Colorado – Ottawa 7:0 (kon.) | Detroit – Columbus 3:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 1:3 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Boston – Toronto 4:3 (kon.) | Florida – Vancouver 4:3 (kon.)
NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 3:5 (kon.)
Chicago – Seattle 5:8 (kon.) | St. Louis – Tampa 2:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 3:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
St. Louis Blues
2:4 (1:2, 1:2, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 15.01.2023, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jordan Binnington (STL) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 59:23
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:56

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Point (TBL) 2+1
    2. Nick Perbix (TBL) 1+1
    3. Steven Stamkos (TBL) 0+1 (04:48:02)
     
    Hráči Blues špatnou bilanci doma nevylepšili, zatímco Lightning po dvou domácích výhrách vyhráli potřetí v řadě a zahájili sérii pěti venkovních zápasů jak nejlépe mohli. Velkou zásluhu na tom má Brayden Point, který vstřelil dva góly. Steven Stamkos si musí na 500. gól v NHL počkat, přestože dvakrát mohl skórovat do prázdné sítě. St. Louis Blues 2 Tampa Bay Lightning 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Alex Killorn se z pravého křídla nádherně natlačil před bránu a z blízkosti chtěl puk zasunout do sítě, jenže Jordan Binnington zasáhl pravým betonem! Ve třetí třetině zřejmě gól nepadne.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:22
    Ivan Barbašev dostal na levém křídle krásnou kolmou přihrávku do jízdy, jeho následná střela zápěstím ale nad ledem minula vzdálenější pravou tyč brány.
     
    57:35
    Steven Stamkos mohl skórovat z pravého kruhu do prázdné brány, jenže jeden z hráčů Blues mu skočil pod nohy! Gól číslo 500 se zatím nekoná.
     
    57:13
    Lightning nyní ujeli necelé tři minuty před koncem do přečíslení dva na jednoho a jejich akci překazil skokem na břicho Jordan Binnington. Následuje reklamní brejk.
     
    55:02
    Blues propadli a Pierre-Édouard Bellemare mířil střelou z mezikruží někam pod horní tyč, Jordan Binnington byl ale připraven a zřejmě vytáhl puk nad svou bránu.
     
    53:30
    Colton Parayko vypálil na pravém křídle bez přípravy od modré čáry, na přední tyči ale trefil svého spoluhráče. Obrovskou ránu do levého lýtka schytal Brandon Saad.
     
    51:57
    Domácí Justin Faulk mířil střelou z pravého kruhu do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže v bráně byl připraven Andrej Vasilevskij a zasáhl vyrážečkou.
     
    51:44
    Ian Cole vypálil na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a sledoval, kde puk skončí. Nakonec skončil v lapačce Jordana Binningtona. Reklamní přestávka.
     
    50:43
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Lightning už hrají v závěru zápasu hodně jednoduše a snaží se hájit úspěšně své dvoubrankové vedení. Co na to Blues?
     
    48:47
    Corey Perry na pravém křídle vystřelil z úhlu a jeho střela mířila do předního horního rohu brány, Jordan Binnington ale zasáhl levým ramenem a přerušil hru.
     
    47:52
    Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka. Ve třetí třetině jsme zatím svědky gólu nebyli a Lightning nadále drží své dvoubrankové vedení 4:2.
     
    47:19
    Brayden Point si vybruslil na vrchol pravého kruhu a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, Jordan Binnington ale puk vykopl pravým betonem a hattrick se zatím nekoná!
     
    46:21
    Zach Bogosian se na levém křídle pořádně opřel do puku a jeho rána s příklepem mířila do předního rohu brány, Jordan Binnington ale zasáhl vyrážečkou.
     
    44:55
    Robert Thomas předvedl v blízkosti pravé tyče krásnou stahovačku, jeho střela ale byla zablokována, zatímco dorážka Blues skončila na betonech brankáře hostí.
     
    43:56
    Robert Thomas vystřelil na bodu pravého kruhu zápěstím a mířil ke vzdálenější levé tyči, Andrej Vasilevskij byl ale připraven a zasáhl levým betonem.
     
    43:24
    Alex Killorn fauloval ihned po vhazování v obranném pásmu Lightning a byl vyloučen na dvě za vysokou hůl.
     
    42:13
    Noel Acciari se pokusil vrátit Blues zpět do zápasu střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže ani on neuspěl a Andrej Vasilevskij puk podržel v náručí.
     
    41:44
    Andrej Vasilevskij zasahoval na opačné straně ledové plochy proti střele Blues vyrážečkou a následnou akci domácích hráčů zastavilo postavení mimo hru – 2:4.
     
    40:41
    Nick Paul se dostal do zakončení na bodu levého kruhu pro vhazování, Jordan Binnington byl ovšem na přední tyči připravený a vyrazil puk do rohu ledové plochy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-22; Zablokované střely: 14-7; Vhazování: 45%-55%; Hity: 15-12; Přesilové hry: 0/2-1/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:03.
     
    Pavel Bučněvič po přestávce odpověděl na gól Nicka Perbixe a vrátil Blues zpět do zápasu, jenže Alex Killorn si poté vzal slovo a domácí znovu prohrávají rozdílem dvou gólů. Skóre po druhé třetině zajímavého střetnutí. St. Louis Blues 2 Tampa Bay Lightning 4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    38:22 Alex KILLORN - 2:4
     
    38:22
    Tampa právě vstřelila branku! Brandon Hagel si krásně přikopl puk za bránou Blues pod tlakem do jízdy a parádní bekhendovou přihrávkou ho poslal naslepo na vzdálenější pravou tyč, kde skóroval do prázdné brány ALEX KILLORN! St. Louis prohrává o dva. Asistence: Brandon Hagel.
     
    37:34
    Tyler Pitlick chytře skryl střelu z levého křídla za protihráče a málem zamířil ke vzdálenější pravé tyči, Andrej Vasilevskij ale dokázal puk lapačkou vyškrábnout mimo! Mohlo být vyrovnáno 3:3.
     
    35:39
    Steven Stamkos málem vstřelil svůj 500. gól v NHL, jenže jeho střela z levého kruhu skončila na přední tyči! Spoluhráči už se chystali slavit gól.
     
    35:06
    Anthony Cirelli zkusil vystřelit na pravém křídle od hrazení, Jordan Binnington ale našel puk ve své lapačce a po přerušení hry následuje reklamní přestávka.
    33:55 Pavel BUČNĚVIČ - 2:3
     
    33:55
    St. Louis právě vstřelilo branku! Domácí PAVEL BUČNĚVIČ si najel v pravém kruhu na zpětnou přihrávku od Jordana Kyroua a parádní střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány! Je to o gól. Asistence: Jordan Kyrou a Robert Thomas.
    32:44 Nick PERBIX - 1:3
     
    32:44
    Tampa právě vstřelila branku! NICK PERBIX na pravém křídle vypálil od modré čáry a Jordan Binnington chtěl jeho ránu bez přípravy vyrazit vyrážečkou, jenže puk se od ní odrazil do sítě! Asistence: Michail Sergačjov a Brayden Point.
     
    32:07
    Calle Rosén vypálil na ose útočného pásma bez přípravy a jeho tečovaný pokus těsně minul levou tyč brány Lightning. V hledišti Enterprise Center to jen zahučelo.
    30:14 Brandon Saad předvedl před faulem Hagela pěkné sólo
     
    30:14
    Brandon Hagel byl vyloučen na dvě minuty za držení a Blues si po krátké reklamní přestávce zahrají druhou přesilovou hru v zápase. Úvodní využít nedokázali.
     
    29:27
    Alex Killorn se ocitl ve slibné střelecké pozici na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho následnou střelu zápěstím ale zřejmě dobře zablokoval Nick Leddy.
     
    28:23
    Nick Paul chtěl nyní zavést puk na pravém křídle do útočného pásma podél hrazení, jenže se ocitl podél čtveřici protihráčů a Jordan Binnington rozehrál zpoza.
     
    27:09
    Justin Faulk byl zřejmě hráčem, který si v blízkosti levé tyče najel na přihrávku zpoza brány a prudkou střelou bez přípravy minul vzdálenější pravou tyč brány Tampy.
     
    26:48
    Lightning pokračovali v obrovském tlaku, jejich střela z mezikruží ale minula pravou tyč a Jordan Binnington podstoupil souboj, v němž ztratil masku. TV přestávka.
     
    26:33
    Steven Stamkos vypálil znovu bez přípravy na bodu levého kruhu a Jordan Binnington na přední tyči skvěle zasáhl pravým betonem. Blues tak oslabení přečkali.
     
    25:40
    Blues ujeli během vlastního oslabení do přečíslení dva na jednoho, jenže přihrávka z pravého křídla mířila jednomu z domácích hráčů na paty bruslí. Velká škoda.
     
    25:02
    Steven Stamkos vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování tvrdě bez přípravy a jeho ránu na přední tyči obětavě zablokoval Justin Faulk, který šel střídat.
     
    24:33
    Brandon Hagel se chtěl otočit s pukem v pravém kruhu útočného pásma a Niko Mikkola ho fauloval. Hákování.
     
    24:08
    Tyler Tucker vystřelil na levém křídle zápěstím od modré čáry a Andrej Vasilevskij toho příliš mnoho neviděl, včas šel ale do kolen a kotouč udržel v náručí. Stále stav 1:2.
     
    23:32
    Justin Faulk šlápl do pedálů a podél střídaček zavezl puk do útočného pásma, jenže na modré málem došlo k faulu, alespoň se to tak zdálo, rozhodčí se ale nakonec rozhodli odpískat pouze postavení mimo hru. Přerušení.
     
    22:46
    Calle Rosén zvedl hlavu na ose útočného pásma a střelou od modré čáry chtěl vymést pravý horní roh brány, našel ale pouze lapačku Andreje Vasilevského.
     
    21:11
    Brayden Schenn se dostal k odraženému puku v blízkosti pravé tyče a bekhendem se ho snažil zamést do brány, jenže Andrej Vasilevskij vleže fantasticky zasáhl svým levým betonem – 1:2!
     
    20:32
    Tyler Tucker poté vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, ruský brankář Andrej Vasilevskij byl ovšem připravený a jeho pokus ukryl v náručí. Hra přerušena.
     
    20:15
    Jake Neighbours zkusil v úvodu druhé třetiny vystřelit na pravém křídle od hrazení, jenže jeho pokus těsně minul přední pravou tyč a poté došlo na duel za bránou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-9; Zablokované střely: 6-4; Vhazování: 50%-50%; Hity: 7-4; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:09.
     
    Tyler Pitlick poslal Blues do rychlého vedení, jenže Brayden Point dokázal dvěma brankami otočit vývoj zápasu ve prospěch Lightning. Utkání má tempo. Skóre po první části. St. Louis Blues 1 Tampa Bay Lightning 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Alex Killorn se teď snažil prosadit v blízkosti levé tyče bekhendem po vyjetí zpoza brány, Jordan Binnington ale ucpal prostor svým pravým betonem a puk vyrazil.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    16:43 Brayden POINT - 1:2
     
    16:43
    Tampa právě vstřelila branku! BRAYDEN POINT dostal na vzdálenější pravou tyč nádhernou diagonální přihrávku od Stevena Stamkose z levého kruhu a poté mu už zbývalo jen sklepnout puk z úhlu do prázdné brány! Lightning využili přesilovou hru a otočili utkání na svou stranu. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
     
    16:15
    Ivan Barbašev zahákoval zezadu rozjetého Braydena Pointa a také Lightning si vyzkouší přesilovou hru.
     
    15:45
    Čároví rozhodčí Ben O’Quinn do dnešního utkání nezasáhl, zřejmě vinou zranění. Hra byla znovu přerušena a následuje tak komerční přestávka.
     
    14:23
    Jordan Kyrou krásně zamíchal s pukem v pravém kruhu a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího levého horního rohu, kde Andrej Vasilevskij dobře zasáhl vyrážečkou.
     
    13:34
    Erik Černák byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Blues mohou získat vedení zpět během přesilové hry.
     
    13:22
    Rozhodčí nejprve chtěli proti Blues odpískat zakázané uvolnění, nakonec se ale rozhodli rozhodnutí změnit, a tak nastává prostor pro druhou komerční přestávku.
    12:22 Brayden POINT - 1:1
     
    12:22
    Tampa Bay právě vstřelila branku! Nick Perbix vybojoval kotouč na pravém křídle u hrazení a rychle přihrál do mezikruží, odkud BRAYDEN POINT zamířil rychlou střelou zápěstím k levé tyči – 1:1! Je vyrovnáno. Asistence: Nick Perbix.
     
    10:53
    Ross Colton se opřel na levém křídle dvakrát krátce po sobě do puku, obě jeho rány s příklepem od modré čáry ale byly nepřesné a minuly přední horní roh brány.
     
    10:29
    Opět se delší dobu hrálo bez přerušení a hra byla plynulá. Lightning se nepodařilo rozehrát podél střídaček a proti hostujícím hráčům se pískal icing.
     
    09:49
    Blues odpověděli střelou z levého kruhu a nebyla vůbec špatná, když mířila do bližšího horního rohu brány, Andrej Vasilevskij byl ale připraven a zasáhl vyrážečkou.
     
    08:38
    Před komerční přestávkou měl zápas obrovské tempo a hrálo se dlouho bez přerušení. Hra se trochu uklidnila, poté ale přišla střela hostů z pravého kruhu. Blok Blues.
     
    07:35
    Lightning se neprosadili v blízkosti levé tyče a o několik sekund později neuspěli ani Blues na levém křídle, protože kotouč opustil ledovou plochu. Reklamní brejk.
     
    04:44
    Blues teď mohli vést rychle o dva góly! Střela z mezikruží sice těsně minula levou tyč, puk se ale odrazil před brankoviště a jeden z domácích hráčů měl velkou šanci, ruský brankář ale včas sevřel betony a puk vyrazil! Obrovská příležitost.
     
    04:16
    Jordan Kyrou práskl do puku na pravém křídle, jeho prudká rána od modré čáry pak ale skončila v náručí Andreje Vasilevského, který puk podržel a přerušil hru.
     
    03:25
    Lightning se pokusili odpovědět střelou z levého kruhu pro vhazování, jenže Jordan Binnington byl na přední tyči připravený, aby vyrážečkou puk vyrazil mimo bránu.
    02:39 Tyler PITLICK - 1:0
     
    02:39
    St. Louis právě vstřelilo branku! TYLER PITLICK se po přihrávce od Alexeje Toropčenka krásně otočil s pukem na útočné modré čáře Blues a samostatný únik zakončil střelou z mezikruží, která poté prošla pod levým betonem Andreje Vasilevského k pravé tyči! Nádherná akce. Blues vedou rázem 1:0. Asistence: Alexej Toropčenko.
     
    01:51
    Brandon Saad se snažil prosadit v blízkosti levé tyče, jenže byl blízko brány Lightning a Andrej Vasilevskij vytěsnil kotouč za bránu. Úvodní šance pro St. Louis.
     
    00:56
    Pavel Bučněvič se pokusil vstřelit úvodní gól, jeho pokus z pravého kruhu pro vhazování byl ale poté obranou Lightning zablokován. Utkání má od úvodu velký spád.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání předchází slavnostní ceremoniál, během něhož bylo několik hráčů a vůbec první trenér Blues uvedeno do síně slávy. Nechybí Chris Pronger nebo Brett Hall.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Leddy, Rosén, Tucker – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Barbašev, B. Schenn (A), Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Michael Markovic, Dan O’Rourke. Čárový: Julien Fournier.
     
    Tampa Bay Lightning

    Lightning se podařilo po dvou porážkách v řadě dvakrát za sebou zvítězit na domácím ledě a v prvním z série pěti venkovních zápasů budou usilovat o třetí výhru v řadě. Tampa Bay Lightning doma porazila Columbus s Vancouverem a celkem vstřelila 11 gólů. Nikita Kučerov si připsal tento týden již šest bodů, zatímco Steven Stamkos čtyři. Nikita Kučerov byl vybrán na All-Star.
     
    St. Louis Blues

    Blues mají po dvou domácích zápasech proti Calgary vyrovnanou bilanci a v tamním Enterprise Center je ještě čeká pět utkání za sebou. Týmu St. Louis se před vlastními fanoušky v letošní sezóně NHL příliš nedaří a na domácím ledě je až na 26. místě. To je obrovský propad, když vezmeme v úvahu, že v loňské sezóně se organizace St. Louis nacházela mezi nejlepší desítkou.
     
    Hokejisté St. Louis hostí v nedělním utkání Tampu Bay a budou se snažit dát zapomenout na porážku s Calgary. Lightning vyráží ven po sérii dvou domácích zápasů a po dvou porážkách v řadě budou usilovat o třetí výhru za sebou. Půjde o souboj týmů z různých konferencí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. T. Pitlick (Toropčenko), 34. Bučněvič (Kyrou, Thomas) – 13. Point (Perbix), 17. Point (Stamkos, Kučerov), 33. Perbix (Sergačjov, Point), 39. Killorn (Hagel)


    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Leddy, Rosén, Tucker – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Barbašev, B. Schenn (A), Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Michael Markovic, Dan O’Rourke. Čárový: Julien Fournier

    Diváci: 18096
    ocianews.com