Plzeň – Kladno 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Svítkov 2:4 (kon.) | Letohrad – Dobřany 7:6 (po pr.)
Hostivař – Karviná 4:3 (kon.) | Pardubice – Prachatice 8:0 (kon.) | Kert Park Praha – Hr. Králové 12:1 (kon.)
konec
HBC Pardubice
8:0 (1:0, 1:0, 6:0)
HBC Prachatice
Sobota 01.04.2023, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 20. kolo
     
    Hvězdy zápasu:

    Luboš Moravec 2 + 2
    Jan Bílý 3 + 0
    Josef Česák 0 + 3 (17:30:52)
     
    Konec zápasu.
     
    44:50
    Zápas už se v podstatě jen dohrává. Pardubice byly celý zápas lepší, Prachatice měly pouze dvě šance ve druhé třetině, jinak byly po celý zápas mnohem horším týmem.
     
    43:45
    Pardubice právě vstřelily branku! Ihned po vyhraném buly se napřáhl TOMÁŠ ZAJÍČEK a trefil přesněji než přesně. To byla rána jako z děla, která byla umístěna přesně tak, jak mladý obránce zamýšlel. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    43:31
    Pardubice stále kombinují v útočné třetině. Jen těsně vedle pálil opět Bílý.
     
    43:00
    Do konce zápasu zbývají poslední dvě minuty.
     
    42:41
    Kupředu uháněli Česák s Moravcem. Hádejte, na kterého z této dvojice mířila finální přihrávka? Ano, na Moravce. Ten se však k zakončení nedostal.
     
    41:36
    Bohužel nám v polabinském areálu vypadl internet. Můžu však svatosvatě přísahat, že se nic extrémně zajímavého na hřišti nedělo. Za zmínku stojí jen šance Janečka, která skončila na betonech Holuba.
     
    39:16
    Pardubice právě vstřelily branku! Tak nakonec jsme se hattricku dočkali! Po přihrávce Romana Krejčího se o něj postaral JAN BÍLÝ tvrdou a nekompromisní střelou od modré čáry. Asistence: Roman Krejčí. Výsledek je již 7:0, což je kruté zejména pro hostujícího brankáře. Asistence: Roman Krejčí.
     
    37:12
    Pardubice právě vstřelily branku! Velkou radost musí mít místní hlasatel, jehož sedmnáctiletý syn Jakub Mikula právě nahrál JANU BÍLÉMU již na šestý gól domácích. Prachatice naprosto vypadly z rytmu a může je to stát důstojné dohrání dnešního zápasu. Asistence: Jakub Mikula
     
    36:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Josef Česák společně s Lubošem Moravcem vtrhli do útočného pásma. Moravec poté počkal na náběh třetího do party JANA STROUHALA, předložil mu ideální přihrávku, kterou Strouhal využil k perfektní střele. Ta se o tyčku odrazila do sítě a Pardubice tak vedou již 5:0. Nejhezčí akce zápasu a čtvrtý kanadský bod pro Luboše Moravce. Jednoznačného hráče zápasu. Asistence: Josef Česák, Luboš Moravec.
     
    35:45
    Začíná se ozývat zvuk krátkých seker přes hokejky. To je něco, co nejsme v dnešním zápase zvyklí slýchat. Přiostřuje se.
     
    34:43
    Brankář Jan Holub je jednoznačně nejlepším hráčem Prachatic.
     
    33:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Luboš Moravec tentokrát v pozici nahrávajícího našel ideálně PAVLA KUBEŠE, který jeho přihrávku ve výšce kolen dokázal usměrnit za záda přesouvajícího se Holuba. Pardubice tak vedou již 4:0 a je pravděpodobně rozhodnuto. Asistence: Luboš Moravec.
     
    31:35
    Na hřiště se dostává také sedmnáctiletý Jakub Mikula.
     
    31:13
    Pardubice právě vstřelily branku! Moderní přesilovka se prý hraje za brankou. Toto tvrzení právě potvrdil Pavel Kubeš společně s Lukášem Vlasák. Tihle dva si dvakrát velmi rychle vyměnili míček v prostoru, kam obránci Prachatic nemohou. Pavel Kubeš balonek poté předal mezi kruhy úplně volnému JANU BÍLÉMU, který se z takové pozice většinou nemýlí. Asistence: Pavel Kubeš, Lukáš Vlasák.
     
    30:31
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Uhlíř – 2 min., podražení.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.

    Tomáš Jirsa

    Branky a nahrávky: 1. Moravec (Česák, Geisler), 16. Moravec (Česák), 32. Bílý (Kubeš, Vlasák), 34. Kubeš (Moravec), 37. Strouhal (Moravec, Česák), 38. Bílý (Mikula), 40. Bílý (Krejčí), 44. Zajíček (Kubeš)


    HBC Pardubice: Třináctý – Geisler, Hálek, Krejčí, Novotný, Školoudík, Vlasák, Zajíček – Bílý, Březina, Česák, Förstl, Janeček, Kubeš, Licek, Martan, Mikula, Moravec, Strouhal.
    Trenér: Mašík

    HBC Prachatice: Holub – Šaršok, Sitter J., Štěpánek, Švácha – Bárta, Hokr, Hrubec, Mašek, Plašil, Sitter R., Uhlíř, Zimandl.
    Trenér: Kafka

    Rozhodčí: Škrobák, Filipiec