Plzeň – Kladno 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Svítkov 2:4 (kon.) | Letohrad – Dobřany 7:6 (po pr.)
Hostivař – Karviná 4:3 (kon.) | Pardubice – Prachatice 8:0 (kon.) | Kert Park Praha – Hr. Králové 12:1 (kon.)
konec
HBC Pardubice
8:0 (1:0, 1:0, 6:0)
HBC Prachatice
Sobota 01.04.2023, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 20. kolo
     
    Hvězdy zápasu:

    Luboš Moravec 2 + 2
    Jan Bílý 3 + 0
    Josef Česák 0 + 3 (17:30:52)
     
    Konec zápasu.
     
    44:50
    Zápas už se v podstatě jen dohrává. Pardubice byly celý zápas lepší, Prachatice měly pouze dvě šance ve druhé třetině, jinak byly po celý zápas mnohem horším týmem.
     
    43:45
    Pardubice právě vstřelily branku! Ihned po vyhraném buly se napřáhl TOMÁŠ ZAJÍČEK a trefil přesněji než přesně. To byla rána jako z děla, která byla umístěna přesně tak, jak mladý obránce zamýšlel. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    43:31
    Pardubice stále kombinují v útočné třetině. Jen těsně vedle pálil opět Bílý.
     
    43:00
    Do konce zápasu zbývají poslední dvě minuty.
     
    42:41
    Kupředu uháněli Česák s Moravcem. Hádejte, na kterého z této dvojice mířila finální přihrávka? Ano, na Moravce. Ten se však k zakončení nedostal.
     
    41:36
    Bohužel nám v polabinském areálu vypadl internet. Můžu však svatosvatě přísahat, že se nic extrémně zajímavého na hřišti nedělo. Za zmínku stojí jen šance Janečka, která skončila na betonech Holuba.
     
    39:16
    Pardubice právě vstřelily branku! Tak nakonec jsme se hattricku dočkali! Po přihrávce Romana Krejčího se o něj postaral JAN BÍLÝ tvrdou a nekompromisní střelou od modré čáry. Asistence: Roman Krejčí. Výsledek je již 7:0, což je kruté zejména pro hostujícího brankáře. Asistence: Roman Krejčí.
     
    37:12
    Pardubice právě vstřelily branku! Velkou radost musí mít místní hlasatel, jehož sedmnáctiletý syn Jakub Mikula právě nahrál JANU BÍLÉMU již na šestý gól domácích. Prachatice naprosto vypadly z rytmu a může je to stát důstojné dohrání dnešního zápasu. Asistence: Jakub Mikula
     
    36:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Josef Česák společně s Lubošem Moravcem vtrhli do útočného pásma. Moravec poté počkal na náběh třetího do party JANA STROUHALA, předložil mu ideální přihrávku, kterou Strouhal využil k perfektní střele. Ta se o tyčku odrazila do sítě a Pardubice tak vedou již 5:0. Nejhezčí akce zápasu a čtvrtý kanadský bod pro Luboše Moravce. Jednoznačného hráče zápasu. Asistence: Josef Česák, Luboš Moravec.
     
    35:45
    Začíná se ozývat zvuk krátkých seker přes hokejky. To je něco, co nejsme v dnešním zápase zvyklí slýchat. Přiostřuje se.
     
    34:43
    Brankář Jan Holub je jednoznačně nejlepším hráčem Prachatic.
     
    33:35
    Pardubice právě vstřelily branku! Luboš Moravec tentokrát v pozici nahrávajícího našel ideálně PAVLA KUBEŠE, který jeho přihrávku ve výšce kolen dokázal usměrnit za záda přesouvajícího se Holuba. Pardubice tak vedou již 4:0 a je pravděpodobně rozhodnuto. Asistence: Luboš Moravec.
     
    31:35
    Na hřiště se dostává také sedmnáctiletý Jakub Mikula.
     
    31:13
    Pardubice právě vstřelily branku! Moderní přesilovka se prý hraje za brankou. Toto tvrzení právě potvrdil Pavel Kubeš společně s Lukášem Vlasák. Tihle dva si dvakrát velmi rychle vyměnili míček v prostoru, kam obránci Prachatic nemohou. Pavel Kubeš balonek poté předal mezi kruhy úplně volnému JANU BÍLÉMU, který se z takové pozice většinou nemýlí. Asistence: Pavel Kubeš, Lukáš Vlasák.
     
    30:31
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Uhlíř – 2 min., podražení.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první. Jen v obraně Pardubic se objevovala okénka, která Jiřímu Mašíkovi určitě neudělala radost. Oba týmy mají pár minut přestávky na zkonsolidování svých týmů a jejich přípravu na třetí periodu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:16
    Holub vyrazil střelu Jakuba Geislera. Ten napřahoval tak, že stíhači prolétající nad pardubickým hřištěm museli uhýbat.
     
    28:03
    Fantastický Holub! Tvrdou střelu od modré čáry sice neudržel, ale tygřím skokem za sebe dokázal míček přikrýt lapačkou. Krátce na to zase zlikvidoval vyrážečkou pokus Lukáše Vlasáka.
     
    27:56
    Nevím, jestli Janeček s Kubešem čtou tenhle onlajn, rozhodně nám však ukázali krásnou kombinaci, kterou vyvrátili to, co jsem psal naposledy. Janeček jen těsně přestřelil.
     
    27:30
    Na lavičce Prachatic padají slovíčka, která úplně nepatří do vančurovské češtiny. Po hříchu je to momentálně to nejzajímavější, co se na hřišti děje.
     
    25:46
    Je zajímavé, jakým způsobem řeší první pardubická lajna své kombinace. Jak Strouhal, Česák, ale i obránce Geisler stále hledají Luboše Moravce, kterému chtějí dopřát potěšení z hattricku. K tomu Moravec nemá daleko.
     
    24:51
    Fantastický zákrok hokejkou předvedl Jakub Třináctý!
     
    24:28
    Hosté v plném počtu.
     
    23:34
    Březinovi došla trpělivost s poměrně chabou kombinací jeho útočné letky a raději tedy vyzkoušel pozornost brankáře Holuba.
     
    22:28
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Štěpánek – 2 min., sekání.
     
    21:43
    Pardubičtí však čím dál více otevírají zadní vrátka. Nyní jich mohla využít trojice hráčů z jihu Čech. Ke střele se konkrétně dostal Radek Sitter, kapitán hostí. Třináctý byl však pozorný.
     
    20:35
    Jihočeši si počínají velmi nepřesně i ve vlastní obraně. Nyní to byl Janeček, který jednoduše obral o balonek Štěpánka.
     
    19:46
    Roman Krejčí od modré čáry pálil pouze do oblouku branky. Krásnou akci krátce poté už sám rozjel. Licek si s Bílým vyměnili míček, ale první jmenovaný nedokázal zakončit přesně.
     
    19:14
    Pardubická obrana zaspala a k vyhozenému míčku se dostal David Zimandl. Jeho střela však neměla gólové parametry.
     
    18:25
    K hattricku se málem dostal Luboš Moravec. Opět po přihrávce Josefa Česáka.
     
    18:01
    Hosté v plném počtu.
     
    17:46
    Od modré čáry jen těsně vedle střílel Jan Bílý.
     
    16:45
    Ke střele z levé strany se dostal Matyáš Licek. Jeho tvrdou střelu Holub dokázal nevyrazit a chytit.
     
    16:01
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Švácha – 2 min., vysoká hůl.
     
    15:57
    Pardubice právě vstřelily branku! No, ale o tolik déle to také tedy nebylo! A ještě to stihla opět první lajna domácích. Josef Česák míchal za brankou tak dlouho, až ukolébal všechny hostující obránce. Do ideální pozice si znovu naběhl LUBOŠ MORAVEC a po krásné jednoduché přihrávce opět rozvlnil síť. Asistence: Josef Česák.
     
    15:22
    Už nyní je jasné, že ve druhé třetině podobně rychlý gól jako v té první nepadne.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:00
    Čeká nás poslední minuta první třetiny, která jasně patřila domácím.
     
    12:34
    Jan Bílý se prodral přes tři hráče až k zakončení. Střela mezi nohy skončila na hokejce brankáře Holuba. Jan Bílý si za svůj statečný boj vysloužil pochvalu ze střídačky domácích.
     
    11:27
    Fantastická akce na jeden dotek po ose Moravec, Česák, Školoudík, Strouhal. Posledně jmenovaný měl míček jen trochu blíže k nohám a nemohl tak zakončit stoprocentně. To je dost možná jediný důvod, proč Pardubice nevedou již 2:0.
     
    11:00
    Hosté chtěli na střídání využít čas, kdy balonek opustil ihned po buly hřiště. To však pravidla nepovolují.
     
    10:56
    Prachatičtí si museli pomoct icingem.
     
    10:25
    Hosté v plném počtu.
     
    10:16
    Neprosadil se ani Licek po diagonální přihrávce.
     
    09:50
    Ke střele se dostal Ondřej Březina. Ten z prostoru mezi kruhy jen těsně netrefil branku. Holub pokus o dorážku zpacifikoval.
     
    Dobrou obranou předvedl Jan Uhlíř, který na drahnou dobu zbrzdil útok domácích.
     
    08:25
    Vyloučení v týmu HBC Prachatice:
    Hokr – 2 min., hrubost. Více než zbytečný faul předvedl Matěj Hokr. Ten v souboji chytil Zajíčka pod krkem a zahodil ho.
     
    07:34
    Březina měl na modré čáře volného Vlasáka, nicméně se rozhodl pro střelu z kruhu. Tu si Holub pohlídal a ukryl balonek ve výstroji. Nyní nás čeká komerční přestávka.
     
    07:00
    První zákrok si připsal Třináctý.
     
    05:35
    Jakub Geisler je při chuti. Nyní pardubický mladík zkoušel zadovku před branku, kterou hájí Holub. Bohužel však jeho pas nenašel svého adresáta.
     
    04:44
    Pardubice stále kombinují na své útočné polovině. Hosté se zatím skoro nedokázali dostat za polovinu. Nyní jejich snažení zastavil ofsajd.
     
    02:34
    Školoudík měl míček na své polovině, jenže si velmi rychle všiml, že se obrana Prachatic rozestoupila a poměrně jednoduše tak dokázal vybojovat pásmo. Vhazuje se po vyrážečce hostujícího brankáře.
     
    00:22
    Pardubice právě vstřelily branku! Jakub Geisler pálil od modré čáry, jeho vyraženou střelu našel Česák, který posunul míček na LUBOŠE MORAVCE, který neměl problém míček dostat za záda ležícího brankáře Prachatic. Pardubice tak od začátku jasně naznačily, kdo je v zápase favoritem. Asistence: Josef Česák, Jakub Geisler.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Pardubická družina lodivoda Jiřího Mašíka se momentálně nachází na druhém místě extraligové tabulky pouze za letošním hegemonem z Prahy Kert Parkem. Pardubičtí chtěli v letošní sezoně vsadit na omlazení kádru, které vypadalo nevyhnutelně. Tým východočechů se měl opřít zejména o navrátivšího Ondřeje Březinu a Jana Bílého, kterého Pardubice udržely navzdory nabídkám i z jiných sportů. Jenže prvních pár zápasů ukázalo, jak důležité je míti v týmu stálici Lukáše Vlasáka a nestárnoucího Pavla Kubeše. I přesto byl však trenér Jiří Mašík nucen rozložit hrací čas mezi více hráčů, protože Pardubicím už do ideálního věku dorůstají a dorostli mladíci, kteří dřív nebo později musí převzít otěže A týmu. To se z velké části povedlo a Pardubice šlapou jako dobře namazaný stroj. Zajíci se však počítají až po honu, kterým je playoff. K úspěšnému vrcholu sezony míří pohledy všech členů pardubického týmu a fanoušků. Základními stavebními kameny pro úspěch v playoff, mimo výše zmíněných, bude zejména dvojice Nicolas Langr a Pavel Foršt. Nicolas Langr prokazuje svou extratřídu již třetím rokem a vedle Jana Bílého z něho velmi rychle roste hvězda českého hokejbalu. Pavel Foršt je brankářem, jehož letošní procentuální úspěšnost atakuje hranici 92 %. V brance mají Pardubice tedy opravdovou zeď a vpředu rychlost a kvalitu v zakončení.
    Prozatímní bilance Pardubic činí 43 bodů z 19 zápasů se skóre 74:43.
     
    Týmy Pardubic a Prachatic mají úplně odlišné starosti. Účast Prachatic v playoff už je spíše z říše nižších daní a příjemných návštěv u zubaře. Zdálo by se, že z 10. příčky to do osmičky zajišťující alespoň čtvrtfinále playoff není daleko. Jenže Prachatice ztrácí na osmou Hostivař 3 kola před koncem 8 bodů. Prachatičtí by tak museli spoléhat na to, že Hostivař neudělá ani bod a jihočeši dokáží zbytek zápasů vyhrát. To je, vzhledem k formě, v jaké se jihočeši na jaře nachází, skoro až nadlidský úkol. Prachatice na jaře dokázaly ze čtyř zápasů urvat pouze jednu výhru s Plzní. O vysoce pravděpodobném nepostupu do playoff rozhodl zejména venkovní zápas (18. března) s posledním Hradcem, který Prachatičtí nezvládli a prohráli 3:5. V celé sezoně Prachatice zvítězily pouze ve třech případech za tři body. Stoprocentní úspěšnost mají však jihočeši v prodlouženích a nájezdech. Všechny čtyři zápasy, kde nestačila k určení vítěze základní hrací doba, Prachatičtí nakonec dokázali vyhrát v nastaveném čase. I přesto je ale nutné znovu poznamenat, že pouze 3 vítězství v základní hrací době nejsou dobrým vkladem pro účast v playoff. Tři kola před koncem je prozatímní sumář Prachatic 17 bodů z 19 zápasů se skóre 55:74. K tomu všemu navíc Prachatičtí zajíždí na půdu jednoho z hodně horkých adeptů na finále.
     
    Dobrý den, vážení sportovní přátelé, čeká nás utkání dvou týmů z opačných pólů tabulky. Pojďme si krátce představit oba týmy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Jirsa

    Branky a nahrávky: 1. Moravec (Česák, Geisler), 16. Moravec (Česák), 32. Bílý (Kubeš, Vlasák), 34. Kubeš (Moravec), 37. Strouhal (Moravec, Česák), 38. Bílý (Mikula), 40. Bílý (Krejčí), 44. Zajíček (Kubeš)


    HBC Pardubice: Třináctý – Geisler, Hálek, Krejčí, Novotný, Školoudík, Vlasák, Zajíček – Bílý, Březina, Česák, Förstl, Janeček, Kubeš, Licek, Martan, Mikula, Moravec, Strouhal.
    Trenér: Mašík

    HBC Prachatice: Holub – Šaršok, Sitter J., Štěpánek, Švácha – Bárta, Hokr, Hrubec, Mašek, Plašil, Sitter R., Uhlíř, Zimandl.
    Trenér: Kafka

    Rozhodčí: Škrobák, Filipiec