Švédsko – Jihoafr. republika 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Portugalsko 1:0 (kon.) | Francie – Jamajka 0:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:0)
Jihoafrická republika
Neděle 23.07.2023, 07:00 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Mistrovství světa - ženy • Skupina G
    90+6. Švédky mohly v posledních vteřinách potvrdit své vítězství
     
    90+6
    Obrovská šance Švédského týmu! Segerová se dostala k hlavičce, Swartová ale vytáhla skvělý zákrok a míč vyrazila pryč z malého vápna!
    89. Amanda ILESTEDTOVÁ - 2:1


     
    89
    Švédsko právě vstřelilo branku! Tři korunky za minutu dvanáct vsítily branku a jdou do vedení! Skvělý centr na malé vápno, AMANDA ILESTEDTOVÁ využila své výšky a hlavou posílá míč přesně do sítě! – 2:1.
     
    88
    Janeová tvrdě sestřelila soupeřku a vidí žlutou kartu. Švédky mají míč na polovině soupeře.
     
    87
    Hurtigová jde do útoku oživit hru, ze hřiště odchází Kanerydová.
     
    86
    Schoughová poslala míč do vápna, Swartová míč podběhla, trochu podklouzla a může být ráda, že na zadní tyči Kanerydová nazeragovala včas!
     
    81
    Na poslední minuty přichází Segerová, pro kterou je to už páté Mistrovství světa ve své kariéře! Ze hřiště odchází Rubenssonová.
     
    74
    První žluta karta zápasu, vidí jí hostující Biyanaová, která stáhla kapitánku Švédska Asllaniová poblíž středového kruhu.
     
    67
    Střídá i trenér Jihoafrické republiky. Ze hřiště odstupuje Motlhaloová, místo ní přichází Kgoaleová.
     
    66
    Trojité střídání na straně Švédek. Ze hřiště odstupuje Rolföová, Angeldahlová a Blacksteniusová. Místo nic si přichází zahrát Schoughová, Bennisonová a Blomqvistová.
    65. Fridolina ROLFÖOVÁ - 1:1


     
    65
    Švédsko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno, začínáme od znovu! Centr do vápna proletěl na zadní tyč, kde číhala FRIDOLINA ROLFÖOVÁ, která se štěstím dostala míč do branky! – 1:1.
     
    57
    Vypadá to, že Magaia není stoprocentně fit a může za to nepříjemný dopad po vstřelené brance. Místo ní přichází na hřiště Salgadová.
    48. Hildah MAGAIA - 0:1


     
    48
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku! Ve Wellingtonu se dějí věci, outisder jde do vedení! Kgatlanaová ukázala svou přednost, a to je rychlost. Ilestedtová podcenila situaci, nechala se předběhnout, útočnice Jihoafrické republiky se dostala před ní a vystřelila z pravé strany.. Mušovićová vyrazila míč pouze do strany, kde byla HILDAH MAGAIA, která dopravila míč do branky! – 0:1.
     
    33
    Po rohovém kopu se ke střele dostala Angeldahlová, která trefila ruku jedné obránkyně a hráčky reklamují penaltu! Čekáme na zprávu od VARU, hra je přerušena.

    David Bochňák

    Branky: 65. Rolföová, 89. Ilestedtová – 48. Magaia

    Karty:   74. Biyanaová (JAR), 88. Janeová (JAR)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:8.
    Švédsko: Mušovićová – Björnová, Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová – Angeldahlová (66. Bennisonová), Rubenssonová (81. Segerová) – Ryttingová Kanerydová (87. Hurtigová), Asllaniová, Rolföová (66. Schoughová) – Blacksteniusová (66. Blomqvistová).
    Náhradníci: Enblomová, Falková – Jakobssonová, Janogyová, Lennartssonová, Sandbergová, Sembrantová.

    Jihoafrická republika: Swartová – Ramalepeová, Mbaneová, Gamedeová, Holweniová – Janeová, Biyanaová – Seoposenweová, Motlhaloová (67. Kgoaleová), Kgatlanaová – Magaia (57. Salgadová).
    Náhradníci: Dlaminiová, Moletsaneová, Shongweová – Cesaneová, Dhlaminiová, Kgadieteová, Magamaová, Makhubelaová, Matlouová, Moodalyová.
    bahis siteleri