Izrael – Austrálie 1:7 (kon.) | Gruzie – Chorvatsko 6:0 (kon.) | Island – Španělsko 4:7 (kon.)
konec
Izrael
1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
Austrálie
Pátek 21.04.2023, 12:30 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – II. A Divize, u zápasu mezi Izraelem a Austrálií.
     
    Izrael

    Jak naznačily úvodní tři zápasy, tak Izrael na postup nezaútočí, naopak bude muset odvracet sestupové starosti. Ve třech zápasech zatím nezískal jediný bod, nejprve inkasoval debakl 2:8 od domácího Španělska, vzápětí prohrál 3:7 s Gruzií a naposledy 1:12 s Chorvatskem. Loni izraelští hokejisté obsadili poslední pátou příčku bez zisku jediného bodu, ale měli to štěstí, že se zrovna nesestupovalo. Jedním z tahounů mužstva je jednačtyřicetiletý Michail Koževnikov, který odehrál téměř tři stovky utkání v nejvyšší německé soutěži, podobný počet zvládl i ve druhé lize. Tím druhým je David Levin, třiadvacetiletý hráč působil v kanadské juniorské OHL, ale do draftu se nedostal, takže odešel do Evropy, aktuálně působí v britském Nottinghamu.
     
    Austrálie

    Vypadá to, že právě Austrálie bude tím týmem, která si to s Izraelem rozdá v přímém souboji o udržení. Ani ona ve třech utkáních nezaznamenala jediný bod, postupně prohrála 4:6 s Chorvatskem, 1:8 se Španělskem a 2:4 s Islandem, kde nepotvrdila roli velkého favorita. Australané se naposledy zúčastnili II. A divize před čtyřmi lety a rozhodně nebyli jenom do počtu, obsadili třetí místo s mankem jediného bodu na postupující Chorvatsko. Z pohledu českého fanouška se rozhodně vyplatí sledovat kladenského rodáka Tomáše Landu, který v rodném městě strávil celou juniorku, potom se přesunul do Řisut, letos si v australské lize odkroutil už desátou sezónu. Českou stopu má také Vadim Virjassov, ten v 15 letech odehrál jeden rok ve starším dorostu České Lípy.
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Kaliaev (Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chubašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Trenér: Ty Newberry

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Kennedy, Haselhurst, Malloy (C), Woodman (A), Lodge, McGregor, B. Kubara, Pataky – Virjassov, Todd (A), Landa – Caruana, C. Kubara, Darge – T. Kubara, Newmark, Manwarring – Taylor, Camenzind, Webster.
    Trenér: Matti Luoma

    Rozhodčí: Požar (SRB) – Biec (ESP), Wilhelmsen (NOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Izraelem a Austrálií odstartoval! Ačkoliv oba celky ještě nezískaly ani bod, tak favorit je jasný, jsou jimi Australané.
     
    00:49
    A právě hokejisté v bílých dresech se postarali o první rozruch před bránou. Střelu Virjassova z levého kruhu Kaliaev jenom vyrazil před sebe, dorážku Todda zastavil obránce.
     
    01:13
    Tlak pokračuje. Mackenzie Caruana volil zprava křižnou přihrávku na Caseyho Kubara, jenž na gólmana nevyzrál forhendovým blafákem.
     
    01:45
    Izraelští reprezentanti se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Touš získal Michael Koževnikov a vyhodil ho po pravém mantinelu.
     
    02:23
    Na nahození Jamese Woodmana od modré čáry Kaliaev vůbec neviděl, s velkými problémy puk vyrazil lapačkou. Dorážka Newmarka z úhlu minula cílové zařízení.
     
    02:45
    Poté, co Austrálie přišla o útočné pásmo, tak ho okamžitě chtěl získat zpět Tyler Kubara, jeden na jednoho proti Kozevovi však neuspěl.
     
    03:14
    Sigalov vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Za bránu se vydal Kimlin a kotouč zastavil pro Haselhursta.
     
    03:44
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hráči v bílém jsou za tlak v úvodu odměněni vedoucím gólem! Virjassov přihrál na levou stranu JOHNU KENNEDYMU, jenž vyzkoušel střelu z ostrého úhlu a překvapený Kaliaev nechal volné místo u bližší tyče. Asistence: Vadim Virjassov a Robert Haselhurst.
    03:44 John KENNEDY - 0:1
     
    04:23
    Tentokráte si Maxim Kaliaev počínal o poznání jistěji, když zaznamenal výborný přesun k levé tyči a ránu Lodgeho skryl ve výstroji.
     
    04:58
    Zničehonic zahrozili Izraelci. Jmenovitě David Levin, který nabral rychlost po pravém mantinelu a před bránu nahrával Milnerovi, tomu nevyšlo zpracování.
     
    05:25
    Dobrou práci odvedl Galejev. Pod tlakem forčekujícího Manwarringa odcouval do obranné třetiny, odkud v klidu rozehrál na Jevgenije Koževnikova.
     
    05:52
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Anthonyho Kimlina, neboť ostrý forhendový projektil od modré mířil přímo doprostřed brány.
     
    06:19
    O obtočení brány završené gólem se pokusil Wehebe Darge. Úmysl dobrý, v úspěšné realizaci ale zabránil dobře pozičně stojící Kozev.
     
    06:47
    Situaci tři na tři Vadim Virjassov nevyřešil vůbec dobře. Vydal se do dvojice protihráčů a dle očekávání o touš přišel.
     
    07:28
    Australská reprezentace pokračuje v útočném pásmu. Na teč nahazoval Robert Malloy, Cameron Todd usměrnil kus černé gumy vedle levé tyčky.
     
    07:57
    Volnější prostor se otevřel před Tomasem Landou, který dojel až do mezikruží. Forhendovou střelu zápěstím Maxim Kaliaev vyrazil levým betonem, puk pak úspěšně zalehl před Toddem.
     
    08:12
    Krásně Liam Manwarring pronikl kolem Jevgenije Koževnikova, ovšem na další překážku v podobě Kozeva již nevyzrál.
     
    08:40
    Není to poprvé, co se Izrael osvobodil za cenu icingu, v tomto případě se o něj postaral vyhozením středem kluziště Timur Galejev.
     
    09:22
    Přestože Robert Malloy za bránou soupeře upadl, tak puk udržel, pasem do předbrankového prostoru však našel jenom náčiní soupeře Nira Sigalova.
     
    09:51
    Do útočné třetiny puk protečoval Vadim Virjassov. Sprintoval za ním Cameron Todd, odvážný Maxim Kaliaev při výjezdu odpálil hrací předmět těsně kolem hokejky soka.
     
    10:02
    Anthony Kimlin zatím skutečně sbírá jenom snadné zákroky. Slabé nahození Aviva Milnera od pravého mantinelu sebral do lapačky.
     
    10:49
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost David Levin. Cestu mu zkřížil včas reagující John Kennedy a u puku nakonec byl jako první.
     
    11:11
    Pozorný Maxim Kaliaev. Gólman Izraele počítal s možným nahozením zpoza pravého kruhu, kotouč bez problémů zastavil mezi betony.
     
    11:38
    Jeden z rozhodčích dostal nepříjemnou ránu pukem, a to je problém, protože na ledě fungují jeden hlavní a dva čároví. Utkání je momentálně přerušeno.
     
    11:38
    Zápas pokračuje a aktuálně ho řídí pouze dva rozhodčí, ti to tedy budou mít s posuzováním situací opravdu velmi složité.
     
    12:22
    Cameron Todd se krásně proháčkoval mezi dvěma protihráči, avšak na střelu už mu nezbylo dostatek sil, slabý pokus po ledě kryl Kaliaev betonem.
     
    12:37
    Prvním vyloučeným hráčem je izraelský obránce Timur Galejev, ten nezachytil pohyb Landy a zezadu si proti němu pomohl držením.
     
    13:01
    Dalším pokusem se prezentoval Casey Kubara, ten se pro změnu nechal Kozevem vytlačit z dobré palebné pozice a z úhlu brankáři moc starostí nenadělal.
     
    13:38
    Australani pokračovali v dalším vyvíjení tlaku na konkurenta, ale zatím neúspěšně zaútočili na navýšení náskoku, křižný pas Landy totiž zachytil Michael Koževnikov.
     
    14:03
    Z pravého kruhu napřáhl aktivní Tomas Landa. Český rodák vyprodukoval forhendový pokus z voleje, s nímž Kaliaev neměl vážnější starosti.
     
    14:32
    Těsně před koncem oslabení Izrael dokonce vyrazil do přečíslení. Aviv Milner udělal protihráči v pravém kruhu úspěšnou kličku na střed, z bezprostřední blízkosti potom napálil Kimlina do výstroje.
     
    15:07
    Ostrým projektilem od modré se prezentoval Robert Haselshurst. Maxim Kaliaev tentokráte zasahovat nemusel, puk prosvištěl vedle levé tyče.
     
    15:36
    Nyní už Maxim Kaliaev musel být v permanenci. Poradil si na jedničku, nahození zprava těsně nad ledem pokryl v lapačce.
     
    16:09
    Velká australská příležitost nevyužita! Po teči od modré a zákroku brankáře levým betonem se kotouč odrazil před prázdnou bránu k Liamu Manwarringovi, ten ani nadvakrát nerozvlnil síť.
     
    16:42
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží James Woodman. Moc dobře věděl, že má za zády Davida Levina, oblouček na jeho osobu schoval do pravé rukavice.
     
    17:05
    Hlavně díky Maximu Kaliaevovi se Izraelci drží ve ztrátě jediného gólu. Gólman má na kontě další zákrok, levým betonem vykopl dělovku Virjassova.
     
    17:30
    Mackenzie Caruana si na malém prostoru vyměnil touš s Caseym Kubarou, leč síť nerozvlnil, trefil položený beton brankáře.
     
    17:48
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Luomaova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! V další šanci si už MACKENZIE CARUANA počínal o poznání lépe, když si v pravém kruhu srovnal puk na čepel hole a ránu zápěstím pověsil nechytatelně do protějšího víka. Asistence: Casey Kubara.
    17:48 Mackenzie CARUANA - 0:2
     
    18:15
    Komplikace pro Izrael nekončí, bude totiž hrát v oslabení. Na lavici hanby usedl Michael Koževnikov, Beaua Taylora podrazil kolenem.
     
    18:59
    Ačkoli jeden ze spoluhráčů už zvedal ruce nad hlavu, tak Tomas Landa neskóroval, křižná střela z pravého kruhu proletěla těsně vedle brány.
     
    19:11
    Kdo mířil mezi tři tyče, to byl Wehebe Darge. Maxim Kaliaev střelce skvěle zmenšil střelecký úhel a zasáhl pravým ramenem.
     
    19:40
    Po hodně slabém a nepřesném pokusu Woodmana získal puk za vlastní bránou Jevgenij Koževnikov a po levém mantinelu jej odehrál do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Izraelem a Austrálií přinesl dva góly, o které se postarali favorizovaní Australané. Důležitý první gól vstřelil ve 4. minutě John Kennedy, který uspěl ránou zleva z ostrého úhlu. Současnou podobu dal výsledku Mackenzie Caruana, ten se prosadil skvěle mířenou střelou z pravého kruhu do protější šibenice.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 19.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok podnikli Izraelci, sprintujícího Nira Sigalova zastavil Robert Haselhurst.
     
    20:57
    Na druhou stranu nabral vysokou rychlost Tomas Landa. Zbavil se osobního strážce, jeden na jednoho proti Denisi Kozevovi neuspěl.
     
    21:14
    Práce pro Maxima Kaliaeva, který na nahození Johna Kennedyho od modré čáry od počátku viděl, puk podržel v lapačce.
     
    21:49
    Aviv Milner při jízdě za soupeřovu svatyni udržel na zádech Malloye, pod jeho tlakem však nepřesně přihrával Levinovi.
     
    22:22
    Z levého kruhu vyslal forhendovou střelu po ledě Vadim Virjassov. Maxim Kaliaev reagoval včas a koncem pravého betonu zapsal úspěšný zákrok.
     
    22:46
    Úspěšný zákrok pro Anthonyho Kimlina. Australský brankář si věděl rady s drobnou tečí nahození od modré, pravým betonem v poslední chvíli udržel čisté konto.
     
    23:01
    Středem ujížděl sám na bránu Aviv Milner. Volil střelecký pokus pod břevno k pravé tyči, Anthony Kimlin vytáhl výborný zákrok vyrážečkou!
    23:01 Milner v úniku neskóroval
     
    23:50
    Izrael je v průběhu druhé třetiny překvapivě aktivnějším týmem. Další nebezpečí obstaral David Levin, střelu zápěstím umístil těsně vedle brány.
     
    24:21
    Zmatky v předbrankovém prostoru Kaliaeva třetím inkasovaným gólem neskončily, Cameron Todd na dlouhou hokejku zakončoval mimo tři tyče.
     
    24:59
    Alespoň na chvíli utlumil počínající australský tlak Maxim Kaliaev, když lapačkou sáhl pro nahození Kennedyho, to mířilo vysoko nad bránu.
     
    25:04
    V levém kruhu měl hodně místa Liam Manwarring. Srovnal kus černé gumy na forhend, zápěstím zacílil vysoko nad horní tyčku.
     
    25:16
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Země od protinožců disponuje už vedením o tři góly. Casey Kubara vyprodukoval krásnu přihrávku k pravé soupeřově tyčce, odtud MACKENZIE CARUANA bekhendovým píchnutím snadno zaznamenal svou druhou trefu v zápase. Asistence: C. Kubara a Wehebe Darge.
    25:16 Mackenzie CARUANA - 0:3
     
    26:42
    Dobrou práci odvedl Robert Malloy. Procpal se až do útočné třetiny, nahozením z forhendu minul volný prostor u levé tyče.
     
    27:03
    Zpoza brány se do levého kruhu vytočil David Levin. Následoval ostrý projektil zápěstím z forhendu z otočky, cílové zařízení minul.
     
    27:44
    V situaci dvou proti čtyřem Australané neuspěli. Timothy Newmark odjel za bránu, načež neúspěšně hledal před ní Tylera Kubaru.
     
    28:20
    Hodně nespokojený je se svým vyloučením Cameron Todd. První izraelskou přesilovku v utkání způsobil vražením na hrazení, provinil se proti Milnerovi.
     
    28:50
    Půl minuta z početní převahy je pryč a Izraelcům se nedaří držet útočné pásmo, krátce po Robertu Haselhurstovi vyhodil i John Kennedy.
     
    29:17
    Ve střední třetině nabral velkou rychlost Timur Galejev. Ani on se do útočného neprocpal, protože mu stopku vystavil Vadim Virjassov.
     
    29:41
    Izrael právě vstřelil branku!
    Početní převaha je nakonec přeci jen využita a Izrael alespoň lehce dramatizuje střetnutí. Jednalo se o hodně šťastnou trefu, protože DANIEL MAZOUR po kličce v pravém kruhu nahrával před bránu v pádu a byl to jeden z obránců, kdo poslal touš za záda vlastního gólmana. Asistence: Itay Ben Tov a David Levin.
    29:41 Daniel MAZOUR - 1:3
     
    29:41
    Ne, tyhle věci do hokeje nepatří. Timothy Newmark se po inkasovaném gólu ohnal hokejkou a tou podrazil protihráče, od rozhodčích si zaslouženě vysloužil dvouminutový trest. Přesilovka Izraele tak bude mít pokračování.
     
    30:33
    Po tvrdém střetu s konkurentem zůstává na ledové ploše ležet kapitán Izraele Michael Koževnikov. Za potlesku diváků se po chvíli zvedl na nohy v předklonu odjel na střídačku bez cizí pomoci.
     
    30:57
    Izraelská přesilovka pokračuje i bez kapitána. Od modré nahazoval Timur Galejev, puk prosvištěl o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    31:23
    V oslabení vyrazil do úniku Liam Manwarring. Marně hledal mezeru mezi brankářovými betony, Kaliaev je včas srazil k sobě.
     
    31:50
    Austrálie v plném počtu. Timothy Newmark nebyl za svůj zbytečný faul po zásluze potrestán, po návratu na led okamžitě zamířil na střídačku.
     
    32:13
    Dobře si počínal Robert Haselhurst. Při střídání spoluhráčů odjel za vlastní bránu, zde přenechal puk Kennedymu a sám si odjel odpočinout.
     
    32:51
    K individuální akci zavelel Yann Raskin. Už to vypadalo, že by mohl uspět, ztroskotal až na poslední překážce jménem Robert Malloy.
     
    33:06
    S rozehrávkou zpoza vlastní brány si brankář Anthony Kimlin poradil bez problémů. Forhendovou stranou vyrážečky zapojil do hry Lodgeho.
     
    33:29
    Austrálie se může těšit na přesilovku. Po potyčce sice vyfasoval dvě minuty za hrubost John Kennedy, ovšem za Izrael dostal Aviv Milner kromě dvou minut za hrubost ještě menší trest za krosček.
     
    34:30
    V již minutu trvajícím oslabení zatím Maxim Kaliaev nemusel předvést žádný složitější zákrok, jeden zapsal po slabém nahození od modré.
     
    34:55
    Hokejisté Austrálie kombinují v útočné třetině, ale nejsou si schopni vytvořit dostatečně dobrou palebnou pozici.
     
    35:11
    Teď měl velkou příležitost Liam Manwarring. Mohl v levém kruhu využít podklouznutí brankáře, leč zápěstím vypálil nad břevno.
     
    35:27
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Tvrdá střela od modré v podání Caseyho Kubary se od zadního mantinelu odrazila příhodně pro MACKENZIEHO CARUANU a ten forhendem zdárně přehodil položený pravý beton Kaliaeva. Asistence: Casey Kubara.
    35:27 Mackenzie CARUANA - 1:4
     
    35:53
    Australané míří do čtyř. Tyler Kubara hrál proti pravidlům, podražením zcela evidentně zastavil o snížení se snažícího Levina.
     
    36:20
    Možnost okamžitě navýšit náskok měl Cameron Todd, z pravého kruhu mířil chytře na zadní tyč. Kaliaevovi puk vypadl z výstroje a proskákal těsně vedle pravé tyčky.
     
    36:52
    Dobrou práci odváděl za bránou konkurenta Timothy Newmark, který zde udržel dobrých patnáct sekund. Přesilovka Izraele se krátí.
     
    37:18
    U pravého mantinelu vystihl soupeřovu rozehrávku James Woodman, následně nabral touš na čepel hole a vyhodil po pravém mantinelu.
     
    37:44
    Izraelskou ofenzivní akci zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Aharonovičem a Mazourem odpískal ofsajd.
     
    37:54
    Honě zbytečný trest pro Izrael, který už při hře pět na pět hrál v šesti, takže krátce po ubráněném oslabení startuje Austrálii přesilovka. Týmový trest odpyká Yann Raskin.
     
    38:23
    Zdálo se, že by do brejku mohl postupovat David Levin, leč neporadil si s vysokým obloučkem za obranu, puk nezpracoval.
     
    38:49
    Od pravého mantinelu volil nahození John Kennedy, tečující Tomas Landa zvedl kus černé gumy vysoko nad horní tyčku.
     
    39:07
    V souboji jeden na jednoho uspěl bránící Timur Galejev, ten vzápětí vyhodil středem do bezpečí. U volného puku byl jako první Haselhurst.
     
    39:30
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Gól do šatny, favorit má k dobru už čtyři góly. Tomas Landa najel do útočného pásma po levém mantinelu, aby ve finále zvolil křižnou nahrávku na VADIMA VIRJASSOVA, Kaliaev se bez úspěchu natahoval za projektilem poslaným na přední tyč. Asistence: Tomas Landa.
    39:30 Vadim VIRJASSOV - 1:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je dosti pravděpodobné, že v utkání mezi Izraelem a Austrálií zvítězí favorit. Hokejisté Austrálie potvrzují papírové předpoklady a po čtyřiceti minutách disponují čtyřbrankovým náskokem. Hlavním hrdinou zápasu je bezpochyby Mackenzie Caruana, který zkompletoval hattrick a opomenout nesmíme ani Caseyho Kubaru, jenž spoluhráči všechny tři góly připravil primární asistencí.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 32.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Z třetí třetiny uplynuly první vteřiny. Australané do nastupují s vedením o čtyři góly, mají tak velmi slibně nakročeno k zisku prvních bodů na turnaji, zřejmě klíčových v boji o záchranu.
     
    40:42
    Levá strana se otevřela před Vadime Virjassovem. Pravé křídlo první lajny střílelo z úhlu, Maxim Kaliaev zakročil pravým betonem.
     
    41:09
    Zakázané uvolnění Austrálie. Robert Haselhurst zkusil dlouhou nahrávkou najít Caseyho Kubaru, ten navzdory velké snaze na kotouč nedosáhl.
     
    41:44
    Ještě v obranném pásmu o puk přišel Roy Aharonovič, každopádně zaváhání bleskurychle napravil, Woodmanovi vypíchl puk zpět.
     
    42:02
    Rozehrávka nedělala ohnu Kennedymu žádné problémy. Hledal na pravé straně Tomase Landu, jehož zradilo zpracování.
     
    42:31
    Zase icing, v tomto případě na izraelské straně. Z pod tlaku se touto formou dostal obránce Timur Galejev.
     
    42:45
    Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Andreas Camenzind. Maxim Kaliaev se překvapit nenechal a hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    43:16
    Situaci dvou proti dvěma Kieren Webster řešil přihrávkou doleva na rozjetého Beaua Taylora, ten v plné rychlosti mířil přímo do středu brány.
     
    43:50
    Maxim Kaliaev si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemůže. Výborně zmenšil střelecký úhel Tyleru Kubarovi a vykopl jeho pokus levým betonem.
     
    44:13
    Zpoza brány Daniel Pataky nahrával před ni, kde moc dobře věděl o Liamu Manwarringovi, tomu výborně zablokoval hokejku Nir Sigalov.
     
    44:37
    Nepříjemnosti pro Tomase Landu, kterého Ilja Spektor zasáhl do obličeje vysokou holí a útočníkovi se okamžitě spustila z pusy krev. Austrálie bude hrát čtyřminutovou přesilovku.
     
    45:21
    Cameron Todd nabízel kotouč před bránu, kde číhal Timothy Newmark, ten na dlouhou hokejku mířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45:42
    Fantastický Maxim Kaliaev! Australané nejprve soka dokonale vykombinovali a na Caseyho Kubaru zívala prázdná brána, ovšem izraelský brankář předvedl perfektní tygří skok a puk zachytil pod tělem.
    45:42 Parádní zákrok Kaliaeva proti Caseymu Kubarovi
     
    46:13
    S nahozením od modré čáry přispěchal Robert Haselhurst, dobře postavený Vadim Virjassov tečoval kus černé gumy vedle pravé tyče.
     
    46:54
    Křižnou přihrávku převzal v pravém kruhu Cameron Todd, který po rychlém zpracování vypálil forhendem vysoko nad břevno.
     
    47:20
    Dlouhou pasáž australského tlaku utnul James Woodman, jenž nahozením od modré trefil prvního clonícího protihráče a Aharonovič bez problémů vyhodil.
     
    47:53
    A hráči v modrých dresech dokonce zahrozili v oslabení. Yann Raskin vymíchal dva konkurenty a ze zápěstí poslal puk nad horní tyč.
     
    48:11
    Kousek za levý kruh si sjel obránce Robert Malloy. Sáhl ke střele příklepem, přičemž kus černé gumy skončil na pravém betonu gólmana.
     
    48:45
    Čtyřminutová přesilovka Austrálie je minulostí. Ilja Spektor odseděl na trestné lavici kompletní čtyři minuty, teď už může opět hrát.
     
    49:29
    Australané podnikli přečíslení dvou na jednoho. Wehebe Darge propasíroval puk na Caseyho Kubaru, který rozvlnil jenom boční síť.
     
    49:58
    Dlouhá pasáž hry bez přerušení pokračuje. Levou stranou nabral solidní rychlost Jevgenij Koževnikov, čistým hitem ho zastavil McGregor.
     
    50:27
    Za vysokým nahozením Nira Sigalova se Anthony Kimlin jenom podíval, John Kennedy posléze v rychlostním souboji přebruslil Halperta.
     
    50:49
    Přerušení hry přihází po úspěšném zákroku Anthonyho Kimlina lapačkou, touto částí výstroje pokryl střelecký pokus Kapulkina.
     
    51:12
    A další zákrok pro australského brankáře z kategorie jednoduchých, nahození Itaye Ben Tova schoval do lapačky.
     
    51:29
    Směrem do defenzivy příkladně zabojoval Chubašvili. Udržel na zádech Camenzinda a po pravém mantinelu oslovil osamoceného Segala.
     
    51:41
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Do statistik zápasu se zapisuje i čtvrtá formace! Taylor zpoza brány přihrál ROBERTU MALLOYOVI, jenž se rozhodl podpořit ofenzivu a forhendovou střelou z mezikruží našel odkrytý levý horní růžek. Asistence: Beau Taylor.
    51:41 Robert MALLOY - 1:6
     
    52:36
    Za Izrael se pokusil bleskově snížit Yann Raskin, ovšem proti dvěma soupeřům neměl moc šancí a o puk skutečně přišel.
     
    53:14
    Po nahození Itaye Ben Tova zasahoval Anthony Kimlin vsedě, přesto si poradil, hrací předmět bez problémů schoval do lapačky.
     
    53:52
    Pěkně se proháčkoval skrze tři konkurenty Jevgenij Koževnikov, v pádu zakončoval forhendem do položeného pravého betonu Kimlina.
     
    54:24
    Do úniku vyrazil Mackenzie Caruana. Maxim Kaliaev si s jeho forhendovou střelou věděl rady, kryl ji pohotovým zákrokem levým betonem.
     
    54:41
    Lynden Lodge zabral směrem dozadu na jedničku. Obral kličkujícího Kapulkina, načež bekhendem vyhazoval kotouč do středního pásma.
     
    55:30
    Ariel Kapulkin si při přečíslení na křižnou nahrávku Viktoru Vorobjovovi nevěřil. Počkal na doplnění a k modré nahrál Juvalu Halpertovi, ránu zápěstím kryl Kimlin lapačkou.
     
    55:55
    Znovu musel být Anthony Kimlin v permanenci. Opět si poradil na jedničku, levým ramenem vytěsnil tvrdou střelu Oriho Segala.
     
    56:08
    Australané selhali při situaci dvou proti dvěma. Casey Kubara šel do kličky, při niž nechal kus černé gumy za sebou.
     
    56:52
    Zakázané uvolnění izraelského mužstva. Maxim Chubašvili ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Patakyho nedohnal.
     
    57:23
    V levém kruhu si vytvořil prostor pro střelu Itay Vaitz, ten nakonec volil forhendové zakončení z otočky a Kimlin zakročil lapačkou.
     
    57:28
    Okamžitě po buly vyslal ostrou jedovku Denis Kozev, naštěstí pro australského brankáře puk proletěl nad břevnem.
     
    57:56
    Izrael jde na konci zápasu do oslabení. Potrestaným hráčem je Itay Vaitz, třináctý útočník před vlastní bránou úplně zbytečně sestřelil k ledu Todda po odpískání.
     
    58:13
    Zpoza levého kruhu Daniel Mazour nahazoval do předbrankového prostoru, kde obránce Robert Malloy přetlačil hokejku Roye Aharanoviče. Útok Izraele v oslabení brankou neskončil.
     
    58:43
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hodně kuriózní trefa, o níž se Austrálie postarala při vlastní přesilovce. Odražený puk si našel Wehebe Darge. Střela zápěstím mířila mimo tři tyče, ale od obličeje ROBERTA MALLOYE se odrazila za záda dokonale zaskočeného Kaliaeva. Asistence: Wehebe Darge a Mackenzie Caruana.
    58:43 Robert MALLOY - 1:7
     
    59:22
    Australští hokejisté chtěli přidat ještě jeden gól, leč v tomto případě neuspěli, Tyler Kubara narazil sám proti třem soupeřům.
     
    59:51
    Poslední útok zápasu patřil hokejistům v bílých dresech. John Kennedy nahozením od modré neuspěl, případný gól by však neplatil pro postavení Caruany v brankovišti.
     
    Konec zápasu.
     
    Australští hokejisté potvrdili papírové předpoklady a dočkali se prvních bodů na turnaji, reprezentaci Izraele porazili vysoko 7:1.

    Favorit dominoval od úvodních minut. Jenom v první dvacetiminutovce si vybudoval dvoubrankový náskok, který postupně navyšoval. Největší měrou se na výhře podepsal autor hattricku Mackenzie Caruana, a také Casey Kubara, který spoluhráči na všechny tři trefy nahrál. Na druhé straně je třeba pochválit Maxima Kaliaeva, který Izrael podržel řadou skvělých zákroků a uchránil tým od ještě většího debaklu.

    Svěřenci kouče Luomy získali první body na turnaji a udělali důležitý krok směrem k záchraně právě na úkor Izraele, který zůstává na nule.
     
    Střely na bránu: 31 – 51.
     
    Nejlepší hráči: Itay Ben Tov – Mackenzie Caruana. (14:46:06)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Mazour (Ben Tov, Levin) – 4. Kennedy (Virjassov, Haselhurst), 18. Caruana (C. Kubara), 26. Caruana (C. Kubara, Darge), 36. Caruana (C. Kubara), 40. Virjassov (Landa), 52. Malloy (Taylor), 59. Malloy (Darge, Caruana)


    Izrael: Kaliaev (Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chubašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Trenér: Ty Newberry

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Kennedy, Haselhurst, Malloy (C), Woodman (A), Lodge, McGregor, B. Kubara, Pataky – Virjassov, Todd (A), Landa – Caruana, C. Kubara, Darge – T. Kubara, Newmark, Manwarring – Taylor, Camenzind, Webster.
    Trenér: Matti Luoma

    Rozhodčí: Požar (SRB) – Biec (ESP), Wilhelmsen (NOR)

    Diváci: 374
    bahis siteleri