Lucembursko – Turkmenistán 1:4 (kon.) | Tchaj-wan – Jihoafrická rep. 6:1 (kon.)
konec
Lucembursko
1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Turkmenistán
Středa 19.04.2023, 16:00 • The Ice Station, Kapské Město • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 40 diváků. (18:24:20)
     
    Nejlepším hráčem na straně Lucemburska se stal Kristian Potucek (0+0). Na straně Turkmenistánu pak ocenění dostává Aslan Nuryjev, jenž v tomto utkání otevřel skóre zápasu v deváté minutě využitou přesilovkou.
     
    Turkmenistán v souboji s Lucemburskem zvítězil 4:1 a připsal si velmi cenné vítězství, obzvlášť s přihlédnutím k tomu, že před rokem s Lucemburskem prohrál 4:5. Tentokrát ovšem Turkmeni na ledě dominovali, soupeře nakonec po úpravě statistik přestříleli vysoko 36-14 a zaslouženě si dokráčeli pro vítězství. Lucembursko předvedlo stejně jako proti Thajsku ospalý výkon, evidentně tomuto týmu cesta do Jižní Afriky k šampionátu vůbec nesedla a celý tým na to doplácí hodně unaveným projevem, kvůli němuž Lucemburčané nebyli Turkmenistánu vyrovnaným soupeřem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Prudká rána Turkmenistánu od modré čáry skončila až v ochranné síti. Bude se vhazovat po levici Lepageho.
     
    59:01
    Začala poslední minuta utkání.
     
    58:06
    V této fází už rozhodnutého zápasu je každé zranění zbytečné. Nicméně, Potucka nikdo nefauloval, zakopl o protihráče a narazil nohou do mantinelu. Nezaviněné a hodně smolné zranění, ze kterého se snad rychle oklepe.
     
    58:06
    Teď už mantinelu ve středním pásmu zůstává ležet Potucek. Má problémy s nohou a musí být z kluziště odveden s podporou spoluhráče a týmového lékaře.
     
    57:30
    Lucembursko zatím soupeře k ničemu nepustilo. Vyhazuje puk svědomitě daleko od své branky a nechce inkasovat další branku.
     
    56:25
    Philippe Vincens dostává za vražení na hrazení trest na pět minut plus do konce utkání. Přitom onen hit nevypadal nijak hrozivě.
     
    56:25
    Ale vypadá to, že otřesený Kakabajev bude v pořádku. Dokázal se zvednout po ošetřování na nohy a dokonce odjíždí na střídačku. Ale užkání pro něj pochopitelně skončilo, odchází do zázemí. Každopádně dobrá zpráva.
    56:25
     
    56:25
    U mantinelu v obranné třetině Lucemburska zůstal po hitu soupeře Erkin Kakabajev. A znovu to nevypadá vůbec hezky, podobně jako v první třetině u Groenlunda... Na led přispěchali zdravotníci i s nosítkami.
     
    55:17
    Dělovka z nápřahu, kterou vypálil Nuryjev z levého kruhu, zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    54:30
    A zase vypadla světla. Tentokrát se ale rozsvítila zhruba po pěti sekundách a přerušení není příliš dlouhé.
     
    54:05
    Vhazovat se bude před brankou Muradova. Icing Turkmenistánu. Je potřeba poznamenat, že Turkmeni hrají takový udržovací hokej, snaží se moc hru nepřerušovat a už se tolik netlačí do střelby. A s tím, jak po celý zápas je Lucembursko kombinačně hodně... ospalé... se toho moc na ledě neděje.
     
    52:53
    Turkmenistán se dopouští postavení mimo hru.
     
    52:36
    Kotouč skončil v obranné třetině Lucemburska v hledišti. Bude se tak vhazovat před brankou Lepageho.
     
    52:10
    Čas velmi rychle ubíhá a Lucembursku se nedaří vůbec dostat ke střele, když se prosadí do útočného pásma.
     
    50:30
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny. Turkmenistán není tak střelecky aktivní jako v předchozích třetinách, je ale o poznání nebezpečnější než Lucembursko. To se nyní musí vzepjat k finálnímu odporu, jestli chce ještě vykřesat naději na zázračný zvrat.
     
    49:39
    Lucembursko je opět pod tlakem výborně hrajícího soupeře, který se hladce dostává přes modrou čáru. Lepage musel ramenem zastavit vysokou střelu Bajmyradova z mezikruží.
     
    48:07
    Výborná přihrávka Turkmenistánu za obranu soupeře, jenže Geldimyradov ve snaze zakončit k pravé tyči v souboji s Lepagem selhal a orazítkoval jen zadní mantinel!
     
    47:08
    Menší tlak u brankoviště Lucemburska. Puk se ztratil rozhodčímu z dohledu, tak nakonec přerušuje hru.
     
    46:22
    Povedená křižná žabička od pravého mantinelu dokonce našla rozjetého Geldimyradova, tomu se ale nepovedlo puk zpracovat a už vůbec ne akci zakončit.
     
    45:40
    Nahozený kotouč od N. Mossonga si raději Myradov sbírá do lapačky. Nehodlá vůbec nic riskovat.
     
    45:02
    Pokus Turkmenistánu o brejk končí jen zakázaným uvolněním. Krátce předtím brankář Myradov doslova ukradl Cannonovi šanci z hokejky, když mu vlastní holí vypíchl kotouč.
     
    44:25
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Oba celky se dopouští na útočných modrých ztrát kotouče.
     
    42:49
    Tentokrát Myradov přerušuje hru.
     
    42:15
    Do šance se nyní dostalo i Lucembursko, po zákroku Myradova se ještě za dorážkou hnal Vincens, ale místo puku trefil brankáře Turkmenistánu, přes kterého doslova přeletěl až na zadní mantinel.
     
    41:18
    Lepage fantasticky zasáhl lapačkou proti Bajhanovovi! Bajhanov se prosmýkl ze středního pásma až za obranu soupeře, zatočil na střed a snažil se bekhendem obhodit brankáře Lucemburska, který ale předvedl jeden ze svých nejlepších dnešních zásahů.
     
    40:01
    Jako dozvuk druhé třetiny ještě dostal desetiminutový osobní trest Hydyrov, který vystřelil na branku Lucemburska pár sekund po závěrečné siréně. Nesportovní chování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    Turkmenistán ve druhé třetině potvrdil svou herní převahu, navýšil své vedení už na 4:1 a míří dnes za vítězstvím. Zatímco Turkmeni hrají jednoduše a daří se jim kombinace, Lucembursko vypadá ospale a má jen občas světlé chvilky. Jenže v obraně hoří, nechává Lepageho na holičkách, výsledkem čehož je už 36 střel Turkmenistánu a čtyři puky za zády jejich gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:45
    Turkmenistán vede na střely už 36-12. Drtivá střelecká převaha Turkmenů, kteří míří za dost možná klíčovým vítězstvím v letošní III. A divizi.
    37:22 Dovlet HYDYROV - 1:4
     
    37:22
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka! DOVLET HYDYROV vypálil jedovatou ránu od modré čáry, Lepage si proti jeho střele vystoupil, nicméně ještě před brankářem tečoval puk bránící Dino Mededovic, který poslal puk obloučkem do horní tyče, od níž se odrazil do brány záda bezmocného brankáře. Tomu se říká opravdová smůla. Asistence: Ahmet Gurbanov, Aleksandr Vahovskij.
     
    37:06
    Ale ne na dlouho... Nicolas Mossong se ve středním pásmu provinil podražením a jde tentokrát pykat sám za sebe.
     
    36:56
    Lucembursko je v plném počtu.
     
    36:45
    Bránící se hokejisté vyhazují přes všechny čáry a toto oslabení už zvládnou.
     
    36:04
    Nuryjev je zpět na ledě a začíná zkrácená přesilovka Turkmenistánu.
     
    34:56
    Aha, Lepage podle všeho chtěl rozehrávat puk, ale poslal ho do ochranné sítě. Dostává dvě minuty za zdržování hry. Trest odsedí N. Mossong.
     
    34:56
    Turkmenistán vyhodil ze svého pásma až k Lepagemu. Rozhodčí přerušuje hru, nebylo přesně vidět, co se stalo v obranném pásmu Lucemburska, ale vypadá to, že trest dostane Lepage. Těžko ale říct, čeho se dopustil.
     
    34:47
    Hodně dobrá střela Cannona! Kapitán Lucemburska si vybruslil před levý kruh a prudce vypálil na Myradova, který vyráží puk mimo brankoviště.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Turkmenistán:
    Arslan Nuryjev – 2 min., vražení na hrazení.
    32:57 Colm CANNON - 1:3
     
    32:57
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu úder z ničeho! Hrubka Aganijazova, který ve vlastním pásmu při vyjíždění zpoza brány škobrtl, ztratil balanc a doslova naservíroval puk na zlatém podnose COLMOVI CANNONOVI, který toho plně využil a z prostoru před brankovištěm prostřelil Myradova. Lucembursko díky obrovské chybě soupeře snižuje a tohle může být pro ně onen impulz, že by to přeci jen šlo. Bez asistence.
     
    32:37
    Icing Lucemburska.
     
    32:25
    Turkmenistán dál buší do defenzivy soupeře. Lepage to schytává ze všech stran. Brankář Lucemburska přerušuje hru, když na něj právě přiletěla už 33. střela soupeře.
    31:12 Arslan GELDIMYRADOV - 0:3
     
    31:12
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka Turkmenistánu v utkání! Aganijazov u modré čáry zvolil střílenou přihrávku vedle brankoviště, odkud nádherně puk protečoval za záda Lepageho ARSLAN GELDIMYRADOV! Asi nejkrásnější akce celého zápasu. Asistence: Amangeldi Aganijazov, Pavel Barkovskij.
     
    30:50
    Esenov se snažil tečovat před brankou Lepageho, brankář Lucemburska ale kotouč zachytil.
     
    30:22
    Další vyhození a za kotoučem se dokonce vydal Cannon. Jenže, ačkoliv odstavil soupeře a vybojoval puk, pak zcela pokazil přihrávku do prostoru v pravém kruhu...
     
    29:56
    Lucemburčané vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    Demir Mededovic – 2 min., podrážení.
    28:31 Pavel BARKOVSKIJ - 0:2
     
    28:31
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Turkmenistán zvyšuje na 2:0! Geldimyradov na zadním mantinelu "nacentroval" před branku Lucemburska a PAVEL BARKOVSKIJ střelou k levé tyči nedal Lepagemu, který vypadal, že puk před brankou vůbec nečekal, šanci. Asistence: Arslan Geldimyradov, Musa Annasaparov.
     
    27:59
    Aganijazov vypálil od modré čáry, jeho pumelice prošla až na Lepageho, který puk vyráží mimo brankoviště.
     
    26:46
    A to je hlavní rozdíl mezi oběma soupeři. Lucembursku se nedaří finálové přihrávky. Naopak Turkmenistán po rychlém přechodu do útoku znovu našel prostor ke střele. Lepage čelil už 21 střelám a důvodem je, že Turkmeni se snáz dostávají do zakončení. Nic moc nevymýšlí a prostě při každé vhodné příležitosti střílí. To Lucembursku v tomto klání zcela schází. Jednoduchost.
     
    26:29
    Church výborně hledal mezi kruhy rozjetého N. Mossonga, jemuž se ale nepovedlo puk zpracovat a z celé rodící se příležitosti tak nic nebylo.
     
    25:30
    Myradov si připisuje svůj sedmý zákrok v utkání. Střelu z levé strany krotí na své hrudi.
     
    24:59
    Turkmenistán hrál i přes signalizované postavení mimo hru. Bude se tedy vhazovat v jeho obranném pásmu.
     
    24:35
    Pře brankou Lepageho se snažil kouzlit s kotoučem Esenov, jenže se mu nepovedlo zadovkou najít spoluhráče mezi kruhy. Lepage puk získal pro sebe a přerušil hru.
     
    23:47
    Lucemburský útok zastavilo postavení mimo hru.
     
    23:21
    Kotouč po střele Bajmyradova skončil až v ochranné síti a odráží se zpět do hřiště.
     
    22:27
    Povedený rychlý kontr Lucemburska. Až na to zakončení. Biver se prodral až k levému kruhu, střelu na vzdálenější tyč ukořistil pro sebe Myradov, který zachoval klid a nechal se soupeřem nastřelit.
     
    21:54
    Lepage čapl do lapačky zakončení z pravé strany z ostrého úhlu a přerušuje hru.
     
    21:40
    Mossong se vrací z trestné lavice.
     
    21:29
    Kakajanovova pumelice od modré čáry zaduněla o zadní mantinel. Velmi slušná střela z nápřahu, jen ne úplně přesně zamířená.
     
    20:54
    Vyhození Lucemburska končí na střídačce soupeře. Nicméně, puk byl tečován a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    20:25
    Pokračuje přesilovka Turkmenistánu. Útočící celek se nacpal před branku Lepageho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:54.
     
    První třetina se stala kořistí Turkmenistánu, který přestřílel své soupeře 13-4 a zatím má jasnou herní převahu. Ve hře Lucemburska je až příliš zbytečných ztrát, skoro by se dalo říct až přehnané nervozity. Lucembursko ví, že v dnešním utkání potřebuje zvítězit, což mu svazuje ruce. Jediný gól první třetiny dal v přesilovce Nuryjev, který poslal Turkmenistán do vedení. Utkání také možná ze strany Lucemburska ovlivnilo vážné zranění obránce Groenlunda, který musel být z ledu odvezen na nosítkách poté, co narazil hlavou do kolene protihráče při nekontrolovaném pádu po podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Bude se ještě jednou vylučovat. Nicolas Mossong při přechodu do útoku přišel o puk a snažil se situaci zachránit, jenže se dopustil pouze podražení soupeře.
     
    19:04
    Další přerušení hry, tentokrát kvůli postavení mimo hru oficiálně vedených hostů v tomto utkání.
     
    18:10
    A další z řady icingů Turkmenů, kterým se hra na rychlé brejky začíná líbit. Nicméně se jim nedaří zachytávat rozehrávky z vlastního pásma.
     
    17:53
    Turkmenistán vyhodil puk ze svého pásma a Bajhanov pak zcela využil zaváhání lucemburské obrany, které se nepovedlo ve své třetině odehrát puk. Dostal se k němu, prosmýkl se mezi kruhy, ale prudkou střelu posílá jen do plexiskla, od něhož se odráží mimo kluziště.
     
    17:19
    Lepage vyráží nepříjemnou střelu Kakajanova od modré čáry až do hlediště. Dobrá střela hráče Turkmenistánu.
     
    16:22
    Icing Turkmenistánu vrátí hru před branku Myradova.
     
    15:29
    Asi nejtěžší zákrok Myradova v dosavadním průběhu střetnutí. Springer se dostal k puku u zadního mantinelu a dostal trestuhodně mnoho prostoru. Útočník Lucemburska si vybruslil do prostoru, ale z úhlu trefil jen brankáře soupeře.
     
    15:04
    Icing Lucemburska.
     
    14:33
    Lucembursko má velké problémy s přechodem středního pásma. A když už to vypadá nadějně a hrozí přečíslení, dopustí se postavení mimo hru, jako nyní.
     
    13:49
    Menší tlak do brankoviště Lepageho. A. Nuryjev se dostal k puku odraženému od zadního hrazení, svým bekhendem ale neobhodil brankáře soupeře.
     
    13:01
    Lucembursko hraje v plném počtu.
     
    12:55
    Turkmenistán se snaží pálit ze všech možných i nemožných pozic. Počet zákroků na Lepageho kontě tak výrazně narůstá.
     
    12:31
    Při vyhození Lucemburčanů se jeden z hráčů Turkmenistánu provinil zahráním kotouče vysokou holí. Vhazovat se bude v obranné třetině Turkmenů.
     
    11:55
    Lucembursku se povedlo vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    11:01
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    Olivier Biver – 2 min., podrážení.
     
    10:35
    Zmatky v obraně Turkmenistánu, které způsobil brankář Myradov. Vyrazil až mezi kruhy, ale nepovedlo se mu rozehrát a pak měl obrovské štěstí, že se útočícímu hráči Lucemburska puk zamotal mezi brusle.
     
    09:20
    A další šance Turkmenistánu! Lepage ležel na ledě a měl obrovské štěstí, že Barkovskij z levé strany nedostatečně zvedl kotouč. Lepagemu se tak povedlo letící puk zastavit a přerušit hru.
    08:25 Arslan NURYJEV - 0:1
     
    08:25
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Hráči v zelených dresech využívají přesilovku! Střelu Bajhanova z levé strany sice Lepage zastavil ramenem, ale k dorážce se protlačil ARSLAN NURYJEV, jenž otevírá skóre tohoto zápasu! Asistence: Novruz Bajhanov, Gurbanmyrat Tannyjev.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu Lucembursko:
    David Church – 2 min., držení.
     
    07:34
    Icing pro změnu předvedli hráči Lucemburska. Ti vypadají ale dnes o něco lépe, než tomu bylo ve včerejším duelu z Thajskem, ve kterém možná měli trochu problémy s jet lagem.
     
    07:08
    Zakázané uvolnění Turkmenistánu.
     
    06:53
    Turkmenistán hraje v plném počtu.
     
    06:48
    Další vyhození ze strany Turkmenistánu. Až k brance Lepageho.
     
    06:15
    Lucembursko se musí vracet pro kotouč do vlastního pásma. Zatím se v této přesilovce dostalo k jedné střele, se kterou si brankář Myradov poradil.
     
    04:53
    Před pokračováním hry byl na dvě minuty za podražení vyloučen Geldimyradov. Ač se faulu dopustil někdo jiný, to je v tuto chvíli nepodstatné.
     
    04:53
    Groenlund byl položen na nosítka a je odvážen z kluziště.
    04:53 Groenlund byl vážně zraněn
     
    04:53
    Hodně ošklivé záběry! Kevin Groenlund pronikl středním pásmem do útoku, byl podražen Annasaparovem a při pádu narazil hlavou do kolena Geldimyradova. Bezvládně zůstává ležet na ledě a rychle se mu snaží pomoci hráči obou týmů. Přispěchává také lékařský tým a pořadatelé.
     
    03:40
    Utkání zatím nabízí dvojí obrázek. Turkmenistán se snaží hrát kombinačně a víc útočit, byť se zatím do žádné šance neprodral. Lucembursko naopak hraje hodně silově a do těla, snaží se soupeřům zápas otrávit a získat tím postupnou převahu.
     
    02:47
    Aganijazov u modré čáry prováhal příležitost ke střele a byl nekompromisně odstaven od puku.
     
    01:35
    Gurbanov se šikovně prosmýkl kolem soupeřů po levém křídle a zavezl puk do útočného pásma. U mantinelu ale jeho výlet skončil.
     
    00:46
    První, co duel přerušilo, byl výpadek elektřiny, respektive světel. Po chvilce ale opět svítíme a může se pokračovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Lepage (Oberweis) – Groenlund, Beran (A), Zrika, P. Vincens, De. Mededovic, Di. Mededovic, Braun, Sinner – Potucek, Cannon (C), C. Mossong (A) – N. Mossong, A. Vincens, Church – Biver, Springer, Nunes
    Trenér: Christer Eriksson

    Turkmenistán: Myradov (Ashyrov) – Aganijazov (A), Annasaparov, Kakajanov, Tannyjev, Hydyrov, Kakabajev, Kakajev, M. Nuryjev – Geldimyradov, Dovletmyradov, Barkovskij – Bajhanov, A. Nuryjev, Bajmyradov – Gurbanov (C), Vahovskij (A), Esenov – Bajdžajev
    Trenér: Bajram Allajarov

    Rozhodčí: Cemal Kaja (TUR) – Edward Howard (NZL), Fraser Ohlson (AUS).
     
    Lucembursko vstoupilo do turnaje v úterý, ale moc důvodů k radosti nemělo. V souboji s Thajském totiž prohrálo vysoko 2:10 a rozehrálo šampionát tedy ještě hůř než Turkmenistán. A ani s nadcházejícím soupeřem nemá úplně nejlepší vyhlídky. Před rokem sice Lucembursko vyhrálo nad Turkmenistánem 5:4, ale papírovým favoritem středečního zápasu jsou Turkmeni.
     
    Turkmenistán vstoupil do turnaje v pondělí souboje proti domácímu týmu. Přestože odvedl solidní výkon, na favorizovaného soupeře nestačil a padl 6:9. Proti Lucembursku se Turkmeni budou snažit vybojovat velmi důležité vítězství, které jim může zajistit udržení v III.A divizi. Jenže Lucembursko má úplně stejný plán – vyhrát nad Turkmenistánem a zajistit si tuto skupinu mistrovství světa i pro příští sezonu.
     
    Mistrovství světa III.A Divize, které se hraje v jihoafrickém Kapském Městě, pokračuje dalšími zápasy ve středu. Proti sobě se postaví Lucembursko s Turkmenistánem, které mají shodně odehráno po jednom utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 33. Cannon – 9. Nuryjev (Bajhanov, Tannyjev), 29. Barkovskij (Geldimyradov, Annasaparov), 32. Geldimyradov (Aganijazov, Barkovskij), 38. Hydyrov (Gurbanov, Vahovskij)


    Lucembursko: Lepage (Oberweis) – Groenlund, Beran (A), Zrika, P. Vincens, De. Mededovic, Di. Mededovic, Braun, Sinner – Potucek, Cannon (C), C. Mossong (A) – N. Mossong, A. Vincens, Church – Biver, Springer, Nunes
    Trenér: Christer Eriksson

    Turkmenistán: Myradov (Ashyrov) – Aganijazov (A), Annasaparov, Kakajanov, Tannyjev, Hydyrov, Kakabajev, Kakajev, M. Nuryjev – Geldimyradov, Dovletmyradov, Barkovskij – Bajhanov, A. Nuryjev, Bajmyradov – Gurbanov (C), Vahovskij (A), Esenov – Bajdžajev
    Trenér: Bajram Allajarov

    Rozhodčí: Cemal Kaja (TUR) – Edward Howard (NZL), Fraser Ohlson (AUS)

    Diváci: 40
    bahis siteleri