Colorado – Ottawa 7:0 (kon.) | Detroit – Columbus 3:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 1:3 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Boston – Toronto 4:3 (kon.) | Florida – Vancouver 4:3 (kon.)
NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 3:5 (kon.)
Chicago – Seattle 5:8 (kon.) | St. Louis – Tampa 2:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 3:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
St. Louis Blues
2:4 (1:2, 1:2, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 15.01.2023, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hokejisté St. Louis hostí v nedělním utkání Tampu Bay a budou se snažit dát zapomenout na porážku s Calgary. Lightning vyráží ven po sérii dvou domácích zápasů a po dvou porážkách v řadě budou usilovat o třetí výhru za sebou. Půjde o souboj týmů z různých konferencí.
     
    St. Louis Blues

    Blues mají po dvou domácích zápasech proti Calgary vyrovnanou bilanci a v tamním Enterprise Center je ještě čeká pět utkání za sebou. Týmu St. Louis se před vlastními fanoušky v letošní sezóně NHL příliš nedaří a na domácím ledě je až na 26. místě. To je obrovský propad, když vezmeme v úvahu, že v loňské sezóně se organizace St. Louis nacházela mezi nejlepší desítkou.
     
    Tampa Bay Lightning

    Lightning se podařilo po dvou porážkách v řadě dvakrát za sebou zvítězit na domácím ledě a v prvním z série pěti venkovních zápasů budou usilovat o třetí výhru v řadě. Tampa Bay Lightning doma porazila Columbus s Vancouverem a celkem vstřelila 11 gólů. Nikita Kučerov si připsal tento týden již šest bodů, zatímco Steven Stamkos čtyři. Nikita Kučerov byl vybrán na All-Star.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Leddy, Rosén, Tucker – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Barbašev, B. Schenn (A), Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Michael Markovic, Dan O’Rourke. Čárový: Julien Fournier.
     
    Utkání předchází slavnostní ceremoniál, během něhož bylo několik hráčů a vůbec první trenér Blues uvedeno do síně slávy. Nechybí Chris Pronger nebo Brett Hall.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Pavel Bučněvič se pokusil vstřelit úvodní gól, jeho pokus z pravého kruhu pro vhazování byl ale poté obranou Lightning zablokován. Utkání má od úvodu velký spád.
     
    01:51
    Brandon Saad se snažil prosadit v blízkosti levé tyče, jenže byl blízko brány Lightning a Andrej Vasilevskij vytěsnil kotouč za bránu. Úvodní šance pro St. Louis.
     
    02:39
    St. Louis právě vstřelilo branku! TYLER PITLICK se po přihrávce od Alexeje Toropčenka krásně otočil s pukem na útočné modré čáře Blues a samostatný únik zakončil střelou z mezikruží, která poté prošla pod levým betonem Andreje Vasilevského k pravé tyči! Nádherná akce. Blues vedou rázem 1:0. Asistence: Alexej Toropčenko.
    02:39 Tyler PITLICK - 1:0
     
    03:25
    Lightning se pokusili odpovědět střelou z levého kruhu pro vhazování, jenže Jordan Binnington byl na přední tyči připravený, aby vyrážečkou puk vyrazil mimo bránu.
     
    04:16
    Jordan Kyrou práskl do puku na pravém křídle, jeho prudká rána od modré čáry pak ale skončila v náručí Andreje Vasilevského, který puk podržel a přerušil hru.
     
    04:44
    Blues teď mohli vést rychle o dva góly! Střela z mezikruží sice těsně minula levou tyč, puk se ale odrazil před brankoviště a jeden z domácích hráčů měl velkou šanci, ruský brankář ale včas sevřel betony a puk vyrazil! Obrovská příležitost.
     
    07:35
    Lightning se neprosadili v blízkosti levé tyče a o několik sekund později neuspěli ani Blues na levém křídle, protože kotouč opustil ledovou plochu. Reklamní brejk.
     
    08:38
    Před komerční přestávkou měl zápas obrovské tempo a hrálo se dlouho bez přerušení. Hra se trochu uklidnila, poté ale přišla střela hostů z pravého kruhu. Blok Blues.
     
    09:49
    Blues odpověděli střelou z levého kruhu a nebyla vůbec špatná, když mířila do bližšího horního rohu brány, Andrej Vasilevskij byl ale připraven a zasáhl vyrážečkou.
     
    10:29
    Opět se delší dobu hrálo bez přerušení a hra byla plynulá. Lightning se nepodařilo rozehrát podél střídaček a proti hostujícím hráčům se pískal icing.
     
    10:53
    Ross Colton se opřel na levém křídle dvakrát krátce po sobě do puku, obě jeho rány s příklepem od modré čáry ale byly nepřesné a minuly přední horní roh brány.
     
    12:22
    Tampa Bay právě vstřelila branku! Nick Perbix vybojoval kotouč na pravém křídle u hrazení a rychle přihrál do mezikruží, odkud BRAYDEN POINT zamířil rychlou střelou zápěstím k levé tyči – 1:1! Je vyrovnáno. Asistence: Nick Perbix.
    12:22 Brayden POINT - 1:1
     
    13:22
    Rozhodčí nejprve chtěli proti Blues odpískat zakázané uvolnění, nakonec se ale rozhodli rozhodnutí změnit, a tak nastává prostor pro druhou komerční přestávku.
     
    13:34
    Erik Černák byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Blues mohou získat vedení zpět během přesilové hry.
     
    14:23
    Jordan Kyrou krásně zamíchal s pukem v pravém kruhu a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího levého horního rohu, kde Andrej Vasilevskij dobře zasáhl vyrážečkou.
     
    15:45
    Čároví rozhodčí Ben O’Quinn do dnešního utkání nezasáhl, zřejmě vinou zranění. Hra byla znovu přerušena a následuje tak komerční přestávka.
     
    16:15
    Ivan Barbašev zahákoval zezadu rozjetého Braydena Pointa a také Lightning si vyzkouší přesilovou hru.
     
    16:43
    Tampa právě vstřelila branku! BRAYDEN POINT dostal na vzdálenější pravou tyč nádhernou diagonální přihrávku od Stevena Stamkose z levého kruhu a poté mu už zbývalo jen sklepnout puk z úhlu do prázdné brány! Lightning využili přesilovou hru a otočili utkání na svou stranu. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
    16:43 Brayden POINT - 1:2
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:19
    Alex Killorn se teď snažil prosadit v blízkosti levé tyče bekhendem po vyjetí zpoza brány, Jordan Binnington ale ucpal prostor svým pravým betonem a puk vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tyler Pitlick poslal Blues do rychlého vedení, jenže Brayden Point dokázal dvěma brankami otočit vývoj zápasu ve prospěch Lightning. Utkání má tempo. Skóre po první části. St. Louis Blues 1 Tampa Bay Lightning 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:09.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-9; Zablokované střely: 6-4; Vhazování: 50%-50%; Hity: 7-4; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jake Neighbours zkusil v úvodu druhé třetiny vystřelit na pravém křídle od hrazení, jenže jeho pokus těsně minul přední pravou tyč a poté došlo na duel za bránou.
     
    20:32
    Tyler Tucker poté vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, ruský brankář Andrej Vasilevskij byl ovšem připravený a jeho pokus ukryl v náručí. Hra přerušena.
     
    21:11
    Brayden Schenn se dostal k odraženému puku v blízkosti pravé tyče a bekhendem se ho snažil zamést do brány, jenže Andrej Vasilevskij vleže fantasticky zasáhl svým levým betonem – 1:2!
     
    22:46
    Calle Rosén zvedl hlavu na ose útočného pásma a střelou od modré čáry chtěl vymést pravý horní roh brány, našel ale pouze lapačku Andreje Vasilevského.
     
    23:32
    Justin Faulk šlápl do pedálů a podél střídaček zavezl puk do útočného pásma, jenže na modré málem došlo k faulu, alespoň se to tak zdálo, rozhodčí se ale nakonec rozhodli odpískat pouze postavení mimo hru. Přerušení.
     
    24:08
    Tyler Tucker vystřelil na levém křídle zápěstím od modré čáry a Andrej Vasilevskij toho příliš mnoho neviděl, včas šel ale do kolen a kotouč udržel v náručí. Stále stav 1:2.
     
    24:33
    Brandon Hagel se chtěl otočit s pukem v pravém kruhu útočného pásma a Niko Mikkola ho fauloval. Hákování.
     
    25:02
    Steven Stamkos vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování tvrdě bez přípravy a jeho ránu na přední tyči obětavě zablokoval Justin Faulk, který šel střídat.
     
    25:40
    Blues ujeli během vlastního oslabení do přečíslení dva na jednoho, jenže přihrávka z pravého křídla mířila jednomu z domácích hráčů na paty bruslí. Velká škoda.
     
    26:33
    Steven Stamkos vypálil znovu bez přípravy na bodu levého kruhu a Jordan Binnington na přední tyči skvěle zasáhl pravým betonem. Blues tak oslabení přečkali.
     
    26:48
    Lightning pokračovali v obrovském tlaku, jejich střela z mezikruží ale minula pravou tyč a Jordan Binnington podstoupil souboj, v němž ztratil masku. TV přestávka.
     
    27:09
    Justin Faulk byl zřejmě hráčem, který si v blízkosti levé tyče najel na přihrávku zpoza brány a prudkou střelou bez přípravy minul vzdálenější pravou tyč brány Tampy.
     
    28:23
    Nick Paul chtěl nyní zavést puk na pravém křídle do útočného pásma podél hrazení, jenže se ocitl podél čtveřici protihráčů a Jordan Binnington rozehrál zpoza.
     
    29:27
    Alex Killorn se ocitl ve slibné střelecké pozici na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho následnou střelu zápěstím ale zřejmě dobře zablokoval Nick Leddy.
     
    30:14
    Brandon Hagel byl vyloučen na dvě minuty za držení a Blues si po krátké reklamní přestávce zahrají druhou přesilovou hru v zápase. Úvodní využít nedokázali.
    30:14 Brandon Saad předvedl před faulem Hagela pěkné sólo
     
    32:07
    Calle Rosén vypálil na ose útočného pásma bez přípravy a jeho tečovaný pokus těsně minul levou tyč brány Lightning. V hledišti Enterprise Center to jen zahučelo.
     
    32:44
    Tampa právě vstřelila branku! NICK PERBIX na pravém křídle vypálil od modré čáry a Jordan Binnington chtěl jeho ránu bez přípravy vyrazit vyrážečkou, jenže puk se od ní odrazil do sítě! Asistence: Michail Sergačjov a Brayden Point.
    32:44 Nick PERBIX - 1:3
     
    33:55
    St. Louis právě vstřelilo branku! Domácí PAVEL BUČNĚVIČ si najel v pravém kruhu na zpětnou přihrávku od Jordana Kyroua a parádní střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány! Je to o gól. Asistence: Jordan Kyrou a Robert Thomas.
    33:55 Pavel BUČNĚVIČ - 2:3
     
    35:06
    Anthony Cirelli zkusil vystřelit na pravém křídle od hrazení, Jordan Binnington ale našel puk ve své lapačce a po přerušení hry následuje reklamní přestávka.
     
    35:39
    Steven Stamkos málem vstřelil svůj 500. gól v NHL, jenže jeho střela z levého kruhu skončila na přední tyči! Spoluhráči už se chystali slavit gól.
     
    37:34
    Tyler Pitlick chytře skryl střelu z levého křídla za protihráče a málem zamířil ke vzdálenější pravé tyči, Andrej Vasilevskij ale dokázal puk lapačkou vyškrábnout mimo! Mohlo být vyrovnáno 3:3.
     
    38:22
    Tampa právě vstřelila branku! Brandon Hagel si krásně přikopl puk za bránou Blues pod tlakem do jízdy a parádní bekhendovou přihrávkou ho poslal naslepo na vzdálenější pravou tyč, kde skóroval do prázdné brány ALEX KILLORN! St. Louis prohrává o dva. Asistence: Brandon Hagel.
    38:22 Alex KILLORN - 2:4
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pavel Bučněvič po přestávce odpověděl na gól Nicka Perbixe a vrátil Blues zpět do zápasu, jenže Alex Killorn si poté vzal slovo a domácí znovu prohrávají rozdílem dvou gólů. Skóre po druhé třetině zajímavého střetnutí. St. Louis Blues 2 Tampa Bay Lightning 4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:03.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-22; Zablokované střely: 14-7; Vhazování: 45%-55%; Hity: 15-12; Přesilové hry: 0/2-1/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Nick Paul se dostal do zakončení na bodu levého kruhu pro vhazování, Jordan Binnington byl ovšem na přední tyči připravený a vyrazil puk do rohu ledové plochy.
     
    41:44
    Andrej Vasilevskij zasahoval na opačné straně ledové plochy proti střele Blues vyrážečkou a následnou akci domácích hráčů zastavilo postavení mimo hru – 2:4.
     
    42:13
    Noel Acciari se pokusil vrátit Blues zpět do zápasu střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže ani on neuspěl a Andrej Vasilevskij puk podržel v náručí.
     
    43:24
    Alex Killorn fauloval ihned po vhazování v obranném pásmu Lightning a byl vyloučen na dvě za vysokou hůl.
     
    43:56
    Robert Thomas vystřelil na bodu pravého kruhu zápěstím a mířil ke vzdálenější levé tyči, Andrej Vasilevskij byl ale připraven a zasáhl levým betonem.
     
    44:55
    Robert Thomas předvedl v blízkosti pravé tyče krásnou stahovačku, jeho střela ale byla zablokována, zatímco dorážka Blues skončila na betonech brankáře hostí.
     
    46:21
    Zach Bogosian se na levém křídle pořádně opřel do puku a jeho rána s příklepem mířila do předního rohu brány, Jordan Binnington ale zasáhl vyrážečkou.
     
    47:19
    Brayden Point si vybruslil na vrchol pravého kruhu a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, Jordan Binnington ale puk vykopl pravým betonem a hattrick se zatím nekoná!
     
    47:52
    Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka. Ve třetí třetině jsme zatím svědky gólu nebyli a Lightning nadále drží své dvoubrankové vedení 4:2.
     
    48:47
    Corey Perry na pravém křídle vystřelil z úhlu a jeho střela mířila do předního horního rohu brány, Jordan Binnington ale zasáhl levým ramenem a přerušil hru.
     
    50:43
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Lightning už hrají v závěru zápasu hodně jednoduše a snaží se hájit úspěšně své dvoubrankové vedení. Co na to Blues?
     
    51:44
    Ian Cole vypálil na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a sledoval, kde puk skončí. Nakonec skončil v lapačce Jordana Binningtona. Reklamní přestávka.
     
    51:57
    Domácí Justin Faulk mířil střelou z pravého kruhu do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže v bráně byl připraven Andrej Vasilevskij a zasáhl vyrážečkou.
     
    53:30
    Colton Parayko vypálil na pravém křídle bez přípravy od modré čáry, na přední tyči ale trefil svého spoluhráče. Obrovskou ránu do levého lýtka schytal Brandon Saad.
     
    55:02
    Blues propadli a Pierre-Édouard Bellemare mířil střelou z mezikruží někam pod horní tyč, Jordan Binnington byl ale připraven a zřejmě vytáhl puk nad svou bránu.
     
    57:13
    Lightning nyní ujeli necelé tři minuty před koncem do přečíslení dva na jednoho a jejich akci překazil skokem na břicho Jordan Binnington. Následuje reklamní brejk.
     
    57:35
    Steven Stamkos mohl skórovat z pravého kruhu do prázdné brány, jenže jeden z hráčů Blues mu skočil pod nohy! Gól číslo 500 se zatím nekoná.
     
    58:22
    Ivan Barbašev dostal na levém křídle krásnou kolmou přihrávku do jízdy, jeho následná střela zápěstím ale nad ledem minula vzdálenější pravou tyč brány.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:13
    Alex Killorn se z pravého křídla nádherně natlačil před bránu a z blízkosti chtěl puk zasunout do sítě, jenže Jordan Binnington zasáhl pravým betonem! Ve třetí třetině zřejmě gól nepadne.
     
    Konec zápasu.
     
    Hráči Blues špatnou bilanci doma nevylepšili, zatímco Lightning po dvou domácích výhrách vyhráli potřetí v řadě a zahájili sérii pěti venkovních zápasů jak nejlépe mohli. Velkou zásluhu na tom má Brayden Point, který vstřelil dva góly. Steven Stamkos si musí na 500. gól v NHL počkat, přestože dvakrát mohl skórovat do prázdné sítě. St. Louis Blues 2 Tampa Bay Lightning 4.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jordan Binnington (STL) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 59:23
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:56

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Point (TBL) 2+1
    2. Nick Perbix (TBL) 1+1
    3. Steven Stamkos (TBL) 0+1 (04:48:02)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. T. Pitlick (Toropčenko), 34. Bučněvič (Kyrou, Thomas) – 13. Point (Perbix), 17. Point (Stamkos, Kučerov), 33. Perbix (Sergačjov, Point), 39. Killorn (Hagel)


    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Leddy, Rosén, Tucker – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Barbašev, B. Schenn (A), Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Michael Markovic, Dan O’Rourke. Čárový: Julien Fournier

    Diváci: 18096
    bahis siteleri