Manchester City – Newcastle 2:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:2 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Brighton – West Ham 4:0 (kon.) | Chelsea – Leeds 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Tottenham 1:0 (kon.)
Southampton – Leicester 1:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:2 (0:1)
AFC Bournemouth
Sobota 04.03.2023, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
    90+7. Reiss NELSON - 3:2
     
    90+7
    Arsenal právě vstřelil branku! Mistrovská sezóna nebo ne? Infarktový konec ale rozhodně ano, REISS NELSON se dostal k odraženému míči a fantastickou střelou z hranice šestnáctky ho napálil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Emirates Stadium explodovalo obrovskou radostí. Obrat přišel za pět minut dvanáct – 3:2.
     
    90+7
    Olexandr Zinčenko vypálil na levé straně šestnáctky a jeho prudká střela minula vzdálenější pravou tyč, kam byla sražena!
     
    86
    Gabriel Martinelli si zpracovával míč na hranici kruhu a Chris Mepham do něho ostře nalétl zezadu. Další karta.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Fábio Vieira, přichází Granit Xhaka.
     
    82
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Dango Ouattara, přichází Ryan Christie.
     
    75
    Gabriel Martinelli si naběhl na ose hřiště na parádní pas za obranu hostí a z pravé strany šestnáctky vypálil těsně vedle předního rohu!
     
    73
    Bukayo Saka se ocitl v šanci u pravé tyče a dvakrát míč z ostrého úhlu posílal stříleným centrem pod sebe, v prvním případě ale byl jeho pokus zablokován, zatímco druhý skončil na přední tyč! Domácí orazítkovali z úhlu tyč.
     
    71
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Joe Rothwell, přichází Lewis Cook.
    70. Ben WHITE - 2:2
     
    70
    Arsenal právě vstřelil branku! Emirates Stadium propukla obrovská radost, protože BEN WHITE si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr Reisse Nelsona z levého křídla a pohotovou střelou ze vzduchu míč napálil pod břevno! Neto sice míč vyboxoval, jenže už za brankovou čárou. Otočí Gunners zápas? Asistence: Reiss Nelson.
     
    69
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Reiss Nelson.
     
    65
    Dominic Solanke mohl vrátit hostům vedení o dva góly, když na pravé straně šestnáctky vypálil z ostrého úhlu, Aaron Ramsdale ale míč vyrazil!
     
    64
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Jordan Zemura, přichází Ryan Fredericks.
     
    64
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Antoine Semenyo, přichází Jaidon Anthony.
     
    64
    Neto zase váhal s odkopem a tentokrát už dostal žlutou.
    62. Thomas PARTEY - 1:2
     
    62
    Arsenal právě vstřelil branku! Neto nevyrazil ostrý centr z rohového kopu vysoko do vzduchu a Emile Smith-Rowe skvěle poslal míč hlavou na vzdálenější pravou tyč, kde se pak střelou bez přípravy z blízkosti prosadil THOMAS PARTEY! Začne párty? Asistence: Emile Smith-Rowe.
    57. Marcos SENESI - 0:2
     
    57
    Bournemouth právě vstřelil branku! MARCOS SENESI si naběhl na přední levé tyči na parádní centr z rohového kopu a parádní hlavičkou ve výskoku zamířil do protipohybu brankáře! Je to tak 0:2! Další facka. Asistence: Joe Rothwell.
     
    55
    Martin Ödegaard si po kolmé přihrávce za obranu málem obhodil brankáře, Neto ale vyběhl hodně daleko ze své brány a dokázal míč odkopnout!
     
    54
    Gabriel Martinelli předvedl na pravém křídle parádní sprint a poté čekal na podporu, ta ale nepřišla včas a jeho střela z úhlu minula přední horní roh! Pěkný pokus z pravé strany vápna.
     
    52
    Martin Ödegaard napřáhl na pravé straně hřiště po zpětné přihrávce k přízemní střele zpoza šestnáctky, která mířila k přední tyči, Neto byl u ní ale včas a připsal si tedy další dobrý zákrok.
     
    46
    Arsenal rozehrál druhý poločas a má 45 minut na to, aby se pokusil odpovědět na 2. nejrychlejší gól v historii Premier League – Philip Billing.
     
    46
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Takehiro Tomijasu, přichází Ben White.
     
    45+3
    Gabriel Martinelli se dostal ke střele po rozehrání rohového kopu nakrátko v blízkosti levé tyče, z ostrého úhlu ale poté pálil pouze do boční sítě!
     
    22
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    20
    Dango Ouattara dostal po bleskovém protiútoku Bournemouthu nádhernou přihrávku do vápna z levé strany a mohl skórovat, protože se ocitl sám před bránou, Aaron Ramsdale z ní ale vyběhl a fantasticky hostujícího útočníka vychytal – 0:1!
     
    19
    Bukayo Saka rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a jeho přízemní centr se málem zatočil k přední tyči! Další rohový kop Gunners.
     
    5
    Martin Ödegaard a Bukayo Saka se vzápětí dostali v rychlém sledu do zakončení uvnitř pokutového území, ale fantastický Neto drží vedení Bournemouthu! Arsenal do toho šlápl.
    1. Philip BILLING - 0:1
     
    1
    Bournemouth právě vstřelil branku! PHILIP BILLING se dostal uprostřed šestnáctky k odraženému míči a posílá Bournemouth v první minutě utkání do vedení! Takový začátek nikdo na Emirates Stadium neočekával. Je to 0:1.

    Tomáš Reiner

    Branky: 62. Partey (Smith-Rowe), 70. B. White (Nelson), 90+7. Nelson – 1. Billing, 57. Senesi (Rothwell)

    Karty:   64. Neto (BTH), 86. Mepham (BTH)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:8.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (46. B. White), Saliba, Magalhães, Zinčenko – Ödegaard (C), Partey, Vieira (84. Xhaka) – Saka, Trossard (22. Smith-Rowe, 69. Nelson), Martinelli.
    Náhradníci: Turner – Tierney, Kiwior, Holding, Jorginho.

    Trenér: Mikel Arteta

    AFC Bournemouth: Neto (C) – A. Smith, Mepham, Stephens, Senesi, Zemura (64. Fredericks) – Ouattara (82. Christie), Rothwell (71. L. Cook), Billing, Semenyo (64. Anthony) – Solanke.
    Náhradníci: Travers, Randolph – Stacey, Moore, Pollock.

    Trenér: Gary O'Neil

    Rozhodčí: Chris Kavanagh. Asistenti: Neil Davies, Constantine Hatzidakis. Čtvrtý rozhodčí: Andre Marriner. VAR: John Brooks. AVAR: Mark Scholes

    Diváci: 60222
    bahis siteleri