Plzeň – Kladno 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Svítkov 2:4 (kon.) | Letohrad – Dobřany 7:6 (po pr.)
Hostivař – Karviná 4:3 (kon.) | Pardubice – Prachatice 8:0 (kon.) | Kert Park Praha – Hr. Králové 12:1 (kon.)
konec
HBC Pardubice
8:0 (1:0, 1:0, 6:0)
HBC Prachatice
Sobota 01.04.2023, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 20. kolo
     
    43:45
    Pardubice právě vstřelily branku! Ihned po vyhraném buly se napřáhl TOMÁŠ ZAJÍČEK a trefil přesněji než přesně. To byla rána jako z děla, která byla umístěna přesně tak, jak mladý obránce zamýšlel. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    39:16
    Pardubice právě vstřelily branku! Tak nakonec jsme se hattricku dočkali! Po přihrávce Romana Krejčího se o něj postaral JAN BÍLÝ tvrdou a nekompromisní střelou od modré čáry. Asistence: Roman Krejčí. Výsledek je již 7:0, což je kruté zejména pro hostujícího brankáře. Asistence: Roman Krejčí.
     
    37:12
    Pardubice právě vstřelily branku! Velkou radost musí mít místní hlasatel, jehož sedmnáctiletý syn Jakub Mikula právě nahrál JANU BÍLÉMU již na šestý gól domácích. Prachatice naprosto vypadly z rytmu a může je to stát důstojné dohrání dnešního zápasu. Asistence: Jakub Mikula
     
    36:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Josef Česák společně s Lubošem Moravcem vtrhli do útočného pásma. Moravec poté počkal na náběh třetího do party JANA STROUHALA, předložil mu ideální přihrávku, kterou Strouhal využil k perfektní střele. Ta se o tyčku odrazila do sítě a Pardubice tak vedou již 5:0. Nejhezčí akce zápasu a čtvrtý kanadský bod pro Luboše Moravce. Jednoznačného hráče zápasu. Asistence: Josef Česák, Luboš Moravec.
     
    33:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Luboš Moravec tentokrát v pozici nahrávajícího našel ideálně PAVLA KUBEŠE, který jeho přihrávku ve výšce kolen dokázal usměrnit za záda přesouvajícího se Holuba. Pardubice tak vedou již 4:0 a je pravděpodobně rozhodnuto. Asistence: Luboš Moravec.
     
    31:13
    Pardubice právě vstřelily branku! Moderní přesilovka se prý hraje za brankou. Toto tvrzení právě potvrdil Pavel Kubeš společně s Lukášem Vlasák. Tihle dva si dvakrát velmi rychle vyměnili míček v prostoru, kam obránci Prachatic nemohou. Pavel Kubeš balonek poté předal mezi kruhy úplně volnému JANU BÍLÉMU, který se z takové pozice většinou nemýlí. Asistence: Pavel Kubeš, Lukáš Vlasák.
     
    15:57
    Pardubice právě vstřelily branku! No, ale o tolik déle to také tedy nebylo! A ještě to stihla opět první lajna domácích. Josef Česák míchal za brankou tak dlouho, až ukolébal všechny hostující obránce. Do ideální pozice si znovu naběhl LUBOŠ MORAVEC a po krásné jednoduché přihrávce opět rozvlnil síť. Asistence: Josef Česák.
     
    00:22
    Pardubice právě vstřelily branku! Jakub Geisler pálil od modré čáry, jeho vyraženou střelu našel Česák, který posunul míček na LUBOŠE MORAVCE, který neměl problém míček dostat za záda ležícího brankáře Prachatic. Pardubice tak od začátku jasně naznačily, kdo je v zápase favoritem. Asistence: Josef Česák, Jakub Geisler.

    Tomáš Jirsa

    Branky a nahrávky: 1. Moravec (Česák, Geisler), 16. Moravec (Česák), 32. Bílý (Kubeš, Vlasák), 34. Kubeš (Moravec), 37. Strouhal (Moravec, Česák), 38. Bílý (Mikula), 40. Bílý (Krejčí), 44. Zajíček (Kubeš)


    HBC Pardubice: Třináctý – Geisler, Hálek, Krejčí, Novotný, Školoudík, Vlasák, Zajíček – Bílý, Březina, Česák, Förstl, Janeček, Kubeš, Licek, Martan, Mikula, Moravec, Strouhal.
    Trenér: Mašík

    HBC Prachatice: Holub – Šaršok, Sitter J., Štěpánek, Švácha – Bárta, Hokr, Hrubec, Mašek, Plašil, Sitter R., Uhlíř, Zimandl.
    Trenér: Kafka

    Rozhodčí: Škrobák, Filipiec