USA – Kanada 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Kanada
Čtvrtek 06.07.2023, 09:00 • Svijanská arena 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let • O 3. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Scanlon (Silva, Bergeron) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho (A), O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida.

    Kanada: Muc (Gagnon) – Palermo, Campbell, Osborne, Olney, Goretzki (A), Alsip, Lies, Rotondi (A) – Lamanna, Scott, Cooksey, Maguire (C), Vienneau, Hansen, Sukut, Chabot, Smith, Crosbie, Rij, Lovett.

    Rozhodčí: Cícha, Jonák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání o bronz odstartovalo! První útok patřil kanadskému týmu, jeho výsledkem byl hvizd rozhodčího signalizující postavení mimo hru.
     
    00:53
    O pozornost si hlasitě řekl Brayden Vienneau, jenž pálil od pravého mantinelu, hrací předmět však nasměroval výrazně vedle pravé tyče.
     
    01:23
    Tentokráte už Bryce Scanlon musel do akce a s ránou od modré čáry si hravě poradil, balónek bez problémů schoval do výstroje.
     
    01:50
    Situace dvou proti třem úspěchem neskončila. Ethan Alsip hledal svým pasem Mattea Rotondiho, aby našel pouze bránícího Johnsona.
     
    02:13
    Po úspěchu v defenzivě Američané vystartovali do ofenzivy. Jmenovitě PJ Biagetti, jehož průnik po pravém mantinelu čistě zastavil Roberto Palermo.
     
    02:44
    PJ Biagetti znovu ukázal rychlost, když středem jako blesk poletěl mezi dvěma konkurenty, jenže ten třetí, Charles Olney, už byl nad jeho síly.
     
    03:04
    První přesilovou hru si zahrají hokejbalisté Spojených států amerických. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Charles Olney.
     
    03:40
    Kanadští hráči zatím brání bez problémů. Dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili, jednou středem, podruhé po levém mantinelu.
     
    04:11
    Zničehonic se do míčku opřel americký kapitán Josh Morin. A že to byla rána! Nicholas Muc reagoval v poslední chvíli a pravým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    04:47
    Od levého mantinelu měl Kenny Cadwallader v plánu natlačit se až před bránu, kolem Muca ale nezvládl poslat hrací předmět za brankovou čáru.
     
    05:05
    Početní převaha Američanů je minulostí. Kanada se ubránila bez větších problémů, nyní už pokračuje i s Olneym na hrací ploše.
     
    05:36
    Zakázané uvolnění Kanaďanů, jimž alespoň chvilku oddechu dopřál dlouhým odpalem zadák James Zazula Campbell.
     
    06:22
    Slibně vypadající přečíslení brankou neskončilo. William Scott těsně před zakončením přibrzdil, vystřelil potom do levého Scanlonova ramene.
     
    06:41
    Kanadský tlak ještě chvilku pokračoval. Lukas Hansen křižnou přihrávkou hledal Aidana Chabota, jenž promáchl naprázdno.
     
    07:00
    Kousek za kruhy dostal nabito Jason Tosh, který neváhal a vypálil forhendovým příklepem z první. Přímo do středu brány, Nicholas Muc zakročil s velkým přehledem.
     
    07:35
    Ihned po buly vypálil Josh Morin. Nicholas Muc byl opět v pozoru, včas vykopl pravý beton a míček jím usměrnil k mantinelu.
     
    08:13
    Krásné individuální akci chybělo jediné, gól! Reeve Sukut se s elegancí proháčkoval skrze třemi protihráči, z levé strany ve finále vypálil křižně, leč nepřesně.
     
    08:52
    Američané postupovali dva na dva. Drake Manning-Almeida nevymyslel nic moc zajímavého, pomalou střelu poslal do Mucovy výstroje.
     
    09:27
    Přes soupeře vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu Hudson Smith. Bryce Scanlon si našel prostor, odkud na balónek viděl a schoval ho do lapačky.
     
    09:40
    A další kanadská akce, jež vstřeleným gólem neskončila, William Scott nabil Coleovi Cookseymu a ten z první vysoko přestřelil.
     
    09:50
    Také druhé vyloučení míří do kanadských řad. Na trestnou lavici již usedl Ethan Alsip, který dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    10:09
    Na střelu už si chystal míček Zach Warner-Senee, jenže v klíčový moment mu přeskočil přes čepel hokejky, takže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    10:38
    Po další střele od modré došlo v kanadském brankovišti k velkým zmatkům, které nakonec vyřešil odpalem Palermo.
     
    10:52
    USA právě vstřelily branku!
    Druhá přesilová hra je využitá, Američané strhávají vedení na svou stranu! Leo Impagliazzo poslal míček do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval ALEX THOMAS a střelou k levé tyči nedal Mucovi žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Leo Impagliazzo.
    10:52 Alex THOMAS - 1:0
     
    11:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Reeve Sukut, který si věřil individuálně. Osobního strážce se zbavil, za záda Joshe Morina už se neprocpal.
     
    12:00
    Kanadské komplikace pokračují, protože evidujeme v jejich řadách třetí dvouminutový trest, podražením se provinil Hudson Smith, jenž navíc dostává i desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, dvě minuty míří za spoluhráče odpykat Aidan Chabot.
     
    12:39
    Kanada v oslabení vyrazila do přečíslení dvou na jednoho! Po přihrávce zvládl Cole Cooksey navzdory sekeře od Alexe Thomase vystřelit, ale Scanlon předvedl výborný zákrok. Po přerušení hry dostává americký forvard dvě minuty za sekání.
     
    13:17
    Kanadští hráči vyvinuli tlak na konkurenta, ale kýženého vyrovnání se zatím nedočkali, Corson Maguire střílel z levého kruhu mimo tři tyče.
     
    13:55
    Do přehuštěného prostoru střílel James Zazula Campbell. Bryce Scanlon zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl Regalski.
     
    14:19
    Hráči v červených dresech pokračují v přesilové hře. Brayden Vienneau křižným pasem vybídl k zakončení Nicholase Crosbieho, ten minul.
     
    14:52
    Už při hře pět na pět ještě podnikli jeden útok Američané, ovšem k zakončení nedošlo, protože Drake Manning-Almeida přihrával mimo dosah Ethanu Alterovi.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi USA a Kanadou přinesla jediný gól, o nějž se postarali američtí hokejbalisté. Skóre střetnutí zatím udává útok z konce 11. minuty, kdy se v přesilovce před brankou soupeře nejlépe zorientoval Alex Thomas a pohotovou střelou k levé tyči nedal brankáři šanci zasáhnout. Kanaďané mají o něco více ze hry, v současné situaci jim to ovšem není vůbec nic platné.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Američané do ní vstupují s těsným jednobrankovým vedením, což Kanaďané určitě nebudou chtít nechat jen tak.
     
    15:56
    Soupeřově defenzivě utekl Reeve Sukut, nicméně poslední krok ke vstřelení gólu nesplnil, neprostřelil totiž Scanlona.
     
    16:23
    Američané postupovali tři na tři. Drake Manning-Almeida zkoušel žabičku napříč hřištěm, tu úspěšně zastavil pozorný Roberto Palermo.
     
    16:44
    Velmi dobrým zákrokem se prezentoval Nicholas Muc, který šel do pokleku proti pokusu Brandona Bigenha a míček vyrazil vyrážečkou.
     
    17:01
    Z ostrého úhlu pokoušel štěstí Zachary Lovett. Bryce Scanlon s touto možností počítal a míček vytáhl koncem pravého betonu.
     
    17:49
    Do pravého kruhu dostal nabito Matt Heenan. Nenechal se dvakrát pobízet a vystřelil z první, cílové zařízení však minul.
     
    18:12
    Na druhé straně odvedl velmi dobrou práci Cole Cooksey, jenž utekl po pravém mantinelu, natáhl na sebe dva konkurenty a před bránou hledal Mattea Rotondiho, jehož ke střele nepustil Regalski.
     
    18:46
    Hokejbalisté v červených dresech pokračovali ve vyvíjení tlaku na soupeře, minimálně na pár vteřin jejich snahy přerušil Scanlon, když vysoké nahození podržel v lapačce.
     
    19:20
    Ze střední vzdálenosti vystřelil tvrdý projektil Lukas Hansen. Bryce Scanlon do akce nemusel, povedeným blokem se prezentoval Declan O'Meila.
     
    19:45
    Středem nabíhal mezi dvojici obránců Kristian Lamanna, nicméně balónku se nedočkal, Louis O'Connor zastavil pas na jeho osobu.
     
    20:11
    Pod tlakem KJ Meek nevymýšlel žádné složitosti a s míčkem doběhl až za vlastní bránu, odkud rozehrával na Adama Regalskiho.
     
    20:55
    Vhazování proběhne po levici Bryce Scanlona. Gólman má na kontě další povedený zákrok poté, co v lapačce uschoval projektil vyslaný Cookseym.
     
    21:23
    Američané by evidentně rádi navýšili náskok. Střílenou přihrávku před bránu vyslal Cohen Nackrelli, Ethan Alter na dlouhou hokejku mířil nepřesně.
     
    21:41
    Druhou početní převahu, ovšem první kompletní, si vyzkouší Kanaďané. Za vlastní bránou to byl Brandon Bigenho, kdo zastavil protihráče v pohybu nedovoleným bráněním.
     
    22:22
    Protože měl více prostoru, tak se James Zazula Campbell stáhl blíže k bráně od modré čáry, s přispěním obránce míček vyletěl mimo hrací plochu.
     
    22:44
    V levém kruhu měl otevřený prostor Brandon Osborne, proto si vylepšil střelecký úhel, přesto křižně mířil o kousek nepřesně.
     
    23:19
    Další přesilovkou akci kanadští hokejbalisté překombinovali, nakonec pas na modrou vystihl nataženou hokejkou Cohen Nackrelli.
     
    23:50
    Reprezentace USA v plném počtu! Brandon Bigenho strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, Bryce Scanlon nemusel řešit složitější situaci.
     
    24:13
    Hra se přesunula před Nicholase Muca, který měl plné ruce i nohy práce s projektilem Joshe Morina, hrací předmět nakonec našel pod levým betonem.
     
    24:59
    V útoku pokračují pro změnu hráči v červených dresech. Tvrdou ránu vypálil Blake Goretzki, k přesnosti však chybělo poměrně dost.
     
    25:26
    Protiútok Američanů neměl dlouhého trvání. Leo Impagliazzo nahrál na paty Alexi Thomasovi, který si neporadil se zpracováním.
     
    25:46
    Zakázané uvolnění. Mat Heenan hledal dlouhou nahrávkou Kennyho Cadwalladera, jemuž se navzdory velké snaze nepovedlo na míček dosáhnout.
     
    26:23
    Obrovská příležitost končí neúspěchem! Z mezikruží střílel Brayden Vienneau do gólmana, Cole Rij při dorážce do odkryté brány trestuhodně minul.
     
    26:57
    Američané mohli trestat Jacob Battista se pokusil vylákat brankáře z brány, a potom vyslat přihrávku před bránu spoluhráči, pas zastavil Goretzki.
     
    27:28
    Střelu od levého mantinelu vyprodukoval Corson Maguire. Kanadský kapitán nevyrovnal, trefil totiž do nohy obránce Landona Johnsona.
     
    27:58
    Kanaďané pokračují v tlaku. Nakonec kombinační akci završil střelou forhendem za kruhy Hudson Smith, Bryce Scanlon zasáhl lapačkou.
     
    28:22
    Nicholas Muc udržuje tým ve ztrátě jednoho gólu. S pokusem Matta Heenana neměl moc práce, schoval balónek do lapačky, načež stihl i rozehrát.
     
    28:38
    Vražení na hrazení a jeho autorem Josh Tosh, jenž oslabuje svůj tým v závěru prostřední části a ještě by jej to mohlo hodně mrzet.
     
    28:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    AToshe by vyloučení mrzet mělo, protože Kanada vyrovnává! Matteo Rotondi posunul míček do pravého kruhu na hokejku COLEA COOKSEYHO, jenž během chvilky zamířil a zápěstím poslal hrací předmět mimo Scanlonův dosah. Asistence: Matteo Rotondi a Blake Goretzki.
    28:48 Cole COOKSEY - 1:1
     
    29:33
    Bryce Scanlon právě zabránil bleskovému obratu. Zničehonic se před ním osamocený zjevil Corson Maguire, jehož vychytal levým betonem.
     
    29:46
    Před americkou bránou došlo k potyčce dvou hráčů. Rozhodčí nakonec vylučují oba, Brandona Bigenha za hrubost a Reevea Sukuta za krosček.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství přineslo rovněž jediný gól, který znamenal vyrovnání stavu na 1:1. Také kanadští hokejbalisté zaznamenali svou trefu v početní převaze, ránou z pravého kruhu rozvlnil síť za Scanlonovými zády Cole Cooksey. Třetí patnáctiminutovka slibuje napínavou podívanou, o držitelích bronzových medailí ještě není rozhodnuto ani zdaleka.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Celky do ní vstupují za vyrovnaného stavu, o vítězi mohou rozhodovat maličkosti.
     
    30:36
    Jako první v poslední části zahrozil Cohen Nackrelli, jenž pálil z pravého kruhu z plného sprintu, prostor u bližší tyčky nenašel.
     
    31:16
    Úspěšným zákrokem se prezentoval Nicholas Muc, když ze středu střílel od modré čáry Landon Johnson, gólman úřadoval levým betonem.
     
    31:51
    O poznání slibnější pozici měl Kenny Cadwallader! Na brankáře směřoval osamocený z levé strany, forhendem však vystřelil přímo do jeho výstroje.
     
    32:20
    Krásnou individuální akci ukázal Zachary Lovett, když se dokonale obtočil kolem osobního strážce, bekhendem pak vystřelil do levého betonu Scanlona.
     
    32:53
    Se zpracováním dlouhé nahrávky za obranu si Drake Manning-Almeida neporadil, nicméně balón aspoň lehce tečoval, takže o icingu nemůže být řeč.
     
    33:14
    Bryce Scanlon podržel USA dalším velmi dobrým zákrokem, když v poslední možné chvíle vytáhl levé rameno proti pokusu Williama Scotta.
     
    33:45
    Hodně špatně sehrané přečíslení tří proti dvěma. Brayden Vienneau volil příliš prudkou přihrávku, s jejímž zpracováním si Matteo Rotondi nevěděl rady.
     
    34:30
    Američané kombinují na vlastní polovině a čekají, co soupeř vymyslí. Kanaďané zatím ve třetí části pracují velmi dobře směrem dozadu.
     
    34:50
    USA právě vstřelily branku!
    Američané dělají velmi důležitý krok směrem k zisku bronzu! Do přečíslení vystartoval PJ BIAGETTI společně s Kennym Cadwalladarem, sehráli jej dokonale a po vzájemné výměně puku první jmenovaný trefil volný prostor u levé tyče. Asistence: Kenny Cadwallader.
    34:50 PJ BIAGETTI - 2:1
     
    35:28
    Kanaďané samozřejmě okamžitě začali tlačit směrem do ofenzivy. Blake Goretzki nahazoval na teč, Kristian Lamanna usměrnil míček vedle pravé tyčky.
     
    36:01
    Hokejbalisté Kanady mohou srovnat skóre střetnutí v početní převaze, neboť u pravého mantinelu Jacob Battista nedovoleně zabránil v pohybu jednomu z konkurentů.
     
    36:43
    Američané zatím brání s velkým přehledem. Osvobodili se dvakrát v krátkém časovém sledu, od vlastní brány začíná kombinaci James Zazula Campbell.
     
    37:16
    Po chybné rozehrávce se možnost brejku otevřela před Leem Impagliazzem, jemuž trvalo příliš dlouho převzatí nad míčkem plnou kontrolu, mezitím se stáhli dva obránci a soka zpacifikovali.
     
    37:31
    Kanadská přesilová hra končí předčasně. Důvodem je faul kapitána mužstva Corsona Maguirea, který v útočné třetině neúmyslně, ale přece podrazil soupeře.
     
    38:20
    Nejenže Zach Warner-Seene skvěle zblokoval střelu od modré čáry, ale ještě mohl pomýšlet na únik, v rychlostním souboji s Brandonem Osbornem však prohrál.
     
    38:45
    Od modré vypálil Jacob Battista, navrátilec z trestné lavice. Až k Nicholasi Mucovi balónek nedoputoval, zblokoval ho protihráč Manning-Almeida.
     
    39:21
    USA právě vstřelily branku!
    Hokejbalisté v tmavě modrých dresech odskakují do dvoubrankového náskoku! Biagetti přihrál mezi kruhy Cadwalladerovi, jehož pokus ještě defenzivy zblokovala, ovšem na dorážku SABA DIBENEDETTA už byl krátký i gólman Muc. Asistence: Kenny Cadwallader a PJ Biagetti.
    39:21 Sab DIBENEDETTO - 3:1
     
    39:21
    Spolu se vstřeleným gólem dochází k současnému vyloučení dvou hráčů, dvě minuty za hrubost si vykoledovali Alex Thomas s Ethanem Alsipem.
     
    40:23
    Hráči v červených dresech si jsou moc dobře vědomi, že není nač čekat. Začali otevírat zadní vrátka, zkrátka vrhli veškeré zbytky sil do ofenzivy.
     
    40:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři na čtyři je ve hře samozřejmě více volného prostoru, čehož právě využil obránce JAMES ZAZULA CAMPBELL, dostal pas za kruhy, s velkou elegancí si obhodil protihráče a forhendem zacílil nechytatelně do levého víka. Asistence: Reeve Sukut.
    40:57 James Zazula CAMPBELL - 3:2
     
    41:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    To jsou věci! Kanaďané střílí druhý gól v rozmezí sedmadvaceti vteřin a rázem je srovnáno! Smith v útočné třetině vyhrál buly na kapitána CORSONA MAGUIREA, proti ráně z první k pravé tyči byl Scanlon bezmocný. Asistence: Hudson Smith.
    41:24 Corson MAGUIRE - 3:3
     
    42:31
    Zakázané uvolnění USA. Jacob Battista vyslal nepřesnou přihrávku na Lea Impagliazza, ten se nedokázal natlačit před Palerma.
     
    42:31
    Oddechový čas pro USA.
     
    42:52
    Hokejbalisté v červených dresech si zase věřili hned po buly, nicméně střela Maguirea v tomto případě skončila u nohou obránce Regalskiho.
     
    43:12
    Na opačné polovině hřiště Kanaďany podržel Nicholas Muc, když vytál parádní zákrok vyrážečkou proti Manningu-Almeidovi.
     
    43:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Fantastický obrat dokonán, kanadští hokejbalisté v bitvě o bronz získávají vedení 67 vteřin před koncem základní hrací doby! Jak je to přitom jednoduché. JOSEPH LIES převzal balónek na půlicí červené čáře, naznačil střelu, čímž vyřadil ze hry clonícího soka, aby následně vypálil od modré takovou dělovku, na kterou Scanlon zareagoval příliš pozdě. Bez asistence.
    43:53 Joseph LIES - 3:4
     
    43:53
    Oddechový čas pro Kanadu.
     
    43:59
    Drama vrcholí a Kanada míří do čtyř. Spoluhráče oslabuje Balke Goretzki, jenž zastavil rozběhnutého soupeře jenom za cenu podražení.
     
    44:23
    Není bez překvapení, že Američané hrají přesilovku bez gólmana, tedy v šesti hráčích na hrací ploše. Soupeř zuby nehty brání těsný náskok.
     
    44:51
    A je to jasné, Kanada bude bronzová! Poslední útočnou akci zazdil Drake Manning-Almeida, jemuž se nepodařilo poslat míček do přehuštěného brankoviště, jeden z obránců odpálil hrací předmět do bezpečné vzdálenosti od Muca.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Leo Impagliazzo – Zachary Lovett.
    Kanadská bronzová radost
     
    Bronzové medaile v kategorii hráčů do 18 let získali hokejbalisté Kanady, kteří v zámořském souboji pokořili reprezentaci USA těsným výsledkem 4:3.

    Dlouho to přitom vypadalo na úspěch Američanů, kteří vstřelili první gól a ve třetí třetině získali dokonce dvoubrankový náskok, ovšem kanadští hokejbalisté v sobě posbírali poslední zbytky sil a v závěrečné pětiminutovce předvedli dokonalý obrat, když trefami Jamese Zazuly Campbella a kapitána Corsona Maguirea vyrovnali, rozhodující trefu vsítil 67 vteřin před koncem základní hrací doby povedenou individuální akcí Joseph Lies. Američané už se na odpověď nezmohli, nepomohla jim ani přesilová hra doplněná o hru bez gólmana.

    Kanada tedy slaví bronzové medaile, na USA zbylo nepopulární čtvrté místo. O zlato se ve 14 hodin utkají domácí Češi proti Slovákům. (10:34:38)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Thomas (Impagliazzo), 35. Biagetti (Cadwallader), 40. Dibenedetto (Cadwallader, Biagetti) – 29. Cooksey (Rotondi, Goretzki), 41. Campbell (Sukut), 42. Maguire (Smith), 44. Lies


    USA: Scanlon (Silva, Bergeron) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho (A), O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida.
    Kanada: Muc (Gagnon) – Palermo, Campbell, Osborne, Olney, Goretzki (A), Alsip, Lies, Rotondi (A) – Lamanna, Scott, Cooksey, Maguire (C), Vienneau, Hansen, Sukut, Chabot, Smith, Crosbie, Rij, Lovett.

    Rozhodčí: Cícha, Jonák
    bahis siteleri