Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
TK s wimbledonskými šampiony z TK Sparta Praha (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference SK Líšeň 2019 (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference s wimbledonskými šampiony z TK Sparta Praha

Středa 19.07.2023, 10:30Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (11:34:58)
     
    BS o čtyřhře na Livesport Prague Open: "Chtěla jsem hrát s Katkou Siniakovou, ale ta tady nebude. Ještě uvidím, kdo se mnou bude chtít hrát. (usmívá se)"
     
    BS: "Trofeje mám v jedné místnosti u mých rodičů. Je tam jedna velká polička a třeba Fed Cupy jsou vedle sebe. Ráda se tam přijedu podívat."
     
    BS o tom, co si říkala před finále: "Ano, jdeme hrát finále Wimbledonu, ale potom na mě bude tak jako tak čekat syn, se kterým půjdeme na zmrzlinu nebo budeme stavit lego. Během finále jsem na něho myslela, ale říkala jsem si, že spinká. Mateřství vás změní, úplně vám to změní život."
     
    BS o nadcházejícím Livesport Prague Open: "Moc se těším, musím se ale dát dohromady zdravotně. Udělám maximum, abych tady byla v nejlepší fyzické formě. Bude to fajn, konečně máme i nějaký turnaj doma."
     
    BS o suvenýrech: "Nechala jsem si krásnou pozvánku na slavnostní večeři, to je vše."
     
    BS: "Moc bych chtěla poděkovat mojí mámě, která tam se mnou celou dobu byla. Hlídala Víňu. A být mámou je víc než být wimbledonskou vítězkou. Víňa mě viděl ve druhém kole, ale po pár gemech chtěl jít za mnou."
     
    BS: "Kdokoliv mi cokoliv napsal ráno před finále, rozbrečela jsem se. To samé celé dopoledne. Pak jsem přijela do areálu a měla jsem velkou chuť jít na zápas. Během finále jsem byla nejvíc soustředěná."
     
    BS: "Já i parťačka Su-wej rády hrajeme na trávě. Je to pro nás nej povrch, umíme na něm hrát. Zápas od zápasu bylo vidět, jak se zlepšujeme a jak se lépe doplňujeme."
     
    BS: "Vidina, že bych pokračovala v tomto tempu, je nepředstavitelná. Asi to nechci i kvůli malému, chci s ním být v klidu."
     
    BS o momentech po Wimbledonu: "Problesklo mi hlavou, jestli teď není správný moment toho konce. Ale když si dám nějaký plán, chci ho dodržet. Mým posledním turnajem bude US Open, tam se chci rozloučit s tenisem. Na Wimbledonu jsem chtěla uspět, je to nejdůležitější turnaj mé kariéry. Rozhodnutí skončit s tenisem ale nezměním."
     
    BS: "Nestihla jsem skoro vůbec nic. Na ples jsme odcházely o čtvrt na 12 a končil ve 12. Chtěla jsem ho ale stihnout. Vyslechly jsme si proslovy Markéty (Vondroušové) a Carlose (Alcaraze)."
     
    Barbora Strýcová: "Hrála jsem tady vždy moc ráda, atmosféra byla vždy neuvěřitelná. Jenom mě nesmíte dát v době, kdy budou lidi v práci! Chci hrát co nejpozději. (směje se)"
     
    Barbora Strýcová: "Pohár je stále ještě v Londýně. Finále končilo až kolem desáté večer. Utíkaly jsme na slavnostní bál, pohár nám z Londýna pošlou."
     
    Barbora Strýcová o druhém titulu z Wimbledonu: "Možná tomu nevěřím ani teď, že se to opravdu stalo. Ale stalo se to."
     
    Ivo Kaderka k Barboře Strýcové: "Před čtyřmi lety jsme tě vítali v oblacích, teď tě vítáme mezi nesmrtelnými. A mám prosbu: Nekonči! Vezmi si s sebou malého (synka Vincenta, pozn. aut.) a sem tam si nějaký grandslam ještě vyhraj. Popřemýšlej nad tím. Zústaň zdravá a šťastná."
     
    Sestavu na tiskové konferenci právě doplnila Barbora Strýcová.
     
    Juniorské šampionky o vítězi Wimbledonu Carlosovi Alcarazovi: "Moc jsme mu fandily. Máme s ním i fotku z bálu. Chtěly jsme se s ním bavit, ale nějak to nevyšlo."
     
    Laura Samsonová o Wimbledonu: "Snažila jsem se z toho vzít co nejvíc. Mohla jsem vidět i světové hráče, jak se rozcvičují a co dělají před zápasem a po něm. Moc jsem si to tam užila."

    Marek Bartošík