Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FK Mladá Boleslav

Pondělí 17.07.2023, 14:00Tiskové konference
     
    Loučím se a přeji pěkný zbytek dne. (14:46:07)
     
    Tiskový mluvčí pan Koros nyní ukončuje hlavní část tiskové konference, zve srdečně na první kolo, a nyní dává prostor novinářům pro rozhovory s jednotlivými aktéry tiskové konference.
     
    Nyní se vzpomíná na hráče Davida Juráska, který hrál v Boleslavi a nyní se propracoval přes Slavii do kádru Benficy Lisabonu.
     
    Dále připomíná úspěchy z doby, kdy byl klub na vrcholu v první polovině prvního desetiletí 21. století, tedy úspěchy v pohárové Evropě a cítí se, že se tyto úspěchy v dnešní době již nedoceňují.
     
    Trochu pro odlehčení odpovídá Matějovský na dotaz ohledně Kuliče, s kterým hrával jako hráč v týmu. Matějovský s úsměvem připomíná, že takových osobností ve fotbale zná už více, se kterými se setkal v jednom týmu. S Markem Kuličem ale ví, jaký fotbal se zde bude hrát.
     
    Kapitán týmu hovoří o své roli za bývalých trenérů a také o tom, jak pomáhal nováčkům v minulých sezónách a ví, že tohle je v klubu už léta nastaveno dobře.
     
    Marek Matějovský se vrací k Polsku, kde hra nabrala už určitý směr a sladila se i komunikace hráčů v poli. V posledních přípravných zápasech už hráli směrem, kam chtějí.
     
    David Trunda říká ohledně posil, že se povedlo kádr vhodně doplnit a charakterově jsou na výši. Jednání byla též náročná, a připomíná, že chtěl, aby dotyční hráči nastupovali za Boleslav s tím, aby tady něco dokázali. Věří, že jsou nachystáni dobře.
     
    Marek Kulič hovoří o tom, jak se slaďovala hra po rozsáhlé obměně a jak si to postupně v Polsku sedalo. Nyní se už jen souhra dolaďuje.
     
    Matějovský dodává, že to, co si předsevzali, a též výkony z přípravy musí v lize předvést i na hřišti.
     
    Marek Kulič odpověděl na dotaz z pléna ohledně změn. Přišlo devět nových tváří a doufá, že se tým navrátí k tomu, jak se zde hrálo dříve v dobách, když on sám jako hráč za Boleslav hrával.
     
    Usiluje, aby kabina i po rozsáhlých změnách v kádru zůstala kabina zdravá. Na start ligy se těší.
     
    Ke změnám kádru a atmosféře v kabině se vyjádřil kapitán Matěj Matějovký. Panuje zdravá nervozita před startem ligy poté, kdy odvedli nějakou práci v přípravě.
     
    Zmiňuje přípravné zápasy, kdy třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. Vyzkoušely se posily, jež postupně zapadaly do týmu. S polskými soupeři si zkusili různé varianty hry a různá rozestavení. S přípravou je hlavní trenér týmu Kulič spokojený a je rád, že jsou všichni z kádru zdraví.
     
    Marek Kulič hovoří o letní přípravě a o připravenosti týmu na start.
     
    Ke slovu se dostává zástupce tohoto partnera, jenž uvádí, že během posledních dvou měsíců byla vedená náročná jednání s klubem a firma by si teď přála být při sportovních úspěších FK Mladá Boleslav, pokud jich v nastávající sezóně dosáhne.
     
    Připomíná též sponzory a partnery týmu, konkrétně firmu Coca-Cola, která se nyní stará o pitný režim členů týmu a dodává produkt Power Ride. Dále uvádí partnery pro dodávky sportovního vybavení všech kategorií klubu.
     
    David Trunda hovoří o tom, jak se rozvíjejí všechny součásti klubu od A týmu po mládežnické kategorie. Chce hrát vynikající fotbal a účast v pohárových soutěžích. Věří, že doplnění mužstva pro dosažení takových cílů je adekvátní. Těší se na začátek ligy a zve fanoušky, aby přišli na fotbal, a podpořili tým, jelikož začátek bude těžký.
     
    Slova se jako první ujímá generální ředitel David Trunda, jenž nás seznámí s vizemi pro další sezóny, jež bude pro klub jubilejní dvacátá.
     
    Tisková konference započne za několik minut.
     
    Vítám vás na tiskové konferenci FK Mladá Boleslav, na které vystoupí generální ředitel David Trunda, trenér Marek Kulič a kapitán týmu Marek Matějovský a uvedou předsezónní vize.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Lukáš Chuchválek