Minnesota Vikings - New York Giants 24:31 (kon.) | Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 24:17 (kon.)
konec
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens

24:17

(3:0, 6:10, 8:7, 7:0)

Pondělí 16.01.2023, 02:15 • Paycor Stadium, Cincinnati, Ohio • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
    Bengals nezkompletovali touchdown
     
    0:08
    BAL, 4&20, CIN 27
    Huntley měl velké potíže, škobrtl, musel ustupovat před tlakem, jak čekal, než se spoluhráči dostanou do end zóny, nakonec tam hodil vysoký oblouk, který obránci nedokázali zachytit a hodně blízko touchdownu byl Proche, jenže i jemu propadl míč kolem rukou až na zem! Je hotovo, Bengals slaví postup!
     
    3:25
    CIN, 4&11, CIN 18
    Chrisman tentokrát neexceloval, když to bylo potřeba. Průměrný 49yardový punt navíc dokázal Proche velmi dobře returnovat a donesl míč až na polovinu! Navíc je pískáno Hillovi úmyslné opuštění hřiště a Ravens se posunou o dalších 5 yardů dopředu. Skvělá startovní pozice!
    Chyba domácí obrany
     
    6:38
    BAL, 2&10, BAL 19
    Obrana si špatně přebrala rozbíhající se hráče a Huntley toho využil k přesnému hodu hluboko do levého pole, Andrews zachytil a vypadl ze hřiště s 29 yardy, hosté jsou na polovině!
    Faul na kickera
     
    8:55
    CIN, 4&3, CIN 32
    Christman kopl velmi dobrý 58yardový punt do red zóny a Proche se rozběhl k neméně dobrému 20yardovému returnu po levé lajně, ale nic z toho se nepočítá, protože při snaze o blokování puntu dopadl Stone na stojnou nohu puntera a to se píská. Roughing the kicker, 15 yardů a automatický první down. Bengals se štěstím pokračují v útoku.
    Extra point a dokonaní neuvěřitelné situace
     
    11:39
    EXTRA POINT – GOOD
    EVAN MCPHERSON posílá extra point do branky a zvyšuje na 24:17!
    Nejdelší fumble return na touchdown v historii play-off (98 yrd)
    Neuvěřitelný touchdown Bengals
     
    11:55
    BAL, 3&GOAL, CIN 1 – FUMBLE RECOVERY & TOUCHDOWN BENGALS
    To je neuvěřitelné! Všichni čekali quarterback sneak Huntleyho, který přišel, ale Huntley se nedostal s míčem nad goal line, i proto, že mu ho dokázal včas vyrazit z rukou linebacker Logan Wilson, ještě ze vzduchu ho sebral defenzivní end SAM HUBBARD a těžkopádně se vydal na sprint přes celé hřiště, se kterým mu pomohli blokující spoluhráči a stadion explodoval nadšením, protože místo touchdownu Ravens je na světě touchdown Bengals po nejdelším fumble returnu v historii vyřazovacích bojů! 98yardový touchdown a domácí znovu vedou, 23:17!
    Šikovné zmatení obrany Bengals
     
    13:34
    BAL, 1&10, CIN 37
    Tyler Huntley naznačil předávku, ale nechal si míč a rozběhl se do druhé, tj. levé strany, čímž úplně zmátl obranu a měl podél levé lajny moře prostoru, takže nastartoval motor a zastaven byl pouhé 2 yardy před end zónou!
    Andrews skvěle zachytil míč pod tlakem
     
    13:45
    BAL, 3&1, BAL 38
    Andrews se rozběhl po pravé lajně a přes těsnou obranu Batese chytá přesně hozený míč pro 25 yardů! Ravens jsou rázem na dostřel! Teď je ovšem zajímá, jestli zraněný ofenzivní tackle Moses bude moct pokračovat.
    A je opět srovnáno
     
    2:13
    EXTRA POINT – GOOD
    JUSTIN TUCKER prokopl brankou extra point a vyrovnává na 17:17!
    Šalamounský touchdown pro Robinsona
     
    2:19
    BAL, 2&10, CIN 41 – TOUCHDOWN RAVENS
    Receiver DEMARCUS ROBINSON ihned po snapu dokonale ošálil svého strážce a jakmile se ocitl sám, napálil to k end zóně, před ní zachytil přesný hod Tylera Huntleyho a slaví 41yardový touchdown! 16:17!
     
    4:58
    BAL, 1&10, BAL 19
    Huntley hodil míč doprava Dobbinsovi, ten využil podklouznutí obránce a doběhl pro 27 yardů, hosté jsou rázem téměř na polovině!
    Dva body navrch pro domácí
     
    5:02
    2-POINT CONVERSION – GOOD
    Joe Burrow musel utéct z kapsy a dlouho hledal volného spoluhráče, ale zachoval klid, nezbavoval se míče, ani nešel do risku po svých, a trpělivost se vyplatila! V pravé části end zóny totiž nakonec vyplaval úplně volný TEE HIGGINS a tento špičkový receiver už má také na svém kontě body v tomto zápase, konkrétně 2! 17:10!
    Tohle už ano
     
    5:04
    CIN, 1&GOAL, BAL 1 – TOUCHDOWN BENGALS
    Quarterback sneak JOE BURROWA je úspěšný! Signalizovaný ofsajd obrany je samozřejmě odmítnut a Bengals si berou vedení zpět, 15:10! A jdou potvrzovat za 2 body!
    Tohle těsně touchdown nebyl
     
    5:13
    CIN, 1&10, BAL 19
    Tight end Hayden Hurst se pravděpodobně vykoupil ze svého ztraceného fumblu z prvního poločasu! Perfektně si naběhl na střed před end zónu, zachytil přesný míč a jen Clarkovo zatáhnutí za záchrannou brzdu ho nepustilo do end zóny, domácím zbývají centimetry! Rozhodší sice původně zahlásili touchdown, ale po kontrole na videu museli rozhodnutí změnit.
    Jednoduchý field goal
     
    0:10
    BAL, 4&GOAL, CIN 4 – FIELD GOAL RAVENS
    JUSTIN TUCKER naprosto v pohodě posílá do branky jeden z nejkratších možných field goalů a 22yardovým kopem posílá Ravens do vedení 10:9!
    Zaváhání Baltimoru
     
    1:27
    BAL, 1&10, CIN 33
    Hodně špatný snap centra Baltimoru, ale Huntley zachoval chladnou hlavu, vrátil se pro míč, sebral ho ze země v běhu a tempa využil k uvolnění se a přesné přihrávce Oliverovi, který proti těsné obraně fantasticky zabojoval a definitivně byl zastaven až na linii 14 yardů!
    Zisk míče pro Ravens
     
    2:47
    CIN, 3&16, CIN 39 – FUMBLE RECOVERY
    Obrovská chyba Hursta! Ten sice v pohodě zachytil Burrowovu přihrávku, jenže při pokusu o postup vpřed byl velmi tvrdě atakován safetym Kylem Hamiltonem, který mu vyrazil míč z ruky a následně ho i zalehl, takže Ravens jdou na míč na útočné polovině!
    Bezproblémový kop Tuckera
     
    4:53
    EXTRA POINT – GOOD
    JUSTIN TUCKER posílá extra point s přehledem do branky a snižuje na 7:9!
    Hodně těsný touchdown a první body Ravens
     
    4:59
    BAL, 3&GOAL, CIN 2 – TOUCHDOWN RAVENS
    Míč dostal do rukou running back J.K. DOBBINS, který sice byl stažen jedním z obránců, ale dokázal se rukou s míčem natáhnout až nad goal line a Ravens poprvé skórují! 6:9!
    Extra point to ale nebude
     
    14:56
    EXTRA POINT – NO GOOD
    Chyba McPhersona! Extra point poslal vedle pravé tyče a skóre tak zůstává 9:0!
    10. touchdown Chase v této sezóně
     
    15:00
    CIN, 3&GOAL, BAL 7 – TOUCHDOWN BENGALS
    Joe Burrow naprosto chladnokrevně hodil přesný rovný míč před end zónu JA'MARRU CHASEOVI, jenž se přes obranu Campbella dokázal otočit a dostat se do end zóny! 9:0!
    První interception v sezóně pro Davise-Gaithera
     
    6:06
    BAL, 2&4, CIN 46 – INTERCEPTION
    Huntley házel míč doprava Andrewsovi, jenže mu to dal na dlouhou ruku. Ke vší smůle pro hosty však hodil přesně do míst, kde čekala náruč linebackera Akeema Davise-Gaithera, který zachytává první interception v sezoně a Bengals mají velmi dobrou startovní pozici!
    25. úspěšný kop McPhersona v sezóně
     
    8:26
    CIN, 4&10, BAL 21 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON poslal 39yardový field goal přesně do středu branky a Bengals se ujímají vedení, 3:0!

    Libor Štěpán

    Clay Martin
    66 399
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad CIN, 3&5, BAL 42 – U míče je Cincinnati, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Baltimoru.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri