Rumunsko – J. Korea 2:5 (kon.) | Itálie – Polsko 2:4 (kon.) | Velká Británie – Litva 3:0 (kon.)
konec
Rumunsko
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Jižní Korea
Úterý 02.05.2023, 13:30 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – I. A divize, u zápasu mezi Rumunskem a Jižní Koreou.
     
    Rumunsko

    Rumunský cíl je jasný, udržet se. A ke splnění cíle hráči tohoto celku založili dobře, když sice nejprve v roli velkého outsidera prohráli 2:6 s Itálií, ale vzápětí v roli outsidera dokonale zaskočili Litvu, se kterou v jeden moment prohrávali 0:2, ale nesložili zbraně a parádní obrat dokonali ve třetí třetině, po závěrečné siréně slavili výhru 3:2. Rumuni minulý rok ve čtyřech utkáních neuhráli jediný bod a měli velké štěstí, že se zrovna nesestupovalo a mohou tak ve druhé nejvyšší úrovni pokračovat i letos.
     
    Jižní Korea

    Jižní Korea není v dobrém rozpoložení. Na úvod turnaje schytala dva největší favority na postup, s Velkou Británií prohrála 0:4, s Itálií potom ještě jednoznačněji 1:6. Jihokorejci táhnou sérii devíti porážek v řadě, když prohráli i pět přípravných utkání a zbylé dvě prohry jsou započítány ještě z loňského soupeření v rámci I. A divize, kde jihokorejští hokejisté obsadili předposlední čtvrtou příčku, body získali jen za výhru nad Rumunskem. Aktuálně se tým z Asie nachází na posledním místě tabulky, ale nemusí zbytečně plašit, neboť minimálně v utkáních proti Rumunsku a Litvě bude plnit roli favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    Rumunsko: Polc (Toke) – Sallo (C), Gecse, Bors, Borysenko, Jemeljaněnko (A), Rasulov, Creanga – Constantin (A), Zsombor Moltan, Zoltan Molnar – Farkas, Peter, Kovacs – Fodor, Gajdo, Filip – Teamriuc, Lymansky, Casaneanu.
    Trenér: Julius Penzes

    Jižní Korea: Dalton (Y. Lee) – Nam, S. Lee, Song, Oh, D. K. Lee (C), Yoo, Jee – Y. S. Kang, Sangwook Kim, K. Kim – Jeon (A), Ahn (A), Shin – G. Kim, Park, Y. J. Lee, M. Kang, Jeong, Y. Lee – Sihwan Kim.
    Trenér: Woojae Kim

    Rozhodčí: Dalton (GBR), Holm (SWE) – Kisil (GBR), Knosen (DEN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Rumunskem a Jižní Koreou odstartoval! Favoritem jsou Jihokorejci, avšak Rumuni už jednou v roli outsidera překvapili, dnes mají další příležitost.
     
    00:42
    Zakázané uvolnění Rumunska. U pravého mantinelu vybojoval kotouč Zoltan Molnar, dlouhý pas nasměroval mimo dosah Zsombora Molnara.
     
    01:21
    Z poměrně ostrého úhlu nahazoval z levé strany Jungwoo Jeon. Gólman zatím zasahovat nemusel, kus černé gumy skončil v boční síti.
     
    01:45
    Tvrdou ránu vyprodukoval od modré čáry Hyeongcheol Song. Dělový projektil Polc dobře viděl, do bezpečí ho vyrazil vyrážečkou.
     
    02:23
    Krásně se z pozice obránce proháčkoval Pavlo Borysenko za soupeřovu svatyni, dokázal vyjet i přes ni, z otočky ale střílel jenom do brusle protihráče.
     
    02:57
    První přesilovou hru si zahraje favorizovaná Jižní Korea. Jevgenij Lymansky rychlostně nestíhal Oha, jehož na obranné modré čáře zahákoval.
     
    03:30
    Krásnou kombinační akci zakončoval střelou z první z levého kruhu Jin Hui Ahn, místo odkryté části brány trefil beton brankáře.
     
    03:55
    Tlak hokejistů v modrých dresech pokračoval. Před bránu se natlačil Kisung Kim, podél pravého betonu ovšem touš za brankovou čáru zamést nezvládl.
     
    04:29
    Křižnou nahrávku dostal do pravého kruhu Sangwook Kim, který po rychlém zpracování mířil pod břevno, puk ale vyletěl až nad něj.
     
    04:52
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, favorizované mužstvo se ujímá vedení! Jin Kyu Park dostal na pravou stranu puk, rychle zkontroloval situaci a křižným pasem vybídl k zakončení SANGHOONA SHINA, za ránou z první k bližší tyči neměl Polc žádnou šanci se včas přesunout. Asistence: Jin Kyu Park a Young Jun Lee.
    04:52 Sanghoon SHIN - 0:1
     
    05:26
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Zsombor Molnar, ale příliš daleko se nedostal, od modré čáry nahazoval v krkolomné pozici nepřesně.
     
    05:57
    Pozornost na sebe strhl Yoon Seok Kang. Sjel do pravého kruhu, odkud vyslal projektil ze zápěstí na zadní tyč, o kousek nepřesný.
     
    06:28
    Rumunský protiútok táhl Farkas, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, proto nakonec jen nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    06:44
    Zakázané uvolnění Jižní Koreji. Sangwook Kim vyzkoušel oblouček na Sanghoona Shina, autor zatím jediného gólu reagoval příliš pozdě.
     
    07:11
    S nahozením Huga Gecseho od modré čáry si Matt Dalton poradil bez problémů, puk směřující k pravé tyči schoval ve výstroji.
     
    07:39
    Snadný zákrok i na druhé straně pro Patrika Polce, jenž zmenšil střelecký úhel Kisung Kimovi, forhendový pokus kryl pravým betonem.
     
    08:20
    Patrik Polc vzápětí vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou, když zastavil kotouč za vlastní bránou pro blížícího se Jemeljaňenka.
     
    08:47
    Vysoký oblouček spadl do pravého kruhu na hokejku Jin Hui Ahna, který si ale neporadil se zpracováním ideálně a neposedný puk pak napálil přímo do středu brány.
     
    09:01
    Další jihokorejskou akci zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, Jungwoo Jeon si celou situaci ještě vyříkává se Sanghoon Shinem cestou na střídačku.
     
    09:37
    Stříleným pasem se prezentoval Jungwoo Jeon. Podle všeho hledal hokejku Young Jun Leeho, toho pohlídal Pavlo Borysenko.
     
    10:18
    Andrei Filip si vytvořil prostor u levého mantinelu, odtud nabil na modrou čáru Timuru Rasulovovi, tvrdou ránu z voleje skryl Dalton do lapačky.
     
    10:40
    Poměrně dlouho otálel s rozehrávkou Balasz Peter. I s notnou dávkou štěstí puk udržel, žabičkou ho potom poslal k mantinelu na Borse.
     
    11:11
    Situaci se rozhodl zklidnit za vlastní bránou Beom Suk Yoo. Počkal na vystřídání spoluhráčů, rozehrál na Jin Kyu Parka a sám si odjel odpočinout.
     
    11:49
    Hrozícímu zakázanému uvolnění zabránil drobnou tečí Young Jun Lee, který následně nesmazal velkou ztrátu na bránícího Rasulova.
     
    12:17
    Zdánlivě ledabylé nahození směrem na vlastní bránu nebezpečně ztečoval Jemeljaňenko, Patrik Polc měl co dělat, aby levý beton natáhl až k tyči.
     
    12:46
    Sledujeme zvyšující se tlak Jižní Koreji. Do přehuštěného prostoru nahazoval Ingyo Oh, jeden z obránců puk zvedl do ochranné sítě.
     
    13:02
    Také druhé vyloučení míří do rumunských řad. Mimo hlavního dění hry fauloval Timur Rasulov, když vysekl hokejku z rukou Jin Hui Ahna.
     
    13:44
    Blízko pojištění náskoku byl Jin Hui Ahn. Centr druhé lajny dostal výbornou nahrávku do levého kruhu a mířil za záda dezorientovaného brankáře, ale puku dal malou výšku, Polc šťastně zasáhl položeným pravým betonem.
     
    14:21
    Jihokorejské snahy o využití druhé přesilovky pokračují. Na teč nahazoval Jungwoo Jeon, Sanghoon Shin poslal touš o kousek vedle levé tyčky.
     
    14:45
    Zničehonic mohlo přijít srovnání při vlastním oslabení! Peter vyslal parádní přihrávkou do úniku Mirceu Constantina, který volil zakončení k pravé tyči, Matt Dalton změnu skóre nepřipustil.
     
    15:15
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! Krátce po ubráněném oslabení Rumuni obsadili útočnou třetinu, ve finále akce Fodor vyslal od pravého mantinelu ideální nahrávku do kruhu na ANDREIE FILIPA, který během chvilky seřídil mířidla a puk ze zápěstí pověsil do protějšího víka. Asistence: Csanad Fodor.
    15:15 Andrei FILIP - 1:1
     
    16:14
    Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Zsombor Molnar. Chtěl se natlačit až před bránu, v čemž mu zamezil Heedoo Nam.
     
    16:42
    Na druhou stranu otočil hru Jin Hui Ahn. Rozhodl se zkusit zodpovědnost na vlastní pěst, zpoza kruhů vystřelil zápěstím do Polcovy lapačky.
     
    17:27
    Rumuni se také snaží hrát konstruktivně, a to je bezpochyby dobře. Kovacs ovšem nahrával Farkasovi za brusle, takže kombinuje soupeř.
     
    17:55
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Beom Suk Yoo. Správně očekával, že Farkas vyzkouší průnik po levém mantinelu, na nějž jej obránce přišpendlil.
     
    18:18
    Icing Jižní Koreji. Hyeongcheol Song hledal vysokým obloučkem Jin Kyu Parka, ten se v mezičase vydal směr střídačka.
     
    18:42
    Individuálně si věřil Zsombor Molnar, avšak levou bruslí si puk předkopl málo, kličkou doprava na Sangwook Kima vzápětí neuspěl.
     
    19:09
    Nahození Heedoo Nama od pravého mantinelu způsobilo velký rozruch před rumunskou bránou, Hugo Gecse nepustil Yoon Seok Kanga k dorážce.
     
    19:38
    Gólem povzbuzený Andrej Filip se prokousal až do pravého mantinelu, kde zadovkou našel Csanada Fodora, bekhendové zakončení z velkého úhlu kryl Dalton levým ramenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Rumunskem a Jižní Koreou přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Favorizovaní Jihokorejci strhli vedení na svou stranu v 5. minutě, kdy přesilovou hru využil Sanghoon Shin. Současnu podobu výsledku stanovil v 16. minutě Andrei Filip, který dostal přihrávku do pravého kruhu a bezmocného Daltona propálil ránou k protější tyčce. Mužstvo z Asie zatím je herně aktivnějším týmem, ale výsledek určitě není takový, jaký by si hráči tohoto celku sami přáli.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jižní Korea s Rumunskem do ní nastupují za nerozhodného stavu, jak je vidět, rozhodovat o osudu zápasu mohou maličkosti.
     
    20:43
    Hokejisté v modrých dresech vyzkoušeli zaútočit po levém mantinelu. Jmenovitě Jungwoo Jeon, který neuspěl jeden na jednoho proti Gecsemu.
     
    21:20
    Zmatky před vlastní bránou vyřešil Patrik Polc, jenž se roztáhl na brankovišti a puk nakonec schoval pod svým levým betonem.
     
    21:52
    Tvrdou ránu od modré čáry vyprodukoval Don Ku Lee. Patrik Polc byl znovu v pozoru, hrací předmět úspěšně vyrazil k pravému mantinelu.
     
    22:22
    Jihokorejci neúmyslně zapojili do kombinace i Matta Daltona, který se zaskočit nenechal a vyrážečkou touš posunul k Songovi.
     
    22:46
    Odvážně si jakožto poslední bránící hráč Ingyo Oh dovolil kličku do středu na Zsombora Molnara, protihráče touto volbou dokonale zaskočil.
     
    23:25
    Až nečekaně snadno se do zakončení dostal Minwan Kang, před nímž obránci ustupovali příliš dlouho, následovala příliš vysoko rána zápěstím.
     
    23:43
    Ojedinělý rumunský útok neměl dlouhého trvání. Andrei Filip přihrával do středu Fodorovi, toho zradilo zpracování.
     
    24:03
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Hokejisté v modrých dresech si zaslouženě berou zpět ztracený náskok! Nahození Don Ku Leeho vyrazil gólman Polc pouze na hokejku YOON SEOK KANGA, na forhendovou dorážku pod břevno už byl rumunský strážce svatyně krátký. Asistence: Don Ku Lee.
    24:03 Yoon Seok KANG - 1:2
     
    25:13
    Jižní Korea pokračuje v útočení. Krátce po vhazování vypálil Jin Kyu Park, Patrik Polc v poslední chvíli natáhl pravý beton.
     
    25:55
    Za dlouhou nahrávkou obránce sprintoval Geonwoo Kim, jenž si poradil se zpracováním, leč klička na Gecseho mu nevyšla.
     
    26:22
    Rumunský brejk neměl dlouhého trvání. Vyrazila do něj dvojice Constantin, Creanga, načež druhý jmenovaný dostal puk za tělo.
     
    26:55
    Sihwan Kim bez větších problémů přebruslil svého osobního strážce. Zpoza brány posílal zadovku, před vlastní bránou dobře zafungoval Jemeljaněnko.
     
    27:21
    Zpoza levého kruhu vyslal tvrdou křižnou dělovku těsně nad ledem Don Ku Lee, Patrik Polc reagoval ukázkově a nepovolil změnu stavu levým betonem.
     
    27:54
    Hráčům ve žlutých dresech se směrem dopředu nedaří. Zsombor Molnar neměl podporu a sám proti třem byl bez šance.
     
    28:20
    Od levého mantinelu pálil Pavlo Borysenko. Brankáře Matta Daltona nezaměstnal, puk vyletěl vysoko nad horní tyč.
     
    28:44
    Jungwoo Jeon přebruslil Pavla Borysenka, takže se nepískalo zakázané uvolnění, na téhož hráče posléze nevyzrál forhendovou kličkou.
     
    29:17
    Volnějšího prostoru využil k nájezdu do levého kruhu Heedoo Nam, početný houf hráčů před brankářem však neprostřelil.
     
    29:46
    Z ostrého úhlu střílel Andrei Filip, protože neměl komu nahrávat. Matt Dalton s přehledem puk vyhlavičkoval mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    30:10
    Jižní Korea rozjela konstruktivní kombinaci od vlastní brány. Kisung Kim středem rozjel Yoon Seoka Kanga, ten nepřetlačil Gecseho.
     
    30:53
    Vzápětí spoluhráčům vypomohl Matt Dalton, který za vlastní bránou zastavil nahození a nechal hrát blížícího se Seungjae Leeho.
     
    31:13
    Konečně se Rumunům alespoň částečně podařilo přechytračit soupeřovu defenzivu. Balsaz Peter v přečíslení dvou na jednoho našel Matyase Kovacse, ten vypálil do Daltonovy výstroje.
     
    31:48
    Dobře zapracoval před vlastní bránou Heeddo Nam, jenž volil rybičku před brankoviště a rukavicí zastavil nahrávku do dobré pozice na Petera.
     
    32:25
    Přes clonícího protihráče Rasulova vypálil zadák Seungjae Lee. Patrik Polc se zaskočit nenechal a hrací předmět uschoval v lapačce.
     
    32:54
    Situace tří proti dvěma rozruch nezpůsobila. Akce skončila u Matyse Kovacse, jemuž vůbec nevyšlo zdánlivě snadné zpracování.
     
    33:33
    A už se znovu hraje před bránou Rumunska. Od pravého mantinelu nahazoval Hyeongcheol Song, Sanghoon Shin tečoval poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    33:57
    Ani teď to nevyšlo. Pořádnou dělovku vyprodukoval z modré čáry Beom Suk Yoo, leč cílové zařízení výrazně minul.
     
    34:29
    Jihokorejci se bez větších zábran stáhli do obranného pásma před vysunutým forčekinkem soupeře, který jim příliš velké starosti nedělá.
     
    34:46
    Krásně se Jin Hui Ahn zbavil osobního strážce, kličkou do středu vyřadil dalšího konkurenta a ránou potom trefil třetího soka, jímž byl Creanga.
     
    35:25
    O zklidnění hry se postaral Matt Dalton. Před blížícím se Andreiem Filipem raději přikryl puk lapačkou, následuje komerční přestávka.
     
    35:52
    Zadarmo se Rumuni vrací do útočného pásma, protože soupeři vázla komunikace a po nepřesném pasu Shina na Ahna rozhodčí musel odpískat icing.
     
    36:14
    Tak dlouho Balasz naznačoval střelu, až mu nakonec Don Ku Lee zablokoval hokejku, kotouč pomalým tempem doputoval po ledě pod Daltonovu lapačku.
     
    36:34
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Velká individuální chyba vedla ke třetímu gólu favorita! Rumunský kapitán Sallo měl puk na holi, jenže s rozehrávkou otálel příliš dlouho, zezadu ho obral Ahn a touš přisunul k JUNGWOO JEONOVI, forhendová střela smolně propadla Polcovi mezi levou rukou a tělem. Asistence: Jin Hui Ahn a Ingyo Oh.
    36:34 Jungwoo JEON - 1:3
     
    37:28
    Tlak Jižní Koreji pokračuje. Z levé strany vypálil tvrdou ránu Ingyo Oh, Patrik Polc střelci výrazně zmenšil střelecký úhel a předvedl úspěšný zákrok levým ramenem.
     
    37:56
    Gólman Polc je v jednom ohni. Vyřešil další nebezpečí, když pravým ramenem vytěsnil dobře mířený projektil z hole Don Ku Leeho.
     
    38:05
    První přesilovou hru si zahrají Rumuni. Na lavici hanby usedl autor třetí jihokorejské trefy Jungwoo Jeon za krosček na Zsoltana Molnara.
     
    38:39
    Jako první paradoxně zahrozili při vlastním oslabení Jihokorejci. Vysokou rychlost nabral Jin Hui Ahn, v plném sprintu střílel forhendem vedle bližší, levé tyče.
     
    39:28
    Na modrou čáru dostal nabito Gecse. Pochvalu zaslouží jeden z Jihokorejců, který do rány lehl a obětavě ji zblokoval za cenu vlastního zdraví.
     
    39:54
    Další nebezpečnou situaci ve druhé třetině již neuvidíme, protože váhajícího Constantina obral Ingyo Oh a vyhodil po pravém mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství napovědělo, kdo by v prvním utkání úterního programu I. A divize mohl brát vítězství. Favorizovaná Jižní Korea pokračovala v nastoleném tempu a po zásluze na svou stranu strhla dvoubrankový náskok. Ve 25. minutě nejprve vrátil těsný náskok celku z Asie Yoon Seok Kang, na nějž ve 37. minutě navázal Jungwoo Jeon, který využil velké chyby soupeřova kapitána Salla. Vedoucí tým hraje o poznání lepší hokej, lépe bruslí, hýří nápady a nevypadá to, že by měl ve třetí dvacetiminutovce připustit výraznější drama.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 11 – 27.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstupuje ve výrazně lepším rozpoložení Jižní Korea, která má slibně nakročeno k zisku prvních bodů v tabulce, v případě zisku tří by se dotáhla právě na dnešního soupeře.
     
    40:46
    Zatím to nevypadá, že se na obrázku hry mělo něco výrazně měnit. Jihokorejci kombinují v útočném pásmu a hledají cestičku ke čtvrtému vstřelenému gólu.
     
    41:20
    Oblouk napříč útočnou třetinou si udělal Geonwoo Kim. Ke střele se nedostal, skončil za bránou, kde rozehrál na osamoceného Don Ku Leeho.
     
    41:57
    Balasz sice výborně vystihl přihrávku před vlastní bránu, jenže potom mizerně rozehrál přímo na hokejku Jin Kyu Parka, takže tlak celku z Asie může pokračovat.
     
    42:23
    Beom Suk Yoo měl co dělat, aby si na útočné modré čáře poradil se zpracováním prudké nahrávky, na únik už si dělal zálusk Constantin.
     
    42:55
    V levé kruhu si vytvořil palebnou příležitost Young Yun Lee, mířil na bližší tyčku, ale jenom do boční sítě. Hra pokračuje.
     
    43:29
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Hyunjin Jeong startoval Minwan Kima, ten však nechal kotouč smolně za sebou.
     
    43:57
    Sám proti třem byl Sanghoon Shin bez šance na úspěch. Srdnatě nicméně zabojoval, při kličce ztroskotal na Gecseho brusli.
     
    44:22
    Od levého mantinelu si mezi kruhy sjel s kotoučem na holi Jin Kyu Park, ostrý projektil ze zápěstí poslal vedle pravé tyčky.
     
    44:44
    Patrik Polc vyrazil za vlastní bránu, kde zastavil protihráčem nahozený puk pro přijíždějícího Jemeljaněnka.
     
    45:12
    Náznak rumunské šance neměl dlouhého trvání. Matyas Kovacs uspěl proti osobnímu strážci, jenže okamžitě byl zdvojený a podporu neměl.
     
    45:45
    Seungjae Lee pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a po levém mantinelu kotouč poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    46:11
    Pavlo Borysenko zakřižoval Sangwook Kima, který se beka viditelně zalekl a odmítl s ním podstoupit osobní souboj, takže teď chvíli může hrát Rumunsko.
     
    46:23
    Skutečně jen chvíli. Právě Pavlo Borysenko vyzkoušel přihrávku středem na Zoltana Molnara, toho ukázkově pokryl Hyeongcheol Song.
     
    47:19
    V pravém kruhu si na ránu věřil Jin Hui Ahn, avšak zakončení z první mu nesedlo vůbec dobře, puk pomalým tempem projel mimo rumunskou bránu.
     
    47:40
    O poznání prudší ránou se prezentoval Ingyo Oh a Patrik Polc měl velké štěstí, že jeden z jeho spoluhráčů puk ztečoval do rohu kluziště.
     
    48:18
    Pěkná myšlenka Hyeongcheol Songa, jenž místo zbytečného nástřelu z pravé strany vyslal střílený pas před bránu, spoluhráč Jungwoo Jeon přiložil hokejku k ledu pozdě a kotouč proto nasměroval jen vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    48:35
    Zoltan Molnar v pravém kruhu převzal plnou kontrolou nad kotoučem a zápěstím ho vyslal přímo do středu brány, Matt Dalton tedy zapsal snadný zákrok.
     
    49:12
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Minwan Kim individuálně, z levého kruhu mířil na přední tyč a Patrik Polc úspěšně zasáhl vyrážečkou.
     
    49:50
    Jihokorejci museli opustit útočné pásmo po nedorozumění mezi Jeem a Jeongem, nicméně forčekink Rumunů je nulový, jako kdyby už neměli síly.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Jižní Korea bez problémů udržuje dvoubrankový náskok a nezadržitelně míří za prvními získanými body na turnaji.
     
    50:37
    Útok Kimových svěřenců přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, protože Jin Kyu Park přebíral dlouhou nahrávku až za útočnou modrou.
     
    51:18
    Patrik Polc kolegům vypomáhá i do rozehrávky. Nebylo to poprvé, co zachytil nahození protihráče za bránu a dopřál dost času na rozehrávku Borsovi.
     
    51:32
    Velká komplikace pro Rumunsko, které v jednu chvíli hrálo v šesti hráčích a rozhodčím tato skutečnost neunikla. Týmový trest míří odpykat Jevgenij Lymansky.
     
    51:52
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché! Young Jun Lee zavezl puk do útočného pásma po pravém mantinelu, napříč kruhy pak vymyslel nahrávku přesně do hokejky JIN KYU PARKA a proti střele do bližší šibenice Polc neúspěšně zvedal rameno. Asistence: Young Jun Lee a Hyeongcheol Song.
    51:52 Jin Kyu Park - 1:4
     
    52:30
    Rumunům se nedaří vůbec nic. Zkusili zaútočit, ale kus černé gumy ztratili dokonce ještě na vlastní polovině. Evropané dnes nehrají dobře.
     
    53:12
    Jin Kyu Park vyslal žabičku na Geonwoo Kima, jemuž vyšlo zpracování, nikoliv následná klička na dobře pozičně stojícího Gecseho.
     
    53:45
    Hyunjin Jeong si vyměnil kus černé gumy s Yunsuk Leem, načež vyzkoušel forhendovou střelu, ta prosvištěla nad břevnem.
     
    54:45
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Evidujeme další gól v rumunské síti. Skrytou střelu Jin Kyu Parka ještě Polc s vypětím všech sil vyrazil, za dorážkou SIHWANA KIMA nad pravý beton už se jenom smutně podíval a vyčítavým pohledem pak zpražil pasivně stojící kolegy. Asistence: Don Ku Lee a Jungwoo Jeon.
    54:45 Sihwan KIM - 1:5
     
    54:45
    Oddechový čas pro Rumunsko.
     
    55:24
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Timeout přinesl kýžené ovoce, Rumuni bleskově reagují na trefu soupeře, ale nadále ztrácí výrazně, a sice tři góly. Balazs Peter v situaci dvou na dva propasíroval puk do pravého kruhu na MATYASE KOVACSE a ten bez výraznějších komplikací trefil odkrytou bližší část brány. Asistence: Balazs Peter a Eduard Casaneanu.
    55:24 Matyas KOVACS - 2:5
     
    56:28
    Hráči ve žlutých dresech najednou začali hrát, podle všeho bude příliš pozdě. Zsombor Moltan se zprava vytočil před bránu, forhendem zakončil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    56:47
    Akci Jižní Koreji zastavil hvizdem čárový rozhodčí, netrpělivý Young Jun Lee neumožnil pokračovat v jízdě Sihwan Kimovi.
     
    57:20
    Druhý ofsajd hráčů v modrých dresech v krátkém časovém sledu. Tentokráte jej způsobil Jin Hui Ahn, jemuž se puk smolně zamotal mezi brusle.
     
    57:57
    Ihned po buly v útočné třetině od modré vypálil Hyeongcheol Song, jeden z bránících hráčů úspěšně blokoval levou nohou.
     
    58:26
    Balazs Peter si věřil až příliš. Po levém mantinelu získal útočnou třetinu, ale přes Ingyo Oha se před bránu natlačit nezvládl.
     
    58:45
    Zpoza brány vyslal nahrávku do brankoviště Jungwoo Jeon. Patrik Polc neměl ideální přehled o situaci, ale u pravé tyče měl přilepený pravý beton, právě jím zastavil pokus Parka.
     
    59:30
    Rumunský tlak neměl dlouhého trvání. Na modrou čáru obdržel nahrávku Jemeljaněnko, jenže nezvládl zpracování, takže se musel vracet.
     
    59:58
    V samotném závěru ještě dokázal vymyslet křižnou střelu zápěstím Mircea Constantin, Matt Dalton třetí puk ve své sít nepřipustil a zakročil pravým ramenem.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihokorejci potvrdili roli favorita, po dvou porážkách zabrali jistým vítězstvím 5:2 nad Rumunskem, díky kterému se alespoň dočasně dostali pryč ze sestupové pozice.

    Mužstvo z Asie bylo od úvodních minut jasně lepším týmem, přesto po první třetině svítil na světelné tabuli stav 1:1. V prostředním dějství už se tlak projevil i na skóre. Jižní Korea odskočila do dvoubrankového vedení, které ve třetí části ještě vylepšili Jin Kyu Park a Sihwan Kim, za Rumuny dokázal už jen zkorigovat konečnou podobu prohry Matyas Kovacs.

    Svěřenci kouče Kima získali na turnaji ve Velké Británii první tři body a posunuli se v tabulce na páté místo před Litvu. Rumunsko zůstává čtvrté o skóre před dnešním soupeřem.
     
    Nejlepší hráči: Balazs Peter – Don Ku Lee.
     
    Střely na bránu: 17 – 36. (15:50:16)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Filip (Fodor), 56. Kovacs (Peter, Casaneanu) – 5. Shin (Park, Y. J. Lee), 25. Y. S. Kang (D. K. Lee), 37. Jeon (Ahn, Oh), 52. Park (Y. J. Lee, Song), 55. Sihwan Kim (D. K. Lee, Jeon)


    Rumunsko: Polc (Toke) – Sallo (C), Gecse, Bors, Borysenko, Jemeljaněnko (A), Rasulov, Creanga – Constantin (A), Zsombor Moltan, Zoltan Molnar – Farkas, Peter, Kovacs – Fodor, Gajdo, Filip – Teamriuc, Lymansky, Casaneanu.
    Trenér: Julius Penzes

    Jižní Korea: Dalton (Y. Lee) – Nam, S. Lee, Song, Oh, D. K. Lee (C), Yoo, Jee – Y. S. Kang, Sangwook Kim, K. Kim – Jeon (A), Ahn (A), Shin – G. Kim, Park, Y. J. Lee, M. Kang, Jeong, Y. Lee – Sihwan Kim.
    Trenér: Woojae Kim

    Rozhodčí: Dalton (GBR), Holm (SWE) – Kisil (GBR), Knosen (DEN)

    Diváci: 767
    bahis siteleri