Modré Krídla – Žiar nad Hronom 3:1 (kon.) | Skalica – Pov. Bystrica 3:4 (kon.) | Martin – Topoľčany 3:2 (3:2 po s.n.)
Levice – Humenné 5:3 (kon.) | Brezno – Trnava 1:5 (kon.)
po s.n. (3:2)
HK VITAR Martin
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Topoľčany
sk Pátek 17.02.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jozef Kováčik (tréner HC Topoľčany): "Vedeli sme, že nás čaká kvalitný tím, ktorý sa pred stretnutím posilnil. Doplnil káder, s Martinom však máme veľmi vyrovnané zápasy. Aj napriek predchádzajúcej prehre v Martine 3:0 sme dokázali súpera prestrieľať, dnes to bolo o niečo vyrovnanejšie. Dovolím si tvrdiť, že sme boli dokonca v zápase lepším tímom, i keď nie rozdielovým. Efektivita nás ale dnes pripravili o bod. V závere tretej tretiny sme mali dostatok príležitostí rozhodnúť. Išlo pritom o šance, ktoré by sa mali premieňať. Získať sme mohli všetky tri body, domov ale odchádzame s jedným, čo je za predvedený výkon veľmi málo. Aj taký je hokej. Hráčom som povedal, že sa bude hrať do konca, aj takto to bolo. Pevne verím, že sa čo najlepšie pripravíme na posledné štyri stretnutia. Pred nami je Žiar, ktorý má o tri body a jedno stretnutie viac, ďalej Levice, ktoré majú stretnutie k dobru a rovnaký počet bodov. Pevne verím, že urobíme všetko pre to, aby sme sa ocitli v najlepšej desiatke, aj súperi totiž môžu zakopnúť. Určite chceme mať parádnu sezónu. Aj napriek tomu, že sme si dnes v stretnutí dokázali pripraviť množstvo šancí, trápime sa najmä v presilových hrách. Na ich využívaní neustále pracujeme, cítime však v našej hre určitú zviazanosť, veľký tlak či neskorú reakciu na odrazený puk. Martin musím pochváliť za dravosť a hru do bránky. Z našej strany na tomto ešte potrebujeme popracovať na tréningoch. Takto to je, mrzí ma to. Ak sa však mám vrátiť k zápasu, určite sme si zaslúžili minimálne dva body."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Za pozitívum beriem zisk dvoch bodov, s predvedenou hrou ale vôbec nie som spokojný. Dnes mali Topoľčany množstvo príležitostí i bližšie k puku. Nám sa nedarilo byť aktívnejší, tlačiť sa do bránky či využívať vyložené príležitosti. V koncovke sa určite musíme zlepšiť, máme na čom pracovať. Všetci noví hráči, ktorí sa v zápase objavili, boli pre tím prínosom. Postarali sa o dva góly. Pri Vorobyevovi sme videli, že sa počas presilových hier nebojí vystreliť na miesta, odkiaľ by sa mohol puk odraziť na naše hokejky. Som rád, že sa Juraj Milý gólovo chytil, je to pozitívny impulz pre celý tím, ktorý vidí ako sa bojuje o miesto v zostave. Pred troma stretnutiami za sebou sme radi, že máme dostatočne široký tím na to, aby sa jednotliví hráči obmenili a príležitosť dostali aj tí, ktorí tak často nehrávajú. Najmä proti Osemnástke chceme dať príležitosť mladším, aby zabojovali o miesto v zostave. Zostávajúce zápasy chceme takisto využiť na zlepšenie sa v situáciách, ktoré nám ešte spôsobujú problémy. Nepozeráme sa na to, koľko je ešte bodov v hre. Skôr sa pozeráme na to, v čom sa potrebujeme ako tím posunúť, ako zapracovať nových hráčov do herného systému a byť lepší. Do konca základnej časti máme čo robiť."

    Adam Matej (útočník HC Topoľčany): "Myslím si, že sme boli celé stretnutie lepším tímom. V nájazdoch nám ale neprialo šťastie. V závere základnej časti potrebujeme zbierať body, najmä z dôvodu čo najlepšej možnej pozície v predkole. Dnes sme získali iba jeden, škoda. V stretnutí nás podržal brankár Kompas, všetci mu ďakujeme za predvedený výkon. Ako tím však musíme popracovať na koncovke, dnes nás slabá efektivita smerom dopredu stála body, inak by sme možno zvíťazili v riadnom hracom čase. Mali sme dostatok šancí, tieto ale zostali nevyužité. V predĺžení sme mali výhodu presilovej hry, v tejto sezóne sa ale s presilovými hrami trápime. Hráčom však verím, že sa nám to spoločne podarí pred rozhodujúcimi súbojmi sezóny doriešiť a góly nám začnú padať aj z týchto situácií. Do konca základnej časti nám zostáva odohrať zostávajúce štyri zápasy, najbližšie to bude súboj s Levicami, po ktorom sa o mnohom rozhodne. V hre je ešte 12 bodov, získať by sme chceli všetky."

    Juraj Milý (útočník HK VITAR Martin): "V posledných kolách máme šťastie na nájazdy, čo nás stojí veľa síl i stratených bodov. Sme však radi aspoň za zisk dvoch bodov i za to, že sme mohli domácich priaznivcov potešiť víťazstvom. V závere sa nám za predvedený výkon odvďačili ďakovačkou, veľmi im za ňu ďakujeme. Konečne som mohol tímu pomôcť gólmi, keďže je tu super partia chalanov i výborné fanúšikovské zázemie. Ak môžem pomôcť, vždy to rád v Martine urobím. Ako tím ladíme v záverečných súbojoch základnej časti formu na play-off, v tabuľke sa dá stále posunúť vyššie, radi by sme do vyraďovacej časti postupovali z čo najlepšej pozície. Z pozície hráčov pre to urobíme maximum. Dnes som mal možnosť zahrať si v útoku s dvoma novými posilami, či už Paťo Oško alebo Dmitry Vorobyev odviedli pri góloch skvelú prácu. Takisto som si všímal i prácu Mareka Bira, všetci noví hráči, ktorí sa dnes v zápase objavili, hrali výborne. Nasledujúci týždeň nás čaká séria troch stretnutí za sebou. Ako sa ale hovorí, vždy je lepšie hrať ako trénovať. Ako hráči sa na tieto stretnutia tešíme, veríme, že by sme v nich mohli získať deväť bodov, čo by bola paráda. Keď som do Martina cestoval s inými mužstvami, vždy tu bola vynikajúca atmosféra. Teraz si ju môžem užívať každý domáci zápas. Pred play-off preto verím, že fanúšikov dokážeme našimi výkonmi ešte viac povzbudiť a pomaličky sa blížiť k vypredaným zápasom." (22:47:24)
     
    V nájazdoch sa tešili domáci hráči, ktorí zvíťazili 3:2. Góly: 8. Milý (Vorobyev, Oško), 45. Milý (Vorobyev, Charvát), rozh. náj. Dírer – 8. Matej (Tomčák, Gergel), 53. Stránský (Hřebíček, Gergel).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK VITAR Martin. Matej Dírer premenil rozhodujúci nájazd.
     
    6. série
    3:2
    Henrich Ručkay nevyrovnal. Je teda rozhodnuté o víťazovi duelu.
     
    6. série
    3:2
    Matej Dírer v ďalšej sérii uspel. Obstrelil brankára.
     
    5. série
    2:2
    Damian Tyczynski vyrovnal. Nájazdy budú pokračovať.
     
    5. série
    1:2
    Martin Hřebíček mal rozhodnutie na hokejke. Chýbalo málo.
     
    4. série
    1:2
    Juraj Milý minul. Stále tak platí doterajší stav.
     
    4. série
    1:2
    Peter Šándor strieľa druhý gól. Prekonal brankára.
     
    3. série
    1:1
    Matej Dírer vyrovnal. Strieľal dohora.
     
    3. série
    0:1
    Vladimír Vybíral prekonal brankára. Hostia sa ujímajú vedenia.
     
    2. série
    0:0
    Dmitry Vorobyev neprekonáva brankára. Tomu pomohla žŕdka.
     
    2. série
    0:0
    Lukáš Hvíla bol blízko ku gólu. Ten sa ale do bránky nedostal.
     
    1. série
    0:0
    Adam Paulíny chcel prehodiť brankára. Nepodarilo sa mu to.
     
    1. série
    0:0
    Adam Stránský ako prvý pristupuje k puku. Maťovčík mu nedovolil skórovať.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Po predĺžení prídu na rad nájazdy, ktoré už rozhodnú o držiteľovi bodu navyše. Oba tímy si ho za predvedenú hru zaslúžia, kto však bude šťastnejší, o tom rozhodnú hráči na oboch stranách.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Milý (Vorobyev, Oško), 45. Milý (Vorobyev, Charvát), rozh. náj. Dírer – 8. Matej (Tomčák, Gergel), 53. Stránský (Hřebíček, Gergel)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Stránský (TOP)
    0:0   Paulíny (MAR)
    2. série:
    0:0   Hvíla (TOP)
    0:0   Vorobyev (MAR)
    3. série:
    0:1   Vybíral (TOP)
    1:1   Dírer (MAR)
    4. série:
    1:2   Šándor (TOP)
    1:2   Milý (MAR)
    5. série:
    1:2   Hřebíček (TOP)
    2:2   Tyczynski (MAR)
    6. série:
    3:2   Dírer (MAR)
    3:2   Ručkay (TOP)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Biro, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Lavička – Krempaský, Dvořák – Lahtinen, Tyczynski, Paulíny – Poliaček, Dírer, Nauš – Milý, Oško, Vorobyev – Stanček, Juščák, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC Topoľčany: Kompas (Vojvoda) – Urban, Hřebíček – Bystričan, Dúžek – Valent, Dosek – Štec, Sedlák – Hvíla, Plokhotnik, Vybíral – Cápay, Stránský, Ručkay – Gergel, Tomčák, Matej – Šándor, Piačka, Moringa
    Trenér: Jozef Kováčik

    Rozhodčí: Čahoj, Krist – Hanko, Kovalčík, Číž (inštruktor)

    Diváci: 891
    ocianews.com