Česko – Finsko 1:5 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Slovensko
Středa 12.04.2023, 17:00 • Zimní stadion Poprad • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi reprezentacemi Švýcarska a Slovenska v rámci turnaje pěti hráčů do dvaceti let.
     
    Tento turnaj se odehraje na Slovensku, konkrétně v Popradu, ve městě, které leží v podhůří Vysokých Tater.
     
    Reprezentační výběry hráčů do dvaceti let tak vstupují do nové dekády, v této věkové kategorii někteří hráči vzhledem k věku skončili, objevily se však nové tváře a ty budou bojovat o nominaci na mistrovství světa U20, které se za zhruba osm měsíců bude konat ve Švédsku.
     
    Švýcaři, tak i Slováci své poslední zápasy v této věkové kategorii odehráli na začátku ledna, kdy sehráli čtvrtfinálové bitvy na mistrovství světa. Švýcarsko by na tu svoji nejraději zapomnělo, protože s českou reprezentací, která poté nakonec získala stříbrné medaile, prohrálo vysoko 1:9. Naopak mladí Slováci čtvrtfinále zvládli velice dobře, když trápili silnou Kanadu. Duel došel do prodloužení, protože základní hrací doba skončila nerozhodně 3:3. V nastavené hrací době pak Kanada rozhodla a šla dál, pro Slováky tak turnaj skončil, ovšem se vztyčenou hlavou.
     
    Účastníci turnaje pěti v Popradu

    Slovensko
    Česko
    Finsko
    Švédsko
    Švýcarsko
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Grüter (Uberti) – Füllemann, Meile, Moser, Boss, Vögeli, Christe, Quinn, Terraneo – Schild, Reinhard, Liechti – Bai, De Luca, Greuter – Weber, Lurati, Hornecker – Rod, Pont, Buignard
    Trenér: Marco Bayer

    Slovensko: Urban (Gadžijev) – Žabka, Nátny, Tomas, Čulík, Pánik, Nahalka, Sakmár, Hruška – Stašiniak, Suchý, Ondriš – Gabriel, Mamonov, Jendek – Ferkodič, Križan, Benko – Ružek, Dudáš, Hodas
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Crman, Žák – Knižka, Klejna.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a za malou chvíli si vyslechneme hymny obou zemí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    U puku jsou hráči Švýcarska a míří s ním před slovenskou branku. Nakonec ale touš ztrácejí a do akce na druhou stranu míří Slovensko.
     
    00:49
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tommaso De Luca – 2 min., vražení na hrazení.
     
    00:59
    Jako první si přesilovou hru vyzkoušejí Slováci, kteří se už tlačí před soupeřovu branku.
     
    01:27
    Patrik Gabriel si sjel do prostoru mezi kruhy, poté si klepl o přihrávku, ta ale nepřišla. Následoval výhoz puku Švýcary až před branku Samuela Urbana.
     
    02:28
    Slováci zakombinovali před švýcarskou klecí, kde byli chvílemi hodně nebezpeční, ovšem nakonec zasáhla obrana Švýcarů a ti se znovu osvobozují.
     
    02:49
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    03:25
    Zakázané uvolnění Slovenska a hra se stěhuje před Urbana. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    03:51
    Švýcaři se snažili projít do útočné třetiny, v tom jim však zabránila obrana Slovenska a Dávid Nátny už se s pukem na své hokejce tlačí až na území švýcarského týmu.
     
    04:38
    Další zisk pro Slováky, Max Ferkodič se prodral po levém křídle před Lorina Grütera, ale jeho svižná rána z levé strany ho neohrozila. Kotouč končí jen na zadním mantinelu, který zaduněl.
     
    05:48
    Slovensko se dopustilo dalšího zakázaného uvolnění a darovalo tak svému soupeři zadarmo útočnou třetinu. Za malou chvíli se bude vhazovat po levé ruce brankáře Samuela Urbana.
     
    06:10
    Thierry Shild se procpal skrze dva slovenské obránce, ale už neměl tolik sil, aby se dostal těsně před Urbanem do zakončení. Hned poté se hra stěhuje před Grüttera, kam míří slovenská dvacítka.
     
    06:53
    Z pravého kruhu střílel jeden ze slovenských útočníků a po jeho ráně zaduněl beton Grütera, kotouč se pak odrazil k obránci Bossovi a ten ho posílá do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    08:03
    Slováci si to opět nepohlídali a puk zamířil až do pásma soupeře, kde skončil u mantinelu. Další zakázané uvolnění slovenské dvacítky.
     
    08:16
    Adrián Stašiniak vybojoval pro své spoluhráče útočné pásmo, buly bude vhozeno na pravém kruhu.
     
    08:57
    Znovu se vhazovalo před Grüterem, ovšem tam nebyl nikdo ze slovenských hráčů, kteří by před ním dokázali zahrozit. Místo toho si puk berou Švýcaři a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    09:36
    Slováci se museli opět bránit akci soupeře, nakonec to pro ně dobře dopadlo a v rohu obranného pásma vybojovali touš na svou stranu a pádí před klec Švýcarů.
     
    09:55
    Do postavení mimo hru se dostal slovenský celek a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    10:34
    Jsme za polovinou úvodního dějství tohoto zápasu a skóre je stále bezbrankové. Šance už byly k vidění na obou stranách, ale oba gólmani jsou zatím bezchybní.
     
    11:00
    Patrik Gabriel se snažil udržet útočnou třetinu, puk, po kterém se natahoval, ale získali nakonec Švýcaři a ti ho vyvážejí ven z obranného teritoria.
     
    11:55
    Závar před švýcarskou klecí, z levé strany pak vyslal jedovku Martin Benko a po ní zasáhl úspěšně u své tyče Lorin Grüter.
     
    12:18
    Michal Hruška napřáhl na modré čáře a jeho dalekonosný projektil skončil až na dalším zákroku Lorina Grütera. Hra je zastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    12:48
    Do hezké kombinace se dostali Švýcaři a po několika přihrávkách po sobě pak zakončil Alessandro Lurati, ale pouze do brankáře Samuela Urbana.
     
    13:35
    A další pokus Švýcarů končí na Ubranovi, jenž před dotěrným soupeřem raději hru zastavuje a vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    14:03
    Slováci se stále nemohou dostat z obranné třetiny ven a čelí další kombinaci svého soupeře, který je v posledních chvílích hodně aktivní.
     
    14:52
    Náznak akce Slovenska končí ziskem puku pro Švýcarsko, které se znovu dostalo před Urbana. Ten musel hasit další nebezpečí a má kotouč ve své moci. Zároveň je také hra zastavena.
     
    15:21
    Jakub Ružek od zadního mantinelu nahodil puk před branku Švýcarska, kde se k němu dostal Adrián Stašiniak, ale jeho rána byla zastavena obranou soupeře. Hned na to pak Švýcaři unikají směrem dopředu ohrozit Urbanovu klec.
     
    16:01
    Po slovenské akci zastavil hru Lorin Grüter a bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce. Slováci se tak ještě mohou udržet v pásmu soupeře a pokusí se ohrozit znovu Grüterovu svatyni.
     
    17:31
    Hra má nyní celkem spád a oba celky se snaží strhnout vedení na svou stranu, ale k tomu jim chybí o něco více přesnosti. Znovu se tak brankáři obou týmů neohlíželi za svá záda za kotoučem.
     
    18:16
    Slováci i Švýcaři vystřídali a hned se do další akce drali Švýcaři, dobře jim však sekundoval Jakub Ružek a kotouč sebral.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Vhazovalo se ve středním pásmu a k puku se dostali Švýcaři. Ovšem soupeř jim ho sebral a opačným směrem se drali Slováci, zblízka ale na Grütera nevyzráli.
     
    19:50
    A Slováci se ještě vydávají zřejmě do posledního útoku této části hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Švýcarskem a Slovenskem je minulostí. V ní měly oba týmy snahu skórovat, ale brankáři jim to nedovolili a zatím hájí svá čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na branku: 6 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Adrián Stašiniak se po levém křídle dral do útočného pásma, ale tam na kotouč nedosáhl. Dříve u něho byl obránce Švýcarska a ten ho poté nasměroval do středního pásma.
     
    21:09
    Na druhé straně nevyšla střela Fabiu Baiovi a jsou to opět Slováci, kteří míří před klec Lorina Grütera. Te se ve svém brankovišti chystá k zákroku.
     
    21:27
    Tommaso De Luca si sklepl na hokejku ve středním pásmu puk, poté s ním projel do útoku a na levém kruhu napřáhl ke střele, po které orazítkoval břevno Urbanovy branky!
    21:27 Velká šance Švýcarů, De Luca orazítkoval tyč
     
    23:05
    Slováci si před chvílí oddychli a teď se už s pukem tlačí před Grütera.
     
    24:50
    Max Ferkodič nadvakrát zakončoval u bližší tyče a Lorin Grüter pak nastavil hůl a kotouč zastavil. Následně pak ho ukryl pod lapačku a přerušuje hru.
     
    25:40
    Lorin Grüter musel znovu zasahovat, z pravého kruhu na něho nebezpečnou střelu poslal Markus Suchý a donutil švýcarského brankáře přerušit hru.
     
    26:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se ujímají vedení. Hned po vhazování v pásmu soupeře se k puku dostal Adrián Strašiniak a ten ho poté přenechal BORISI ŽABKOVI, jenž poté prostřelil Lorina Grütera nenápadnou střelou od modré čáry – 0:1. Asistence: Adrián Strašiniak a Markus Suchý.
    26:05 Boris ŽABKA - 0:1
     
    28:48
    Pozor si nyní museli dávat slovenští mladíci, kteří čelili akce soupeře. Následoval zisk puku a další protiútok Slovenska, který ale Ružek zakončil vedle branky Grütera.
     
    30:11
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a Slováci drží těsný náskok, ovšem Švýcaři mají snahu vyrovnat a čím dál více se tlačí do zakončení před Samuelem Urbanem.
     
    31:17
    Gaël Christe napřáhl na modré čáře a jeho pokus končí na betonech slovenského brankáře.
     
    32:09
    Po nepřesném zakončení Yanna Vögeliho šli do akce Slováci a chvíli zakombinovali před Grüterem, ale nebyli úspěšní. Chvíli na to soupeř fauloval a Slovensko čeká přesilová hra.
     
    32:09
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Gaël Christe – 2 min., držení.
     
    32:44
    Švýcaři se hned po buly dostali na puk a vyhodili ho až před Samuela Urbana, hned tak šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    33:38
    Matej Tomas poslal příliš prudkou přihrávku na spoluhráče a ten na kotouč jednoduše nedosáhl. Poté ho přikryl Lorin Grüter a okamžitě zastavuje hru.
     
    34:09
    Švýcarsko zvládlo své oslabení velmi dobře a už je v plném počtu.
     
    34:52
    Antoine Guignard napřáhl ke střele na pravém kruhu, po ní ještě holí sáhl jeho spoluhráče, ale tuhle teč si Samuel Urban pohlídal a zastavil puk. Tím své spoluhráče podržel.
     
    36:01
    Švýcaři začínají pořádně kousat, rádi by se dostali k vyrovnání, ovšem to zatím nepřichází. Samuel Urban tak zatím stále hájí čisté konto.
     
    36:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A na druhé straně se narodila rychlá slovenská akce, která končí druhým přesným zásahem. MARKUS SUCHÝ si po zisku kotouče nabruslil do pravého kruhu, z něho poté vyjel a z hrany vyslal nepříjemnou střelu, která zapadla za záda švýcarského brankáře – 0:2. Asistence: Adam Ondriš.
    36:23 Markus SUCHÝ - 0:2
     
    37:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Záhy však přichází snížení a Švýcaři jsou zpět ve hře. Od modré čáry pálil David Moser a kousek před slovenskou brankou do jeho pokusu vložil šikovně hůl TOMMASO DE LUCA a Švýcaři jsou svému soupeři znovu na dostřel jediné branky – 1:2. Asistence: David Moser a Fabio Bai.
    37:15 Tommaso De Luca - 1:2
     
    38:29
    Švýcaři ožili a hned se protlačili do dalšího zakončení před Adrianem Urbanem, ale tomu pomohla obrana, která touš srazila do rohu obranného pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    David Moser – 2 min., hákování.
     
    39:50
    Slováci v závěru prostřední části hry získali přesilovou hru, hned se dostali ke střele před Grüterem, ale ten svou svatyni uhájil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je také u konce. V ní už jsme se dočkali branek, a to rovnou tří. Nejprve skóre otevřeli Slováci a šli do vedení, následovala jejich druhá branka a Švýcaři měli co dohánět. Jenže bleskově našli odpověď, po které se dostali na kontaktní branku a jsou tak stále ve hře. Ještě nás tak čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:35.
     
    Střely na branku: 12 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Slováci dohrávají svou přesilovou hru a už jsou v pásmu soupeře, kde kombinují.
     
    40:50
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Boris Žabka – 2 min., hákování.
     
    41:29
    Švýcaři jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    41:50
    Švýcaři se sami vykázali špatnou rozehrávkou z útočného pásma a puk letí ven. Slováci ho pak ještě nasměrovali až před Grütera.
     
    42:50
    A také Slovensko je v plném počtu.
     
    44:09
    Od vlastní branky šli do akce hráči Švýcarska, poté zakončili a jejich nebezpečnou střelu pokryl Samuel Urban. Ten nechává hru plynout a posílá kotouč směrem ven z pásma.
     
    46:19
    Max Ferkodič na pravé straně po zisku puku vystřelil, jeho pokus ale minul klec Lorina Grütera. Hned poté se do akce dostávají zase švýcarští hokejisté.
     
    47:10
    Do postavení mimo hru se dostal slovenský národní tým, vhazovalo se tedy ve středním pásmu. Poté se k puku dostali Slováci a zahrozili před Grüterem, ten ale brankoviště zavřel.
     
    48:01
    Po ztrátě kotouče na straně Švýcarů šli do úniku znovu Slováci, ale jejich kombinace před Lorinem Grüterem nevedla k přesnějšímu zakončení.
     
    48:39
    Tommaso De Luca se otočil mezi kruhy, poté napřáhl ke střele a ta končí vedle protější tyče až u zadního mantinelu.
     
    49:41
    Markus Suchý v těsné blízkosti před Grüterem sklepl puk a ten jen těsně minul branku. Následně pak se Švýcaři dostávají na puk a míří dopředu.
     
    50:28
    Dávid Nátny protečoval touš do útočné třetiny, ale neměl tam nikoho, komu by přihrál. Slováci tak ztrácejí kotouč a vrací se zpět.
     
    50:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A z toho je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Na vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele ANTINE GUIGNARD a kotouč se pak dostal až za záda Samuela Urbana – 2:2. Asistence: Simone Terraneo.
    50:49 Antine GUIGNARD - 2:2
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Noah Greuter – 2 min., sekání.
     
    52:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a Slováci jdou znovu do vedení. Nad pravým kruhem se ocitl MAXIM MAMONOV a poté svižnou ranou nedal švýcarskému brankáři Grüterovi žádnou šanci – 2:3. Asistence: Boris Žabka.
    52:07 Maxim MAMONOV - 2:3
     
    53:21
    Pozor si museli Slováci dávat opět na agilního soupeře, který se roztáhl v jejich teritoriu a ohrožoval Samuela Urbana. Ten vše ustál a drží těsný náskok.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Matej Tomas – 2 min., sekání.
     
    54:22
    Nyní mají šanci Švýcaři, hrají přesilovou hru a pokusí se opět vyrovnat.
     
    54:52
    Obrana Slovenska zakročila proti akci svého soupeře a hned odpálila puk až před klec Lorina Grütera. Tím šetří další cenné vteřiny.
     
    55:37
    Slovensko je v plném počtu.
     
    56:25
    Od vlastního brankáře šli do další akce hráči Slovenska, ale ve středním pásmu jim puk sebral soupeř, jenž se okamžitě natlačil před Urbana, ale neuspěl.
     
    57:15
    Slováci získali puk a hned s ním šli dopředu, ovšem dopustili se zakázaného uvolnění, takže se hra zase stěhuje před Samuela Urbana.
     
    57:15
    Branka Švýcarů je prázdná a ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli. Vhazovat se bude po pravé ruce Samuela Urbana.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Švýcaři se dostali do menšího tlaku před slovenskou klecí, ale nedokázali ho přetavit ve vyrovnávací branku. Hra je zastavena, buly po pravé ruce Samuela Urbana.
     
    58:45
    Slovensko je v držení kotouče, ale nasměrovat ho na zcela prázdnou švýcarskou klec se jim nepovedlo.
     
    59:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ano a Slovensko pečetí výhru nad Švýcarskem. Po vhazování ve středním pásmu blíže brance Urbana nahodil puk směrem na prázdnou branku TOMÁŠ DUDÁŠ a ač ho jeden z domácích dojížděl, inkasované brance už nezabránil – 2:4. Bez asistence.
    59:02 Tomáš DUDÁŠ - 2:4
     
    59:23
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Matej Tomas – 2 min., sekání.
     
    59:50
    Švýcaři mají ještě v závěru přesilovou hru, už se ale nic nestane. Puk mají Slováci a už pomalu začínají slavit první výhru na tomto turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Švýcarům se povedlo ve třetí třetině vyrovnat, ovšem hned z nabídnuté přesilové hry šli Slováci opět do vedení, které pak pečetili střelou do prázdné branky při powerplay Švýcarska. Na popradském turnaji pěti zemí tak domácí reprezentace získala první výhru.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:09:25)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 38. Luca (Moser, Bai), 51. Guignard (Terraneo) – 27. Žabka (Strašiniak, Suchý), 37. Suchý (Ondriš), 53. Mamonov (Žabka), 60. Dudáš


    Švýcarsko: Grüter (Uberti) – Füllemann, Meile, Moser, Boss, Vögeli, Christe, Quinn, Terraneo – Schild, Reinhard, Liechti – Bai, De Luca, Greuter – Weber, Lurati, Hornecker – Rod, Pont, Buignard
    Trenér: Marco Bayer

    Slovensko: Urban (Gadžijev) – Žabka, Nátny, Tomas, Čulík, Pánik, Nahalka, Sakmár, Hruška – Stašiniak, Suchý, Ondriš – Gabriel, Mamonov, Jendek – Ferkodič, Križan, Benko – Ružek, Dudáš, Hodas
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Crman, Žák – Knižka, Klejna
    bahis siteleri