Třinec – Litvínov 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Vítkovice 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 7:3 (kon.)
Pardubice – K. Vary 7:4 (kon.) | Olomouc – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Liberec 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 06.01.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Hlásíme se poprvé v kalendářním roce 2023 s hokejem z třinecké WERK ARENY. V rámci 35. kola Tipsport extraligy se zde v pátek 6. ledna 2023 od klasických 17 hodin uskuteční utkání HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba týmy se potkaly naposledy koncem listopadu v podhůří Krušných hor. Vyrovnaný zápas určovaly fauly a vyloučení. První gól padl z trestného střílení a následující dva, které znamenaly obrat ve skóre, zaznamenali Oceláři v přesilových hrách. Třinečtí využili dvě ze čtyř nabízených a domů vezli dva body. Na tom, že zápas rozhodly přesilovky, se shodli i trenéři na pozápasové tiskové konferenci – Litvínov totiž nedokázal využít ani jednu z pěti nabídnutých, a tak se žádný střelec nepřidal k Estephanovi.

    25. listopadu 2022: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 1:2 po prodl. (0:0, 1:1, 0:0/0:1)
    Branky a nahrávky: 26. Estephan z trestného střílení – 36. Martin Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (Martin Růžička, M. Daňo).
     
    Z litvínovské kabiny

    Litvínovští k prvnímu zápasu nového roku zajížděli do Brna na led Komety, která se v poslední době velmi trápí. Brněnští před utkáním s Vervou měli na svém kontě pouhé dvě výhry za dva body z posledních čtrnácti zápasů a poslední „plnotučná“ výhra se datovala na 18. listopadu. V tomto rozpoložení a po trenérských a hráčských rošádách však dokázali s Litvínovem vyhrát, byť hosté Zdráhalem otevřeli ve třetí třetině skóre a Kundrátek za Kometu vyrovnával až zhruba jedenáct minut před třetí sirénou. „Kometa stejně jako my odehrála křečovité utkání. Na druhou stranu v první třetině byla jednoznačně lepší, zatímco my jsme se hledali. Ve druhé třetině jsme promarnili minimálně tři tutové gólové šance. Třetí třetině se mi hodnotí těžce…“ byl po zápase zklamaný hlavní trenér Vervy Karel Mlejnek.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 4-1-1-4, skóre 28:25, 15 bodů
    Pozice v tabulce: 11.
    Bilance: 34 zápasů, 10-2-6-16, skóre 92:101, 40 bodů
    Bilance venku: 16 zápasů, 2-1-1-12, skóre 36:56, 9 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Šimon Stránský 28 (7+21)
    Nejlepší střelec: Andrej Kudrna 16

    Poslední zápas Litvínova:

    3. ledna 2023: HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
    Branky a nahrávky: 49. Kundrátek (A. Zbořil, P. Holík), 50. K. Pospíšil (Strömberg), 59. K. Pospíšil (Kundrátek) – 45. Zdráhal (D. Zeman, Š. Stránský).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři mohou hodnotit první zápas nového roku pozitivně. Přesto na jejich výkonu v Hradci Králové je možné najít „mouchy“. A to zejména v první třetině, kterou domácí vyhráli dvoubrankovým rozdílem a od několika dalších zářezů Oceláře zachránil skvělý Mazanec. Od druhé třetiny se ale výkon svěřenců Zdeňka Motáka rapidně zvedl, Třinečtí postupně ukrajovali vedení domácích a nakonec v prodloužení z úniku vstřelili Voženílkem vítěznou branku. „Hrát celých šedesát minut a nenechat si utéct začátek. Mazi (Marek Mazanec) dnes skvěle zachytal, ale jen na něj spoléhat nesmíme. Každopádně jsme ukázali sílu mužstva tím, že dokážeme otočit i špatně se vyvíjející zápas. Dva body jsou pro nás zlaté,“ hodnotil poměrně objektivně utkání třinecký útočník Daňo.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 6-1-1-2, skóre 35:21, 21 bodů
    Pozice v tabulce: 3.
    Bilance: 33 zápasů, 16-3-5-9, skóre 99:68, 59 bodů
    Bilance doma: 18 zápasů, 10-0-3-5, skóre 59:38, 33 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 38 (19+19)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 19

    Poslední zápas Třince:

    3. ledna 2023: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 2:3 po prodl. (2:0, 0:1 ,0:1/0:1)
    Branky a nahrávky: 2. Lalancette (Perret, Jergl), 18. McCormack (Blain, Okuliar) – 29. M. Daňo (A. Nestrašil, J. Jeřábek), 43. Martin Růžička (Voženílek, J. Jeřábek), 65. Voženílek (Čukste).
     
    Domácí trenérský tým pod vedením Zdeňka Motáka nadále postrádá dlouhodobé zraněné Adámka s Vránou, ze zdravotních důvodů nehraje ani Doudera. V sestavě týmu Karla Mlejnka kvůli zranění stále chybí brankář Tomek, v sestavě nejsou ani útočníci Havelka se Zygmuntem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel (A), Strejček – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Hlava, Gut, Kudrna – Abdul, Estephan, Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Gebauer, Synek.
     
    Utkání začne zhruba za dvě minuty. První aktéři zápasu už jsou na ledě, po kterém krouží kvarteto rozhodčích a pomalu nastupují též hráči hostujícího týmu. Za chvíli nastoupí i domácí celek a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání zahájil René Hradil úvodním buly mezi hole slovenských centrů Tomáše Marcinka a Matúše Sukeľa. Úspěšnější byl třinecký hráč.
     
    00:39
    Oceláři nadvakrát rozehráli a druhý útok zakládá ofenzivní akci. Nestrašil prodloužil puk do útočného pásma a Daňo nepřesně přes beka střílí.
     
    00:46
    První přerušení poté, co Godla u tyčky přerušil hru po odrazu puku od mantinelu.
     
    01:05
    Jaroměřský byl nedůrazný před Abdulem a hosté díky tomu získali pásmo.
     
    01:24
    Po dalším zaváhání Ocelářů ve středním pásmu se hnal na třineckou branku další útok. Kudrnovu střelu z levého křídla zablokoval Jaroměřský, o malý moment později musel Mazanec přikrýt Estephanovu střelu.
     
    01:46
    Gut potáhl puk v útočném pásmu kolem mantinelů a následně se snažil šikovně tečovat Zemonovo nahození.
     
    02:15
    Oceláři po čase v útočném pásmu. Chmielewski se snažil tečovat Hrehorčákovo nahození, ale měl zablokovanou hůl. Následně přenechal puk Havránkovi, který dával před branku na teč Hrehorčákovi, ale ten také nedosáhl na kotouč.
     
    03:06
    Marinčin zavezl puk do útočné třetiny, ale následná Růžičkova přihrávka zpět na modrou byla moc prudká. Oceláři jsou ale rychle zpět v pásmu.
     
    03:36
    Hosté předvedli rychlý útok. Stránský zavezl puk do útočné třetiny a před Mazancem vznikl závar. Nebýt Mazancova zásahu holí, k dorážce by se snadno dostal Stránský. Následně ještě vznikl lehký zmatek před třineckou brankou po nahození Demela.
     
    04:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ale dokázali rychle otočit hru. Puk se dostal do jízdy na levé křídlo MARKO DAŇOVI a jeho střelu švihem Godla nezastavil. Třinecký útočník je v poslední době při chuti a teď to poznala i litvínovská obrana. Asistence: Andrej Nestrašil, Jan Zahradníček. Stav utkání 1:0.
    04:10 Marko DAŇO - 1:0
     
    04:48
    Oceláři byli po vstřelené brance opět v útočném pásmu, ale nic tam nevymysleli. Následně Havránek neubránil u mantinelu Abdula a hosté díky tomu získali pásmo.
     
    04:59
    Dobrá pasáž Litvínova v útočné třetině končí poté, co si Mazanec mezi změtí hráčů před sebou našel Zileho nahození od modré čáry.
     
    05:10
    Hlava teď byl třikrát u puku. Nejprve zkoušel vystřelit hned poté, co Gut vyhrál vhazování. Následně zablokovanou střelu poslal mimo třineckou branku a třetí pokus mu Jaroměřský odrazil do ochranné sítě.
     
    05:44
    Voženílek s Marcinkem bojovali za litvínovskou brankou o puk. Ten poslali na Zahradníčka, který jej o mantinel poslal na druhou stranu. Oceláři ale z tohoto útoku nic nevytěží.
     
    06:17
    Dravecký získal puk v útočné třetině, poslal jej na modrou. Zde si udělal krok dopředu Marinčin a poslal jej na branku, kde se snažil tečovat Hrňa. Byl před Godlou sám, a tak si slovenský brankář ve službách Vervy snadno puk našel. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:35
    Zdráhal se pustil na krasojízdu kolem kuželů z třineckých obránců, ale skončil u předposledního. Následně Hudáčkovi dal stopku ve středním pásmu Strejček.
     
    06:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po náznaku šance Litvínova opět rychle dostali puk do útočné třetiny. Nejprve Nestrašil promáchl před prázdnou brankou po přihrávce od Daňa ze strany, ale následně se prosadil MARKO DAŇO, který se trefil snad ještě z většího úhlu než v úterý v Hradci Králové. Na tomto místě je určitě dobré zmínit poslední hattrick Daňa ze zápasu z Litvínovem, který padl za šest minut! Asistence: Libor Hudáček. Stav utkání 2:0.
    06:47 Marko DAŇO - 2:0
     
    07:30
    Po krátké mezihře, kdy s pukem hráli Litvínovští, rozjíždí akci Ocelářů zpoza vlastní branky Marinčin.
     
    08:17
    Litvínovští opět dokázali podržet Oceláře v jejich pásmu. To jim jde poměrně snadno dnes. Následně střílel Jaks od modré, několikrát tečovanou střelu se snažil za Mazance dostat po objetí branky Hlava, ale byl pokryt Marinčinem.
     
    09:10
    Sukeľ se neohroženě dostal s pukem až do útočného rohu, kde jej odzbrojila dvojice Jeřábek – Hudáček.
     
    09:33
    Odražený puk ze středního pásma před Stránským sebral Mazanec a přerušil hru.
     
    09:58
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu bude Patrik Hrehorčák (TRI), který byl vyloučen za faul mimo hlavní dění. V tu chvíli totiž po levém křídle vedl puk Kudrna, který z jízdy využil většího prostoru a příklepem prověřil Mazancovu pozornost.
     
    10:03
    První střelu v přesilovce měl na svém kontě Zile. Jeho nahození od modré Mazanec viděl a přikryl.
     
    10:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se rychle dostali do útočného pásma a od levého mantinelu režíroval snižující branku Stránský. Hlava od tyče hledal spoluhráče, ale po několika odrazech puku se hrací nástroj dostal k MATÚŠI SUKEĽOVI, který jej zametl za Mazance. Asistence: Nicolas Hlava, Šimon Stránský. Stav utkání 2:1.
    10:36 Matúš SUKEĽ - 2:1
     
    11:14
    Oceláři vyhráli buly v obranném pásmu a dvojice Buček – Kurovský kotouč rychle dostala do útočné třetiny. Zde Marinčin po tvrdých soubojích o puk za brankou vystřelil z pravého kruhu.
     
    11:35
    Velká šance srovnat pro hosty! Ti jeli dva na jednoho, ale Abdul se nedokázal správně opřít do Estephanovy přihrávky z levého křídla.
     
    11:55
    Po icingu hostí vhazování před Godlou.
     
    12:16
    Straka na pravém křídle snadno přebruslil Jaroměřského a vystřelil z úhlu bekhendem. Pokus to byl ale pro třineckého brankáře nepříjemný, až s přispěním svých kolegů dokázal puk přikryl. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    12:51
    Čukste teď nerozehrál přes Chalupu a hosté získali na chvíli pásmo. Následně ale Čukste zablokoval Chalupovu střelu a dostal puk mimo nebezpečný prostor.
     
    12:59
    Velká šance na druhé straně! V mezikruží si vyměnili puk Růžička a střílející Marinčin, který těsně netrefil Godlovu branku.
     
    13:42
    Oceláři teď na chvíli pobyli v útočném pásmu, ale když se zdálo, že Stránský rozjede útočnou akci na druhou stranu, zalaškoval s Hrehorčákem a mále puk ztratil.
     
    14:00
    Po tvrdé Kudrnově střele z vrcholu levého kruhu, přikryl puk Mazanec a bude se vhazovat před třineckou brankou.
     
    14:13
    Oceláři teď zaváhali před svou brankou a málem se podařilo puk zasunout za Mazancův beton Abdulovi. Hudáček pak pro třinecké hráče čistí pásmo.
     
    14:54
    Hosté jsou v této pasáži první třetiny velice pohybliví a rychle získávají pásmo. Naopak Oceláři se snaží rychle dostat puk z vlastní třetiny.
     
    15:20
    Nadějné pozice na obou stranách. Nejprve střílel zhruba z pravého kruhu Marcinko, ale neměl moc rychlost, Godla puk odrazil. Následně na druhou stranu se tlačil před branku Gut, ale byl pokrytý, a tak kotouč z jeho hole jen lízl brankovou konstrukci ze strany.
     
    16:03
    Jeřábkovo nahození od modré čáry sebral Godla do lapačky a zařídil tak po delším čase vhazování před svou brankou.
     
    16:32
    Stránský se proháčkoval do útočné třetiny, dal puk na modrou Jaksovi a jeho tečovanou střelu Mazanec vůbec neviděl. Puk se následně odrazil do jízdy do střední třetiny Chmielewskému, jeho pokus ale taky branku neohrozil.
     
    17:21
    Estephan se dostal ke kotouči na vrcholu kruhu, tam jej ale pokryl Nestrašil.
     
    17:35
    Velkou šanci teď měl na holi Libor Hudáček. Tomu poslal puk před branku Havránek, Hudáček ale měl zakončení trochu na dlouhou hůl, a tak jej poslal do brankáře Godly.
     
    17:59
    Litvínovský brankář teď sebral ze vzduchu další centr ze strany, kdy Voženílek hledal před branku sjíždějícího Marinčina.
     
    18:15
    Gut teď zachytil puk na modré čáře a rýsovala se z toho akce dva na jednoho pro Litvínov. Útočník Vervy ale nedokázal vystřelit, ani přihrát puk na volného Straku.
     
    18:58
    Marcinko trefil protihráče na modré čáře a následně Zahradníčkovi ve středním pásmu ujel Jurčík. Tomu se ale nepodařilo přesně přihrát do druhé vlny, aby z toho vznikla šance pro Vervu.
     
    19:29
    Havránkovo nahození od modré čáry zachytil Godla do lapačky a nechá ještě jedno vhazování před svou brankou.
     
    19:45
    Zileho bombu od modré šikovně před brankou tečoval Abdul, změna směru trajektorie puku ale nebyla dostatečná na to, aby kotouč šel mimo postavení brankáře Mazance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme sledovali drtivý brankový vstup Ocelářů do zápasu. Na začátku páté minuty z jízdy z levého křídla otevřel skóre Marko Daňo a o dvě minuty později stejný hráč téměř z nulového úhlu poslal kotouč do horní části branky. Třinečtí se rychle dostali do dvoubrankového vedení, který ale zkrouhnul v polovině jedenácté minutě v přesilovce Matúš Sukeľ. Hosté se následně prezentovali nebojácným výkonem a domácím zatápěli. Vedení Oceláři viselo tak říkajíc na vlásku. V první třetině už ale žádný další gól nepadl.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 11:12
    Střely mimo 2:6
    Zblokované střely 3:5
    Hity 1:3
    Vhazování 7:14
    Trestné minuty 2:0
     
    Druhá třetina začne cca v 17:53.
     
    Ve WERK ARENĚ se vše schyluje k zahájení druhé třetiny, ke kterému dojde zhruba za tři minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny mezi hole Matúše Sukeľa a Tomáše Marcinko vhodil třetí slovenský aktér tohoto okamžiku Peter Stano. Puk získal třinecký první centr.
     
    20:29
    Oceláři se nechali snadno přitlačit před Mazancem a následně i zaváhali při rozehrávce. Po Zileho nahození od modré třinecký brankář netušil, kde má puk. Následně raději zůstal ve strnulé pozici, protože tušil puk pod betonem.
     
    20:43
    Jeřábek to zkoušel trochu riskantně zpoza vlastní branky do středního pásma, kam si najížděl Hudáček. Ten byl ale hned odzbrojen a hrají zase hosté.
     
    21:24
    Další dlouhá přihrávka od Jeřábka zpoza branky do střední třetiny na Hudáčka už vyšla. Třinecký útočník zavezl puk do třetiny a následně hledal před branku sprintujícího Hrehorčáka. Ten měl těžkou pozici a puk nenasměroval do branky, Godla jej přikryl. Byl při akci ale faulován Nicolasem Hlavou (LIT), který je prvním vyloučeným hráčem Verva. Hrehorčák se následně těžce zvedá po návratu do zadního mantinelu.
     
    21:46
    První lehký závar po Jeřábkově nahození od modré a hosté vyhazují.
     
    22:17
    Daňo chtěl pohotovou zadovkou urychlit akci přihrávkou na Růžičku, hosté ale puk sbírají a vyhazují.
     
    22:47
    Marcinkovu přihrávku sebral bránící hráč Vervy a chvíli se rýsovala situace dva na jednoho. Hosté pak vsadili na jistotu a ušetřili sekundy.
     
    23:19
    Tato přesilovka domácím nevyjde. Marinčin má navíc problémy ve střední třetině a Wesley se Strakou pošetří trochu zbývajícího času.
     
    23:55
    Po Havránkově nahození měl práci Godla. Domácí následně na chvíli získali pásmo, ale do zakončení se už nedostali.
     
    24:13
    Po icingu Vervy vhazování před Godlou.
     
    24:34
    Strejček vybojoval za vlastní brankou puk na Hrňovi a následně Sukeľ chtěl rychle rozehrát do středního pásma. Nepovedlo se mu to přesně a je z toho icing.
     
    24:51
    Marcinko střílel hned po vhazování a puk poté získal Růžička. Nabil na modrou Marinčinovi, ale jeho střela z první znamenala zlomenou hůl. Strejček následně zatáhl puk a střílel přes neozbrojeného soupeře. Naneštěstí pro Vervu nepřesně.
     
    25:04
    Teď se asi nějakou chvíli nebude hrát. Rozhodčí si vyžádali asistenci ledařů, zřejmě je nějaká nečistota na ledě.
     
    25:20
    Kurovský zatáhl puk, ale jeho pokus byl tečován Kudrnou, a tak jej do lapačky Godla schoval poměrně snadno.
     
    25:30
    Hudáček po vyhraném buly nahrál na modrou Jeřábkovi, jehož bombu z první schytal na svém těle Straka. Ten se následně těžko skládal zpátky na brusle.
     
    26:00
    Freibergs na útočné modré neuhlídal Hudáčka a moc nechybělo, aby jej Daňo poslal do úniku. Prvně jmenovaný třinecký útočník ale nezpracoval puk.
     
    26:48
    Hlava získal do jízdy puk, ale skončil na útočné modré na Čukstem. Teď následně o pár chvil později dostal kotouč na modrou a nahodil na Godlu. Puk prošel skrumáží těl a Godla jej odrazil do strany.
     
    27:21
    Marcinko z pravé strany nacentroval na Voženílka, který byl před Godlou v souboji. Kotouč proskočil a zřejmě byl obloučkem zapadl za litvínovského brankáře, obránce hostů, který operoval v brankovišti, ale puk odrazil.
     
    28:03
    Následně krátký protiútok hostů, Strakovu střelu z vrcholu pravého kruhu odrazil některý z bránících hráčů Ocelářů a zase se o aktivitu před Godlou snaží Třinec.
     
    28:34
    Hudáček se teď snažil sešněrovat litvínovskou obranu před Godlou, poslal puk na Jaroměřského na modrou, odstoupil si a když dostal puk zpět, poslal jej z první na Godlu. Litvínovský brankář ale puk lapil na hrudi, Hudáček střílel z poměrně velkého úhlu. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    29:17
    Oceláři se teď několikrát snažili rozvinout útočnou aktivitu před Godlou, ale většinou se po několika přihrávkách dostali z pásma. Hosté se snažili kontrovat dlouhými pasy na modrou čáru, ale tam se vždy rozbili.
     
    29:53
    Puk se od Freibergse dostal na levé křídlo v útočné třetině na Hlavu, ale jeho bekhendový pokus Mazanec odrazil. Následně nepřetlačil ve středním pásmu Chmielewski Wesleyho, domácím se rýsovalo přečíslení.
     
    30:25
    Teď domácí střídali a pro hosty z toho vzniklo trochu atypické přečíslení tři na dva. Z levého křídla střílel z jízdy příklepem Šalda, Mazanec jen vyrazil na osu před sebe, kde se k dorážce do odkryté branky nesrovnal Chalupa.
     
    31:10
    Domácí teď získali pásmo a dvojice Hrňa s Draveckým vybojovala dokonce dva fauly najednou. Hrňa byl po vedení puku kolem mantinelu hákován a Draveckému byla v souboji o puk vyseknutá hůl. Potrestanými hráči jsou Šimon Stránský (LIT) a Matúš Sukeľ (LIT). Třinec bude hrát sto dvacet sekund pět na tři.
     
    31:31
    Teď gentlemanské gesto litvínovského brankáře! Godla přikryl puk ve svém brankovišti a Marcinko kolem něj máchl hokejkou. Vypadalo to, že litvínovského brankáře sekl přes výstroj, to si myslel i rozhodčí Hradil, který chtěl Marcinka vyloučit. Godla ale rozhodčím řekl, že seknut nebyl, a tak pokračuje přesilovka pět na tři domácích.
     
    32:18
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale je to zatím bez přesné střely. Obránce Zile teď schytal pokusy Růžičky i Hudáčka. Oceláři mají k dispozici ještě 52 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    33:15
    Hosté už jsou kompletní a Oceláři dál útočí proti pěti hráčům před Godlou. Přesilovce Třince nechyběla střelba, zato chybělo trochu více přesnosti a jednoduchosti v zakončení.
     
    34:02
    Třinečtí až doteď pokračovali ve hře v útočném pásmu, až nyní se Litvínovští osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:26
    Hosté se po čase dostali do útočné třetiny. Sukeľ hned poté, co vjel do útočného pásma, poslal puk na Mazance a ten přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční pauze.
     
    34:38
    Nepřesná rozehrávka Hrehorčáka na Chmielewského a zakázané uvolnění Třince.
     
    35:18
    Po pasáži plné nepřesností se po čase dostal jeden z týmů v útočném pásmu na puk. Chmielewského přihrávka na Jaroměřského z druhé vlny ale byla trochu na paty, a tak i střela třineckého obránce následně nebyla nebezpečná.
     
    36:01
    Zdráhal dostal puk do slotu zpoza branky, ale byl při pokusu o střelu zablokován. Kotouč skončil v rohu.
     
    36:26
    Čukste puk poslal z vlastní modré nazdařbůh až na zakázané uvolnění.
     
    36:30
    Demel poslal po vyhraném buly puk z velké dálky na Mazance, který kotouč raději přikryl ve své výstroji.
     
    37:06
    Domácí zaváhali na útočné modré, hosté ale ze situace tři na dva nic nevytěžili. Získali ale útočné pásmo.
     
    37:13
    Akce hostů končí dalším zákrokem Mazance.
     
    37:41
    Abdul se teď kličkou v útočném pásmu zbavil Hudáčka a najížděl vstříc třinecké brance. Ze slotu zkusil Mazancovu pozornost, domácí brankář měl situaci ztíženou probíhajícím soubojem před svým brankovištěm, puk ale nakonec přikryl.
     
    38:00
    Hosté teď odrazili útočný pokus třineckých hráčů a rychle se dostali do útočné třetiny. Sukeľ dostal nabito na vrchol pravého kruhu, tam byl ale pokryt Chmielewskim.
     
    38:18
    Po čase přerušení po Godlově zákroku a vhazování před litvínovskou brankou. To zařídilo Čuksteho nahození.
     
    38:30
    Voženílek přetlačil u mantinelu Demela a hledal Růžičku, který byl u modré čáry na ose třetiny. Puk mu poslal ale trochu mezi nohy, a tak třinecký kanonýr promáchl.
     
    38:58
    Zakázané uvolnění Ocelářů zase přesune hru před Mazance.
     
    39:08
    Zile po modré poslal puk na střelu Jaksovi, jeho pokus byl ale nepřesný. Domácí se pak dostali z vlastní třetiny.
     
    39:55
    Nestrašil bojoval o puk s Jaksem v rohu útočného pásma, následně ještě vypíchl soupeři puk Daňo, ale na nějakou ofenzivní akci domácích už je málo času.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu začali přesilovou hrou domácí, když byl vyloučen po půldruhé minutě Hlava. Domácím se přesilovka ale vůbec nepovedla. Následovala pasáž, kdy byli pohyblivější a dynamičtější hráči Litvínova. K ničemu zásadnímu se nedostali, snad jen zmiňme nepodařenou dorážku do odkryté branky od Chalupy. Ve dvanácté minutě byli najednou vyloučení Stránský se Sukeľem a domácí měli rovné dvě minuty hry pět na tři. Ideální příležitost navýšit vedení ale nevyužili. Ve zbytku druhé třetiny tempo trochu upadlo a nic zásadního se nestalo.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 23:20
    Střely mimo 12:8
    Zblokované střely 7:6
    Hity 2:3
    Vhazování 24:20
    Trestné minuty 2:6
     
    Třetí třetina začne cca v 18:49.
     
    Hlavní aktéři dnešního zápasu se vracejí na led. Utkání bude za pár desítek sekund pokračovat závěrečnou dvacetiminutovkou normální hrací doby. Jestli to bude stačit na určení vítěze, uvidíme za nějakých pětatřicet čtyřicet minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    I úvodní buly třetí třetiny padlo na led mezi hole Marcinka a Sukeľa. Vhazování dopadlo takovou nějakou remízou...
     
    40:40
    Domácí se ubránili první aktivitě hostů a Marinčin s Daněm vyexportovali puk do útočné třetiny.
     
    41:11
    Hosté drží puk, ale rozjíždějí akci z hloubi vlastního pásma.
     
    41:25
    Chmielewski v útočném pásmu nepřebruslil Freibergse a je z toho icing Ocelářů.
     
    41:38
    Aktivita hostů v útočném pásmu. Jaks trefil svým nahozením od modré Guta v souboji před Mazancem. Následně byla Jurčíkova střela zblokována do rohu.
     
    41:53
    U třinecké střídačky se střetla Stránského a Romanova hůl. Kotouč následně zasáhl někoho na třinecké hráčské lavici. Vhazování před Mazancem.
     
    42:17
    Dravecký získal na Sukeľovi za brankou puk, ale následně Marinčinova přihrávka na rozjetého Kurovského ve středním pásmu byla příliš vysoká a prudká. Icing Ocelářů.
     
    42:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a puk putoval na hůl ANDREJE KUDRNY. Ten si od modré čáry sjel až na osu útočného pásma a i když mu puk v jednom okamžiku trochu sjel, nakonec jej ovládl a za přispění clony třineckému brankáři skóroval. Asistence: Denis Zeman, Giorgio Estephan. Stav utkání 2:2.
    42:26 Andrej KUDRNA - 2:2
     
    42:51
    Třinečtí se po inkasované brance snaží opět zvednout aktivitu. První i druhá formace se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, ale domácí jsou nepřesní.
     
    43:34
    Domácí drží puk, ale po modrou čáru. V útočném pásmu hosté snadno sbírají puky a dostávají je do méně nebezpečných prostor.
     
    44:05
    Jurčík nabral ve středním pásmu velkou rychlost, Chmielewski jej marně stíhal. Když přejížděl útočnou modrou, byl mu písknut ofsajd, neboť Stránský si nepohlídal své postavení.
     
    44:21
    Zdráhal vjel s pukem do útočné třetiny a centroval k tyči třinecké branky, kam sjížděl Estephan. Hostující forvard na puk nedosáhl.
     
    44:41
    Zdráhal byl faulován v útočném pásmu a hosté mají ideální možnost skóre zápasu úplně překlopit na svou stranu. Vyloučeným hráčem je Vladimír Dravecký (TRI) za hákování.
     
    45:08
    Zatím se hosté neusadili v útočném pásmu. Po Čuksteho vysokém vyhození byli v ohrožení fotografové mezi střídačkami.
     
    45:26
    Zdráhalovi nesedla střela a vypadalo to, že by Nestrašil s Daněm mohli zaútočit. Zhatila to ale nepovedená přihrávka prvně jmenovaného.
     
    45:48
    Hrehorčák teď po levém křídle vyvezl puk a jeho pokus lízl Godla lapačkou.
     
    46:02
    Po Sukeľově chybě v obranné třetině se dostal k puku na slotu Roman a jeho pokus Godlovi prošel. Naštěstí pro hostující obranu se ale odrazil od tyče zpět do hry. Následuje přerušení pro posunutou branku hostů.
     
    46:13
    Po dalším nedůrazu hráčů Vervy ušetřil pár sekund Voženílek.
     
    46:21
    Přesilovku pět na tři, byť notně zkrácenou, jenom 20sekundovou, si zahrají i hosté. Za hákování Šimona Stránského je vyloučen Tomáš Marcinko (TRI).
     
    46:33
    Hosté vyhráli buly a kombinovali. Stránský poslal puk z pravé strany na osu na modrou čáru Jaksovi. Jeho střelu z první lapil Mazanec do lapačky. Posledních 7 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    46:41
    Hosté vyhráli i další buly, ale po výměně puku další Jaksovu střelu chytá opět Mazanec. S hvizdem rozhodčího se vrací na led Dravecký. Domácím tak zbývá ubránit 100 sekund klasického oslabení.
     
    47:18
    Další Jaksova střela po vyhraném buly. Pak následovala pasáž, kdy hosté trochu honili puk po mantinelech, až se zase rozestavěli a z pravého kruhu střílel Zdráhal.
     
    48:12
    Hosté se teď vyhnali sami z útočného pásma příliš prudkou přihrávkou po prknech.
     
    48:32
    S návratem Marcinka na led se domácím rýsovala akce tři na dva. Marcinko dal puk na vrchol trojúhelníka Voženílkovi, který si jej potáhl a vystřelil do horní tyče Godlovy branky!
     
    49:31
    Další akci domácích, kterou táhl Daňo, přerušil ofsajd. Hra bude pokračovat po další komerční přestávce zápasu.
     
    50:08
    Po takové rozhárané pasáži se zmocnil v útočném pásmu puku Hudáček a prakticky z kroku obešel Wesleyho. Už šel do zakončení, ale litvínovský bek mu do něj na poslední chvíli sáhl.
     
    50:44
    Útočná pasáž Ocelářů, kterou končí střelou z levého křídla Chmielewski. Hosté vyhazují do útočné třetiny, puk musel dojet Zahradníček.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 571 diváků.
     
    51:19
    Hosté se dostali do útočného pásma po aktivitě Demela, ale domácí dostali rychle puk do střední třetiny, kde Patrik Demel (LIT) fauloval Tomáše Marcinka. Následně si tam chce s Marcinkem něco vyříkat Stránský, navazuje na diskuzi u předchozího vyloučení právě Marcinka.
     
    51:28
    Růžičkovi nesedla na modré čáře střela a hrozil únik Kudrny, hostující střelec ale nedosáhl na puk ve středním pásmu.
     
    52:38
    Domácí drží puk, ale chybí prvek překvapení i kvalitnější provedení.
     
    52:55
    Při pokusu o zakončení u levé tyče Godlovy branky se puk Daňovi zadrhl a hosté vyhazují až k Mazancovi.
     
    53:19
    Hosté jsou kompletní a samotný závěr přesilovky Třince dokonce strávili v útočném pásmu, kde pošetřili zbývající čas.
     
    53:47
    Hudáček křížně přihrál na pravou stranu Chmielewskému, ale jeho zakončení postrádalo rychlost i prvek zaskočení pro Godlu, a tak litvínovský brankář puk přikryl.
     
    54:07
    Romanova formace na chvíli podržela Litvínov v jejich pásmu, ale nic nebezpečného z toho pro hostující branku nebylo. Následně Jeřábek sbírá puk až ve vlastním pásmu.
     
    54:40
    Ofsajd domácích při vstupu do útočného pásma. Vyhlášená poslední komerční přestávka zápasu.
     
    55:15
    Teď se zase o aktivitu snaží hosté a následně sbírají puky ve vlastním pásmu, které tam posílají bránící se Oceláři.
     
    55:49
    Jeřábek vyhodil puk jen na modrou k Demelovi, který se snažil najít Zdráhala. Jeho nepřesnou přihrávku pak vystihl Hudáček.
     
    56:15
    Zakázané uvolnění Litvínova přestěhuje hru před Godlu.
     
    56:29
    Hrehorčák kombinoval s Romanem a následně je faulován Dravecký za litvínovskou brankou.
     
    56:41
    Další možnost pohnout skóre zápasu mají domácí po držení Jana Strejčka (LIT).
     
    56:52
    Po tvrdém souboji o puk za Godlovou brankou hosté vyhazují až k Mazancovi.
     
    57:18
    Další souboj o puk u litvínovské střídačky. Domácí mají problém udržet puk v klidu a rozestavět si přesilovkový vzorec.
     
    58:00
    Puk putoval od Růžičky na osu na Marinčina a rychle doprava, odkud z jedničky střílel Nestrašil. Godla se přesunul bleskurychle a puk lapil.
     
    58:26
    Teď puk putoval mezi Marinčinem, Hrňou a Hudáčkem. Akce končí po Marinčinově nahození od modré, které si Godla našel, přestože mu clonil Voženílek.
     
    58:34
    Hosté po vyhraném buly vyhodili až k Mazancovi a Třinci tato přesilovka nevyjde. Tým s nejlepší bilancí přesilovek v extralize je dnes litvínovskou obranou dokonale ubráněn v početních výhodách.
     
    58:45
    Po odrazu puku od mantinelu se vhazuje před Godlou.
     
    59:11
    Hosté se v závěrečné minutě dostali do útočného pásma. Wesley zastavil na modré puk před Hrehorčákem a posílá jej za branku.
     
    59:23
    Ofsajd po další útočné snaze domácích.
     
    59:44
    Voženílek držel puk v útočném pásmu a snažil se nabít Růžičkovi na střelu. Ten sice vystřelil, střela to ale nebyla přesná.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme se rozuzlení dnešního utkání nedočkali. Hosté hned na začátku vyrovnali díky brance Andreje Kudrny. Dnes to je z pohledu Ocelářů podobné utkání jako v úterý v Hradci Králové jen zrcadlově otočené. Domácí brzy vedli o dva góly a hosté trpělivou hrou vyrovnali, když vyrovnávací gól padl na začátku třetí třetiny. Jestli bude mít zápas i stejný konečný výsledek, nebo tým, který brzy vedl o dva góly, nakonec získá extra bod, to uvidíme v nejbližších minutách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Prodloužení začalo vítězným buly litvínovské trojice.
     
    60:25
    Stránský skončil s pukem v rohu a dvojice Růžička – Marcinko získala puk a domácí aspoň částečně vystřídají.
     
    60:44
    Růžička se tlačil před Godlu, ale v brance skončil hostující brankář. Hosté následně vyhazují na icing.
     
    60:54
    Hosté vyhráli buly a akci rozjíždí Kudrna.
     
    61:08
    Estephan objel v útočném pásmu Daňa, ale pak nenahrál přesně do strany. Obě trojice střídají.
     
    61:47
    Jaks dal za sebe Sukeľovi a následně neudržel nohu na modré čáře. Pískán ofsajd.
     
    62:00
    Domácí drží puk a něco se snaží vymyslet Marinčin.
     
    62:07
    Předal puk za sebe Hrehorčákovi, který šel do zakončení. Trefil ale střed branky, který pokryl Godla.
     
    62:20
    Kudrnovu nepřesnou přihrávku sbírá Mazanec s Marinčinem a domácí rozjíždí akci od vlastní branky.
     
    62:46
    Marcinko zatáhl puk do útočného pásma a dal do strany Růžičkovi. Ten ale prováhal příležitost zakončit a jezdí v útočném pásmu.
     
    63:10
    Hosté se do protiakce nedostali, ale drží puk ve vlastním pásmu.
     
    63:31
    Abdul zakončoval z pravého kruhu, ale Mazanec puk vykopl. Jeřábek získal puk, ale spoluhráči mu jdou střídat.
     
    63:44
    Možná nejnebezpečnější zakončení v prodloužení. Domácí si vyměnili puk v útočné třetině a z mezikruží zakončoval Hudáček. Godla kryje.
     
    64:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí vyhráli buly v útočném pásmu, ale Voženílek zacouval s pukem až do vlastní třetiny. Tam kotouč předal ANDREJI NESTRAŠILOVI, který projel až do zakončení v útočném pásmu a prostřelil litvínovského brankáře střelou k tyči. Asistence: Daniel Voženílek. Konečný stav utkání 3:2.
    64:04 Andrej NESTRAŠIL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Když už se zdálo, že zápas najde rozhodnutí až v nájezdech, protože prodloužení moc šancí nepřineslo, přišla samostatná akce Andreje Nestrašila. Ten převzal puk od Voženílka ve vlastním pásmu a najel až do zakončení v útočné třetině. Nakonec tedy Oceláři berou dva body a Litvínov jeden.
     
    Nejlepší hráči utkání: Marko Daňo – Andrej Kudrna
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 41:26
    Střely mimo 15:9
    Zblokované střely 12:10
    Hity 3:5
    Vhazování 34:38
    Trestné minuty 6:10
     
    Pokud jste zápas sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu, děkuji za pozornost. Třinecká redakce se z Tipsport extraligy přihlásí hned v neděli 8. ledna 2023, kdy se ve Werk areně od 17:20 hodin odehraje zápas HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň. Do té doby pěkný víkend! (19:49:38)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 7. Daňo (Hudáček), 65. Nestrašil (Voženílek) – 11. Sukeľ (Hlava, Š. Stránský), 43. Kudrna (D. Zeman, Estephan)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel (A), Strejček – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Hlava, Gut, Kudrna – Abdul, Estephan, Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Gebauer, Synek

    Diváci: 4 571
    bahis siteleri