Václav Mikulášek - Matyas Viszlay Vítěz: Mikulášek (kon.) | Ebrahim Hosseinpour - Jan Malach Vítěz: Malach (kon.)
Daniel Škvor - Dan Vinni Vítěz: Vinni (kon.) | Karlos Vémola - Al Matavao Vítěz: Vémola (kon.)
Jonas Mågård - Gustavo Lopez Vítěz: Mågård (kon.)
konec
Jonas Mågård - Gustavo Lopez

Vítěz: Mågård

Sobota 15.04.2023, 22:50 • Home Credit Arena, Liberec • Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:50.
     
    Američan Gustavo Lopez se dostal k prozatímnímu titulu bantamové váhy poněkud šťastně díky zlomené čelisti Jonase Mågårda. Dán měl původně na prosincovém turnaji v O2 Areně změřit síly v odvetě s Filipem Mackem, ale kvůli zlomené čelisti byl nucen odstoupit a jeho místo v tomto duelu zabral na poslední chvíli právě Lopez. Ten se s Mackem vůbec nepáral, ukončil ho v prvním kole a získal prozatimní pás. Od té doby musí čelit nejen na tiskových konferencích, ale také na sociálních sítích nekompromisnímu trash talku dánského „Žraloka“. Jonas je aktuálně 138. světového žebříčku, Lopez figuruje na 93. pozici.
     
    Gustavo Lopez
    Bilance v MMA 13-6-1 (OKTAGON MMA 1-0)


    Rodák z amerického státu Washington v sobě sice nezapře mexické kořeny, ale na rozdíl od spousty jiných Mexičanů ve světě bojových sportů působí navenek velmi klidně až mírumilovně a úsměv mu nemizí z tváře ani během samotného boje. Osmým rokem se připravuje ve hvězdném Xtreme Couture
    Před premiérou v OKTAGON MMA měl za sebou Gustavo čtyři představení ve slavné UFC s bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou proher. Porážky však přišly od skvělých bojovníků jako je Yanez a Dvališvili, proti kterému šel navíc Lopez jako záskok na poslední chvíli a prohrál až na body.
    Jedná se o skvělého wrestlera a zemaře s hnědým pásem v BJJ, který sedm ze svých 13 výher ukončil submisí (z toho šest různými formami škrcení). Sám nebyl naopak submisí ukončen nikdy a je tu tedy velký předpoklad snahy o přesun souboje s Dánem na zem.
     
    Jonas „Shark“ Mågård
    Bilance v MMA 13-5 (OKTAGON MMA 2-0)


    Jonase, který pravidelně pendluje v rámci přípravy mezi Kodaní, Malmö a Manchesterem, čeká čtvrté představení pod hlavičkou OKTAGON MMA a z toho třetí v MMA. Oba předchozí duely dokázal bez potíží vyhrát, což mu s atraktivním stylem a skvělou prací na mikrofonu přineslo na česko-slovenské scéně velkou popularitu. Se svými 172 centimetry bude mít výškovou převahu sedmi centimetrů, což by mu mohlo napomoct k udržení duelu v postoji a držení Lopeze na delší vzdálenost.
    Dánský šampion má velmi podobnou bilanci jako Lopez. Také 13 výher, také sedm submisí. Pět proher oproti šesti u Američana, ale podstatný rozdíl je ten, že prohrál čtyřikrát způsobem submise a naopak nikdy nepodlehl soupeři na body. Právě kardio je hlavní zbraní Mågårda.
    Nebýt tří porážek v prvních čtyřech duelech kariéry, mohl už Dán být v UFC. Na druhou stranu ho možná tyto porážky zformovaly do současné podoby, kdy patří mezi evropskou elitu a výhra nad Lopezem by navíc byla rozhodně největší v jeho kariéře.
     
    Vážení

    Gustavo Lopez má naváženo 61,2 kilogramu. Mågård byl ještě o 100 gramů lehčí a oba tak splňují šampionský limit!
     
    Prozatimní šampion Gustavo Lopez už míří do modrého rohu odhodlán sjednotit opasky ve svůj prospěch.
     
    Dánská vlajka vlaje na zádech Jonase Mågårda, který brzy v kleci doplní Lopeze a nic už nebude bránit očekávané bitvě! Do rohu jde Dánovi mimo jiné Lerone Murphy, což je zápasník UFC se skórem 12-0.
     
    V kleci bude titulový souboj rozhodovat Jan Voborník.
     
    Oba se potkali uprostřed klece ještě před samotným představením a musela je rozdělit ochranka. Mågård hned po svém příchodu do klece oblízl svou ruku, tou otřel krev z podlahy, kterou zde zanechali zejména Poláci Broncel a Palasz, a následně ji ochutnal...
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:16
    Lopez se od začátku usmívá a Mågård zabírá střed klece.
     
    00:44
    Překlopený high kick zkoušel Lopez, ale Dán vykryl. Naopak Mågård poté trefil dobrou přední.
     
    01:09
    Lopez zasáhl low kickem, ale následně inkasoval tvrdší údery Mågårda. Vždy šlo ale pouze o ojedinělý úder, který nebyl doplněn dalšími.
     
    02:10
    Mågård se dobře pohybuje a zatím je na nohou jistější. Střídá údery a kopy. Zatím jsme neviděli pokus o nástup do takedownu nebo snahu o přenesení boje k pletivu.
     
    03:02
    Přesná pravá zadní Mågårda lehce roztančila Lopeze. Chvíli poté Mågård trefuje znovu. Sám inkasoval low kick.
     
    03:24
    Dánský žralok tlačí na Lopeze a boduje. Další dobrá levá a Lopezův obličej se už lehce červená.
     
    04:26
    Gustavo stále krouží dokola a Jonas ho odmítá pustit blíž ke středu klece. Dán je mnohem tvrdší a soupeře k ničemu zajímavému kromě úsměvu nepouští.
     
    04:40
    Pokus o naskočené koleno v podání Mågårda. To ale hodně minul.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    První kolo bere na svou stranu jasně Jonas Mågård. Lopez musí něco změnit. Zůstat s Dánem jen stát bez změny rytmu je cesta k prohře.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:20
    Rušnější situace na úvod kola a Mågård tvrdě trefil. Lopez jde k zemi.
     
    00:31
    Gustavo se rychle zvedl, ale znovu inkasoval pořádnou bombu, poroučí se otřesen k zemi, Dán jde přidat další údery a Voborník ukončuje zápas! To je konec titulového zápasu a Jonas Mågård tak jasně vítězí!
     
    00:31
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Jonas Mågård (TKO – 2. kolo).
     
    Jonas Mågård se dokázal vrátit do klece po roce a půl opět vítězně a obhajuje tak titul šampiona bantamové váhy! V podání dánského žraloka jsme viděli naprosto dominantní představení. Lopez si na něj skoro nesáhl, nedostal šanci k wrestlingu ani přesunu boje na zem a musí sám uznat, že dnes to byla one man show v podání třicetiletého seveřana!

    Toto je pro dnešek vše a já děkuji za vaši pozornost. Nezapomeňte, že další turnaj OKTAGON MMA se koná už za dva týdny v Bratislavě. Dobrou noc všem. (23:02:41)

    Michal Hromas

    Jan Voborník
    bahis siteleri