Lucembursko – Turkmenistán 1:4 (kon.) | Tchaj-wan – Jihoafrická rep. 6:1 (kon.)
konec
Lucembursko
1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Turkmenistán
Středa 19.04.2023, 16:00 • The Ice Station, Kapské Město • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 40 diváků. (18:24:20)
     
    Nejlepším hráčem na straně Lucemburska se stal Kristian Potucek (0+0). Na straně Turkmenistánu pak ocenění dostává Aslan Nuryjev, jenž v tomto utkání otevřel skóre zápasu v deváté minutě využitou přesilovkou.
     
    Turkmenistán v souboji s Lucemburskem zvítězil 4:1 a připsal si velmi cenné vítězství, obzvlášť s přihlédnutím k tomu, že před rokem s Lucemburskem prohrál 4:5. Tentokrát ovšem Turkmeni na ledě dominovali, soupeře nakonec po úpravě statistik přestříleli vysoko 36-14 a zaslouženě si dokráčeli pro vítězství. Lucembursko předvedlo stejně jako proti Thajsku ospalý výkon, evidentně tomuto týmu cesta do Jižní Afriky k šampionátu vůbec nesedla a celý tým na to doplácí hodně unaveným projevem, kvůli němuž Lucemburčané nebyli Turkmenistánu vyrovnaným soupeřem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Prudká rána Turkmenistánu od modré čáry skončila až v ochranné síti. Bude se vhazovat po levici Lepageho.
     
    59:01
    Začala poslední minuta utkání.
     
    58:06
    V této fází už rozhodnutého zápasu je každé zranění zbytečné. Nicméně, Potucka nikdo nefauloval, zakopl o protihráče a narazil nohou do mantinelu. Nezaviněné a hodně smolné zranění, ze kterého se snad rychle oklepe.
     
    58:06
    Teď už mantinelu ve středním pásmu zůstává ležet Potucek. Má problémy s nohou a musí být z kluziště odveden s podporou spoluhráče a týmového lékaře.
     
    57:30
    Lucembursko zatím soupeře k ničemu nepustilo. Vyhazuje puk svědomitě daleko od své branky a nechce inkasovat další branku.
     
    56:25
    Philippe Vincens dostává za vražení na hrazení trest na pět minut plus do konce utkání. Přitom onen hit nevypadal nijak hrozivě.
     
    56:25
    Ale vypadá to, že otřesený Kakabajev bude v pořádku. Dokázal se zvednout po ošetřování na nohy a dokonce odjíždí na střídačku. Ale užkání pro něj pochopitelně skončilo, odchází do zázemí. Každopádně dobrá zpráva.
    56:25
     
    56:25
    U mantinelu v obranné třetině Lucemburska zůstal po hitu soupeře Erkin Kakabajev. A znovu to nevypadá vůbec hezky, podobně jako v první třetině u Groenlunda... Na led přispěchali zdravotníci i s nosítkami.
     
    55:17
    Dělovka z nápřahu, kterou vypálil Nuryjev z levého kruhu, zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    54:30
    A zase vypadla světla. Tentokrát se ale rozsvítila zhruba po pěti sekundách a přerušení není příliš dlouhé.
     
    54:05
    Vhazovat se bude před brankou Muradova. Icing Turkmenistánu. Je potřeba poznamenat, že Turkmeni hrají takový udržovací hokej, snaží se moc hru nepřerušovat a už se tolik netlačí do střelby. A s tím, jak po celý zápas je Lucembursko kombinačně hodně... ospalé... se toho moc na ledě neděje.
     
    52:53
    Turkmenistán se dopouští postavení mimo hru.
     
    52:36
    Kotouč skončil v obranné třetině Lucemburska v hledišti. Bude se tak vhazovat před brankou Lepageho.
     
    52:10
    Čas velmi rychle ubíhá a Lucembursku se nedaří vůbec dostat ke střele, když se prosadí do útočného pásma.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 33. Cannon – 9. Nuryjev (Bajhanov, Tannyjev), 29. Barkovskij (Geldimyradov, Annasaparov), 32. Geldimyradov (Aganijazov, Barkovskij), 38. Hydyrov (Gurbanov, Vahovskij)


    Lucembursko: Lepage (Oberweis) – Groenlund, Beran (A), Zrika, P. Vincens, De. Mededovic, Di. Mededovic, Braun, Sinner – Potucek, Cannon (C), C. Mossong (A) – N. Mossong, A. Vincens, Church – Biver, Springer, Nunes
    Trenér: Christer Eriksson

    Turkmenistán: Myradov (Ashyrov) – Aganijazov (A), Annasaparov, Kakajanov, Tannyjev, Hydyrov, Kakabajev, Kakajev, M. Nuryjev – Geldimyradov, Dovletmyradov, Barkovskij – Bajhanov, A. Nuryjev, Bajmyradov – Gurbanov (C), Vahovskij (A), Esenov – Bajdžajev
    Trenér: Bajram Allajarov

    Rozhodčí: Cemal Kaja (TUR) – Edward Howard (NZL), Fraser Ohlson (AUS)

    Diváci: 40
    bahis siteleri