Philadelphia – Buffalo 3:6 (kon.) | Montreal – Carolina 0:3 (kon.) | Columbus – Florida 0:7 (kon.)
Tampa – NY Islanders 5:0 (kon.) | Ottawa – Toronto 0:3 (kon.) | Chicago – New Jersey 3:6 (kon.)
Colorado – Dallas 5:2 (kon.) | Seattle – Los Angeles 1:3 (kon.) | Vegas – Minnesota 4:1 (kon.)
Arizona – San Jose 2:7 (kon.) | Edmonton – Anaheim 6:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:5 (kon.)
St. Louis – Boston 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Chicago Blackhawks
3:6 (0:0, 2:3, 1:3)
New Jersey Devils
Neděle 02.04.2023, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    New Jersey už má jistou účast v Stanley Cupu a ještě může postoupit z prvního místa v Metropolitní divizi. Soupeřem Devils bude v neděli v noci Chicago, které se opět bude snažit ukončit velmi špatnou sérii výsledků.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago se představí v domácím prostředí počtvrté za sebou a zatím svým fanouškům příliš radosti neudělalo, když na svém ledě prohrálo všechny tři zápasy a celkem už sedm za sebou. Blackhawks nasbírali doposud 54 bodů a jsou v Centrální divizi poslední za Arizonou (67).
     
    New Jersey Devils

    Devils mají za sebou zápasy proti oběma týmům z New Yorku, ve kterém nejprve podlehli Islanders vysoko 5:1, doma si ovšem zpravili chuť proti Rangers a vyhráli těsně 2:1. New Jersey si po čtyřech sezónách bez playoff zahraje Stanley Cup, který už má nyní zajištěný.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), A. Vlasic, Zajcev, Kaiser – A. Bjork, Athanasiou, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson – R. Johnson, J. Toews (C), A. Wagner – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Bahl – Mercer, Hischier (C), Meier – Bratt, J. Hughes (A), Palát (A) – J. Boqvist, Haula, Tatar – Šarangovič, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Brandon Blandina, Chris Schlenker. Čároví: Caleb Apperson, Tyson Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Domácí Devils vyhráli úvodní vhazování a střetnutí mezi Blackhawks a Devils bylo zahájeno. V bráně ani jednoho z týmů se dnes nakonec nepředstaví český brankář.
     
    01:04
    Connor Murphy vypálil od modré čáry a Jason Dickinson se u levé tyče dostal k dorážce, Mackenzie Blackwood ale předvedl v rychlém sledu dva velmi dobré zákroky.
     
    01:53
    Alex Stalock vyhodil kotouč zpoza brány na zakázané uvolnění a po vhazování na pravém křídle vypálil od modré čáry John Marino, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    03:07
    Dawson Mercer od trestných lavic obloukem pouze nahodil puk za bránu Blackhawks, kam se rychle vydal Alex Stalock a měl vzápětí spoustu času na rozehrávku.
     
    04:01
    Jesper Boqvist se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velmi slibné šanci, brankář Alex Stalock ovšem vytáhl skvělý zákrok a podržel puk ve výstroji!
     
    05:19
    Miles Wood předvedl v pravém rohu útočného pásma skvělý forčeking a také pěkný hit, po kterém unavený zamířil na střídačku. Blackhawks nemohli rozehrávat.
     
    06:19
    Boris Katchouk se pokusil v pravém kruhu pro vhazování a pěknou stahovačku, jenže jeden z hostujících hráčů mu dokázal kotouč dobře vypíchnout.
     
    06:45
    Jesper Bratt vystřelil v pravém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu bekhendem a Alex Stalock dobře zasáhl vyrážečkou. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    07:25
    Blackhawks teď vyrazli do přečíslení dva na jednoho a vypadalo to velmi nebezpečně, jenže přihrávce přes osu útočného pásma poté zabránil parádně Ryan Graves.
     
    09:01
    Damon Severson vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána těsně minula levou tyč brány. Alex Stalock vzápětí vleže zabránil gólu po dorážce.
     
    10:22
    Blackhawks se do zakončení na pravém křídle nedostali a Devils vyhodili puk mezi střídačky. Zatím čekáme na úvodní gól a po přerušení probíhá komerční přestávka.
     
    10:46
    Dougie Hamilton vystřelil na pravém křídle po přihrávce zpoza brány od hrazení a Alex Stalock na přední tyči zasáhl levým ramenem, aby poté puk ukryl v lapačce.
     
    11:04
    Miles Wood se snažil na levém křídle zavést puk do útočného pásma, jenže se ocitl v postavení mimo hru, které navíc bylo posouzeno jako úmyslné. Přerušení.
     
    12:36
    Timo Meier se ocitl u pravé tyče ve velké šanci a dobře mířil z úhlu ke vzdálenější levé tyči, jenže Alex Stalock sevřel kotouč mezi rukou a tělem!
    12:36 Timo Meier se ocitl u pravé tyče v obrovské příležitosti
     
    13:04
    Dougie Hamilton to nyní přehnal za vlastní bránou s forčekingem a byl vyloučen na dvě minuty za kroček.
     
    14:26
    Jonathan Toews už mohl střílet v blízkosti pravé tyče, jenže chtěl ještě přenést hru na opačnou stranu a přihrávka na Jasona Dickinsona bohužel neprošla.
     
    15:18
    Blackhawks úvodní přesilovou hru dnešního střetnutí využít nedokázali, zatímco na opačné straně neuspěli u levé tyče Devils. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    15:54
    Dougie Hamilton se otočil na pravém křídle u hrazení s pukem a bekhendem ho posílal naslepo před bránu Blackhawks, kde nebyl žádný ze spoluhráčů. Škoda.
     
    16:08
    Dawson Mercer vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování ihned po buly a Alex Stalock nedokázal na přední tyči udržet jeho prudkou střelu v náručí – 0:0.
     
    17:42
    Útočník Tomáš Tatar se dostal do zakončení v prostoru mezikruží, jeho prudká rána ale minula levou tyč. Devils si nyní vytvořili tlak, ale zatím skórovat stále nedokázali.
     
    18:20
    Miles Wood dostal nádhernou přihrávku do jízdy od Damona Seversona a řítil se sám na bránu, Alex Stalock mu ale fantasticky vypíchl puk holí!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:18
    Nikita Zajcev v závěru první třetiny fauloval za vlastní bránou a byl poté vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Devils měli několik slibných příležitostí, Alex Stalock ale stále zůstává na domácí straně nepřekonán, stejně jako na opačné Mackenzie Blackwood. Skóre po první části. Chicago Blackhawks 0 New Jersey Devils 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:07.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 4-10; Zablokované střely: 11-0; Vhazování: 37%-63%; Hity: 11-8; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Jack Hughes nabral na levém křídle velkou rychlost a už to vypadalo, že se v blízkosti levé tyče dostane do zakončení, nakonec se tak ovšem nestalo. Puk mimo.
     
    22:29
    Tomáš Tatar teď mohl skórovat po chybě Chicaga v rozehrávce na vzdálenější levé tyči do prázdné brány, jenže puk po přihrávce nedokázal trefit!
    22:29 Tomáš Tatar nedokázal po krásné kombinaci skórovat!
     
    23:21
    Dougie Hamilton na levém křídle vypálil od modré čáry a Alex Stalock na přední tyči snadno zasáhl, když jeho pokus ukryl ve své lapačce. Hra pak byla přerušena.
     
    26:19
    New Jersey právě vstřelilo branku! DOUGIE HAMILTON vypálil bez přípravy po přihrávce Ondřeje Paláta před vrcholem levého kruhu a jeho rána zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Je to 0:1! Asistence: Ondřej Palát a Jack Hughes.
    26:19 Dougie HAMILTON - 0:1
     
    26:53
    Seth Jones mohl bleskově vyrovnat, jeho střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale skončila na vzdálenější levé tyči! Málem bylo vyrovnáno!
     
    27:12
    Mackenzie Blackwood si vzápětí poradil se střelou Blackhawks z levého křídla a následuje krátká reklamní přestávka. Devils udeřili a vedou tedy v Chicagu 1:0.
     
    27:45
    Chicago právě vstřelilo branku! TYLER JOHNSON dostal u levé tyče přihrávku zpoza brány od Taylora Raddyshe a pod vyrážečkou MacKenzieho Blackwooda zamířil bez přípravy z blízkosti k přední tyči! Blackhawks tedy rychle vyrovnali. Asistence: Taylor Raddysh a Jason Dickinson.
    27:45 Tyler JOHNSON - 1:1
     
    28:53
    Boris Katchouk měl před sebou na vrcholu mezikruží volný prostor a okamžitě napřáhl k prudké střele s příklepem, která zamířila vedle pravé tyče brány NJD.
     
    30:00
    Mackenzie Blackwood dobře zasáhl proti ráně Hawks z pravého kruhu a na opačné straně mohl skórovat Ryan Graves, také Alex Stalock ale na přední tyči zasáhl.
     
    30:48
    Hra nabralo obrovské tempo a puk míří z jedné strany na druhou. Devils nyní vypálili na vrcholu pravého kruhu, jenže puk přes hradu těl na přední tyči neprošel.
     
    31:23
    Jegor Šarangovič se dobře opřel do puku na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Alex Stalock na přední tyči agresivně vykopl puk svým levým betonem – 1:1.
     
    32:05
    Dougie Hamilton je v dnešním zápase hodně aktivní a nyní na pravém křídle vystřelil od modré čáry, jeho pokus ale skončil v ochranné síti. Reklamní přestávka.
     
    33:08
    Seth Jones nyní vystřelil z levého kruhu a jeho tečovaná střela zřejmě skončila na přední levé tyči! Druhá tyč v zápase v podání Blackhawks!
     
    33:58
    Chicago právě vstřelilo branku! Andreas Athanasiou vystřelil na vrcholu mezikruží zápěstím a před bránou skvěle clonil LUKAS REICHEL, od jehož nohy se puk odrazil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Asistence: Andreas Athanasiou a Taylor Raddysh.
    33:58 Lukas REICHEL - 2:1
     
    34:18
    Český útočník Ondřej Palát se pokusil rychle odpovědět, jenže jeho střela z bodu levého kruhu pro vhazování skončila v ochranné síti. Následuje komerční přestávka.
     
    34:49
    Jesper Boqvist se dostal mezi kruhy k odraženému puku po vhazování na pravém křídle a z otočky vystřelil, jeho střela ale přes hůl protihráče zamířila hodně mimo.
     
    35:31
    New Jersey právě vstřelilo branku! Timo Meier předvedl na pravém křídle nádhernou stahovačku a po objetí brány chtěl na vzdálenější levé tyči skórovat bekhendem, Alex Stalock sice zasáhl skvěle pravým betonem, z dorážky ho ovšem překonal ERIK HAULA! Bývalý hráč San Jose to rozjel. Asistence: Timo Meier a Dougie Hamilton.
    35:31 Erik HAULA - 2:2
     
    38:09
    Jason Dickinson na pravém křídle nabral rychlost a po rychlém objetí brány se snažil skórovat u levé tyče bekhendem, Mackenzie Blackwood ale zasáhl v rozštěpu fantasticky pravým betonem!
     
    38:28
    New Jersey právě vstřelilo branku! JESPER BOQVIST se z pravého kruhu mezi dvěma protihráči nádherně protáhl před bránu a na vzdálenější levé tyči z úhlu poslal puk po ledě do prázdné brány! Alex Stalock vleže nemohl nic dělat. Asistence: Jack Hughes a Jesper Bratt.
    38:28 Jesper BOQVIST - 2:3
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po bezbrankové první třetině se rozsypal pytel s góly. Devils udeřili první a Blackhawks dokázali rychle utkání otočit, jenže poslední slovo poté měli hosté, když stejně jako domácí hráči skórovali dvakrát za sebou a do závěrečné třetiny budou tedy nakonec vstupovat s vedením oni. Skóre po druhé třetině dnešního utkání v United. Chicago Blackhawks 2 New Jersey Devils 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:00.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 13-26; Zablokované střely: 19-3; Vhazování: 40%-60%; Hity: 18-10; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Nico Hischier mohl skórovat krátce po přestávce, když z pravého kruhu mířil zápěstím do bližšího víka, Alex Stalock ale vytáhl puk skvěle lapačkou!
     
    41:29
    Devils zavezli puk na levém křídle rychle do útočného pásma a poté přišla další střela z kruhu, Alex Stalock byl ale na přední tyči připraven a sevřel kotouč v náručí.
     
    41:57
    Jesper Boqvist zkusil na levém křídle vystřelit z téměř nulového úhlu a na přední tyči dobře zasáhl brankář Chicaga, když puk vyrazil vkleče vyrážečkou. Stav 2:3.
     
    42:57
    Devils krátce po sobě dvakrát vystřelili z levé strany útočného pásma, první střela ale zamířila nad bránu, zatímco druhá pak skončila v lapačce Alexe Stalocka.
     
    43:30
    Dawson Mercer mohl skórovat z levého bodu po pěkné přihrávce Jacka Hughese přes osu, jenže Alex Stalock včas sevřel betony a puk vyrazil!
     
    44:23
    Kevin Bahl vystřelil na levém křídle a Alex Stalock fantastasticky vytáhl puk lapačkou před sebe! Na vzdálenější pravé tyči poté nedokázal skórovat do prázdné brány Damon Severson! Stále 2:3.
     
    45:17
    New Jersey právě vstřelilo branku! RYAN GRAVES si najel u levé tyče na přihrávku od spoluhráče Erika Hauly od hrazení a po pěkném stáhnutí puku bekhendem vzápětí zamířil pod horní tyč – 2:4! Asistence: Erik Haula a Jesper Boqvist.
    45:17 Ryan GRAVES - 2:4
     
    47:12
    Delší dobu se teď hraje bez přerušení a Blackhawks se dostali ke střele na pravém křídle, Mackenzie Blackwood byl ale připraven a vyrazil puk snadno do rohu kluziště.
     
    49:03
    Chicago právě vstřelilo branku! Jonathan Toews poslal z bodu levého kruhu nádhernou přihrávkou na vzdálenější pravou tyč, kde do ní vložil poté hůl ANDREAS ATHANASIOU a usměrnil puk do sítě! Asistence: Jonathan Toews a Nikita Zajcev.
    49:03 Andreas ATHANASIOU - 3:4
     
    51:52
    Devils se ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    52:59
    Jegor Šarangovič na levém křídle nabral rychlost a snažil se dostat do zakončení, jenže rychle k němu přistoupil talentovaný obránce Wyatt Kaiser. Dobrá práce beka.
     
    56:04
    New Jersey právě vstřelilo branku! TIMO MEIER se rozhodl podruhé v zápase skórovat po objetí brány a tentokrát se mu to podařilo, když na levém křídle nejprve objel jednoho z protihráči a na vzdálenější pravé tyči puk zasunul po ledě z otočky do sítě! Asistence: Damon Severson.
    56:04 Timo MEIER - 3:5
     
    57:25
    Hra byla přerušena a prostor dostává krátká reklamní přestávka. Devils vedou v United Center o dva góly.
     
    57:58
    New Jersey právě vstřelilo branku! DAWSON MERCER si najel v mezikruží na bekhendovou přihrávku Nicka Hischiera od trestných lavic a dovezl puk do prázdné brány! Devils pečetí výhru – 3:6. Asistence: Nico Hischier a Tomáš Tatar.
    57:58 Dawson MERCER - 3:6
     
    58:42
    Miles Wood si najel na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravého křídla a mohl skórovat, jenže Alex Stalock vytáhl fantastický rozštěp, během kterého zasáhl vyrážečkou!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Jesper Boqvist dnes odehrál parádní zápas a gólem a asistencí se podílel na vítězství New Jersey na ledě Chicaga, stejně jako obránce Dougie Hamilton nebo útočník Timo Meier. Devils tedy potvrdili roli favorita, přestože se jejich výhra nerodila zprvu snadno. Bodovali také Ondřej Palát a Tomáš Tatar. Konečný výsledek střetnutí. Chicago Blackhawks 3 New Jersey Devils 6.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 17 – 40 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alex Stalock (CHI) – 34 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,2 %, odchytal 59:44
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 14 zákroků, 3 OG, úspěšnost 82,4 %, odchytal 59:31

    Česká a slovenská stopa
    Ondřej Palát (NJD) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:08
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:17

    Tři hvězdy utkání
    1. Jesper Boqvist (NJD) 1+1
    2. Dougie Hamilton (NJD) 1+1
    3. Andreas Athanasiou (CHI) 1+1 (04:55:41)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. T. Johnson (T. Raddysh, Dickinson), 34. L. Reichel (Athanasiou, T. Raddysh), 50. Athanasiou (J. Toews, Zajcev) – 27. Hamilton (Palát, J. Hughes), 36. Haula (Meier, Hamilton), 39. J. Boqvist (J. Hughes, Bratt), 46. Graves (Haula, J. Boqvist), 57. Meier (Severson), 58. Mercer (Hischier, Tatar)


    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), A. Vlasic, Zajcev, Kaiser – A. Bjork, Athanasiou, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson – R. Johnson, J. Toews (C), A. Wagner – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Bahl – Mercer, Hischier (C), Meier – Bratt, J. Hughes (A), Palát (A) – J. Boqvist, Haula, Tatar – Šarangovič, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Brandon Blandina, Chris Schlenker. Čároví: Caleb Apperson, Tyson Baker

    Diváci: 18778
    bahis siteleri