Rumunsko – J. Korea 2:5 (kon.) | Itálie – Polsko 2:4 (kon.) | Velká Británie – Litva 3:0 (kon.)
konec
Itálie
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Polsko
Úterý 02.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu: 31 – 23. (19:28:48)
     
    Nejlepší hráči: Daniel Ross Tedesco – Bartosz Ciura.
     
    Polští hokejisté zvládli ohromně důležitý zápas s Itálií, účastníka loňského elitního mistrovství světa Itálii porazili 4:2 a o velký kus se sami přiblížili postupu do nejvyšší úrovně, která za rok odehraje šampionát v Praze a Ostravě.

    Naši severní sousedé v utkání ani jednou neprohrávali, avšak dvakrát na jejich vedoucí trefu Italové našli odpověď. Klíčový moment střetnutí nastal ve 38. minutě, kdy se šťastnou trefou prosadil Bartlomiej Jeziorski, na jehož zásah už soupeř odpověď nenašel, na sklonku 57. minuty naopak Grzegorz Pasiut zpečetil polské vítězství druhou využitou přesilovkou.

    Svěřenci kouče Kalabera disponují po třech utkáních sedmi body a mají skvěle nakročeno k obsazení jednoho ze dvou postupových míst, protože jednoho ze spolufavoritů Italy porazili, Britům sebrali bod. Nyní našim severním sousedům zbývají zápasy s Jižní Koreou a Rumuny, v nichž budou plnit roli favorita. Italové si porážkou situaci pořádně zkomplikovali, pro zachování nadějí potřebují porazit outsidera z Litvy, ale hlavně obrat o všechny tři body domácí Velkou Británii.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné, Polsko zvítězí! S vypětím všech sil zvládli kotouč dotlačit za obrannou modrou čáru, Italové vzdali snahy na poslední útok.
     
    59:34
    Bartlomiej Jeziorski vůbec neváhal a po zisku kotouče ho okamžitě odpálil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Italský kouč reaguje oddechovým časem, nicméně času na dva vstřelené góly je málo a Keenan to moc dobře tuší.
     
    58:47
    Potlesk fanoušků si vysloužil Maciej Kruczek, který vystihl dobře myšlenou nahrávku před vlastní bránu a obloučkem puk poslal pryč z obranného pásma.
     
    58:20
    Hokejisté Itálie vybojovali útočné pásmo a Justin Fazio sprintuje na střídačku! Poláci se tedy brání proti šesti bruslařům.
     
    57:30
    Italové nemají nač čekat a vrhají veškeré zbytky sil směrem do ofenzivy, zatímco soupeř určitě ještě více zatáhne hru s jasným cílem ubránit tři body.
    56:53 Grzegorz PASIUT - 2:4
     
    56:53
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci právě udělali další ohromně důležitý krok směrem k postupu mezi elitu, na nějž čekají dlouhých 22 let! Patryk Wronka se krásně vytočil zpoza brány na pravé straně, křižným pasem vybídl ke skórování GRZEGORZE PASIUTA, centr elitní lajny se dvakrát pobízet nenechal a odkrytou levou část brány neomylně trefil. Asistence: Patryk Wronka a Marcin Kolusz.
     
    56:21
    Poláci jsou zpět v útočné třetině, nicméně do zakončení se zatím přehnaně neženou, šetří vteřinky a na Italech můžeme sledovat vzrůstající frustraci.
     
    55:55
    A další úspěšný odpal jednoho z hráčů v modrém dresu. Jmenovitě to byl Alex Trivellato, kdo poslal touš do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    55:25
    Pawlu Zygmuntovi nahrávka na modrou čáru nevyšla. Vystihl ji Thomas Larkin, jenž nechtěl zbytečně vyhazovat, ale nic jiného mu nezbylo, protože se kapitánovi nikdo nenabízel.
     
    54:56
    Skvělou práci teď pro Polsko odvedl Patryk Wronka. Krásně si za bránou soupeře obhodil Danteho Hannouna, jímž se vzápětí nechal podrazit. Polsko může na dvě minuty vydechnout, případně se pokusit přidat pojistku na tolik kýžené vítězství.
     
    54:15
    Po levém křídle vyrazil dopředu Kamil Walega. Bylo zřejmé, že nechce zakončovat, ale v rohu pošetřit pár vteřin, a to se mu i povedlo.
     
    53:47
    Angelo Miceli ztratil puk a dopředu vyrazil Alan Lyszczarczyk. Útočník postupoval jeden na jednoho, Phil Pietroniro jej výborně vytlačil k mantinelu a zde ho i odzbrojil.
     
    53:01
    Italové samozřejmě okamžitě chtěli získat zpět útočnou třetinu, ale napoprvé neuspěli, po nedorozumění mezi Tedescem a Petanem rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    52:40
    Zničehonic Poláci vyjeli z hluboké defenzivy a podnikli zajímavý brejk, na jehož konci byla střílená nahrávka Dziubinského z levé strany, ta skončila na Faziově pravém betonu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Trivellato (Mantenuto), 27. Tedesco (Spornberger, Miceli) – 6. Michalski (Galant), 23. Dziubinski (Wronka, Pasiut), 38. Jeziorski (Dziubinski), 57. Pasiut (Wronka, Kolusz)


    Itálie: Fazio (Clara) – Larkin (C), Spornberger, Pietroniro, Trivellato (A), Insam, Miglioranzi, Gios, Glira – Tedesco, Petan (A), Miceli – Zanetti, Mantenuto, Frigo – Marchetti, Hannoun, Brunner – McNally, Traversa, Deluca.
    Trenér: Michael Edward Keenan

    Polsko: Murray (Miarka) – Wajda, Kruczek, Ciura, Kolusz (A), Kostek, Dronia, Jaskiewicz, Gorny – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Lyszczarczyk, Pas, Dziubinski (C) – Zygmunt, Walega, Jeziorski – Galant, Starzynski, Michalski.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rozhodčí: Hansen (NOR), Zrnić (SLO) – Muzsik (HUN), Zgonc (SLO)

    Diváci: 1 318
    bahis siteleri