Washington – Nashville 2:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Winnipeg – Tampa 4:2 (kon.)
Chicago – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:4 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Calgary Flames
4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
New York Islanders
Sobota 07.01.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:59 Nazem KADRI - 4:1
     
    46:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Kadri zavezl puk do útočného pásma, kde jeho první střela nebyla úspěšná, avšak Toffoli jej podél mantinelu vrátil zpět NAZEMU KADRIMU, jenž to zkusil z hodně velkého úhlu a trefil se přesně vedle hlavy Varlamova, jenž si na puk možná svou helmou i trochu sáhl. Asistence: Tyler Toffoli.
     
    45:06
    Ostrované spálili další obrovskou příležitost! Cizikas byl zcela volný mezi kruhy, kam i obdržel přihrávku, jenže jeho střelu Markström i v pádu vyrazil. Otázka zda by branka vůbec platila, protože zde zřejmě došlo k nedovolenému bránění brankáře.
    35:29 Domácí mohli opět odskočit na rozdíl tří branek, ale proti byl Varlamov a jeho branková konstrukce.
     
    35:29
    Toffolimu se za bránou Islanders podařilo vyhrát souboj a poté poslal touš před bránu na Dubého, jehož střelu z bezprostřední blízkosti dokázal Varlamov vytáhnout do tyče!
    30:50 V oslabení mohl snížit Pageau, ale Markström znova podržel svůj tým.
     
    30:50
    Po zblokované střele Anderssona se na Markströma hnal Pageau, jenž však se svou střelou na vyrážečku neuspěl.
     
    30:28
    Calgary bude hrát další přesilovou hru, protože Wotherspoon (NYI) zasáhl Kadriho holí do obličeje, takže míří na dvě minuty na trestnou lavici.
    30:06 Velká šance Cizikase, kterou však zastavil Markström.
     
    30:06
    Islanders tedy ubránili své první oslabení v utkání a následně hned hosté vyslali do úniku vracejícího se Cizikase, jenž chtěl překonat Markströma střelou mezi jeho betony, ale domácí brankář tento prostor uzavřel.
     
    27:57
    A tak se pro změnu podíváme i na první přesilovou hru Calgary, protože na trestnou lavici míří Casey Cizikas (NYI), jenž si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    25:25
    Ostrované budou hrát první přesilovou hru v utkání, když se za bránou hostí provinil Jonathan Huberdeau (CGY) vysokou holí, a tak za své počínání dostává dvě minuty.
    19:01 Zach PARISE - 3:1
     
    19:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na počátku poslední minuty první části se však už hosté své první branky v utkání přece jen dočkávají. Ostrované zastavili snahu o rychlý protiútok domácích a touš poté putoval rychle na útočnou modrou, odkud následně Pageau nahrál křižně ZACHU PARISEMU, jenž z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku Markströma. Asistene: Jean-Gabriel Pageau, Scott Mayfield.
    14:21 Nikita ZADOROV - 3:0
     
    14:21
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Po neúspěšné přihrávce Zohorny se Ostrovanům nepodařilo dostat puk do středního pásma, když jej uzmul Lewis, jenž ho poté na modré přihrál NIKITOVI ZADAROVI, jehož střela zaletěla do hostující brány, kde Varlamov vůbec nic neviděl přes clonícího Zohornu. Asistence: Trevor Lewis.
     
    08:58
    Islanders předvedli velmi pěknou kombinaci, když nakonec Pageau nahrával do slotu Parisemu, jehož následnou střelu však Markström dokázal vytěsnit mimo svou klec.
    06:05 Blake COLEMAN - 2:0
     
    06:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames předvedli velmi rychlý protiútoku, když Backlund poslal touš na útočnou modrou Mangiapanemu, jenž ho poté postrčil do jízdy BLAKE COLEMANOVI, jehož první střelu ještě Varlamov zastavil, ale touš se odrazil zpět k domácímu útočníkovi, který už ho na druhý pokus dostal do brány Islanders. Asistence: Andrew Mangiapane, Michael Backlund.
    04:36 Milan LUCIC - 1:0
     
    04:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! Huberdeau dokázal udržet puk v útočném pásmu Flames, kde poté přihrál do pravého kruhu MILANOVI LUCICOVI, jehož okamžitá střela skončila za zády Varlamova. Asistence: Jonathan Huberdeau.
     
    00:33
    Domácí hokejisté se hned dostali do první obrovské šance, když se Mangiapane dostal přes svého obránce a poté přihrával před prázdnou Colemanovi, který však klec Islanders netrefil!

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 5. Lucic (Huberdeau), 7. Coleman (Mangiapane, Backlund), 15. Zadorov (Lewis), 47. Kadri (Toffoli) – 20. Parise (Pageau, Mayfield)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev, Zadorov, Mi. Stone – Dubé, E. Lindholm, Toffoli – Lucic, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund, Coleman – Ružička, Zohorna, Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter

    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Dobson, Romanov, Pulock, Wotherspoon, Mayfield, S. Aho I – Cizikas, Bailey (A), R. Johnston – Fasching, Nelson, Lee (C) – Beauvillier, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Räty, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Markovic, Skilliter – Hughes, Smith

    Diváci: 18 837
    bahis siteleri