Washington – Nashville 2:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Winnipeg – Tampa 4:2 (kon.)
Chicago – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:4 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Chicago Blackhawks
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Arizona Coyotes
Sobota 07.01.2023, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:16 Tyler JOHNSON - 2:0
     
    59:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Zvládnuté vhazování Haytona Arizoně nepomohlo. Schmaltzovi za brankou vyfoukl puk Seth Jones. Lafferty s Toewsem ho o kus dál vyťukali směrem k TYLERU JOHNSONOVI a věčný marod ve službách Chicaga si zpříjemnil jinak bídnou sezonu gólem do prázdné brány. Asistence: Jonathan Toews, Sam Lafferty.
     
    58:35
    Ačkoliv Coyotes nemají na útočné polovině puk pod svou kontrolou, tak Ingram dostal pokyn k odjezdu na střídačku. Hraje se šest na pět.
     
    50:17
    Hlavní rozhodčí signalizuje nedovolené bránění a vykazuje z ledové plochy Sama Laffertyho. Arizona si v 51. minutě zahraje první přesilovku.
     
    37:13
    Schmaltz ztratil puk před pravým kruhem. Obránci ho v daný moment nejistili, takže Reese Johnson ujížděl sám na kasu. Ve finále nejspíše mířil mezi betony, ale Ingram své barvy podržel.
    31:55 Jake MCCABE - 1:0
     
    31:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přes půlku základní hrací doby jsme si museli počkat na první gól! Chicagu se vyplatilo zjednodušení hry. Ze dvou přihrávek po obvodu útočného pásma těžil na modré čáře JAKE MCCABE, který se golfákem trefil do pravého horního rohu brány a oslavil tím druhý gól v sezoně. Asistence: Seth Jones, Max Domi.
     
    30:25
    Konečně se hra trochu rozhýbala. Opět se o to zapříčinil Athanasiou, který bekhendem dorážel původní střelu Jonathana Toewse. Ingram se zaskvěl se svou lapačkou.
     
    26:25
    Athanasiou nabral obávanou rychlost. Zprava přihrával k Seneymu, jenž získal na Chychrunovi druhou přesilovku Chicaga.
     
    10:01
    Reichel u modré přenechal kotouč Athanasiouovi a ten ho přes Schmaltze naservíroval před nekrytého Kurasheva. Chychrun k němu přistoupil pozdě, ale hosty zachránila tyč.
     
    07:48
    Hawks se mohou těšit na první přesilovou hru. Dvě minuty za hákování uzdraveného Tylera Johnsona vyfasoval švýcarský bek Janis Moser.
     
    00:20
    Chychrun namířil přihrávku mezi rozestoupené obránce a vypustil do úniku Bjugstada. Bekhendový blafák urostlého útočníka letěl vedle branky, kdežto Chychrun hned vzápětí rozezvonil tyč.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. McCabe (S. Jones, Domi), 60. T. Johnson (J. Toews, Lafferty)


    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – S. Jones (A), McCabe, Murphy (A), J. Johnson, Mitchell, C. Jones – Kurashev, Domi, L. Reichel – Raddysh, J. Toews (C), T. Johnson – Athanasiou, Dickinson, Seney – R. Johnson, Lafferty, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Gostisbehere, Chychrun, Välimäki, J. Brown, Nemeth, Stecher, Moser – Keller (A), McBain, Schmaltz – Carcone, Bjugstad, Crouse (A) – N. Ritchie, Hayton, Fischer (A) – Boyd, Kassian.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: St. Pierre, Schrader – Pancich, Gawryletz

    Diváci: 19 359
    bahis siteleri