Kolín – Přepeře 2:1 (kon.) | Zápy – Benešov 1:5 (kon.)
konec
SK Zápy
1:5 (0:4)
FK Benešov
Středa 17.05.2023, 18:00 • Teletník Aréna, Zápy • Česká fotbalová liga (B) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemnou středu u sledování ČFL! V Zápech se dnes bude hrát fotbal netradičně uprostřed týdne, domácí v rámci dohrávky 22. kola přivítají Benešov.
     
    SK ZÁPY (7. místo)
    25 Z, 9–9–7, 34:27 (+7), 36 bodů

    Středočeští fotbalisté sice prožívají výsledkově nejslabší sezónu za dlouhé roky, i tak se ale drží v horní polovině tabulky skupiny B. Pokud jim navíc v posledních kolech půjde naproti štěstěna, mohou ročník zakončit i na čtvrtém místě. Aktuálně jsou možná sedmí, na bramborový Kolín jim však schází všehovšudy tři body.

    Co se formy Záp týče, ta je poměrně solidní. V posledním kole sice nestačily na silné Brozany, kterým v Teletník Aréně podlehly 0:1, předcházející tři utkání ale vyhrály. Chlumec porazily 4:0, Přepeře 4:1 a z Mostu si odvezly všechny body po výsledku 2:0.

    Poslední zápasy Záp
    14. 5.: Zápy – Brozany 0:1
    6. 5.: Most – Zápy 0:2
    3. 5.: Zápy – Přepeře 4:1
    29. 4.: Zápy – Chlumec n. C. 4:0
    23. 4.: Teplice B – Zápy 2:1

    Nejlepší střelci Záp
    Jiří DUBEN – 25 Z, 7 branek
    Tomáš MATĚJKA – 23 Z, 6 branek
    Jan JELÍNEK – 24 Z, 5 branek
     
    SK BENEŠOV (16. místo)
    25 Z, 6–5–14, 26:41 (-15), 23 bodů

    Benešov má dnes příležitost se poprvé od konce léta odrazit od posledního místa. O víkendu totiž udělal extrémně důležitý krok směrem k udržení se ve třetí nejvyšší soutěži a využil vlažné jarní formy nováčka z Kolína, kterého na jeho půdě porazil jasně 3:0. Svými zásahy výhru řídili Tomek, Mareš a Kulhavý.

    Druhé vítězství svěřenců kouče Boeva v řadě by na dno tabulky poslalo Živanice, přičemž hosté by se zároveň bodově vyrovnal na čtrnáctý mostecký Baník. Záchrana by tak v tom případě byla na dosah ruky. Podaří se jim navázat na výborný výkon ze soboty a skalpovat dalšího papírově silnějšího soupeře?

    Poslední zápasy Benešova
    13. 5.: Kolín – Benešov 0:3
    6. 5.: Benešov – Hr. Králové B 2:4
    29. 4.: Přepeře – Benešov 2:1
    22. 4.: Benešov – Jablonec B 2:1
    7. 4.: Benešov – Živanice 3:2

    Nejlepší střelci Benešova
    Kamil KULHAVÝ – 16 Z, 4 branky
    Jakub MAREŠ – 8 Z, 4 branky
    Martin SLÁDEK – 23 Z, 3 branky
    Miroslav TOMEK – 10 Z, 3 branky
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    První vzájemný zápas dnešních soupeřů v tomto ročníku se odehrál v polovině září, přičemž všechny body tehdy putovaly na konto Záp. Favorita už v páté minutě poslal do vedení Duben, na jehož zásah ve druhé půli navázat Matějka. Budou se domácí radovat i podruhé?

    17. 9. 2022: Benešov – Zápy 0:2 (0:1)

    Branky: 5. Duben, 55. Matějka.

    Žluté karty: 63. Vrňák (BNS), 90. Roháč (BNS) – 38. Matějka (ZAP), 72. Jelínek (ZAP), 81. Dočekal (ZAP).

    SK Benešov: Diviš – Vosáhlo, Filip, Šimeček, Kulhavý (35. Dušek), Sládek, Radimský (61. Stejskal), Vrňák (C) (85. Meszáros), Nazarenko (46. Roháč), Kubiš, Krunert. Hlavní trenér: Vasil Boev.

    SK Zápy: Hrubeš (35. Durov) – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír (88. Tvaroh), Eliáš, Koutenský, Jelínek (72. Janko), Petrlák, Matějka (72. Dočekal, 88. Kubů). Hlavní trenér: Petr Vrabec.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Koutenský, Petrlák, Dočekal, Khrolenok.
    Náhradníci: Durov – Matějka, Kocourek, Tvaroh, Tarasiuk, J. Jelínek.
    Trenér: Petr Vrabec.

    SK Benešov: Schummer – Vosáhlo, Filip, Kulhavý, Sládek, Mareš, Tomek, Vrňák (C), Kubiš, al-Hammami, Krunert.
    Náhradníci: Stareček – Stejskal, Dušek, Kacafírek, Bílek, Vorel, Čížek.
    Trenér: Vasil Boev.

    Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Mrkáček.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný středeční podvečer, start utkání se pomalu blíží! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu, hosté ve žlutých dresech a domácí v tradičních červenobílých.
     
    Úvodní výkop obstará Benešov, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápy bleskově rozebraly první hostující výpad a zmocnily se balónu, přičemž nyní se snaží přesunout dění před Měsíčka skrz pravou stranu hřiště.
     
    2
    Domácí si poprvé vyzkoušeli roh, který ale nepřetavili ve větší šanci. Ve vápně chtěl zakončit Khrolenok, kterého ovšem protihráč nepustil ke střele.
     
    3
    Kavalír byl faulován, červenobílí získávají standardku z pozice pár metrů před benešovskou šestnáctkou.
     
    4
    Exekuce kopu se ujal právě Kavalír, na jehož nákop se před Schummerem natahoval Woitek. Ten nicméně na balón nataženou hlavou nakonec nedosáhl.
     
    5
    Benešovu se podařilo odsunout hru na střed hřiště, kde se nyní Kulhavý snaží ze sebe setřást Koutenského.
     
    6
    Al-Hammami vsadil na centr z pravé strany hřiště, který byl ale až moc dlouhý. Na vzdálenějším kraji vápna ho jeden z domácích odhlavičkoval do bezpečí.
     
    7
    Sládek po souboji o letící míč padá na trávník, hosté po zásahu rozhodčího získávají balón u středové čáry.
     
    9
    Eliášovi se podařilo na poslední chvíli přesunout hru na pravou stranu na Khrolenoka, jehož následný balón do vápna nicméně zachytil bránící protihráč.
     
    10
    Úvodních deset minut hry je skoro za námi, na první větší šanci utkání stále čekáme. Zápy jsou aktivnější, ale dosud se jim nepodařilo Schummera ohrozit.
     
    11
    Byl odpískán další faul, tentokrát proti Benešovu. Kavalír následný nařízený kop nenasměroval vůbec přesně, balón šel hned několik metrů vedle brány.
     
    12
    Dění se přesunulo na opačný konec hřiště, Zápy ovšem znovu rychle zneškodnily akci soupeře.
     
    13
    Domácí teď mohou litovat, že Khrolenok nedokázal zkrotit neposedný balón na kraji vápna. Kdyby si divokou přihrávku z pravé strany zpracoval, dostal by ideální příležitost Schummera potrápit.
     
    15
    Míč se nyní znovu zastavil až o ochrannou síť za hostující svatyní, Schummer bude odkopávat.
     
    16
    Woitkova rozehrávka se od dotěrného al-Hammamiho odrazila za postranní čáru, Zápy tak budou vhazovat míč zpět do hry z pozice u vlastní brány.
     
    17
    Schummer teď naprosto jednoduše zastavil sražený míč, Zápům nevyšla ani další útočná akce.
     
    18
    Kubišova standardka měla potenciál, domácí ale uhlídali aktivní protihráče ve vápně a nedovolili jim míč tečovat. Balón tak doskákal až za Měsíčka.
     
    19
    Woitek se nyní krátkou přihrávkou pokusil prostrčit míč za obranu do benešovské šestnáctky, ale jeho nabídku nikdo nevyužil. Hosté si berou balón.
     
    21
    Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Po autovém vhazování Benešova na konci dvacáté minuty vznikla před Měsíčkem celkem chaotická situace, které využil nehlídaný MIROSLAV TOMEK a dorážkou do horní části svatyně otevřel skóre dnešního střentutí – 0:1!
    21. Miroslav TOMEK - 0:1
     
    22
    Benešov se dostal do další velké šance! Jeho rychlý brejk uhasil Woitek, který byl pod tlakem nucen míč zahrát za bránu. Hosté mají roh!
     
    23
    Domácí už situaci dostali pod kontrolu a nyní se snaží na inkasovaný zásah odpovědět. Kavalír chtěl projít za hostující obranu, ta ale zůstává neprostupná.
     
    24
    Petrlák se s tím nepáral a chtěl Schummera překvapit pumelicí zpoza vápna, ta ale byla zblokována. Míč se odrazil ke Kavalírovi, a Zápy tak mohou dál útočit.
     
    25
    Jelínek chtěl nákopem vysunout dopředu Koutenského. Takřka okamžitě poté, co druhý jmenovaný borec míč zachytil, ale akci zastavil postranní sudí.
     
    27
    Zápští teď mají jednoznačně více ze hry, Benešovu se vůbec nedaří se na delší dobu zmocnit míče. Schummer má ovšem stále jen naprosté minimum práce.
     
    28
    Po dalším domácím rohu se k odraženému míči ve vápně dostal Dočekal, jenž okamžitě zakončil. Hosté si do statistik zapisují další zblokovanou ránu.
     
    29
    Schummer nyní míč rozehrál po zemi. Benešov má šanci po delší době přesunout hru před Měsíčka.
     
    30
    Krunert se vyznamenal v obraně a vystihl pozemní centr z levé strany, přičemž následně míč okamžitě odkopl daleko od Schummerovy svatyně.
     
    31
    Domácím to dnes v útoku hodně skřípe. Díky faulu na Woitka nicméně dostali další standardku, a tak uvidíme, zdali se jim trápení podaří aspoň teď překonat.
     
    33
    Měsíček chtěl od své brány rozehrát míč na pravou stranu, kde číhal Woitek. Trochu to ale přehnal s důrazem, a jeho balón tak letěl až do zámezí.
     
    35
    Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté po obrovité minele domácích rozšiřují svůj náskok na dvě branky! MABROUK AL-HAMMAMI se ve vápně dostal do zakončení a jeho velmi slabý pokus proklouzl za nepřipraveného Měsíčka, který nezvládl zareagovat – 0:2!
    35. Mabrouk AL-HAMMAMI - 0:2
     
    36
    Střelec druhého hostujícího gólu si nyní vynutil faul, Benešov tak získává míč na středové čáře.
     
    37
    Před chvílí si vybral velmi slabý moment, teď pořádně zazářil! Měsíček jedovatou střelu do horní části svatyně vytáhl nad břevno, a zabránil tak třetímu hostujícímu gólu!
     
    39
    Utkání se nevyvíjí podle představ domácích, kteří začínají ztrácet nervy. Jiří Duben (ZAP) dostává žlutou kartu za velmi nevybíravý zákrok na Kubiše, podle mého názoru zde sudí mohl udělit i červenou...
     
    39
    Hostující projektil ze standardky teď šel jen těsně vedle bližší tyče domácí brány!
     
    40
    Benešov právě vstřelil branku!
    Zápy jsou v rozkladu, hosté utíkají do třígólového trháku a dělají obrovský krok směrem k záchraně ve třetí nejvyšší soutěži! Pěknou střelou pod břevno se nyní prezentoval před chvilkou inzultovaný ONDŘEJ KUBIŠ, který Měsíčkovi tentokrát vůbec nedal šanci – 0:3!
    40. Ondřej KUBIŠ - 0:3
     
    41
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. Benešov má hru pod kontrolou, tři góly mu evidentně nestačí a nyní se snaží si svůj náskok ještě trochu pojistit.
     
    42
    Domácím teď nevychází vůbec nic. Hosté se znovu zmocnili míče jen těsně za středovou čarou.
     
    43
    Koutenský operuje s balónem na kruhu a hledá volného spoluhráče, kterému by ho mohl předat.
     
    44
    Mareš se uvolnil asi dva metry před vápnem a vypálil ke vzdálenější tyči, přičemž padající Měsíček ránu vyrazil jen špičkami prstů!
     
    45
    Benešov právě vstřelil branku!
    Tak tohle už zavání pořádným debaklem, hosté následný roh zahráli naprosto bravurně a znovu skórují! Na letící míč si ve vápně vyskočil MARTIN SLÁDEK a hlavou ho nasměroval mimo dosah domácího brankáře – 0:4!
    45. Martin SLÁDEK - 0:4
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    No, tak takový výsledek po poločase nečekal asi ani ten nejskalnější fanoušek žlutomodrého fotbalu. Benešov na půdě papírově silnějších Záp vede 4:0, a má nakročeno k tomu se poprvé od konce léta odrazit mimo sestupové pozice ve skupině B. Domácí se dnes na hřišti trápí, zatímco hostům padá do brány takřka vše, co na ní pošlou. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Lukáš Koutenský, přichází Tomáš Matějka,
    ze hřiště odchází Tomáš Dočekal, přichází Jan Jelínek,
    ze hřiště odchází Nikita Khrolenok, přichází Ondřej Kocourek.
     
    46
    Nevím, co si domácí během pauzy řekli v kabině, ale evidentně to mělo efekt! Brána Benešova je pod tlakem, Schummer musel na konci první minuty likvidovat hned dvě slibná zakončení!
     
    47
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Sledujeme akční podívanou, častěji jsou na míči Zápy.
     
    49
    Měsíček se dlouhým nákopem pokusil nastartovat další domácí výpad, letící míč ale vystihl bránící Krunert.
     
    50
    Al-Hammami chtěl krátkou přihrávkou do vápna připravit zakončení hned pro dva nabíhající spoluhráče, jenže ani jeden se k míči nedostal včas.
     
    51
    Na druhém konci hřiště se nyní centrem prezentoval Kocourek, ani jeho snaha ale nepadla na úrodnou půdu. Schummer nebyl nucen zasahovat.
     
    52
    Tomek na pravé straně zachytil Krunertův pas a odpoutal se od protihráče, ani on toho ale před klecí soupeře následně moc nevymyslel.
     
    53
    Míč po rutinní střele končí v náručí připraveného strážce domácí branky, který to měl tentokrát jednoduhé.
     
    54
    Kulhavý se po chybě zápské obrany dostal do celkem slibné šance, přičemž Měsíček jeho střelu vyrazil nad břevno. Tento pokus se ale do statistik počítat nebude, Benešov byl totiž v postavení mimo hru.
     
    56
    Zápy právě vstřelily branku!
    Domácí stahují své manko na tři branky! Pod první zásah Záp v tomto utkání se podepisuje nikým nehlídaný PATRIK KAVALÍR, který v pozici před levou tyčí zachytil přihrávku z opačné strany a následně zakončil přesně do brány – 1:4!
    56. Patrik KAVALÍR - 1:4
     
    57
    No, tohle šlo určitě vymyslet lépe. Volný kop Benešova na jeho vlastní polovině se nyní Vosáhlo pokusil zahrát nejspíš na volného Vrňáka, balón ale nakonec letěl dobrých několik metrů vedle hostujícího borce.
     
    59
    Po sérii laviček se k míči dostal Jelínek, který viděl dravé soky a pro jistotu míč zahrál dozadu na Měsíčka.
     
    60
    Poprvé se žlutí také na straně Benešova, formální varování po faulu dostává Zdeněk Vrňák (BNS).
     
    61
    Eliáš během souboje o míč za středovým kruhem odstrčil protihráče, což neušlo pozornému oku sudího Hanouska. Do domácích statistik putuje faul.
     
    62
    Benešovští po inkasovaném zásahu zpevnili svou obranu a nepouští protihráče vpřed. Zároveň se jim však nedaří zaútočit, a dění je tak zaseklé na středu hřiště.
     
    64
    K odraženému míči se nyní na kraji hostujícího vápna dostal Eliáš, jehož následnou dělovku připravený Schummer lapil! Skvělý zákrok!
     
    65
    Zápy nyní operují s míčem na hraně vápna a hledají nějakou cestu zpět před Schummera.
     
    66
    Kubišův dlouhý balón skončil až u Měsíčka. Zápy se tak rychle vrací k míči a mohou zkusit znovu zaútočit.
     
    67
    Po domácí standardce se za letícím míčem ve vápně natahoval zápský kapitán Duben, jenže v souboji nakonec uspěl protihráč, který jej bránil.
     
    68
    Benešov se už zřejmě soustředí jen na bránění stále celkem solidního náskoku, dopředu se nežene a pouze odkopává jeden míč za druhým.
     
    70
    Eliáš se nevzdal a snažil se vybojovat míč na soupeřově polovině, na Kulhavého ale nakonec nevyzrál. Balón jen vystrčil do autu, hosté budou vhazovat.
     
    71
    Matějka zahodil obrovskou šanci! Jan Jelínek mu přihrávkou z pravé strany vytvořil naprosto ideální příležitost pro zakončení, jenže domácímu borci míč vůbec nesedl! Hodně slabá střela se došourala za Schummerovu svatyni.
     
    73
    Benešovští si teď s rozehrávkou dávali hodně načas, což se u místních příznivců nesetkalo s úplně pozitivní reakcí. Martin Jelínek nákop následně vyrazil za Měsíčka, a nabídl tak hostům další rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Josef Eliáš, přichází Philipp Tvaroh.
     
    75
    Zápy už poněkolikáté zkusily to, co jim přineslo jejich dosud jediný gól – přihrávku z pravé strany do šestnáctky. Tentokrát ale Schummera nepotrápily.
     
    76
    Jelínek byl faulován protihráčem u postranní čáry, domácí získávají míč u středu hřiště.
     
    77
    Favorit dnes opravdu nemá svůj den, ani tentokrát se mu nepodařilo z rohového kopu vytvořit nějakou větší šanci. Hosté situaci rychle vyřešili.
     
    78
    Schummer odkopává od své svatyně. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes deset minut, o vítězi je v Teletník Aréně už dávno rozhodnuto.
     
    79
    Tomek se chopil balónu a rychle přesunul hru na soupeřovu polovinu. Tam se ho někdo snažil odzbrojit, ale situace vedla jen k vhazování Benešova.
     
    80
    Měsíček si po akci hostů na své konto připisuje úspěšný zákrok a následně rozehrává míč nakrátko.
     
    81
    Kavalír se ve vápně jen marně natahoval po nepřesné přihrávce, míč opět zajel až za zadní čáru.
     
    82
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Mabrouk al-Hammami, přichází Dominik Dušek.
     
    83
    Tempo hry se pomalu začíná zklidňovat. Zápy se ještě snažily výsledek nějak zkorigovat, ale zdá se, že jim už pár minut před koncem dochází síly.
     
    84
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Zdeněk Vrňák, přichází Jakub Vorel.
     
    86
    Kulhavého přihrávku ze strany se nyní chtěl někdo na hraně malého vápna protečovat za Měsíčka, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče domácí svatyně.
     
    87
    Měsíček nyní zachytil míč poté, co ho jeden z hostů od středu hřiště odkopl. Utkání se už jen dohrává.
     
    88
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Lukáš Woitek, přichází Oleksandr Tarasiuk.
     
    89
    Krunert se vyznamenal v obraně a zhatil další zápskou akci, čímž Schummerovi usnadnil život.
     
    90
    Benešov právě vstřelil branku!
    Měsíček musí ze své brány lovit ještě jeden míč! Pomyslnou tečku za dnešní veledůležitou výhru Benešova dělá KAMIL KULHAVÝ, který si hravě zpracoval pěkný pas spoluhráče a následně bez váhání poslal balón přesně mezi tři tyče – 1:5!
    90. Kamil KULHAVÝ - 1:5
     
    90
    Střídání v týmu SK Benešov:
    ze hřiště odchází Ondřej Kubiš, přichází Matěj Stejskal,
    ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Štěpán Kacafírek,
    ze hřiště odchází Jakub Vosáhlo, přichází Filip Bílek.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    V Živanicích, v Mostě a do jisté míry i v Přepeřích z tohoto výsledku nejspíš moc velkou radost mít nebudou. Benešov dnes porazil Zápy ve velkém stylu, když v prvním poločase využil snad všech jejích chyb v obraně a vypracoval si čtyřbrankový náskok. Ten si pak po přestávce pohlídal a nadějně rozehraný duel přetavil v cenné vítězství 5:1, čímž se odrazil na 14. místo.
     
    Hosté se budou v neděli snažit na dnešní skvělý výkon navázat na půdě teplického béčka, zatímco Zápy o den dříve čeká cesta do druhých Velvar.
     
    Dnešní utkání sledovalo 145 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:15:47)

    Vojtěch Martinek


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 56. Kavalír – 21. Tomek, 35. al-Hammami, 40. Kubiš, 45. Sládek, 90. Kulhavý

    Karty:   39. Duben (ZAP) – 60. Vrňák (BNS)


    SK Zápy: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek (88. Tarasiuk), M. Jelínek, Eliáš (74. Tvaroh), Kavalír, Koutenský (46. Matějka), Petrlák, Dočekal (46. J. Jelínek), Khrolenok (46. Kocourek).
    Náhradníci: Durov.

    Trenér: Petr Vrabec.

    FK Benešov: Schummer – Vosáhlo (90. Bílek), Filip, Kulhavý, Sládek, Mareš (90. Kacafírek), Tomek, Vrňák (C) (84. Vorel), Kubiš (90. Stejskal), al-Hammami (82. Dušek), Krunert.
    Náhradníci: Stareček – Čížek.

    Trenér: Vasil Boev.

    Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Mrkáček.

    Diváci: 145
    bahis siteleri