Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
TK s wimbledonskými šampiony z TK Sparta Praha (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference SK Líšeň 2019 (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Středa 19.07.2023, 11:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Ode mne je to vše a budu se na vás těšit u dalších onlajnů. (11:22:40)
     
    O DRUHÉ LIZE

    J. Řezníček: Soutěž jsem hrál a myslím si, že hraju stále stejně. Po nějakém hostování, abych si mohl dát dva góly (a vstoupit do klubu kanonýrů) jsem netoužil.
     
    O CÍLECH SEZÓNY

    L. Klusáček: Primární cíl je jasný – postup. Tím druhým může být přestavět kádr vzhledem k první lize. Dále bychom chtěli pomoct béčku k postupu. Ale ten primární cíl je nám všem jasný.
     
    O PRVNÍM ZÁPASE S VLAŠIMÍ

    L. Klusáček: Je to takové béčko Slavie, takže si myslím, že budou hrát podobný fotbal. Proto si myslím, že by to pro fanoušky mohl být atraktivní zápas.
     
    O SLOŽENÍ TÝMU

    L. Klusáček: Trochu nám chybí střední generace. Máme několik třicátníků, hodně mladých. To je pro mladé příležitost. Věřím, že Lukáš Endl bude pokračovat.
     
    O NÁLADĚ V TÝMU A VE MĚSTĚ

    L. Klusáček: Jsem si toho vědom, že po sestupu to nebylo dobré. Je mi ale jasné, že u fanoušků toho můžeme docílit jen dobrými výsledky. Tím, že budou kluci "jen" makat na tréninku, nikoho neuspokojíme.
     
    O NÁLADĚ V TÝMU

    J. Řezníček: Ze sestupu jsme byli smutní, ale teď nezbývá než zabrat a pokusit se vrátit zpátky. Myslím, že nálada v týmu je dobrá, cíl máme jasný, vrátit se zpátky. Nových tváří je víc, ale myslím, že všichni dobře zapadli. Sestup bolel, ale život jde dál.
     
    O HOSTOVÁNÍ

    Z. Psotka: Byli bychom radši, kdybychom měli kmenový kádr. Ale doba na vytvoření nového kádru byla krátká, tak jsem využívali možnosti z ligových kádrů, včetně hostování. Na podzim se budeme snažit, aby mělo více hráčů delší smlouvu než na jeden rok, aby byl kádr stabilnější.
     
    O WALLE MUSA ALLIM

    Z. Psotka
    : Je pořád součástí kádru, jeho pozici řešíme. Zařizoval si víza, v pondělí se zapojil do tréninku, byl součástí nehody autobusu, takže měl nějaký šrám. Jeho možný odchod se řeší, pro první zápasy s ním nepočítáme. Víme, že bychom za něj něco mohli dostat, ale zároveň mu říkáme, že je pořád součástí mužstva a musí trénovat. Některé týmy v zahraničí začínají později, takže stále jednáme.
     
    O ZRANĚNÝCH HRÁČÍCH

    L. Klusáček: Jakub Šural jde pomalu do plného tréninku, u Ondřeje Pachlopníka to bude delší, ale věřím, že se také vrátí. Jakub Štěrba je také po zranění, ale ten už týden trénuje.
     
    O ZMĚNÁCH V KÁDRU

    Z. Psotka: Zatím nejsme úplně spokojení, bylo to trochu hektické, ale myslím, že jsme dokázali kádr doplit. Máme tam různé typy hráčů v útoku, ale do defenzivy se nám nepodařilo dotáhnout některé příchody. Přestupové okno se zavírá později, takže možná ještě někdo přibude.

    L. Klusáček: Nedá se říct, že bych nebyl spokojený. Samozřejmě je tam spousta práce, polovina týmu je nová, musí se to sehrát, sladit.
     
    Na tiskové konferenci FC Zbrojovka Brno budou hovořit kapitán týmu Jakub Řezníček, trenér Luděk Klusáček a sportovní manažer Zdeněk Psotka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Lukáš Zrotal