Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Winnipeg Jets
Neděle 22.01.2023, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Domácím tečou nervy. Brady Tkachuk, který se nacházel na střídačce, chytil kolem projíždějícího Mäenalanena. Dostal trest za hrubost.
    58:17 Cole PERFETTI - 1:5
     
    58:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a zvyšují už na 5:1! Nikolaj Ehlers nahrál doleva COLEOVI PERFETTIMU. Ten střílel už z úhlu, přesto překonal Forsberga na bližší tyčku. Tohle jde za domácím gólmanem – 1:5. Asistence: Nikolaj Ehlers.
     
    57:07
    Domácí dostávají dvouminutový trest navíc za počínání Watsona. Jets tedy budou hrát přesilovku.
     
    57:07
    Bitka Adama Lowryho s Markem Kastelicem! Kočkovalo se také duo Austin Watson a Morgan Barron, tam však nešly rukavice dolů.
    56:07 Mark SCHEIFELE - 1:4
     
    56:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté skórují po akci, během níž se dotkli puku snad všichni jejich hráči, kteří byli na ledě! Vše začalo za brankou Jets, kde pro své spoluhráče zastavil puk brankář Hellebuyck. Jets pak otočili hru směrem dopředu. Blake Wheeler v útočném pásmu přenechal Axelovi Jonssonovi Fjällbymu, který předložil kotouč na vzdálenější tyčku MARKOVI SCHEIFELEMU a ten už to měl v koncovce jednoduché – 1:4. Asistence: Axel Jonsson Fjällby a Blake Wheeler.
     
    51:06
    Síly na ledě se se vyrovnají. Dvouminutový trest za podrážejí dostává Mark Scheifele.
     
    50:21
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Tim Stützle – 2 min., sekání.
     
    47:32
    Zatím dobrá přesilovka Ottawy. Další šanci měl Tkachuk, který těsně minul branku! Domácí ale drží puk a rychlými přihrávkami si chytají další příležitost.
     
    46:50
    Nahození Joshe Norrise šikovně tečoval Brady Tkachuk. Ten však kotouč nenasměroval mezi tyče!
     
    46:42
    Neal Pionk strhl k ledu Marka Kastelice a je vyloučen za nedovolené bránění. Ottawa bude hrát po reklamní přestávce přesilovku.
     
    45:25
    Hosté v přečíslení 3 na 2. Dubois vrátil puk Kyleovi Connorovi, který těsně minul pravou tyčku!
     
    42:35
    Hosté si v přesilovce připravili zajímavé příležitosti! Forsberg si teď připsal výborné zákroky proti Connorovi a Ehlersovi. Posledně jmenovaný kroutí hlavou poté, co brankář Ottawy zlikvidoval ránu z mezikruží efektním semaforem!
     
    40:59
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Josh Norris – 2 min., hákování.
     
    40:40
    Hellebuycka málem zradil odraz puku od mantinelu. Hostující brankář si pro něj vyjížděl za branku, ten však trefil nějakou nerovnost a zamířil směrem na svatyni Jets, kterou naštěstí pro hosty tak o metr netrefil!
     
    37:18
    Domácí dostávají možnost na návrat do hry. Za hákování je vyloučen obránce Winnipegu Josh Morrissey.
     
    37:01
    Nyní ale velká šance domácích! Giroux poslal do samostatného úniku Joshe Norrise, který svou střelou neprostřelil Hellebuycka!
     
    33:22
    Tohle mohl být další gól Winnipegu! Adam Lowry najížděl sám na Forsberga. Po bekhendové kličce dostal puk za záda brankáře Sens, ten ale projel brankovištěm kolem levé tyčky!
    33:09 Blake WHEELER - 1:3
     
    33:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči velký nápor, který v posledních desítkách sekund měly, nakonec zužitkovaly! Rána Neala Pionka od modré čáry sice na branku neprošla. Puk se však od domácího bloku odrazil na pravý kruh, kde byl Nikolaj Ehlers. Ten ho okamžitě poslal ke vzdálenější tyčce, u které ho ještě tečoval BLAKE WHEELER a Forsberg byl bez šance – 1:3. Asistence: Nikolaj Ehlers a Neal Pionk.
     
    33:00
    Po ráně Duboise zasáhl Forsberg vyrážečkou, dorážející Kyle Connor pak ze vzduchu nedokázal sklepnout puk do volné branky! Následuje zakázané uvolnění Senátorů.
     
    32:01
    Domácí se nyní dostali pod velký tlak! Kyle Connor měl dobrou možnost, když se z osy hřiště prokličkoval až před Forsberga, který Ottawu podržel. Poté přišlo vyhození na icing a domácí tak musejí na ledě nechat již unavenou pětici!
     
    29:35
    Nyní však přišla rána Joshe Morrisseyho, která rozezvučela tyčku!
     
    28:18
    Drake Batherson dostává dvě minuty za podražení Ehlerse. Přesilovka tentokrát pro Winnipeg.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Kevin Stenlund – 2 min., nedovolené bránění.

    Ottawa si tak zahraje první přesilovku v zápase.
    25:00 Mark SCHEIFELE - 1:2
     
    25:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté se ve druhé třetině zatím spíše bránili, teď ale skórují! Kyle Connor našel nahrávkou od pravého mantinelu MARKA SCHEIFELEHO, který ranou z první z levého kruhu překonal přesouvajícího se Forsberga. Asistence: Kyle Connor a Nate Schmidt.
     
    18:01
    Za podrážení je vyloučen Tim Stützle. Domácí jdou už do třetího oslabení v úvodní části zápasu.
     
    14:47
    Domácí Erik Brännström dostal dvě minuty za podrážení. Po reklamní přestávce uvidíme druhou přesilovku Tryskáčů.
    11:12 Josh NORRIS - 1:1
     
    11:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají! Vhazování na levém kruhu v útočném pásmu vyhrál Claude Giroux. Ten poslal puk za sebe na JOSHE NORRISE, který rychlou střelou švihem zaskočil brankáře Hellebuycka – 1:1. Asistence: Claude Giroux.
    06:58 Nikolaj EHLERS - 0:1
     
    06:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají! Sehráli to výborně. Na pravé straně útočného pásma se dostal k puku Josh Morrissey. Druhý nejproduktivnější bek celé soutěže pak narýsoval křížný pas na z druhé vlny najíždějícího NIKOLAJE EHLERSE, který trefoval odkrytou branku. Asistence: Josh Morrissey a Mark Scheifele.
     
    06:30
    Ehlersovu střelu vyrazil Forsberg. Hostující hráč pak ještě dojížděl odražený kotouč a bránící Mark Kastelic jej přidržel. Po reklamní přestávce si tak Winnipeg zahraje přesilovku.
     
    03:02
    Od modré čáry střílel Nate Schmidt. Následně přišla dorážka Pierra-Luca Duboise, který puk poslal těsně vedle levé tyčky!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Norris (Giroux) – 7. Ehlers (Morrissey, Scheifele), 25. Scheifele (Connor, Schmidt), 34. Wheeler (Ehlers, Pionk), 57. Scheifele (Jonsson Fjällby, Wheeler), 59. Perfetti (Ehlers, Wheeler)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Talbot) – Bernard-Docker, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Brännström, Holden – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Norris, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Gambrell – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Dubois, Connor – Ehlers, Scheifele (A), M. Barron – Mäenalanen, Lowry (A), Perfetti – Jonsson Fjällby, Stenlund, Kuhlman.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Brenk, Rehman – MacPherson, Cherrey

    Diváci: 19 042
    bahis siteleri