče.
     
    43:23
    Před hostující brankou sebral obránci puk František Mála, jenž následně mířil do horního rohu branky. Avšak Jakub Korytar měl vyrážečku připravenou a odrazil puk do ochranné sítě.
    41:50 Jahor HRACHOLSKIJ - 6:2
     
    41:50
    Písek právě vstřelil branku!
    Richard Běhula se vydal za branku, kde zastavil puk. Při návratu jej srazil JAHOR HRACHOLSKIJ k ledu a následně zasunul černou gumu do prázdné brány. Bohužel ve druhé lize nefunguje video a rozhodčí moment neviděli, a tak branka platí! Bez asistence.
     
    41:02
    Na levé straně dostal trochu prostoru Jan Matiášek, před nímž obránce couval. Zakončení hostujícího útočníka, ale mířilo pravé do beka.
     
    40:39
    Po přejetí útočné modré čáry vystřelil Jakub Chrpa, který zamířil do lapačky střídajícího brankáře, jenž dobře vstoupil do zápasu.
     
    40:01
    Střídání v týmu IHC Králové Písek:
    ze hřiště odchází Richard Kříž, přichází Jakub Korytar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce Chomutovští navýšili vedení, když se prosadili Vít Seemann a Milan Kostourek. Severočeši tak míří za pohodlným vítězstvím, pokud tedy v poslední části výrazně nepoleví. Zatím na ledové ploše kralují, ale stále platí, že si musejí dávat pozor na písecké protiakce. Nejblíže gólu v hostujícím dresu byl Filip Novák, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:27
    Před hostující branku se natlačil Jakub Zajíček, jemuž dlouhá klička nepomohl. Následně tvrdou ránu vyslal ještě David Petrásek, ale Richard Kříž byl na správném místě.
     
    37:58
    S velkou dávkou štěstí se k puku probojoval František Mála, který jej posunul před branku, kde byl Milan Kostourek. Ten se znovu pokoušel o střelu pod horní tyčku, avšak brankářova lapačka byla tentokrát připravená.
     
    37:05
    Viktor Hübl napadal rozehrávku soupeře, který tak zaváhal a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    36:35
    Dalším pokusem po vyhraném vhazování chtěl ohrozit branku Chomutova Lukáš Pavlát. Ovšem Michal Žižka do jeho střely zaklekl a puk srazil do ochranné sítě.
     
    36:08
    Tomáš Koblížek viděl před brankou osamoceného Milana Kostourka, který kotouč před odkrytou klecí nezpracoval.
     
    35:31
    Vít Seemann neviděl na pravé straně osamoceného Jakuba Chrpu, a tak puk znovu jen nahodil proti brance Písku.
     
    34:00
    Nahozením od modré čáry se předvedl David Petrásek, jenž mířil pod horní tyčku. Jeho snažení vyrazil hostující brankář k mantinelu.
     
    33:09
    Soupeřovu přihrávku za brankou zachytil Radek Havel, který po prknech vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    32:36
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Filip Novák, jehož pokus letěl proti brance těsně nad ledem. Ovšem Richard Běhula černou gumu celou dobu viděl a betonem ji vyrazil.
     
    31:43
    Už to vypadalo, že hostující celek pojede do úniku, avšak Vít Seemann své zaváhání rychle napravil a od modré čáry postupoval sám až před branku. Chomutovský obránce volil bekhendovou střelu, kterou pokryl Richard Kříž.
    30:25 Milan KOSTOUREK - 6:1
     
    30:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ještě v přesilové hře ujel písecké obraně MILAN KOSTOUREK, který se ještě podíval, zda za ním jede někdo z obránců, a tak vstřelil branku až v plném počtu hráčů. Maličký útočník naznačil střelu, ale ještě ji podržel a následně zamířil do břevna, od něhož se puk odrazil správným směrem. Bez asistence.
     
    30:02
    Hostujícímu mužstvu se ani tato přesilová hra nedaří a Chomutov znovu vyhodil.
     
    29:04
    Lukáš Pavlát posunul puk za chomutovskou branku, kde našel jen soupeře, který vyhodil černou gumu do bezpečí.
     
    28:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Radek Havel – 2 min., vražení na hrazení.
     
    28:07
    Z pravého kruhu na zadní tyčku mířil Jahor Hracholskij, na jehož pokus si počíhal Richard Běhula, jenž černou gumu vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    27:30
    Přes útočnou modrou čáru přejel Jakub Matai, který svou bombu schoval přes obránce. Richard kříž byl dobře postavený a nadvakrát zasáhl.
     
    26:53
    Na pravé straně neprošel přes obránce Filip Cháb, který alespoň posunul puk před branku. Jenomže domácí brankář se nerozpakoval a hru znovu přerušil.
     
    26:35
    Odražený puk mířil na vrchol pravého kruhu, odkud se snažil rychle zakončit Jan Turek, jehož pokus přibrzdila pirátská hokejka. Následně Richard Běhula hru přerušil.
     
    26:15
    Na ose hrací plochy se musel kolem svého strážce otočit Jan Březina, jehož slabý pokus po ledě zastavil chomutovský brankář, jenž měl beton na správném místě.
     
    25:44
    Na vrcholu pravého kruhu byl připravený Lukáš Volf, který střelou z jedné mířil k bližší tyči. Ovšem Richard Běhula se stihl přesunout a zasáhnout lapačkou.
     
    24:40
    Cink! Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Filip Novák, jenž mířil až příliš přesně, a tak jen zacinkal na brankovou konstrukci!
     
    24:14
    Nepříjemné nahození předvedl od modré čáry Filip Novák, jehož pokus Richard Běhula vyrazil před sebe, kde se ale nacházeli obránci.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., hákování.
     
    23:26
    Zatímco Viktor Hübl jen na střed hrací plochy, František Lukeš mu přihrával k mantinelu. Píská se zakázané uvolnění Chomutova.
     
    22:41
    Chomutov nahodil kotouč za soupeřovu branku a odjel na střídačku. Písek se pokusil o dlouhou přihrávku, kterou zase zachytil Jakub Matai.
    21:55 Vít SEEMANN - 5:1
     
    21:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají další přesilovou hru, když se od modré čáry prosadil VÍT SEEMANN, který propálil vše co mu stálo v cestě a nadělil Písku „bůra“. Asistence: František Mála.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Martin Koupal – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    20:09
    Piráti vyhráli vhazování a Jakub Matai vyhodil tak nepříjemně, že puk před brankářem ještě skočil. Ovšem Richard Kříž byl pozorný a schoval jej pod betony.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Viděli jsme třetinu, ve které dominoval Chomutov, jenž je ve vedení 4:1. Piráti se hodně tlačili do zakončení a čtyřikrát se radovali, když se postupně prosadili Viktor Hübl, František Mála, Jakub Veselý a v přesilové hře Tomáš Koblížek. Ovšem také Písek se párkrát nacházel prostoru, avšak Alexe Cohena nikdo nenapodobil. To se může změnit po přestávce, kdy Králové budou pokračovat v početní výhodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Erik Mežnar – 2 min., krosček.
     
    19:05
    Michal Žižka viděl ve středním pásmu najíždějícího Erika Mežnara, kterému puk přeskočil hokejku, a tak se píská zakázané uvolnění.
    18:15 Tomáš KOBLÍŽEK - 4:1
     
    18:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    V přesilové hře přihrával mezi kruhy z jedné František Lukeš, který viděl osamoceného spoluhráče. TOMÁŠ KOBLÍŽEK si puk srovnal na čepeli hole a zamířil mezi brankářovy betony – 4:1. Asistence: František Lukeš a Jakub Matai.
     
    17:30
    Milan Kostourek z rohu hledal před brankou Zajíčka, který ale nebyl připravený, a tak puk nezachytil. Hostujícímu celku se povedlo vyhodit přes celé kluziště.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Václav Brož – 2 min., hákování.
    16:26 Jakub VESELÝ - 3:1
     
    16:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hostující celek chyboval při zakládání akce, jelikož přihrávku zachytil Erik Mežnar, který posunul puk na spoluhráče. JAKUB VESELÝ měl při zakončení velkou dávku štěstí na své straně a puk tak proskákal až za brankovou čáru. Asistence: Erik Mežnar a David Petrásek.
     
    16:10
    Jelikož Piráti odjeli na střídačku, tak zůstal ve středním pásmu osamocený Jakub Váchal, který puk nahodil jen za branku.
     
    15:30
    Na pravém křídle se nacházel Radek Havel, který vyslal tvrdou ránu. Ta by asi mířila pod horní tyčku, avšak Richard Kříž zasáhl maskou a potřebuje přerušení.
     
    14:49
    Křižná přihrávka mířila k pravé tyči, kde se po černé gumě marně natahoval František Lukeš. Následně Chomutovští neudrželi pásmo.
     
    14:23
    Na levé straně se střelou přes obránce prezentoval Aleš Macháček, který zamířil také vedle pravé tyče.
     
    13:37
    Chomutov se ani napodruhé nedostal ven z pásma, a tak musel souboj za brankou podstupovat Radek Havel. Písek předvedl střelu od modré čáry, kterou zastavil první bránící hráč.
    11:28 Alex COHEN - 2:1
     
    11:28
    Písek právě vstřelil branku!
    Na levé straně nabral velkou rychlost ALEX COHEN, který se důrazně natlačil před branku a s velkou dávkou štěstí překonal Richarda Běhulu – 2:1. Asistence: Daniel Dudáček a Vladimír Hanus.
     
    11:10
    Nepřesnou střelou od modré čáry se prezentoval Jakub Váchal. Chomutov se následně už v pásmu neusadil a bude se muset bránit.
     
    10:22
    Na obou stranách se aktuálně objevují nepřesnosti, a tak ani jeden z týmů si střeleckou pozici nepřipravil. Nic na tom nezměnil ani Písek, který nahodil puk za branku a odjel střídat.
    08:58 František MÁLA - 2:0
     
    08:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla pěkná akce chomutovského útočníka, který z úhlu vyprášil beton hostujícího brankáře a následně si puk našel za brankou. FRANTIŠEK MÁLA viděl, že se Kříž přesouvá pomalu, a tak bránu objel a puk do ní zasunul. Asistence: Milan Kostourek a Radek Havel.
     
    07:03
    Nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy František Mála, jehož snažení zamířilo do soupeřovy brusle. Následně se hra rychle otočila a před brankou měl nastavenou hůl Jan Březina. Jeho snažení vyletělo více do vzduchu a zamířilo vedle branky.
     
    06:29
    Po vyhraném vhazování přišlo zakončení od modré čáry, které mířilo pod horní tyčku. Avšak hostující gólman byl pozorný a znovu hru přerušil.
     
    06:00
    Ex-litvínovská dvojice znovu ve velké šanci! František Lukeš ve vlastním pásmu vypíchl přihrávku soupeři a mířil do protiakce. Znovu prohodil obránce, ale Viktor Hübl střelou na lapačku nepřekonal skvěle chytajícího Richarda Kříže.
     
    05:23
    Přihrávka z rohu mířila před branku, kam si sjížděl obránce Filip Novák. Ovšem chomutovský brankář byl pozorný a černou gumu znovu zastavil.
     
    04:56
    Tomáš Koblížek vybojoval puk za soupeřovou brankou a okamžitě ho přihrával do nebezpečného prostoru, kde se nacházeli jen obránci Králů.
     
    03:52
    Vítu Seemannovi puk sice utekl, ale na ose se ho chopil Viktor Hübl, jehož pokus mířil kousek nad ledem k levé tyči. Avšak hostující brankář vykopl beton a černou gumu vyrazil.
     
    03:32
    Nahození Písku zastavil Richard Běhula, který se ještě podíval, zda může rozehrát. Ovšem raději schoval puk pod lapačku, čímž přerušil hru.
     
    03:00
    Na levé straně nabral velkou rychlost Radek Havel, který se na kruhu napřáhl snad až ke stropu. Ovšem jeho dělovku zastavil Richard Kříž.
    02:35 Viktor HÜBL - 1:0
     
    02:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    František Lukeš zavezl puk do pásma po pravé straně a bekhendovou žabkou prohodil obránce. Mezi kruhy se nacházel VIKTOR HÜBL, jenž bekhendem zamířil přesně do levého horního rohu branky – 1:0. Asistence: František Lukeš.
     
    01:46
    Do útočného pásma si najel Aleš Macháček, který z vrcholu pravého kruhu přestřelil chomutovskou svatyni.
     
    00:52
    František Lukeš nedostal puk na levou stranu útočného pásma, ale následně se vrátil, aby zachytil nahození soupeře.
     
    00:10
    Viktor Hübl vyhrál vhazování a Chomutov se hnal do útočného pásma, kde brankářovu pozornost od mantinelu vyzkoušel Jakub Chrpa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Seemann, Matai, Váchal, Havel (A), Petrásek, M. Žižka – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Mála, Koblížek, Kostourek – Zajíček, Mežnar, Veselý – Vostiňák, Ekrt.
    Trenér: Kamil Koláček.

    IHC Králové Písek: Kříž (Korytar) – Radoš (A), Dudáček, Novák, Hanus, Pavlát, Turek – Brož, Cháb, Hracholskij, Koupal, Matiášek, Volf (C), Cohen, Hollar, Macháček, Pouzar, Březina, Novotný.
    Trenér: Tomáš Matušík.

    Rozhodčí: Hacaperka – Charvát, Sýkora.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, tentokrát už z chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde v 17 hodin 30 minut vypukne utkání osmadvacátého kola. Uvidíme, zda Piráti potvrdí papírové předpoklady, nebo Písek svého soka porazí i ve druhém vzájemném zápase.
     
    Střetnutí mezi Chomutovem a Pískem startuje ve středu od 17 hodin 30 minut. Z chomutovské ROCKNET ARÉNY je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Druhá liga se znovu přihlásila o slovo, a tak doufejme, že nás čeká další zajímavé střetnutí.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že se Písek nachází z pětatřiceti body na jedenáctém místě tabulky. Hostujícímu celku se daří především v domácím prostředí. Naopak na hřišti soupeřů získal pouhých jedenáct bodů. Pro Krále žije ještě šance k postupu do nejlepší osmičky, ovšem je spíše teoretická a potřebovali by ovládnout všechny tři zbývající zápasy. Ovšem nečeká je nic jednoduchého, vždyť Chomutov je v tabulce domácích týmů nejlepší.

    Nejproduktivnější hráči

    Lukáš Prášek 36 bodů (16+20)
    Jan Matiášek 29 bodů (13+16)
    Lukáš Volf 29 bodů (11+18)

    Chomutov v dosavadním průběhu sezony prohrál pouze šestkrát a je na čtvrtém místě, když získal osmapadesát bodů. Piráti navíc mají nejlepší útok v lize, vždyť vsítili už 155 gólů. Severočeši by se ještě mohli posunout na třetí místo, ovšem potřebují dotáhnout dvoubodovou ztrátu na Tábor. Povede se jim to ještě v první části sezony?

    Nejproduktivnější hráči

    Viktor Hübl 44 bodů (14+30)
    Milan Kostourek 40 bodů (15+25)
    František Lukeš 39 bodů (9+30)
     
    Vánoční svátky i rok 2022 je minulostí, a tak se znovu o slovo hlásí druhá liga. V osmadvacátém kole přivítá Chomutov před vlastním publikem Písek. Domácí budou favoritem zápasu, ale také budou chtít Králům oplatit porážku z prvního vzájemného utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Hübl (Lukeš), 9. Mála (Kostourek, Havel), 17. Veselý (Mežnar, Petrásek), 19. Koblížek (Lukeš, Matai), 22. Seemann (Mála), 31. Kostourek – 12. Cohen (Dudáček, Hanus), 42. Hracholskij


    Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Seemann, Matai, Váchal, Havel (A), Petrásek, M. Žižka – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Mála, Koblížek, Kostourek – Zajíček, Mežnar, Veselý – Vostiňák, Ekrt.
    Trenér: Kamil Koláček.

    IHC Králové Písek: Kříž (41. Korytar) – Radoš (A), Dudáček, Novák, Hanus, Pavlát, Turek – Brož, Cháb, Hracholskij, Koupal, Matiášek, Volf (C), Cohen, Hollar, Macháček, Pouzar, Březina, Novotný.
    Trenér: Tomáš Matušík.

    Rozhodčí: Hacaperka – Charvát, Sýkora

    Diváci: 1 508
    bahis siteleri