USA – Kanada 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Kanada
Čtvrtek 06.07.2023, 09:00 • Svijanská arena 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let • O 3. místo
     
    43:59
    Drama vrcholí a Kanada míří do čtyř. Spoluhráče oslabuje Balke Goretzki, jenž zastavil rozběhnutého soupeře jenom za cenu podražení.
     
    39:21
    Spolu se vstřeleným gólem dochází k současnému vyloučení dvou hráčů, dvě minuty za hrubost si vykoledovali Alex Thomas s Ethanem Alsipem.
     
    37:31
    Kanadská přesilová hra končí předčasně. Důvodem je faul kapitána mužstva Corsona Maguirea, který v útočné třetině neúmyslně, ale přece podrazil soupeře.
     
    36:01
    Hokejbalisté Kanady mohou srovnat skóre střetnutí v početní převaze, neboť u pravého mantinelu Jacob Battista nedovoleně zabránil v pohybu jednomu z konkurentů.
     
    29:46
    Před americkou bránou došlo k potyčce dvou hráčů. Rozhodčí nakonec vylučují oba, Brandona Bigenha za hrubost a Reevea Sukuta za krosček.
     
    28:38
    Vražení na hrazení a jeho autorem Josh Tosh, jenž oslabuje svůj tým v závěru prostřední části a ještě by jej to mohlo hodně mrzet.
     
    21:41
    Druhou početní převahu, ovšem první kompletní, si vyzkouší Kanaďané. Za vlastní bránou to byl Brandon Bigenho, kdo zastavil protihráče v pohybu nedovoleným bráněním.
     
    12:39
    Kanada v oslabení vyrazila do přečíslení dvou na jednoho! Po přihrávce zvládl Cole Cooksey navzdory sekeře od Alexe Thomase vystřelit, ale Scanlon předvedl výborný zákrok. Po přerušení hry dostává americký forvard dvě minuty za sekání.
     
    12:00
    Kanadské komplikace pokračují, protože evidujeme v jejich řadách třetí dvouminutový trest, podražením se provinil Hudson Smith, jenž navíc dostává i desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, dvě minuty míří za spoluhráče odpykat Aidan Chabot.
     
    09:50
    Také druhé vyloučení míří do kanadských řad. Na trestnou lavici již usedl Ethan Alsip, který dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    03:04
    První přesilovou hru si zahrají hokejbalisté Spojených států amerických. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Charles Olney.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Thomas (Impagliazzo), 35. Biagetti (Cadwallader), 40. Dibenedetto (Cadwallader, Biagetti) – 29. Cooksey (Rotondi, Goretzki), 41. Campbell (Sukut), 42. Maguire (Smith), 44. Lies


    USA: Scanlon (Silva, Bergeron) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho (A), O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida.
    Kanada: Muc (Gagnon) – Palermo, Campbell, Osborne, Olney, Goretzki (A), Alsip, Lies, Rotondi (A) – Lamanna, Scott, Cooksey, Maguire (C), Vienneau, Hansen, Sukut, Chabot, Smith, Crosbie, Rij, Lovett.

    Rozhodčí: Cícha, Jonák
    bahis siteleri