Lucembursko – Turkmenistán 1:4 (kon.) | Tchaj-wan – Jihoafrická rep. 6:1 (kon.)
konec
Lucembursko
1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Turkmenistán
Středa 19.04.2023, 16:00 • The Ice Station, Kapské Město • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:25
    Philippe Vincens dostává za vražení na hrazení trest na pět minut plus do konce utkání. Přitom onen hit nevypadal nijak hrozivě.
     
    56:25
    Ale vypadá to, že otřesený Kakabajev bude v pořádku. Dokázal se zvednout po ošetřování na nohy a dokonce odjíždí na střídačku. Ale užkání pro něj pochopitelně skončilo, odchází do zázemí. Každopádně dobrá zpráva.
    56:25
     
    56:25
    U mantinelu v obranné třetině Lucemburska zůstal po hitu soupeře Erkin Kakabajev. A znovu to nevypadá vůbec hezky, podobně jako v první třetině u Groenlunda... Na led přispěchali zdravotníci i s nosítkami.
     
    48:07
    Výborná přihrávka Turkmenistánu za obranu soupeře, jenže Geldimyradov ve snaze zakončit k pravé tyči v souboji s Lepagem selhal a orazítkoval jen zadní mantinel!
     
    41:18
    Lepage fantasticky zasáhl lapačkou proti Bajhanovovi! Bajhanov se prosmýkl ze středního pásma až za obranu soupeře, zatočil na střed a snažil se bekhendem obhodit brankáře Lucemburska, který ale předvedl jeden ze svých nejlepších dnešních zásahů.
     
    40:01
    Jako dozvuk druhé třetiny ještě dostal desetiminutový osobní trest Hydyrov, který vystřelil na branku Lucemburska pár sekund po závěrečné siréně. Nesportovní chování.
    37:22 Dovlet HYDYROV - 1:4
     
    37:22
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka! DOVLET HYDYROV vypálil jedovatou ránu od modré čáry, Lepage si proti jeho střele vystoupil, nicméně ještě před brankářem tečoval puk bránící Dino Mededovic, který poslal puk obloučkem do horní tyče, od níž se odrazil do brány záda bezmocného brankáře. Tomu se říká opravdová smůla. Asistence: Ahmet Gurbanov, Aleksandr Vahovskij.
     
    37:06
    Ale ne na dlouho... Nicolas Mossong se ve středním pásmu provinil podražením a jde tentokrát pykat sám za sebe.
     
    34:56
    Aha, Lepage podle všeho chtěl rozehrávat puk, ale poslal ho do ochranné sítě. Dostává dvě minuty za zdržování hry. Trest odsedí N. Mossong.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Turkmenistán:
    Arslan Nuryjev – 2 min., vražení na hrazení.
    32:57 Colm CANNON - 1:3
     
    32:57
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu úder z ničeho! Hrubka Aganijazova, který ve vlastním pásmu při vyjíždění zpoza brány škobrtl, ztratil balanc a doslova naservíroval puk na zlatém podnose COLMOVI CANNONOVI, který toho plně využil a z prostoru před brankovištěm prostřelil Myradova. Lucembursko díky obrovské chybě soupeře snižuje a tohle může být pro ně onen impulz, že by to přeci jen šlo. Bez asistence.
    31:12 Arslan GELDIMYRADOV - 0:3
     
    31:12
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka Turkmenistánu v utkání! Aganijazov u modré čáry zvolil střílenou přihrávku vedle brankoviště, odkud nádherně puk protečoval za záda Lepageho ARSLAN GELDIMYRADOV! Asi nejkrásnější akce celého zápasu. Asistence: Amangeldi Aganijazov, Pavel Barkovskij.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    Demir Mededovic – 2 min., podrážení.
    28:31 Pavel BARKOVSKIJ - 0:2
     
    28:31
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Turkmenistán zvyšuje na 2:0! Geldimyradov na zadním mantinelu "nacentroval" před branku Lucemburska a PAVEL BARKOVSKIJ střelou k levé tyči nedal Lepagemu, který vypadal, že puk před brankou vůbec nečekal, šanci. Asistence: Arslan Geldimyradov, Musa Annasaparov.
     
    19:40
    Bude se ještě jednou vylučovat. Nicolas Mossong při přechodu do útoku přišel o puk a snažil se situaci zachránit, jenže se dopustil pouze podražení soupeře.
     
    11:01
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    Olivier Biver – 2 min., podrážení.
    08:25 Arslan NURYJEV - 0:1
     
    08:25
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Hráči v zelených dresech využívají přesilovku! Střelu Bajhanova z levé strany sice Lepage zastavil ramenem, ale k dorážce se protlačil ARSLAN NURYJEV, jenž otevírá skóre tohoto zápasu! Asistence: Novruz Bajhanov, Gurbanmyrat Tannyjev.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    David Church – 2 min., držení.
     
    04:53
    Před pokračováním hry byl na dvě minuty za podražení vyloučen Geldimyradov. Ač se faulu dopustil někdo jiný, to je v tuto chvíli nepodstatné.
    04:53 Groenlund byl vážně zraněn
     
    04:53
    Hodně ošklivé záběry! Kevin Groenlund pronikl středním pásmem do útoku, byl podražen Annasaparovem a při pádu narazil hlavou do kolena Geldimyradova. Bezvládně zůstává ležet na ledě a rychle se mu snaží pomoci hráči obou týmů. Přispěchává také lékařský tým a pořadatelé.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 33. Cannon – 9. Nuryjev (Bajhanov, Tannyjev), 29. Barkovskij (Geldimyradov, Annasaparov), 32. Geldimyradov (Aganijazov, Barkovskij), 38. Hydyrov (Gurbanov, Vahovskij)


    Lucembursko: Lepage (Oberweis) – Groenlund, Beran (A), Zrika, P. Vincens, De. Mededovic, Di. Mededovic, Braun, Sinner – Potucek, Cannon (C), C. Mossong (A) – N. Mossong, A. Vincens, Church – Biver, Springer, Nunes
    Trenér: Christer Eriksson

    Turkmenistán: Myradov (Ashyrov) – Aganijazov (A), Annasaparov, Kakajanov, Tannyjev, Hydyrov, Kakabajev, Kakajev, M. Nuryjev – Geldimyradov, Dovletmyradov, Barkovskij – Bajhanov, A. Nuryjev, Bajmyradov – Gurbanov (C), Vahovskij (A), Esenov – Bajdžajev
    Trenér: Bajram Allajarov

    Rozhodčí: Cemal Kaja (TUR) – Edward Howard (NZL), Fraser Ohlson (AUS)

    Diváci: 40
    bahis siteleri