Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Pondělí 17.07.2023, 13:05Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Krásné odpoledne, vítám vás u tradiční předsezónní tiskové konference FC Hradec Králové. Ta bude tentokrát speciální, protože se dá očekávat velké množství dotazů na fotbalový stadion.
     
    Tiskové konference se zúčastní:

    Primátorka města / Předsedkyně představenstva – Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.
    Generální manažer – Ing. Richard Jukl
    Sportovní ředitel – Ing. Jiří Sabou
    Trenér A-týmu – Jozef Weber
    Hráči A-týmu – Václav Pilař, Ladislav Krejčí
    Tiskový mluvčí – Mgr. Petr Šatalík
     
    Tisková konference bude zahájena během několika minut.
     
    Tiskovou konferenci zahajuje tiskový mluvčí Petr Šatalík, který na úvod poděkoval ČSOB za možnost pořádat konferenci v jejích prostorech.
     
    Petr Šatalík připomněl společný projekt, kterým je VOTROK karta. Úvodní slovo si vezme primátorka města.
     
    Pavlína Springerová přivítala všechny účastníky a připomněla, že vše směřuje k poslednímu červencovému dni, kdy by měla být předána stavba nového stadionu.
     
    Springerová: Hledáme intenzivně strategického partnera pro klub a věřím, že budeme úspěšní. To jsou mé hlavní cíle. Na sezónu se velmi těším a držím našemu klubu v nové éře fotbalu v Hradci palce.
     
    Jako další hovoří Richard Jukl: Jsem moc rád, že jsme se dožili nové éry hradecké kopané. Věřím, že využijeme všechny segmenty nové arény, aby sloužila nejenom sportovcům, ale všem Hradečákům. Jsem hrozně rád, že se řítíme do finále a moc se těším.
     
    Rotaci v kádru zhodnotí Jiří Sabou: Všichni v klubu zažíváme turbulentní období. Změn směrem do kádru a ven bylo i na mě už dost. V klubu skončili: Reichl, Kubala, Trusa, Novotný a Ryneš. Přišli Heidenreich, Šašinka, Juliš, Krejčí, Pilař a další... Nejzásadnější změnou je příchod nového trenéra Jozefa Webera a přeju mu, aby byl stejně úspěšný jako jeho předchůdci.
     
    Weber: Příprava proběhla dobře. Měl jsem čas se sžít s novým týmem. 14 dní jsme byli v Hradci, pak jsme odjeli na soustředění do Písku, kde jsme dokončili hlavní fázi fyzické přípravy a poznávání mužstva. Podmínky byly extrémně kvalitní a dlouho se nám vyhýbala i zranění. Poslední týden ladíme formu opět v Hradci. Až na nějaké fáze v zápase s Žižkovem byl přístup hráčů velmi dobrý, mužstvo má charakter.
     
    Weber: "Bude to těžké, ale věřím, že skutečně navážeme na předchozí sezóny".
     
    Jako další mluví Ladislav Krejčí: Moje dojmy jsou pozitivní, výborná kabina i atmosféra. Z tohoto pohledu jen samá pozitiva. Příprava byla náročná, ale to je potřeba. Věřím, že jsme se dobře připravili na sezónu, která nás čeká. V přístupu nebyl od nikoho žádný problém. Za týden to vypukne a tam se všechno ukáže. Máme na co navazovat.
     
    Václav Pilař jako staronová posila: Jsem nesmírně rád, že jsem zpátky v Hradci. Těšil jsem se, až poznám mančaft, pár kamarádů tu stále mám. Soustředění v Písku nám bohatě stačilo a nepotřebovali jsme ani jezdit nikam do zahraničí. Kluci táhnou za jeden provaz a díky tomu bylo přivítání nás nových hráčů pro nás lehčí. Všechny jsem stihl poznat, hlavně na hřišti, přípravných utkání bylo dost a teď už přijdou ostré zápasy. I když máme na začátku těžký los, tak tam se ukáže. Už se moc těším.
     
    Dotaz na Jiřího Sabou: Jak proběhl proces vybírání trenéra a chtěli jste do kádru i zkušenost? Sabou: Už v lednu jsem věděl, že Míra Koubek bude končit, měl jsem tudíž čas někoho vybrat. Chtěl jsem zkušeného trenéra, co má něco za sebou. Aby zůstal realizační tým a nový trenér navázal na Koubka i Frťalu a jejich práci. Výběr jsem zúžil na dvě jména – Vítězslav Lavička mi to s díky odmítl, takže padla volba na Jožku. Chce pokračovat v cestě, kterou tu budujeme a je to dobrý chlap.
     
    Sabou: Uvažovali jsme samozřejmě tak, že bude velký boom a potřebujeme v týmu zkušenost. Bylo na spadnutí, že Vašek Pilař přijde už v lednu, ale nakonec to dopadlo až teď. Dává to u něj smysl, je to odchovanec a přijde nám ukázat všechny zkušenosti, které ve světě nabral. U Ládi jsem okamžitě napnul síly, když jsem věděl, že bude končit ve Spartě. Může nám určitě velmi pomoct a byl to velký záměr.
     
    Sabou: Cítím z týmu energii, soudržnost. Jména sama o sobě nic nevyhrála, takže my musíme držet při sobě a navazovat na to, co se tu budovalo.
     
    Weber ohledně konkurence Pilaře a Krejčího na stejné pozici: Podle mě nebude žádný problém. Plán jak využít oba dva hráče máme, ale nebudeme ho nijak extra prezentovat.
     
    Dotaz ohledně návratu Ryneše. Sabou: Se Spartou jsme v kontaktu, ale vypadá to, že Matěj se udrží v kádru a tím pádem zůstane v Praze, takže ho k nám nedostaneme. Dávám tomu nízké procento.
     
    Dotaz na Springerovou, jaký je aktuální stav stadionu a jestli se Hradec dočká skutečně k poslednímu červenci. Springerová: Na středeční tiskové konferenci proběhne nejčerstvější info. Nemáme žádné informace o tom, že by finální termín měl být ohrožen. Stále počítáme s tím, že 5.8. se hraje první zápas u nás v Hradci Králové.
     
    Na stadion přichází i navazující dotaz. Proč není mediální partner a dojde k nějakému odtajnění? Springerová: Jedna věc je hledání strategického partnera, který se stane minimálně poloviny akcií našeho klubu. Chceme si nechat vysoutěžit poradenskou firmu. Následný proces a dotažení může trvat až rok. V momentě, kdy tuto firmu budeme mít zasmluvněnou, tak to ještě zintenzivníme, ale ani teď nespíme. Máme zájemce na odkup akcií i zájemce ohledně názvu arény. Je otázkou, jestli aréna ponese název strategického partnera a nebo jiné firmy, která bude za název platit marketingovou cenu.
     
    Springerová: V průběhu prázdnin partner arény znám nebude, ale v průběhu podzimu by už být mohl.
     
    Jaký je rozpočet klubu? Jukl: Rozpočet se teprve tvoří, protože dokončujeme smlouvy s partnery. Určitě bude výrazně navýšen, odhadujeme zhruba 120 miliónu korun, v čemž jsou úplně všechny parametry, které klub zastřešuje.
     
    Nelze přehlédnout nové logo, goal song, nové dresy... Dělá se to přes externí marketingovou agenturu? Jukl: Angažovali jsme nového marketingového ředitele Aleše Havla, který odvádí se svým týmem skvělou práci. Budeme v tom dál pokračovat.
     
    Prodej permanentních vstupenek... Jukl: Více než 2000 permanentek a nejsou v tom ještě naši partneři. Můj cíl byl 3000 skutečně prodaných permic a věřím, že na toto číslo se dopracujeme. S tím bych byl velmi spokojený.
     
    Bude na první zápas nějaká speciální marketingová akce? Springerová: První zápas 5.8. bude kratší slavnostní část spojená se slavnostním výkopem. Hlavní prezentační akce ale bude 3.9., počítáme s tím, že to bude od 10 hodin celodenní akce a kulminovat to bude domácím zápasem. Bude tam řada kulturních vystoupení, Xindl X a další vystupující. Bude to celodenní akce s prohlídkou celé arény včetně útrob.
     
    Jak bude vypadat sektor hostujících fanoušků? Jukl: Musím se zastat Pardubic, které splnily kritéria pro udělení licence. Bohužel, jak je pardubický stadion menší, tak to nevypadá komfortně. I u nás bude oplocení sektoru, protože tou cestou jít zkrátka musíme. Je to licenční řád. Bude tam ocelový plot, který tam musí být i síť proti pyrotechnice. Snažíme se to změnit, ale nemůžeme s tím zatím nic udělat.
     
    Co bude považováno za úspěch v dalším ročníku? Sabou: Bude to ve stejném duchu jako předchozí sezóny. Chceme se vyhnout barážové skupině. Pokud skončíme do 10. místa, bude to pro Hradec velký úspěch v těch podmínkách, které zatím máme.
     
    Oficiální část tiskové konference končí. Petr Šatalík poděkoval všem partnerům a hlavně fanouškům, jak zvládli předchozí náročné dvě sezóny.
     
    Nyní bude probíhat představení nových dresů. Hostující dresy budou letos žluté, což je pro FC Hradec Králové velmi netradiční barva.
     
    Nyní už proběhnou pouze individuální rozhovory. Já se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dne. (13:34:00)

    Lukáš Foff