USA – Kanada 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Kanada
Čtvrtek 06.07.2023, 09:00 • Svijanská arena 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let • O 3. místo
     
    43:59
    Drama vrcholí a Kanada míří do čtyř. Spoluhráče oslabuje Balke Goretzki, jenž zastavil rozběhnutého soupeře jenom za cenu podražení.
    43:53 Joseph LIES - 3:4
     
    43:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Fantastický obrat dokonán, kanadští hokejbalisté v bitvě o bronz získávají vedení 67 vteřin před koncem základní hrací doby! Jak je to přitom jednoduché. JOSEPH LIES převzal balónek na půlicí červené čáře, naznačil střelu, čímž vyřadil ze hry clonícího soka, aby následně vypálil od modré takovou dělovku, na kterou Scanlon zareagoval příliš pozdě. Bez asistence.
    41:24 Corson MAGUIRE - 3:3
     
    41:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    To jsou věci! Kanaďané střílí druhý gól v rozmezí sedmadvaceti vteřin a rázem je srovnáno! Smith v útočné třetině vyhrál buly na kapitána CORSONA MAGUIREA, proti ráně z první k pravé tyči byl Scanlon bezmocný. Asistence: Hudson Smith.
    40:57 James Zazula CAMPBELL - 3:2
     
    40:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři na čtyři je ve hře samozřejmě více volného prostoru, čehož právě využil obránce JAMES ZAZULA CAMPBELL, dostal pas za kruhy, s velkou elegancí si obhodil protihráče a forhendem zacílil nechytatelně do levého víka. Asistence: Reeve Sukut.
     
    39:21
    Spolu se vstřeleným gólem dochází k současnému vyloučení dvou hráčů, dvě minuty za hrubost si vykoledovali Alex Thomas s Ethanem Alsipem.
    39:21 Sab DIBENEDETTO - 3:1
     
    39:21
    USA právě vstřelily branku!
    Hokejbalisté v tmavě modrých dresech odskakují do dvoubrankového náskoku! Biagetti přihrál mezi kruhy Cadwalladerovi, jehož pokus ještě defenzivy zblokovala, ovšem na dorážku SABA DIBENEDETTA už byl krátký i gólman Muc. Asistence: Kenny Cadwallader a PJ Biagetti.
     
    37:31
    Kanadská přesilová hra končí předčasně. Důvodem je faul kapitána mužstva Corsona Maguirea, který v útočné třetině neúmyslně, ale přece podrazil soupeře.
     
    36:01
    Hokejbalisté Kanady mohou srovnat skóre střetnutí v početní převaze, neboť u pravého mantinelu Jacob Battista nedovoleně zabránil v pohybu jednomu z konkurentů.
    34:50 PJ BIAGETTI - 2:1
     
    34:50
    USA právě vstřelily branku!
    Američané dělají velmi důležitý krok směrem k zisku bronzu! Do přečíslení vystartoval PJ BIAGETTI společně s Kennym Cadwalladarem, sehráli jej dokonale a po vzájemné výměně puku první jmenovaný trefil volný prostor u levé tyče. Asistence: Kenny Cadwallader.
     
    31:51
    O poznání slibnější pozici měl Kenny Cadwallader! Na brankáře směřoval osamocený z levé strany, forhendem však vystřelil přímo do jeho výstroje.
     
    29:46
    Před americkou bránou došlo k potyčce dvou hráčů. Rozhodčí nakonec vylučují oba, Brandona Bigenha za hrubost a Reevea Sukuta za krosček.
    28:48 Cole COOKSEY - 1:1
     
    28:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    AToshe by vyloučení mrzet mělo, protože Kanada vyrovnává! Matteo Rotondi posunul míček do pravého kruhu na hokejku COLEA COOKSEYHO, jenž během chvilky zamířil a zápěstím poslal hrací předmět mimo Scanlonův dosah. Asistence: Matteo Rotondi a Blake Goretzki.
     
    28:38
    Vražení na hrazení a jeho autorem Josh Tosh, jenž oslabuje svůj tým v závěru prostřední části a ještě by jej to mohlo hodně mrzet.
     
    26:23
    Obrovská příležitost končí neúspěchem! Z mezikruží střílel Brayden Vienneau do gólmana, Cole Rij při dorážce do odkryté brány trestuhodně minul.
     
    21:41
    Druhou početní převahu, ovšem první kompletní, si vyzkouší Kanaďané. Za vlastní bránou to byl Brandon Bigenho, kdo zastavil protihráče v pohybu nedovoleným bráněním.
     
    12:39
    Kanada v oslabení vyrazila do přečíslení dvou na jednoho! Po přihrávce zvládl Cole Cooksey navzdory sekeře od Alexe Thomase vystřelit, ale Scanlon předvedl výborný zákrok. Po přerušení hry dostává americký forvard dvě minuty za sekání.
     
    12:00
    Kanadské komplikace pokračují, protože evidujeme v jejich řadách třetí dvouminutový trest, podražením se provinil Hudson Smith, jenž navíc dostává i desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, dvě minuty míří za spoluhráče odpykat Aidan Chabot.
    10:52 Alex THOMAS - 1:0
     
    10:52
    USA právě vstřelily branku!
    Druhá přesilová hra je využitá, Američané strhávají vedení na svou stranu! Leo Impagliazzo poslal míček do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval ALEX THOMAS a střelou k levé tyči nedal Mucovi žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Leo Impagliazzo.
     
    09:50
    Také druhé vyloučení míří do kanadských řad. Na trestnou lavici již usedl Ethan Alsip, který dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    08:13
    Krásné individuální akci chybělo jediné, gól! Reeve Sukut se s elegancí proháčkoval skrze třemi protihráči, z levé strany ve finále vypálil křižně, leč nepřesně.
     
    03:04
    První přesilovou hru si zahrají hokejbalisté Spojených států amerických. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Charles Olney.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Thomas (Impagliazzo), 35. Biagetti (Cadwallader), 40. Dibenedetto (Cadwallader, Biagetti) – 29. Cooksey (Rotondi, Goretzki), 41. Campbell (Sukut), 42. Maguire (Smith), 44. Lies


    USA: Scanlon (Silva, Bergeron) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho (A), O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida.
    Kanada: Muc (Gagnon) – Palermo, Campbell, Osborne, Olney, Goretzki (A), Alsip, Lies, Rotondi (A) – Lamanna, Scott, Cooksey, Maguire (C), Vienneau, Hansen, Sukut, Chabot, Smith, Crosbie, Rij, Lovett.

    Rozhodčí: Cícha, Jonák
    bahis siteleri